To je dobra anti-age kozmetika: Caudalie Resveratrol Lift

Če iščeš dobro trajnostno anti-age nego obraza, potem poizkusi Caudalie Resveratrol Lift. V test sem jo dobila ob koncu poletja, še preden je prišla na police, zato na začetku sploh nisem vedela, kaj točno si pravzaprav nanašam. In ko mi je pošla, sem se prvič, odkar preskušam kozmetiko, tepla po glavi, zakaj je nisem uporabljala bolj “šparovno” in z večjim zavedanjem, kako dragocena je. Takrat sem namreč že poznala vse raziskave v zvezi z njo in tudi prve rezultate. Preberi, zakaj jo priporočam tudi tebi.

⇒♥ S kodo NIKA20 imaš na spletni strani Vivaderm – 20 % popust na celotno CAUDALIE ponudbo. Velja do 30.4.2021.

 –♥ Več o Caudalie kozmetiki, eni najbolj trajnostnih velikih lepotnih znamk.

Resveratrol linija, zakaj je nova?

V kozmetičnem svetu tudi dobro prodajane izdelke pogosto nenadoma zamenjajo novi, nad čemer se zadovoljni kupci razumljivo pritožujejo. Zakaj je torej Caudalie umaknil svojo najbolj prodajano linijo Resveratrol in ponudil novo Resveratrol Lift? Predvsem zaradi novih raziskav, ki so obetale veliko večji učinek kozmetike, ki bi vsebovala resveratrol dodan v malo drugačni kombinaciji.

Resveratrol, učinkovitejši od retinola

Caudalie se v svojem raziskovalnem laboratoriju poigrava z več kot 1000 naravnimi učinkovinami, odkriva številne nove povezave med njimi in inovacije tudi patentira. Tako je leta 2001, kot prvi v kozmetiki, uporabili resveratrol, izvleček stebla vinske trte, s katerim se trta zaščiti pred mikrobi, da živi tudi več kot 100 let. Odkrili so, da tudi v kozmetiki zavira staranje, gladi gube in učvrsti kožo:

  • ustavi proste radikale, da ne poškodujejo celic in tako zaščiti kožo pred prezgodnjim staranjem,
  • ščiti koži lasten kolagen in spodbuja njegovo proizvodnjo,
  • aktivira gen “sirtuins”, ki je odgovoren za dolgoživost celic.

Ta učinkovit naravni aktiv od takrat nenehno raziskujejo, zadnje čase predvsem v kombinaciji z drugimi naravnimi aktivi. Ugotovili so, da je bolj učinkovit v sinergiji s hialuronom in posebnim veganskim spodbujevalcem kolagena iz izvlečkov mahagonija; tako oplemeniten kar za 5x poveča proizvajanje lastnega kolagena, ter podvoji količino nastale koži lastne hialuronske kisline in je, po testih laboratorija Caudalie in Harwardske univerze, 2 x bolj učinkovit pri spodbujanju tvorbe kolagena in učvrščevanju kože kot 0, 05% retinol (kakršna je njegova najvišja dovoljena vrednost v EU). Obenem je patentirana kombinacija popolnoma varna tudi za uporabo na najbolj občutljivi koži, nima stranskih učinkov in ni foto sensibilna.

Nova linija Resveratrol-Lift

Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog

Caudalie, meni ljuba trajnostna znamka kozmetike, ki je med lekarniško ponudbo v Franciji št. 1 v negi kože za ženske*, na police postavlja prenovljeno linijo RESVERATROL LIFT ZA MLADOSTEN VIDEZ KOŽE:

  • še bolj učinkovito,
  • še bolj čisto,
  • še bolj naravno,
  • še vedno zelo senzorično,
  • v bolj trajnostni embalaži.

Linija Resveratrol Lift je dermatološko testirana, nekomedogena in prilagojena za občutljivo kožo. Tako kot celotna Caudalie ponudba, je tudi nova linija veganska.

 –♥ Novi Caudalijev patent (resveratrol + hialuronska kislina + veganski spodbujevalec kolagena) omili proces staranja in spodbuja kožne celice, da same povečajo tvorjenje lastne hialuronske kisline in kolagena. Prisoten je v celotni liniji Resveratrol Lift.

