To je dober korektor za akne in rdečice

Prepričana sem, da je zeleni korektor Erborian CC Red Correct najboljši pomočnik za prekrivanje rdečice zaradi aken, kuperoze, razdraženosti kože. Preberi ta blog in odkrij, zakaj izbrati prav ta zeleni korektor in kakšni so najboljši načini uporabe, da bi zmanjšala videz vnetih mozoljev in rdečice na obrazu ter ustvarila naraven videz lepe kože.

Preberi tudi: Korektor, vse kar moraš vedeti o tem drugem najbolj prodajanem ličilu

Še ena čudežna Erborianova CC krema?

Levo: Koža na licu prekrita s tanko plastjo CC kreme Erborian Red Correct. Desno: gola, očiščena koža. Obe fotografiji sta popolnoma neretuširani.

Odkar je Erborian prisoten v Sloveniji, skušam preizkusiti vse novosti. In vsi izdelki, ki so nega in prekrivanje v enem, hibridi med ličilom in kremo, me navdušijo. Tako je že vrsto let moj najljubši ‘puder’ prav Erborian CC krema. To je lahka, obarvana vlažilna krema, ki nudi nego, hkrati pa poenoti mojo polt, da je videti naravno lepa, ne da bi bila videti napudrana. Erborianova CC krema je resnično eno najboljših ličil, kar sem jih kdaj koli poskusila, in jo z veseljem priporočam novim navdušenim uporabnicam.

Enak biser je tudi Erborian CC Red Correct. Je barvni korektor, ki resnično rešuje težave s kožo, nagnjeno k rdečicam in aknam. CC Red Correct je s svojo obarvano vlažilno teksturo in formulo z dodano zaščito pred soncem (SPF 25 z mineralnima filtroma titanijev dioksid in cinkov oksid) podoben originalni CC različici. Ob nanosu se prav tako zgodi Erborianova čarovnija: CC Red Correct je zelene barve, pri nanosu pa se spremni v barvo kože. Če ga uporabljaš vsak dan, pa zaradi učinkovite formule polt postaja vedno bolj enakomerna. In kot rada rečem, je to tista prava Erborianova čarovnija … brisanje nepravilnosti tudi na dolgi rok.

Zakaj je Erborian CC Red Correct zelena?

razmaz zelen korektor akne erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog
Sprva je CC krema Erborian Red Correct zelene barve, ob mazanju pa se spremni v ton kože.

Erborian CC Red Correct je namenjena prekrivanju vseh rdečic. V barvnem krogu sta rdeča in zelena komplementarni barvni. Zeleni ton omili rdečega in ga spremeni v sivo rjavega. Običajni zeleni korektor za akne s tem opravi svojo nalogo, Erborian CC Red Correct pa doda še pigmente v kožni barvi. Tako je po nanosu tega korektorja za akne oziroma proti rdečicam polt takoj videti naravno lepa in ne sivozelena. Če ga uporabiš pravilno, seveda.

Pravilen nanos korektorja Erborian CC Red Correct  

Se ti zdi čudno, da bi korektor nanašala kar po vsem obrazu? Ker gre za nego in korektor v enem, sta pravzaprav možna dva načina uporabe:

  1. Točkovni, kadar želiš prekriti rdečico npr. na ličkih, manjšem področju aken …
  2. Nanesi ga kot nego ali primer na celoten obraz, kadar je tvoja koža rdečkastega tona in bi to želela skriti. 

Erborian CC Red Correct iztisni v majhni količini in ga s prsti kot nego nanesi v zelo tankem sloju. Le na predele, kjer je rdečica res močna, ga nanesi v debelejšem sloju s pomočjo tapkanja.

V splošnem pa je pravilen nanos korektorja za prekrivanje aken, mozoljev, rdečic in drugih nepravilnosti natančneje opisan tukaj.

Kdaj priporočam uporabo Erborian CC Red Correct

zelen korektor akne rdečice nega erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog
To je eno od redkih ličil, ki ga priporočam (dovolim) uporabljati že v osnovni šoli. Amalja prazni svojo drugo manjšo tubico, a si je že naredila novo zalogo.

Ta korektor in nega v enem prekrije rdečico, a hkrati da naraven videz enakomerno obarvane polti. Priporočam ga za prekrivanje:

  • prvih najstniških težav z mozoljčki, saj prekrije rdečico, a na koži skoraj ni viden. Poleg tega kožo tudi vlaži, pomiri ter z azijskim vodnim popnjakom pospeši njeno obnovo. SPF 25 širokega spektra zaščiti pred UV-žarki, ki lahko povzročijo, da akne na koži pustijo temne madeže. Poleg tega so Erborianovi hibridni izdelki dermatološko testirani in niso komedogeni, ne mašijo por.
  • rdečic, ki se pojavijo v menopavzi ali kasneje. Rdeča lička, brada in čelo so pogoste težave, ki jih povzročajo hormonske spremembe v zrelih letih. Z uporabo nege in korekcije v enem kožo navlažimo, pomirimo in ustvarimo naravno lepo polt brez videza napudrane kože.
  • rdečega tona kože, ki je posledica razdraženosti kože ali pa je koža že v osnovi bolj rdečkasta in nagnjena k rdečici. Takšne kože ne obremenjuj s plastmi izdelkov, sploh pa ne z običajnimi pudri. Pri nevtraliziranju rdečice naj ti bo raje v pomoč tanek sloj nege in zelenih ter kožnih pigmentov v enem.

