Erborian BB- in CC-kreme: razlike in katera je prava zate

Predstavitev mojih priljubljenih CC-krem Erborian v poslovalnicah Mueller v okviru akcije Erborian karavana mi je ponudila uvid v to, kaj vas o Erborianovih izdelkih še zanima. Zato je to praktičen vodnik po njihovih CC- in BB-kremah, o tem, čemu so namenjene, kakšna je razlika med njimi in komu najbolj ustrezajo.

KOREJSKA KOZMETIKA je v zadnjih letih priljubljena, ker so njihovi izdelki res dovršeni in učinkoviti, večkrat pa tudi najnaprednejši na tržišču. Med korejsko kozmetiko mi je všeč znamka ERBORIAN, ker je prilagojena evropskim potrošnicam – naši drugačni polti in našemu življenjskemu slogu, ena od ustanoviteljic je namreč Francozinja, Katalin Bereny.

⇒♥ BLIŽNJICA na temo oz. izdelek, ki te zanima:





Erborian CC- in BB-kreme: to so razlike

Utrinek iz Erborian karavane. Oblikovalka Maja Štamolj Drolc prisega na Erborian-CC v odtenku Dore.

Erborian BB-kreme so najbolje prodajane BB-kreme v Evropi, a ta podatek naj te ne zavede k impulzivnemu nakupu, raje premisli, kaj si želiš in tako boš najlažje našla res pravi izdelek zase:

⇒♥ Iščeš močno prekrivnost in dolgoobstojnost pudra, a vseeno želiš napake kot so mozolji, hiperpigmentacije, rdečice … prekriti z nego

IZBERI: Erborian Super BB, MOČNO prekrivno in dolgo obstojno nego z dnevno SPF zaščito

Kožo vlaži z jojoba oljem in glicerinom in z niancinamidom uravna izločanje sebuma. Vsebuje tudi mineralna filtra za zaščito pred UV žarki, ZF 20. Ob vsakodnevni uporabi koža postane bolj gladka, čista in z manj nepravilnostmi. Lahko jo uporabljaš samostojno kot kremo, za prekrivanje nepravilnosti po nanosu dnevne nege ali katerega od spodaj naštetih izdelkov.


ODTENKI: Clair, Nude, Dore in Caramel (najsvetlejši z roza podtonom, svetel in bež, srednje temen in zlat, temen in bež). So močno prekrivni, omogočajo plastenje, koži pa dajo mat videz.

UČINKOVINE: jojoba olje in glicerin (vlaženje), niacinamid (pomaga svetliti kožo, uravnavti sebum in ohranjati njeno vlago), cvet ginsenga (glajenje)

OPAZILA SEM (pri ličenju na Erborianovi karavani): Nad Super BB-kremo so navdušene vse tiste, ki želijo močnejše prekrivanje mozoljev, vnetij ali hiperpigmentacij, ob tem pa želijo kožo tudi negovati. Všeč jim je lahkotna tekstura in dobra mazljivost izdelka. Najpogosteje je Slovenkam ustrezal odtenek Nude. Podrobno oceno, nasvete za izbiro odtenka in učinkovit nanos preberi na linku:

SPF: ZF širokega spektra SPF 20mineralna filtra titanov dioksid in cinkov oksid

CENA: 24,50 EUR/ 15 ml, 46,90 EUR/ 45 ml

⇒♥ Iščeš srednjo prekrivnost in ‘baby’ videz kože (v primerjavi s pudri bolj naraven, v primerjavi s CC-kremo pa bolj ‘fotošopiran’).

IZBERI: Erborian BB-kremo, SREDNJE PREKRIVNO nego za Baby-skin videz polti in z dnevno SPF zaščito

Kožo vlaži, zaščiti z ZF 20 in zmanjša videz nepravilnosti. Ob vsakodnevni uporabi koža postane mehkejša na otip. Lahko jo uporabljaš samostojno kot kremo, za prekrivanje nepravilnosti po nanosu dnevne nege ali CC-kreme.

ODTENKI: Clair, Nude in Dore (najsvetlejši in nekoliko roza, svetel in bež, srednje temen in bež), ki za BB-kremo prekrivajo dobro, omogočajo plastenje, koži pa dajo naraven, nekoliko mat videz.