RESVERATROL LIFT LINIJO SESTAVLJAJO:

1. SERUM: Resveratrol lift učvrščujoči serum

SERUM Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog

Če bi morala v celotni liniji izbrati le en izdelek, bi izbrala ta čudoviti serum. Vsebuje najvišji odstotek novega Caudalie patenta, poleg tega pa še rastlinski skvalen za nego, peptide za elastičnost kože, rastlinski glicerin za vlaženje ter adenozin, ki prav tako pomaga zmanjševati gube in uravnavati elastičnost kože.

Resveratrol Lift učvrščujoči serum je zato namenjen ženskam, ki bi rade bolj učinkovito zgladile gube in učvrstile kožo. Zaradi povešanja mišic in kože se obraz s starostjo iz črke V problikuje v črko U, spodnjo čeljustno kost pa okrasijo ‘vrečke’, kot jih imajo hrčki. Serum zavira nastajanje teh vrečk in z učvrstitvijo kože tako pripomore tudi k bolj mladostni obliki obraza. Ne vsebuje olj in je primeren za vse tipe kože, tudi občutljivo.

Cena in link do nakupa: 48,80 €/ 30ml

2. BOGATA DNEVNA NEGA: Resveratrol lift bogata dnevna krema

DNEVNA KREMA BOGATA Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog

Poleg novega Caudalie patenta vsebuje tudi mikro hialuronsko kislino, organsko karitejevo maslo in olje grozdnih pečk, zato učinkuje proti znakom staranja in kožo ohranja globinsko navlaženo in nahranjeno. Še posebej všeč bo normalni do suhi koži, zaradi mehke, kot kašmir prijetne teksture, in tudi zato, ker vsebuje mineralne pigmente za takojšen zdrav lesk kože.

Cena in link do nakupa: 45,10 €/ 50ml + 15ml

3. KREMA ZA OKROG OČI: Resveratrol lift balzam za lifting področja okoli oči

KREMA ZA OKROG OČI Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog

Oftamološko testirana krema brez vonja pripomore k učvrstitvi vek, zmanjšanju zabuhlosti in temnih kolobarjev okrog oči, pri tem pa gladi tudi gube. Poleg novega patenta vsebuje še izvleček kvinoje, ki odpravlja zabuhlost, naravne biopolimere za lifting efekt, zaščito in sijaj, ter peptide za večjo elastičnost kože. Je nega lepe, vlažilne teksture s hitro vpojnostjo, ki vlaži, gladi in deluje proti podočnjakom, torej nega, ki jo bralke Beautyfull bloga iščete najpogosteje. Sama takšne izdelke pogosto plastim, preko nanašam še kreme za okrog oči, ki so bolj mastne teksture.

Cena in link do nakupa: 37,90 €/ 15ml

4. VLAŽILNA LAHKA KREMA: Resveratrol lift vlažilna lahka krema

LAHKA VLAŽILNA NEGA Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog

Caudalie to kremo priporoča vsem z normalno do mešano kožo in vsem, ki imajo radi nego brez olja. Kljub svoji lahki teksturi je vlažilna krema vseeno bogata, saj poleg novega patenta vsebuje tudi peptide za elastičnost, maščobne kisline za vlaženje in rastlinski skvalen za nego. Kožo zgladi, ji pripomore vrniti potrebno čvrstost, obrazu pa povrne mladostno V obliko. Ker vsebuje matirajoče mineralne pigmente, bo všeč tudi tistim, ki jih moti lesk mešane ali mastne kože.

Cena in link do nakupa: 42,50 €/ 40ml

5. NOČNA NEGA: Resveratrol lift nočna krema

Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog NOČNA NEGA

Nočna krema je prijetne teksture, sproščujočega vonja, poleg novega patenta pa vsebuje učinkovine za hranjenje kože, glajenje, pospeševanje obnove in sproščanje: rastlinski skvalen, olje grozdnih pešk ter izvlečke verbene in lipe. Všeč bo tistim, ki želijo srednje bogato nočno kremo zelo finih senzoričnih lastnosti: nelepljive teksture in s čudovitim sproščujočim vonjem.

