Ocena: čistili za dvojno čiščenje Erborian Centella

Korejska kozmetika Erborian je lansirala novo linijo čistil. Obljublja učinkovito a nežno dvojno čiščenje, ki poskrbi tudi za razstrupljanje in pomiritev kože. Kako se je odrezala na preizkušanju? Poglej oceno.

⇒♥ Preberi tudi: Vse o dvojnem čiščenju IN ali je res nujno tudi za tvojo kožo

Erborian Centella, nova linija za učinkovito, a nežno dvojno čiščenje

Nova linija Erborian Centella je namenjena nežnemu čiščenju vseh tipov kož in/ ali dvojnemu čiščenju. Glavna aktivna sestavina v tej liniji je azijski vodni popnjak (centella asiatica), ki pomirja in pospešuje obnovo.

Čistilno olje Centella 

erborian čiščenje obraza dvojno centella olje gel nika veger beautyfull blog olje čistilno

Trditev proizvajalca

Erborian pravi, da čistilno olje Centella nežno, a zelo učinkovito odstrani odvečni sebum, ličila, ostanke UV-zaščite in druge nečistoče, pri tem pa ohrani naravno navlaženost kože.

Moja izkušnja

Izdelek sem uporabljala zvečer, za prvi korak dvojnega čiščenja. En potisk olja sem razporedila po suhi koži obraza, tudi po vekah (je oftamološko testirano). Olje zelo lepo drsi po koži, kar sem izkoristila za hitro masažo. Z obraza sem ga skupaj z ujetimi nečistočami splaknila z vodo. Po čiščenju je na koži ostal nežen občutek oljne nege.

Oljno čistilo mi je zelo všeč, res dobro odstrani tudi vodoodporno maskaro, pri tem pa mi ne leze v oči (se ne lepi na kontaktne leče). Senzorično je prijetno.

Cena in link do nakupa: 33,50 €/ 180 ml

Pogled na INCI-listo

Vsebuje dokaj malo sestavin in ne vsebuje sulfatov (SLS + SLES), v INCI pa me ne moti niti parfum, ker me ne draži in je zaradi njega izdelek zelo prijetnega vonja. 

erborian čiščenje obraza dvojno centella olje gel nika veger beautyfull blog 2 copy

INCI: HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ETHYLHEXYL STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PEG-20 GLYCERYL TRIISOSTEARATE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, OLUS OIL/VEGETABLE OIL, BISABOLOL, TOCOPHEROL, PARFUM/FRAGRANCE

Čistilni gel Centella 

erborian čiščenje obraza dvojno centella olje gel nika veger beautyfull blog gel vodna faza

Na embalaži preberem

”Čistilec kožo globinsko očisti in pomiri. Prijetna formula, obogatena z azijskim vodnim popnjakom, nežno očisti kožo in z nje odstrani nečistoče, pri tem pa ohrani naravno navlaženost kože in ne povzroči občutka zategovanja.”

Moja izkušnja

To je čistilni gel na vodni osnovi, zato sem ga uporabljala za jutranje čiščenje ali drugi korak večernega dvojnega čiščenja. En potisk da dovolj gela, da ga razporedim po obrazu — še mokrem od prvega koraka dvojnega čiščenja, ali  pa ga nanašam z mokrimi prsti. Ko ga izperem, je koža nemudoma videti očiščena in bolj sijoča, pri tem pa nič suha in ne zateguje, čeprav je to čistilo v gelu. Všeč mi je, da je oftamološko testirano in ga lahko uporabljam tudi na področju oči. Sicer vodoodporne maskare ne odstrani tako hitro kot oljna različica, veseeno pa je dovolj močan za odstranitev navadne.

Cena in link do nakupa: 28,90 €/ 180 ml

Pogled na INCI-listo

Erborianovo dvojno čiščenje se od ostalih razlikuje v tem, da je čiščenje nežno, a učinkovito, hkrati pa poskrbi za razstrupljanje, pomiritev in vlaženje kože. Zato je INCI-lista gela za čiščenje nekoliko daljša od olja, saj poleg azijskega vodnega popnjaka vsebuje še japonski dresnik (pomirja), bajkalsko čeladnico (pomirja), zeleni čaj (antioksidant, pomirja), sladki koren (antioksidant, pomirja), kamilico (antioksidant) in rožmarin (antioksidant). Tudi ta izdelek ne vsebuje sulfatov (SLS + SLES).

erborian čiščenje obraza dvojno centella olje gel nika veger beautyfull blog 3

INCI: AQUA/WATER, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, GLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, COCO -BETAINE, BUTYLENE GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, CENTELLA ASIATICA EXTRACT – POLYGONUM CUSPIDATUM ROOT EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, ALLANTOIN, SQUALANE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYQUATERNIUM-7, PEG- 60 HYDROGENATED CASTOR OIL, POTASSIUM HYDROXIDE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, PARFUM/FRAGRANCE

Komu priporočam linijo Centella?

erborian čiščenje obraza dvojno centella olje gel nika veger beautyfull blog

Izdelka sta mi res všeč, priporočam ju za nežno, a učinkovito dvojno čiščenje. Nujno ju preizkusi, če se ti zdi, da tvoje čiščenje in nega kože nista optimalna ali imaš težave z bariero kože. 

Dobro se bosta odrezala pri vseh tipih kože, tudi če imaš mastno in mešano, ne bosta pospešila proizvodnje sebuma. A v tem primeru vseeno raje posezi po njihovi črni liniji, ki bo z ustreznimi učinkovinami na dolgi rok bolj ustrezala tvoji koži. Prav tako ti, če imaš ekstremno suho kožo z luskami ali grobo teksturo, priporočam, da v čiščenje vključiš še izdelke iz Milk & Peel linije ali modro peno s sadnimi kislinami. Ti izdelki mehčajo kožo in sproti odstranjujejo izsušeno povrhnjico.

⇒♥ Če se z Erborianovimi izdelki za čiščenje šele spogleduješ, preberi še:

Erborian izdelki so na voljo v Muellerjih (v različno velikih in obiskanih je nabor izdelkov različno bogat, vendar ti prav v vsakem lahko priskrbijo vzorček ali naročijo želeni izdelek), Nami (odlična ponudba skoraj vseh izdelkov), Maxiju, Leposani in spletni trgovini erborian.si (tu je izbor največji).

Če imaš tudi ti izkušnjo z izdelkoma Centella, jo zapiši v komentar. In seveda, če imaš kakšno vprašanje, predlog … Hvala.

Maham,

Nika

* Fotografije: Vstanem d.o.o.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.