Beautyfullblogov Forum: vprašanja in odgovori o korejski kozmetiki Erborian

*Wikipedija: Spletni forum je spletni prostor, kjer lahko uporabniki v obliki objavljenih sporočil sodelujejo v različnih razpravah. 

Dovolila sem si, da ta zapis poimenujem kar forum o kozmetiki Erborian. Zakaj, beri dalje.

Včeraj sem imela na INSTAGRAMU @erborian_slo Live, javljanje v živo. Neuspešno, po kakšnih sedmih minutah je vse zaštekalo in … Naučila sem se veliko. Da kljub natančnim pripravam, včasih ne morem izpeljati stvari, kot si jih zamislim. Da v kriznih situacijah ne obupam, ter vseeno naredim kar se največ da. Da je dobro, da ne kadim (ker bi včeraj ‘pokurila’ celo škatlico naenkrat). In da ste moje sledilke zelooo razumevajoče in pravi balzam za dušo. Hvala.

A ker ne vem, če si v IG TV videih, ki sem jih posnela in objavila takoj zatem, našla odgovore na svoja vprašanja, torej če si se kaj naučila tudi ti, jih objavljam (in odgovore nanje) še tukaj, v tem ‘Erborian forumu’. Vsaj tista, najpogostejša. Sicer pa me še vedno lahko pocukaš ali se prijaviš na osebno svetovanje (kako, poglej spodaj).

Forum: Zbirka najpogostejših vprašanj o kozmetiki Erborian

kozmetika vprasanja odgovori beautyfull blog
Preizkusila sem že dobri dve tretjini izdelkov kozmetike Erborian, ki so na voljo pri nas. Ker ji pogosto uporabljam za osebno nego in tudi pri profesionalnem ličenju, verjamem, da ti bom lahko pomagala z odgovori na večino tvojih vprašanj. Iskreno, kajti zapis ni povezan s sodelovanjem z znamko Erborian.

Zapis sem poimenovala kar forum, ker se bomo tukaj zbirale in razjasnile vse dileme o kozmetiki Erborian. Če imaš vprašanje, ga zastavi, prav tako pa lahko v komentarju objaviš tudi svojo izkušnjo z znamko. Hvala. Forum bom redno posodabljala in dodajala vprašanja in odgovore.

 –♥ Preberi tudi: Kakšna je razlika med Erborian CC- in BB- kremo in katera je prava zate

1. Kakšen je vrstni red nanašanja izdelkov, če jih plastiš kot Korejke?

V splošnem je vrstni red naslednji:

  1. ČIŠČENJE: oljni odstranjevalec, odstranjevalec na vodni osnovi, tonik oz. pri Erborianu losjon 
  2. NEGA: serum, krema za okrog oči, krema
  3. FINIŠ: primer Pink, posebna CC- krema (Red Correct ali Dull Correct), CC- ali BB-krema, CC- ali BB- Eye za področje oči, primerji za posebne učinke (Matt, Glow, Blur Stick) (v tem vrstnem redu)
  4. POLETNA ZAŠČITA PRED UV ŽARKI

2. Ali moram pred uporabo CC- ali BB- kreme uporabiti še kakšno kremo ali ju lahko nanašam samostojno?

Oba izdelka se lahko uporablja samostojno, vendar ju sama ne. Če imaš korak dnevne nege že usvojen, ga ne spuščaj. V CC- in BB- izdelkih so učinkovine za splošno nego kože, dnevno kremo pa si najbrž izbrala na tip, stanje kože, leta …

Enako velja tudi za druge Erborianove hibridne izdelke: primer Pink Prime and Care za zmanjšanje por, korektor proti rdečicam Red Correct, CC Dull, Matt, Glow …

3. Je emulzija, serum ter eliksir eno in isto? Ali ga nanesem na suho kožo in  kako dolgo moram počakati na nanos kreme? Lahko serum nanašam tudi okrog oči?

Ja, to je pri Erborianu isto (sicer pa se označevanje pri različnih znamkah res lahko razlikuje). Serum Eliksir ginseng (in tudi druge serume) nanašamo na navlaženo kožo (s tonikom, cvetno vodico ali losjonom pri Erborianu), ker tako serum koža posrka globje. Običajno serumi niso oftamološko testirani, zato jih na to področje ne nanašamo. Erborianov serum Eliksir ginseng se vpije zelo hitro, saj izdelan s posebno tehnologijo micelov, za globlje in hitrejše prodiranje v kožo. Kakšna je ta tehnologija sem povprašala kar soustanoviteljico Erboriana Katalin Berenyi, ki pravi, da to niso enaki miceli kot v micelarni vodici: ”Način ustvarjanja micelarnih kapljic v tem eliksirju je natančen visokotehnološki postopek, pri katerem teksturo elexirja razbijemo v zelo drobne kapljice, ki omogočajo takojšen prodor v kožo”.

4. Stara sem 50 let in ne vem ali naj izberem linijo Ginseng Infusion (dnevno in nočno kremo) ali le Ginseng Royal, pri kateri je ena krema za zjutraj in zvečer? 

