Kako uporabiti zeleni korektor za akne in zakaj je koristen?

Zeleni korektor je najboljše ličilo za prekrivanje rdečice in vnetih mozoljev, aken na obrazu. Poglej zakaj, kako ga uporabljati in katere priporočam.

Zeleni korektor za akne, kako deluje

razmaz zelen korektor akne erborian cc krema red correct nika veger beautyfullblog
Zelen korektor nevtralizira rdečo barvo kože ali aken.

V barvnem krogu sta si zelena in rdeča barva nasprotni, komplemetarni. Zato zeleni pigment pomaga nevtralizirati rdečico na koži. Če imaš akne, naj bo zeleni korektor del tvojega vsakodnevnega ličenja, saj zmanjša videz vnetih mozoljev pri tem pa je nanos lahko zelo tanek, končni videz pa naraven. Dobri zeleni korektorji vsebujejo tudi učinkovine, ki pomagajo sušiti mozolje in pospešiti obnovo kože.

Kako izbrati najboljši zeleni korektor za akne

Zeleni korektor za kane kako ga uporabiti
Na voljo so različni zeleni korektorji, tako glede na odtenek kot na teksturo.

Pri izbiri zelenega korektorja za akne je pomembno najti odtenek, ki ustreza tvoji koži. Zeleni korektorji so namreč na voljo v različnih zelenih tonih, od zelo svetlih do zelo temnih.

Prav tako se zeleni korektorji razlikujejo v teksturi. Na voljo so:

  • kremni korektorji so najbolj univerzalni, kako jih naneseš, preberi spodaj.
  • korektorji v stiku so običajno nekoliko gostejše in bolj lepljive formule, zato pa so lahko obstojni dlje.
  • korektorji v prahu dajo res tanek nanos in jih običajno uporabljamo kot dodatno korekcijo ob koncu ličenja.

Moji najljubši zeleni korektorji

Pri profesionalnem ličenju in ličenju za vsak dan sem spoznala že številne zelene korektorje, zato verjamem, da je zbirka spodnjih res dobra.

  1. Erborian CC Red Correct. Ker je poseben kremni korektor zelene barve, ki se pri na nanosu spremni v kožno barvo in se prilagodi polti. Priporočam ga tudi zato, ker pospešuje obnovo kože in ga lahko uporabljaš tudi pri drugih rdečicah ali kuperozi, sem več o njem pisala tukaj. Je dermatološko testiran in nekomedogen.
  2. Dermacolor paleta korektorjev v kateri je tudi zeleni. Je zelo gost kremni korektor, ki ga uporabljam za profesionalno ličenje in vodoodporne makeupe. S tem korektorjem prekriješ res močne rdečice. Je dermatološko testiran in nekomedogen.
  3. NYX Professional Makeup Color Correcting Concealer ima matirajoč učinek, ki pomaga zmanjšati videz sijaja in prekriti rdečico.
Zeleni korektor za kane kako ga uporabiti razmaz
Meni najljubši zelni korektor je kremni, ker ustreza vsem tipom kože in da najbolj naraven videz enakomerno obarvane polti.

To je najboljši nanos zelenega korektorja

erborian-cc-red-c-orrect-korektor-za-akne-mozolje-rdecice-kuperoza-beautyfullblog
Levo: uporaba zelenega korektorja Erborian CC Red Correct, desno: očiščena gola koža.

Pri uporabi zelenega korektorja za akne je najbolje, da ga naneseš neposredno na rdeče ali vnete mozolje, s čimer boš zmanjšala njihovo vidnost (seveda pa ne bodo izginili). Pri tem lahko uporabiš čopič ali pa ga naneseš s konicami prstov. Nanos naj bo tanek, pazi pa, da rob nežno zabrišeš v okoliško kožo.

Najboljši način za uporabo zelenega korektorja je sledeč:

  1. Koža naj bo očiščena: Pred nanosom ličil kožo obraza očisti.
  2. Nanesi nego: Nanos korektorja in drugih ličil bo lepši, če bo koža pred tem negovana, vsaj navlažena.
  3. Uporabi zeleni korektor: Neposredno na mozolj nanesi zeleni korektor. Izdelek najprej nanesi na hrbtno stran dlani, od tam pa s prsti ali konico čopiča na predel, ki ga želiš prekriti. Uporabi majhno količino in jo nežno vtri, dokler se ne zlije z okoliško kožo.
  4. Uporabi tekoči puder: Če želiš ličenje nadaljevati, na celoten obraz nanesi CC-kremo ali puder.
  5. Nadaljuj z ličenjem.
  6. Ne dotikaj se obraza: Poskusi se izogibati dotikanju obraza čez dan, saj lahko to povzroči širjenje bakterij in poslabšanje aken.

Odprava aken naj se ne konča z uporabo zelenega korektorja

eko nega melvita akne mozolji beautyfullblog
Korektor običajno akne le prekrije, njihove odprave pa se boš lotila z ustreznim čiščenjem in nego kože.

Če iščeš učinkovit način za prekrivanje rdečice in vnetih mozoljev na obrazu, je zeleni korektor lahko odlična izbira. Ne pozabi pa, da je pomembno, da se osredotočiš tudi na ustrezno čiščenje in nego kože pred nanosom korektorja. To ob vsakodnevni uporabi resnično pomaga zmanjšati rdečico in vnetja na koži.

Preberi več o tem:

To moraš še vedeti o zelenem korektorju za akne

V spletu boš našla nasvete, da namesto z zelenim korektorjem, videz aken in rdečic lahko omiliš kar z zelenim senčilom. Res je, da bo čisto tanek sloj zelenega senčila omilil rdečico. Vendar pa senčila običajno niso dermatološko testirana in nekomedogena, kar pomeni, da bi pogosto prakticiranje tega trika lahko povzročilo dodatna vnetja in težavo z aknami le še poslabšalo.

Tudi zeleni korektor ne zdravi aken ali ne preprečuje njihovega pojavljanja, ga pa vsaj ne poslabša. Če imaš pogosto težave z aknami, obišči kozmetičarko ali pa se reševanja težav loti po nasvetu osebnega zdravnika ali dermatologa.

Ti je zapis v pomoč? Imaš še kakšno vprašanje ali izkušnjo na to temo? Nadaljujva pogovor v komentarjih.

Maham,

Nika

*Fotografije: Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.