UČINKOVINE: ginseng (učinki proti staranju), ingver (poživi in pospeši obnovo kože), sladki koren (zmanjšuje nastajanje in kopičenje melanina)

OPAZILA SEM (pri ličenju pri Erborian Karavani): BB-krema je navdušila vse, ki želijo poenotiti polt, a jim je videz pudra na obrazu preveč umeten. Lepo prekriva (srednje intenzivno), naravno matira in da videz žametno lepe kože. Najpogosteje je Slovenkam ustrezal odtenek Nude, bi bil pa za tiste z res svetlo poltjo dobrodošel še svetlejši odtenek kot sta Nude in Clair.

SPF: ZF širokega spektra SPF 20kombinacija mineralnih in kemičnih filtrov

CENA: 24,50 EUR/ 15 ml, 46,90 EUR/ 45 ml


⇒♥ Želiš naravno prekrivnost, svilen (rahlo sijoč) učinek ter res naraven videz lepe polti, koža pa ti ne povzroča posebnih preglavic (nimaš rdečice, sivega tona).

IZBERI: Erborian CC-kremo, RAHLO PREKRIVNO nego z nežnim poenotenjem polti in z dnevno SPF zaščito

To je res čudežna krema, hibrid med nego in pudrom. Ko CC-kremo iztisneš, je bela, šele pod vplivom toplote se mikrokapsule, napolnjene s pigmenti, odprejo in krema se obarva v barvo polti. Lahko jo nanašaš kot običajno kremo, ni ti treba biti zelo pozorna na rob nanosa, pomembno je le, da kremo razmažeš (s prsti, gobico ali čopičem) in postala bo neopazna. To je izdelek, ki ga lahko uporabljaš samostojno za dnevno nego, kot barvno korekcijo polti po svoji dnevni kremi ali kot primer pred nanosom BB-kreme ali pudra. Vlaži kožo in izenači njen ton, da je videti naravno lepa. Prekriva manjše nepravilnosti.

ODTENKI: Clair in Dore (svetel in srednje temen). Oba se sama prilagodita polti. Če pozimi uporabljaš svetle pudre (odtenke 0, 1, 2 in svetlo 3), izberi Clair, če pa pozimi uporabljaš srednje ali temne odtenke pudrov (običajno so označeni s številko 3 ali več) ali pa če ti je všeč bolj zagorel videz, izberi odtenek Gold.

UČINKOVINE: inkapsulirani pigmenti, azijski vodni popnjak (pomirja kožo, preprečuje nastanek znakov staranja, krepi povrhnjico)naravni glicerin in izvleček medu (vlaženje kože)

OPAZILA SEM: Najbrž veliko pove dejstvo, da smo kremo v času promocije razprodali. Skoraj vsaka ženska, ki jo je preizkusila v želji, da bi našla izdelek, ki bi nadomestil vsakodnevno pudranje, čarobno kremo, ki neguje in hkrati poenoti polt, je bila navdušena: ”Tako enostavno jo naneseš, pa tako lepo kožo mi naredi!”

Več o njej lahko prebereš v tem zapisu, kjer sem podala tudi svojo oceno:

SPF: ZF širokega spektra SPF 25, kombinacija mineralnih in kemičnih filtrov

CENA: 24,50 EUR/ 15 ml, 46,90 EUR/ 45 ml

⇒♥ Želiš naravno prekrivnost v lahkotni poletni in popolnoma nemastni teksturi?

IZBERI: Erborian Gel CC Water, vlažilno in osvežilno nego v gelu s TANČICO prekrivnosti in brez SPF zaščite

Kožo osveži in navlaži ter s toplim poletnim odtenkom zmanjša videz nepravilnosti in ji doda zlat pridih. Ob vsakodnevni uporabi koža postane mehkejša na otip. Lahko jo uporabljaš samostojno kot lahko vlažilno nego ali  za prekrivanje nepravilnosti po nanosu svoje običajne dnevne nege.

erborian cc water gel nika veger beautyfull blog

ODTENKI: Clair (svetel, nekoliko topel bež odtenek) in Dore (temen zlato-bež odtenek)

UČINKOVINE: azijski vodni popnjak (za obnovo in nego), hialuronska kislina (za vlaženje)

OPAZILA SEM: Gel CC Water je res prijetne osvežilne in popolnoma nemastne teksture, prekrivanje pa je vseeno zadovoljivo za vse, ki želijo lepo poenoten a naraven videz kože. Odtenka sta tudi nekoliko bolj topla/ zlata, kot pri običajni CC-kremi, zato da se lepše prilagodita poletnemu tenu kože.