To še moraš vedeti o Erborian CC Red Correct kremi

erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog čiščenje korektor za akne
Obvezna kozmetika, ki jo še priporočam za problematično kožo, vključuje nežna a učinkovita čistila za dvojno čiščenje kože.
  1. Ključne sestavine Erborian CC Red Correct hibrida so azijski vodni popnjak, ki vlaži in povečuje sijaj kože, zeleni in kožni pigmenti, SPF 25.
  2. Čeprav zvečer nanos morda sploh ne bo več viden, moraš izdelek vseeno odstraniti z nežnim dvojnim čiščenjem. Priporočam uporabo čistil brez sulfatov.
  3. CC Red Correct je na voljo v manjši 15 ml (23,40 €) in večji 45 ml (46,40 €) tubi. Na prodajnih mestih ali slovenski spletni strani erborian.si pa je na voljo tudi vzorček.

Odgovori na tri pogosta vprašanja o prekrivanju mozoljev

nanos korektor za akne rdečice erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog
Zeleni korektor je odličen za prekrivanje aken in vseh drugih rdečic, Erborian CC Red Correct pa mi je najbolj všeč zato, ker se prilagodi tenu kože in da naraven videz, hkrati pa kožo tudi neguje.

V: Kakšen je vrstni red nanosa ličil pri prekrivanju mozoljev in rdečic?

O: Po nanosu svoje običajne nege počakam nekaj minut, da koža vpije izdelke. Nato majhno količino CC Red Correcta nanesem na rdeče predele in ga s tapkanjem razmažem, da spremeni barvo in se zlije s kožo. Če se želim še naravno naličiti, poudarim le še trepalnice in obrvi, če pa se želim naličiti močneje, čez celoten obraz nanesem običajno CC- ali BB-kremo. Nato nadaljujem z nanosom rdečila, senčil in šminke. Na koncu preverim, ali je še viden kakšen mozolj ali rdečica. Prekrijem ju z dodatno plastjo CC Red Correcta.

V: Ali naj CC Red Correct nanašam s čopiči ali s prstom?

O: Nanos korektorja CC Red Correct s prsti da naraven in tanjši sloj, ki se lepše zlije s kožo, še posebej, če prekrivaš večji predel. Če pa želiš prekriti res le nekaj majhnih rdečic ali aken, bo nanos s čopičem natančnejši. 

V: Ali moram nanos korektorja za akne in rdečice utrditi s fiksirjem?

O: Ne, še posebej, če je rdeča koža znak občutljivosti. Nanos raje ponovi čez dan ali pa fiksir uporabi za res posebne priložnosti, ko potrebuješ popolnoma obstojno ličenje. Vendar se zaradi rdečic ali mozoljčkov izogibaj tistim v pršilu, ki vsebujejo alkohol. Uporabi mineralnega, ki ne draži in ne maši por in je namenjen prav ličenju kože, nagnjene k rdečicam.

erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog korektor nega puder mozolje akne rdečice kuperoza
Erborian CC Red Correct je na voljo v manjši 15 ml in večji 45 ml tubi.
erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog korektor nega puder mozolje akne rdečice kuperoza INCI
To je INCI lista, lahko pa jo prebereš tudi tukaj.
erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog korektor nega puder mozolje akne rdečice kuperoza
Rdečice, kuperoza, akne? Res ti priporočam, da za njihovo prekrivanje uporabiš Erborian CC Red Correct.

V primeru resnejših težav s kožo, ti svetujem, da se posvetuješ s svojim zdravnikom ali dermatologom, da ugotovi vzrok in te usmeri k učinkoviti odpravi le teh.

PREBERI TUDI:

Poznaš Erborianove izdelke? Imaš morda izkušnjo z njihovimi CC kremami? Nadaljujva pogovor v komentarjih. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Nika
    23 aprila, 2023

    Draga Nika. Pred dobrim tednom sem kupila nekaj produktov iz linije Erborian (GLOW, Super BB, CC Red correct) – sedaj pa ob pregledovanju setavin ugotovila, da produkti vsebujejo talc, alkohol ipd. Ker prebiram, da je talc lahko škodljiv in rakotvoren, hkrati pa maši pore, me zanimajo tvoje izkušnje s tem ter tvoj pogled na takšne sestavine? Moja koža je po nekaj dneh uporabe precej lisasta, nagaja pa mi tudi srbečica, zato nisem preveč navdušena nad izdelki.

    Hvala za informacije!
    Soimenjakinja Nika 🙂

    • NIKA
      8 maja, 2023

      Nika zdravo.
      Mi je žal za tako izkušnjo, če ti izdelki ne ustrezajo jih lahko vrneš, z računom v fizični trgovini in pisno prek info maila na webu (lahko tudi napišeš, da sem ti tako svetovala).
      Sicer pa res še nisem imela takih izkušenj, hvala, da jo deliš.
      Erborian v svojih izdelkih kot glavne aktivne sestavine uporablja naravne sestavine, ni pa to popolnoma naravna kozmetika, zato so v formulah dodane tudi nekatere sintetične sestavine, predvsem tudi zaradi končnega učinka na koži, da delujejo kot make-up. Hkrati seveda vsi izdelki upoštevajo strogo EU zakonodajo in naj bi bili tako varni za uporabo.
      Kakšen je sicer tvoj tip kože oz s kakšnimi težavami in željami se srečuješ? Ker se mi zdi, da si morda tudi neposrečeno izbrala kombinacijo izdelkov … Glow za sijaj, Super BB za mat finiš in močno prekrivanje, pa CC Red Correct za občutljivo kožo. Če je tvoja koža občutljiva, potem bi jo predvsem najprej umirjala z ustrezno nego in le občasno prekrila z Red Correctom.
      Javi mi prosim, pa poskusiva ugotoviti, kaj ti ne ustreza in najdeva rešitev.
      Hvala,
      maham,
      Nika