Glavna razlika je v izbranih sestavinah in zato tudi v delovanju na kožo; v beli embalaži Ginseng infusion je kompleks belega ginsenga, v rdeči pa kompleks rdečega, to je drugače pridobljenega ginsenga. Korenino ginsenga, ki jo uporabijo za kompleks rdečega ginsenga, pred sušenjem najprej oparijo in z ekstrakcijo pridobijo najboljše možne molekule. Parna kopel poveča bioaktivnost ginsenga. Pri kompleksu belega ginsega korenino očistijo in posušijo, brez parne kopeli.

Ginseng Infusion je osnovna nega proti gubam, Ginseng Royal ima bolj intenzivno formulo za delovnaje proti vsem znakom staranja (upad čvrstosti, elastičnosti, neenakomerno obarvana polt, gube …) s poudarkom na glajenju in čvrstoti kože. Ginseng Royal je tudi po teksturi nekoliko bolj bogata krema, če imaš mastno kožo, ti bo morda bolj všeč bela različica.

5. Ali lahko kremo CC Clair mešam s kremo CC Dore, da dobim neko srednjo obarvanost, torej ne presvetlo in ne pretemno?

Tudi sama imam izkušnje, da mi je po poletju svetla CC presvetla, temna pa preveč zlata. Takrat ju mešam, včasih niti ne tako, da kapljico vsake nanesem na dlan in ju zmešam, ampak bolj kot osvetljevanje … s svetlo si namažem osrednji del obraza, temno pa uporabim za senčenje.

To obdobje sicer običajno hitro mine (v treh tednih), tako da Clair lahko uporabljam samostojno od oktobra do maja, junija.

6. Kdaj naj uporabim kremico za okrog oči in ali preko nje lahko nanesem CC- ali BB- kremo?

Krema za okrog oči uporabljaj vsak dan, še bolje zjutraj in zvečer. Nanesite jo pred nanosom svoje dnevne ali nočne kreme. CC- ali BB- kremo lahko namažemo preko, še bolje pa CC Eye kremo za okrog oči ali BB Eye kremo za okrog oči, ker sta oftamološko testirani (ne dražita oči) in imata nego specifično za predel okrog oči in proti podočnjakom. Prav tako nego proti temnim madežem in prekrivanje le teh dosežeš s hibridnim izdelkom, korektorjem in nego v enem, korektorjem Super BB.

7. Kateri izdelek Erborian oži pore?

Za zmanjšan videz por uporabi masko Pink Shot, ki ima izvlečke kakija za oženje por.

8. Je Erborian korejska kozmetika?

Erborian črpa navdih iz korejske nege kože. Ustanovila sta jo francoska strokovnjakinja za nego kože in korejska znanstvenica. Izdelki so izdelani v Koreji, vendar so prilagojeni Evropski negi in koži, zato to ni klasična korejska kozmetika.

9. Je Erborian ‘clean’ kozmetika?

Zaenkrat ni. V nekaterih izdelkih starejše formulacije so sintetične dišave, PEG in silikoni. Zato ne gre za ‘clean’ cosmetiko. Uporabljajo pa veliko naravnih učinkovin.

8. Ali lahko kremico Glow po CC- kremi naneseš po celem obrazu ali le po delih?

Kakor želiš. Lahko jo naneseš po celem obrazu (tudi npr. kadar CC-ja ne uporabiš), lahko samo na točke za osvetljevanje. Sama jo nanašam kot osvetljevalec, ker je moja koža mešana in ne potrebuje dodatnega leska po celem obrazu. 

9. Ali lahko CC kremo izberem, ne da bi poizkusila vzorček?

CC- kremo lahko izbereš brez težav tudi brez vzorcev, saj prekrivanje ni intenzivno. Če je tvoja koža svetla, je pravi Clair odtenek, če je temnejša, pa Dore. Večinoma Slovenkam v jesensko-zimskem času ustreza odtenek Clair. Podobno je tudi pri BB- kremah, odtenek Dore je primeren za temnejše polti, med Clair odtenkom in Nude odtenkom pa je majhna razlika in sta oba primerna za svetlješe tene kože. Nude je bolj bež, Clair pa bolj roza.

10. Kaj pa fiksiranje ličenja s pršilom? Je to potrebno po uporabi CC- ali BB- kreme?

Da je ličenje bolj obstojno, poskrbi Negovalni Pink primer. Podaljša obstojnost BB- , CC- kreme, pudra in vseh ličil, ki jih nanašaš za tem. Hkrati preprečuje nabiranje izdelkov v porah in gubah. Ker vsebuje negovalne vlažilne učinkovine, bo tudi naravno ličenje ves dan videti bolj sveže. Pa še na dolgi rok ob pogosti uporabi tvoja koža ne bo izsušena, kar se rado zgodi ob uporabi pršil za fiksiranje ličenja, ki so na podlagi alkohola.

Tako. Čutim olajšanje, da si kljub odpovedim promocij in ponesrečenemu javljanu v živo dobila odgovore na svoje dileme v zvezi z znamko Erborian. Če ne, mi svoje vprašanje zapiši v komentar ali pa poglej med zapise na blogu o tej kozmetiki. Vse ocene izdelkov, nasvete za izbiro pravih odtenkov, trike za nanaos … najdeš tukaj.

Maham,

Nika

*Fotografija: Nika Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.