Ta deo je vse kar iščeš: Caudalie Vinofresh naravni dezodorant

Že po rastoči številki objav pod #naturaldeodorantthatworks na Instagramu je jasno, da je iskanje učinkovitih naravnih deodorantov v porastu. Odlično. Tudi zato, ker imam odgovor nanje in to je Caudalie Vinofresh naravni dezodorant.

⇒♥ S kodo NIKA20 imaš na spletni strani Vivaderm – 20 % popust na celotno CAUDALIE ponudbo. Velja do 30.4.2021.

Diši mi: Caudalie Vinofresh naravni dezodorant

Naj ti že takoj pojasnim, da ta deodorant ne diši kot moj najljubši Caudalijev parfum (ker mi pišete, da ste pričakovale čudovite note The des Vignes). Ne, nič cvetnega in sadnega ni v njem — vonj je zelen, svež, po čistem, uniseks in pravzaprav čez nekaj minut že popolnoma nezaznaven. Če te to ne moti, nadaljuj z raziskovanjem, ker je dezodorant res odličen.

učinkovit caudalie vinopure naravni dezodorant Nika Veger beautyfull blog

Če te skrbi za pazduhe, se pomiri in preberi

Pazduhe so lahko izjemno občutljivo področje, veliko dezodorantov pa vsebuje sodo bikarbono, eterična olja, alkohol, umetne dišave ali aluminijeve soli, ki dražijo kožo. Zato sem še posebej vesela, da je na voljo dezodorant, ki ne vsebuje nobene od prej naštetih učinkovin, hkrati pa je UČINKOVIT, 98% naraven, zelo prijeten za uporabo in prihaja iz laboratorijev ene najbolj trajnostnih kozmetičnih znamk, Caudalie.

⇒♥ PREBERI TUDI: Spoznaj luksuzno trajnostno znamko CAUDALIE

Evkaliptus in grozdna voda za super učinkovanje

učinkovit caudalie vinopure naravni dezodorant Nika Veger beautyfull blog uniseks evkaliptus

Glavni sestavini, ki dajeta temu dezodorantu 24 urno, klinično dokazano učinkovitost, sta: olje evkalipta in grozdna voda.

Prav OLJE EVKALIPTA je tisto, ki deodorantu da vonj, a brez skrbi, v formuli je prisoten v ravno pravšnji meri (0.4%), da učinkovito zavira rast bakterij odgovornih za vonj, odišavi, a hkrati ne draži niti najbolj občutljive kože. Dezodorant je dermatološko testiran in primeren tudi za uporabo po britju ali laserkemu odstranjevanju dlak ter za nosečnice in doječe mamice, kar so preverili s številnimi testi.

GROZDNA VODA je Caudalijeva aktivna učinkovina številnih izdelkov. Ker je za razliko od običajne vode bolj učinkovita, od cvetne pa manj dražeča, saj ne vsebuje etreičnih olj. Pri Caudaliju so dokazali, da:

  • pomirja razdraženo kožo in rdečice,
  • vlaži, saj vsebuje naravne saharide,
  • je bogata s polifenoli in učinkuje tudi kot antioksidant,
  • učinkuje kot prebiotik in pomaga okrepiti kožno bariero in vzpostaviti ravnovesje mikrobioma.

Narejena je iz 100% organskega grozdja, ki je zorelo pod francoskim, italijanskim in španskim soncem.

Zanimiva tekstura. Kaj pa madeži?

učinkovit caudalie vinopure naravni dezodorant Nika Veger beautyfull blog

Deodorant je prozorne in zelo lahke, nelepljive teksture, ki spominja na vodo. Vseeno se hitro vpije in je prijeten, kot bi osvežil, a hkrati ne pustil mokrega občutka. In ja, na oblačilih ne pušča sledi, tudi na belih majicah ne. Caudalie celo pravi, da ga nanesemo izdatneje, od 5 do 10-krat na očiščeno in suho kožo podpazduh.

Dodatni plusi za ta deo

učinkovit caudalie vinopure naravni dezodorant Nika Veger beautyfull blog 1
  • Izdelek je veganski.
  • Glavni učinkovini, evkaliptusovo olje in grozdna voda sta ekološko certificirani (končni izdelek pa ne).
  • Emablaža je iz reciklirane plastike, ki omogoča ponovno recikliranje. Zbirajo jo v Caudaliejevih butikih, saj jo reciklirajo preko programa Terracycle.
  • Z nakupom tega izdelka podpiraš francosko trajnostno znamko Caudalie, ki v vseh delčkih proizvodnje poizkuša kozmetiko približati najboljšim praksam trajnostnega delovanja.

Ocena in cena Caudalie Vinofresh naravnega dezodoranta

Caudalie Vinofresh je še en dokaz, da znamka res premišljeno lansira izdelke, ko lahko ponudi nekaj trajnostnega in učinkovitega hkrati. Dezodorant mi je zelo všeč in ga priporočam vsem, ki naravne deote že uporabljate, pa tudi tistim, ki iščete nekaj naravnega, brez dražečih sestavin, s svežim vonjem (ki pa se razdiši 9in deo, ki ne pušča sledi na oblačilih.

⇒♥ Cena in link do nakupa: 12,85 €/ 50g. Izdelek je na voljo v spletni trgovini Vivaderm ter v bolje založenih Mullerjih in lekarnah.

Če imaš izkušnjo z naravnimi dezodoranti ali Caudalijevimi izdelki se bereva v komentarju. Hvalaaa.

Maham,

Nika

*Fotografije: Vstanem d.o.o.

**Zapis je nastal v sodelovanju z Vivaderm kozmetiko.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Kristina
    29 julija, 2021

    Nika, hvala za tole objavo. Deo uporabljam že kak mesec in sem navdušena! Vedno izbiram naravne deodorante, brez sode bikarbone in alkohola (brez aluminijevih soli, itak). Pri tem mi je posebej všeč tekstura: gladko teče po koži, ne razdraži je, ne pušča madežev, deluje. Res top izdelek!
    Zanima me, če si odkrila še kak deo s takšno teksturo. Saj Caudalie Vinofresh mi je res všeč, imela pa bi še kak drug vonj.
    Sicer pa uporabljam še nekaj Caudalie izdelkov iz linije Resveratrol lift in z vsemi sem zelo zadovoljna:
    serum, dnevno kremo, nočno kremo in kremo za okrog oči.
    Upam, da bo kdaj še kakšna koda za popust…

    • NIKA
      9 avgusta, 2021

      Kristina zdravo.
      Caudalijev deodorant je res super. Ampak ja, vonj je zelo evkaliptusov, nekaterim celo preveč moški ali po čistilih. Mene osebno ne moti, ker se mi tudi hitro razdiši, bi pa z veseljem imela še kaj bolj iskrivega, npr. z belim cvetjem ali nerolijem. Držim pesti, da Caudalie naredi še kaj takega.
      Žal nisem še zasledila trajnostnega deota s podobno teksturo, če bom, ga zagotovo predstavim.
      Koda? Morda pa res zanjo poprosim jeseni, spremljajte Instagram, kjer to najhitreje sporočim.
      Lepo poletje še naprej,
      maham,
      Nika