Cena in link do nakupa: 45,10 €/ 50ml + 15ml

Caudalie izdelki so na voljo v lekarnah, Nami in Mullerju, ter na spletni strani Vivaderm.si.

Girls just wanna have wine: komu je namenjena kozmetika Caudalie Resveratrol Lift?

Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog

Guru dolgoživosti, kot ga imenuje revija Times, drugače pa eden pomembnejših znanstvenikov za raziskovanje naravnega staranja David Sinclair, profesor Harvardske medicinske univerze v Bostonu, za Caudalie že od leta 2013 raziskuje resveratrol in njegove učinke v kozmetiki. Ker ve, da Francozinje obožujejo rdeče vino, opozarja, da bi ga morale popiti kar 80 kozarcev, za vnos enake količino resvatrola, kot ga vnesejo z izdelki Caudalie Resveratrol Lift. Zato svetuje, da ljubezen do vina zadovoljimo s kozarčkom sem in tja, anti-ageing pa prepustimo izdelkom Resveratrol Lift, ki učinkujejo na več vidikov staranja; gube, čvrstost in elastičnost kože, vlaženje. Čeprav je bila linija testirana na ženskah starejših od 40, jo lahko uporabljaš prej, ko začutiš, da potrebuješ dobro in naravno pomlajevalno nego.

Zakaj je Resveratrol Lift všeč meni?

Caudalie Resveratrol-Lift trajnostna naravna kozmetika proti gubam nika veger beautyfull blog 30

Pomembeni faktorji pri izbiri moje vsakodnevne nege so:

  1. TRAJNOSTNI VIDIK. V zadnjih letih me še najbolj prepriča novi luksuz, trajnostna naravnanost kozmetične znamke. In všeč mi je, da je Caudalie resnično trajnostna znamka in da z nakupom njihove kozmetike podpiram ekološki način pridobivanja surovin, naravi prijaznejše proizvodne postopke, pošteno plačilo v vsej dobavni verigi, transport z manj ogljičnega odtisa, okolju prijaznejšo embalažo … ‘ Ta je v novi liniji izdelana v skladu s trajnostnimi načeli Caudalija. Zunanje škatle so iz FSC papirja manjše gramature, ker zmanjšuje ogljični odtis kar za 40%. Za tisk, tudi katalogov in brošur, uporabljajo naravno, rastlinsko črnilo. Kozmetika je v steklenih embalažah, ki jih je mogoče reciklirati. Pumpice in pokrovčke iz večih različnih materialov pa Caudalie v svojih butikih zbira in reciklira preko partnerstva Terracycle.
  2. UČINKOVITOST ob ENOSTAVNI UPORABI. Nova linija s sorazmeroma majhnim številom izdelkov nudi celostno nego obraza, ki je zaradi vsebnosti naravnih aktivov tudi učinkovita. Pri tem pa ne vsebuje agresivnih učinkovin zaradi katerih bi morala skoraj kot deramtolog razmišljati kaj še lahko/ moram uporabljati. Skratka Caudalie izbira učinkovite a nežne formule za naravno lepo staranje.
  3. SENZORIČNA DOVRŠENOST. Ne maram izdelkov čudnih tekstur in preveč umetnih ali preveč naravnih dišav. Caudaliejeva kozmetika je tudi v tem pogledu luksuzna; teksture so vrhunske, dišave pa … Caudalie je mojster izbir not, kar je dokazal tako s toaletno vodico The Des Vignes (dišavo, zaradi katere dobim kompliment največkrat) in sončno linijo Sun. Vsi izdelki Resveratrol Lift kolekcije, razen kreme za nego okrog oči, so odišavljeni z res lepo mešanico nežnih, naravnih, svežih in čistih not kamilice, cvetne vodice sivke, petit graina, timijana, žajbla in sveže mete.

Je predstavitev linije dovolj (morda preveč) natančna? Poznaš resveratrol? Kaj pa katerega od Caudalijevih izdelkov? Vesela bom tvojega komentarja, izkušnje. Hvala.

Maham,

Nika

*po raziskavi Pharmatrenda med izdelki za nego oči in obraza proti staranju za ženske v francoskih lekarnah, marec 2020.

** Fotografije: Nika Veger

*** Zapis je nastal v sodelovanju s Caudalie Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.