SPF: izdelek je brez SPF. To pa zato, da jo lažje kombiniraš s kremo za zaščito obraza pred soncem z visoko UV zaščito (sončno kremo), pa tudi za lahkotne poletne večerne make-upe, ko ne potrebuješ zaščite.

CENA: 24,50 EUR/ 15 ml, 46,90 EUR/ 45 ml

⇒♥ Želiš izkoristiti prednosti CC- kreme, ampak le nege, ne želiš pa kože prekrivati s pigmenti?

IZBERI: Skin Hero, kremo za obraz za takojšen učinek perfektne GOLE kože, ki je iz dneva v dan videti lepša. 

Ob nanosu takoj polepša kožo, a brez pigmentov ali silikonov, iz dneva v dan pa vidno izboljšuje njeno kakovost in teksturo. Koža sčasoma postane bolj sijoča in kot z nekim porcelanastim žarom. Lahko jo uporabljaš samostojno kot lahko nego ali kot zadnji korak nege (po uporabi kreme in pred SPF zaščito ali nanosom izdelkov s pigmenti).

erborian skin hero krema nika veger

ODTENKI: je brezbarvna

UČINKOVINE: ginseng in encimi (nežno topijo povrhnjico in pospešujejo obnovo kože ter jo tako preoblikujejo)

OPAZILA SEM: Skin Hero je zanimive teksture, spominja me na univerzalno kremo (nekaj med nego in vlaženjem). Encime sem imela do sedaj le v izdelkih za čiščenje in v pilingih, tako da bom z veseljem opazovala kako se transformira koža ob vsakodnevni negi z njimi.

SPF: brez SPF

CENA: 24,50 EUR/ 15 ml, 46,90 EUR/ 45 ml


⇒♥ Tvoja koža je (večkrat) rdeča na predelu lic, brade, nosu ali na mestu aken.

IZBERI: CC Red Correct, nego in PREKRIVANJE RDEČIC z dnevno SPF zaščito

Ko jo iztisneš, je zelena, vendar poleg zelenih pigmentov vsebuje tudi druge, tako da postane kožnata, ko jo razmažeš. Dobro prekriva rdečice, hkrati pa z nego kožo pomirja in krepi, da je ob daljši uporabi s tem manj težav.

UČINKOVINE: zeleni pigmenti (korigirajo rdeč podton) in kapsulirani pigmenti, sladki koren (antioksidativno delovanje, upočasnjuje vnetne procese, poskrbi za videz čistejše polti, ker deluje na kopičenje melanina), azijski vodni popnjak (pomirja kožo, preprečuje nastanek znakov staranja, krepi povrhnjico), naravni glicerin (vlaži), vitamin A (antioksidant)

OPAZILA SEM: Rdečica je kar pogosta težava žensk. Pri zelo mladih se pojavi zaradi neustreznega čiščenja in uporabe agresivnih izdelkov, v menopavzi zaradi hormonskega neravnovesja in neustrezne nege in zaščite kože. Vse, ki so na ličenju kremo CC Red Correct preizkusile, so jo tudi kupile, ker je res prijetna, takoj pomiri kožo, hkrati pa poenoti polt, da je videti naravno lepa in ne prekrita s pudrom. Podrobnejšo oceno in nasvete za uporabo preberi na linku:

SPF: ZF širokega spektra SPF 25, kombinacija mineralnih in kemičnih filtrov

CENA: 24,50 EUR/ 15 ml, 46,90 EUR/ 45 ml


⇒♥ Tvoja koža je videti utrujena, medla, je rumenega podtona (žile so videti zelenkaste, poleti je tvoja koža videti zlato rjava in bolj ti pristaja zlat nakit). Občasno imaš tudi temne podočnjake.

IZBERI: CC Dull Correct, poživitev in lesk za pusto kožo z dnevno SPF zaščito

Vijoličasti pigmenti in mikrobiseri odsevajo svetlobo, poživljajo polt in ji dajo kalifornijski sijaj, tudi ko je zima že na poti.

UČINKOVINE: vijoličasti pigmenti (korigirajo rumen podton), biserna sljuda (poveča sijaj kože), in kapsulirani pigmenti, sladki koren (antioksidativno delovanje, upočasnjuje vnetne procese, poskrbi za videz čistejše polti, ker deluje na kopičenje melanina), azijski vodni popnjak (pomirja kožo, preprečuje nastanek znakov staranja, krepi povrhnjico)

OPAZILA SEMNa promocijah se je izkazalo, da je ta izdelek res poseben. Če tvoji koži ustreza, bo zasijala in zažarela, kot bi bila porcelanasta, pri tem pa izdelka sploh ne bo opaziti. Res da VAAAU učinek korejsko popolne kože, ker je izenačevanje polti še bolj intenzivno kot pri običajni CC-kremi. Ampak pozor, vijoličasti Dull Correct ustreza le nekaterim tipom polti, na moji koži se vijoličasta barva ne izenači s poltjo, zato je po nanosu koža videti še bolj siva.

PRIPIS: Večkrat opažam, da CC Dull Correct med vsemi Erborianovimi izdelki najlepše na videz omili pigmentne madeže.

SPF: ZF širokega spektra SPF 25, kombinacija mineralnih in kemičnih filtrov

CENA: 24,50 EUR/ 15 ml, 46,90 EUR/ 45 ml


⇒♥ Rada bi se znebila mastnega leska.

IZBERI: Matt Effect, nego in primer za matiranje

To je izdelek, ki ga lahko uporabljaš samostojno kot kremo, kot primer pred nanosom BB-, CC-kreme ali pudra ali pa ob koncu ličenja in za popravke čez dan, ko želiš matirati le določene predele.

UČINKOVINE: beli lokvanj (matira), izvleček cvetov bele vodne lilije (antioksidant, vlaženje, matiranje), butylene glycol (vlaženje), silica puder (matiranje)

OPAZILA SEMProdajalke v Muellerju so mi zaupale, da izdelek tudi dobro podaljša obstojnost ličenja in da res vidno zmanjša svetenje kože čez dan. Pravijo, da je to najboljši primer za močno mastno kožo.

CENA: 22,30 EUR/ 15 ml, 44,60 EUR/ 45 ml


⇒♥ Koži bi rada ob negi dodala nekaj čarobnega leska.

IZBERI: Glow, nego in primer za sijaj

Koži podari svež, naravno sijoč videz s holografskim leskom. To je izdelek, ki ga lahko uporabljaš samostojno kot kremo, kot primer pred nanosom BB-, CC-kreme ali pudra ali pa ob koncu ličenja in za popravke čez dan, ko želiš osvetliti le določene predele.

UČINKOVINE: izvleček kokosa (antioksidant in mehča kožo), sladki koren (antioksidativno delovanje, upočasnjuje vnetne procese, da videz čistejše polti, ker deluje na kopičenje melanina), rastlinski squalene (ščiti in preprečuje dehidracijo), vitamin E (antioksidant), niacinamid (pomaga svetliti kožo, uravnavti sebum in ohranjati njeno vlago)

OPAZILA SEMTo je odlična kremica tudi za tiste dni, ko se ti ne ljubi uporabljati ličil, še svoje običajne kreme ne. Razmažeš točkovno po ličkih in mislim, da se boš s tem nežnim leskom takoj počutila bolje. Za svoje prvo ličilo so jo izbirale tudi najstnice z neproblematično kožo.

CENA: 22,30 EUR/ 15 ml, 44,60 EUR/ 45 ml


⇒♥ Tvoja koža ni videti gladka, ker je posuta s porami, drobnimi brazgotinicami.

IZBERI: Negovalni Pink Primer, nego in primer za manjšanje por

Zmanjša videz por in polt polepša z bisernim sijajem. To je izdelek, ki ga lahko uporabljaš samostojno kot kremo, kot primer pred nanosom BB-, CC-kreme ali pudra.

UČINKOVINE: olje bučnih semen (pomaga uravnavati izločanje sebuma), preslica (izboljša kakovost kože), listi vaniljevega kakija (ožijo pore), olje kamelije (obnavlja kožo in krepi celično zaščito)

OPAZILA SEMIzdelka, ki bi dejansko ožil pore, še nisem našla, je pa to dober primer, če želiš na videz vsaj rahlo omiliti njihovo opaznost. Vedno ga uporabljam za podaljšanje obstojnosti makeupa pri profesionalnem ličenju.

CENA: 22,30 EUR/ 15 ml, 44,60 EUR/ 45 ml


⇒♥ Želiš intenzivnejše prekrivanje in nego v enem izdelku, ki ga lahko uporabiš tudi na predelu okrog oči

IZBERI: Erborian BB Super BB korektor, NEGO in MOČNEJŠE prekrivanje (tudi) podočnjakov z SPF zaščito

Je hibridni izdelek, korektor in serum za nego kože hkrati, s katerim lahko prekriješ težavice na področju okrog oči ali drugod po obrazu in telesu. Je dermatološko in oftamološko testirana.

ODTENKI: Clair, Nude in Dore (najsvetlejši z roza podtonom, svetel in bež, srednje temen in zlat), jeseni pa bosta na voljo še dva temnejša odtenka. So močno prekrivni z naravnim, svilenim zaključkom.

OPAZILA SEM: Korektor je kljub temu, da je kremen in negovalen, dobro prekriven in obstojen. Všeč tistim, ki želijo intenzivnejše prekrivanje temnih kolobarjev na celotnem področju okrog oči, pri tem pa ne želijo, da jim korektor poudari gube. Celotno oceno, nasvete za izbiro odtenka in optimalen nanos preberi na linku.

UČINKOVINE: Neguje s 5 % niancinamidom (osvetli in deluje proti nepravilnostim), escinom (spodbudi mikrocirkulacijo kože pod očmi in pomaga zmanjšati videz temnih podočnjakov), izvlečkom fermentiranega cveta ginsenga (poenoti polt in koži podari sijaj), 2 % kompleksom belega ginsenga (pomaga zgladiti in navlažiti kožo).

SPF: ZF širokega spektra SPF 25, mineralni filtri

CENA: 36,90 EUR/ 10 ml

⇒♥ Želiš intenzivnejše prekrivanje na predelu okrog oči, pa vseeno ne korekcije s težkimi korektorji

IZBERI: Erborian BB Eye Touche Parfaite, NEGO in SREDNJE prekrivanje podočnjakov z SPF zaščito

Je gladilna krema za kožo okrog oči, ki hkrati prekriva temne podočnjake in poživi predel okrog oči. Je dermatološko in oftamološko testirana.

erborian bb eye nika veger beautyfull blog

ODTENKI: univerzalen

UČINKOVINE: izvleček kvasa (pospešuje mikrocirkulacijo), tolščak (močni antioksidativni in protivnetni atributi)

OPAZILA SEM: Kremica je bila všeč tistim, ki želijo večjo barvno korekcijo oz. prekrivanje temnih kolobarjev na celotnem področju okrog oči

SPF: ZF širokega spektra SPF 20, kombinacija mineralnih in kemičnih filtrov

CENA: 36,90 EUR/ 15 ml

⇒♥ Iščeš nego za okrog oči, ki hkrati tudi samodejno izenači polt na tem predelu in ga osvetli.

IZBERI: Erborian CC Eye kremo, NEGO in NEŽNO prekrivanje podočnjakov z dnevno SPF zaščito

Neguje kožo in dela drenažo proti zabuhlosti, hkrati pa nežno prekrije temne podočnjake in osvetli celoten predel. Je dermatološko in oftamološko testirana.

ODTENKI: Clair in Dore (svetel in srednje temen). Oba se sama prilagodita polti. Če pozimi uporabljaš svetle pudre (odtenke 0, 1, 2 in 3), potem izberi Clair, če pa pozimi uporabljaš pudre v odtenku srednje ali temne (običajno so označeni s številko 3 ali več), izberi odtenek Gold.

UČINKOVINEpeptidi (delujejo proti temnim in zabuhlim podočnjakom), plod tare in rdeča alga (za glajenje gubic), naravni glicerin (vlaži), azijski vodni popnjak (pomiri)

OPAZILA SEM: Kaj Slovenke v lepotni rutini najraje preskočimo? Uporabo tonika in kreme za nego tanke kože okrog oči. Ne zdi se vam potrebna, niti če že uporabljate korektor proti podočnjakom. Zato je to dobra izbira, če iščeš nego in prekrivanje v enem, ki se odlično obnese tudi pri starejši koži.

SPF: ZF širokega spektra SPF 20, kombinacija mineralnih in kemičnih filtrov

CENA: 36,90 EUR/ 10 ml


⇒♥ Želiš nežno obarvati tudi kožo na telesu

IZBERI: Erborian CC Kremo za telo, NEGO in NEŽNO prekrivanje podočnjakov z dnevno SPF zaščito

CC Krema za telo kožo obarva s tančico toplega, zlatega odtenka, kot bi bila rahlo zagorela, ob tem pa kožo vlaži, mehča in rahlo poenoti ten.  Je dermatološko preizkušena.

ODTENKI: univerzalen, rahlo topel/zlat podton

UČINKOVINE: azijski vodni popnjak kožo navlaži, zmehča in zgladi. Ne vsebuje sredstva za samoporjavitev.

OPAZILA SEM: Izdelek uporabljam predvsem pri ličenju nevest, da noge, dekolte in roke namažem s plastjo nege in tančico pigmentov, ki kožo obarvajo v topel pridih, kot bi bila čisto rahlo zagorela. Krema na koži ne pusti lepljivega filma, če nekaj minut počakaš, preden se oblečeš, pa tudi ne sledi na oblačilih. 

SPF: brez SPF

CENA: 53,90 EUR/ 120 ml

Uporabni nasveti in informacije v zvezi z Erborian BB- in CC- kremami

erborian cc bb korejska kozmetika beautyfull blog (12)
  1. Vsi izdelki so nekomedogeni (ne mašijo por) in so dermatološko preizkušeni.
  2. Lahko jih kombiniraš in med seboj plastiš ali mešaš. Svetujem ti, da v tem primeru najprej uporabiš podlage (Matt, Glow, Pink Perfect), nato CC-kremo (tudi Red Correct ali Dull Correct), nato BB-kremo (običajno ali Super BB). Če želiš dodaten lesk ali matiranje na posameznih predelih, točkovno še enkrat nanesi Matt ali Glow.
  3. Poleti ob uporabi dodatne SPF zaščite, Erborianove BB- ali CC-kremo nanesi pod SPF zaščito, ker gre v večini za nego, BB- in Super BB- kremo pa lahko tudi preko SPF kreme (ker je pigmentov več).
  4. Če imaš svečan dogodek in razkazuješ npr. dekolte ali hrbet pa imaš na tem predelu drobne rdečice, mozoljčke…, za polepšanje polti uporabi Erborian CC-kremo, ker da res videz naravno lepe polti.
  5. Najbolj ugoden spletni nakup Erborianovi izdelkov je na spletni strani erborian.si, kjer so pogosto tudi akcije, ob vsakem nakupu pa dobiš tudi tri brezplačne testerje.
  6. V vseh poslovalnicah, kjer prodajajo Erborian (Mueller, Maxi, Nama, Leposana … podrobneje kje poglej tukaj), lahko povprašaš za tester, (1,5 ml vrečka bo zadostovala za 4 nanose), da še lažje izbereš izdelek, ki je pisan na tvojo kožo.
  7. Izdelki Erborian so kreirani v Seulu in ustvarjeni v Evropi.
  8. Izdelki Erborian niso testirani na živalih in niso v prodaji na Kitajskem.
  9. Erborian ni trajnostna znamka, je pa v grupaciji, ki je B-Corp certificirana.

Ti je bil zapis v pomoč? Imaš še kakšno dilemo, vprašanje? Napiši ga v komentar, da ga skupaj razrešimo. Pa tudi tvoje mnenje o Erborian izdelkih. Hvalaaa.

Maham,

Nika

Za spremljanje mojega vsakdana klikni na Instagram ♥

*Fotografije: Nika Veger

**Zapis je nastal v sodelovanju z Erborian Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Katarina Mala
    18 julija, 2020

    Fantasticen zapis. Pokupila bi kar vse. Ampak dejstvo pa je, da bo treba sprobati, saj so odtenki najbrz zelo pomembni.

    • NIKA
      20 julija, 2020

      Hvalaaa. Pr CC težko zgrešiš, če si svetle polti in imaš običajno pudre št 01, 02, samo poleti 03, potem vzameš Clair. Če si temne in imaš puder 03 ali višjo št. potem Dore. Jaz npr. imam Dore samo kadar porjavim (si vzamem malo tubico), sicer pa Clair.
      Sicer pa imajo skoraj vedno testerje in je fino sprobati ja.