Vse kar moraš vedeti o K18, revolucionarni negi za poškodovane lase

K18 je novi izdelek za poškodovane lase, ki je v hipu preplavil družbena omrežja z neverjetnimi rezultati, priporočili frizerjev, navdušenjem strank, lepotnimi nagradami (Elle Beauty Winner 2020)… in opozorili, da gre za med in je takoj razprodan. Obljublja popravilo las uničenih s svetlenjem, barvanjem, kemičnimi postopki, vročino, pripomočki za oblikovanje. Preberi, kako deluje, ali je res učinkovit in kaj moraš vedeti pred prvo uporabo.

K18, prvi izdelek za poškodovane lase, ki učinkuje na vse keratinske vezi

Lasje so sestavljeni iz povrhnjice lasu (kutikule), sredine ali korteksa in jedra (medule). Korteks je sestavljen iz keratina, pravzaprav iz milijonov prepletenih keratinskih verig (keratin je zgrajen iz aminokislin, povezanih s peptidnimi vezmi). Te keratinske verige lasem dajejo moč in elastičnost. Predstavljamo si jih lahko kot lestev — navpična, stranska stebra lestve so keratinske verige, vodoravni deli lestve pa so povezave, ne fizične, ampak kovalentne (podobno kot pri dveh magnetih). Ko so lasje izpostavljeni kemični obdelavi ali oblikovanju, se navpične ali vodoravne povezave pretrgajo. Na žalost se lasje ne morejo ‘zaceliti’, ker ne vsebujejo živih celic. Izdelki za popravilo poškodovanih las so do sedaj lahko zakrpali le vodoravne vezi, pa še to le s pomočjo kemične vezi (ne kovalentne). Tako popravilo ni trdno, ker ni zakrpana navpična keratinska veriga in ker se tudi kemična vez lahko sčasoma izpere.

Raziskovalci K18 so desetletje študirali celoten keratinski proteom (celoten set proteinov), preučevali 1.242 dekapeptidov, ki jih tvorijo aminokisline, podobno kot črke abecedo – ključnega pomena sta tako vrstni red kot število črk. Razvili so povsem drugačen postopek popravila poškodovanih las in ga patentirali kot K18Peptide™. Gre za edinstveno peptidno zaporedje z ravno pravo sestavo, strukturo, soslednostjo in dolžino, da se pravilno prilega in se kovalentno veže na keratinske verige, tako po dolžini kot prečno.

Zgoraj napisano je povedano bolj po domače, več o delovanju in raziskavah lahko prebereš na https://www.k18hair.com/pages/patents.

K18Peptide™ je patentirana učinkovina, ki klinično dokazano v samo 4 minutah odpravi poškodbe las. Že prva nega naj bi povrnila:

  • 91% prvotne čvrstosti las
  • 94% originalne elastičnosti las

Rezultate so opazovali ob uporabi meglice Mist, ki jo nanese frizer in maske Mask, ki jo uporabiš doma.

Primerjava K18 z drugimi izdelki za obnovo poškodovanih las

Rezultate številnih preobrazb s K18 v frizerskih salonih lahko spremljaš na Instagramu @k18hair_si.

Poškodovani lasje so ena najpogostejših težav nad katero se pritožujejo ženske, zato je ponudba izdelkov, ki naj bi jih popravili, res velika. A poglej kakšne so razlike med njimi:

  • Balzami in maske lase ovijejo v plašč nege in zaščite, površinsko gladijo in dajo sijaj. Rezultati so začasni, največ do naslednjega pranja las.
  • Izdelki za popravilo keratinskih vezi (npr. Olaplex), delujejo v korteksu lasu, a popravijo le disulfidne vezi (torej vodoravne prečke v keratinski lestvi). Delujejo kot lepilo, s pomočjo kemične vezi zlepijo povezave, kar pa ni elastično, sčasoma pa se tudi izpere.
  • K18 trajno popravi poškodovane keratinske vezi v korteksu lasu. Povzroči, da se poškodovane verige keratina (navpične in vodoravne prečke na keratinski lestvi) zopet povežejo, lasje postanejo zopet čvrsti, elastični in mehki.

K18, prvi nanos naj opravi frizer

Tretma K18 lahko preizkusiš v številnih salonih po Sloveniji, v Ljubljani npr. v Viki’S Place.

K18 je najbolje prvič preizkusiti v frizerskem salonu, kjer ti lase temeljito očistijo in najprej nanesejo K18 Mist. To je pred-nega, ki krepi lase pred kemično obdelavo, npr. barvanjem. Izdelek ima rahlo bazičen pH (7,5 – 8,0), ki odpre luske lasu, da patentirani peptid K18 Peptide™ prodre čim globje in res učinkuje v samem jedru las. Nego nadaljujejo z K18 Mask, izdelkom, ki ga nato uporabljaš tudi doma.

K18, tako ga uporabiš doma

Doma nadaljuješ z uporabo maske K18 Mask. To ni običajen balzam, čeprav se nekaterim zdi, da vseeno vlaži in mehča lase. Vsebuje obnavljani peptid, vendar je njegov pH rahlo kisel, od 5 do 6, kar pomaga zapreti povrhnjico, da so lasje po končanem tretmaju bolj gladki.

K18 Mask ne vsebuje…
❌ sulfatov 
❌ silikonov 
❌ ftalatov
❌ natrijevega klorida 
❌ umetnih barvil 
❌ formaldehida
K18 je …
✔️ veganski 
✔️primeren za barvane lase 
✔️ izdelan v ZDA 
✔️ ni preizkušen na živalih

K18 Mask je nega, ki je za uporabo zelo enostavna. Upoštevati moraš le:

  • Nanesi jo po šamponiranju, razporedi jo na vlažne lase (vodo temeljito popivnaj z brisačo, da iz las ne bo več kapljalo, ostanejo pa naj še vlažni). Na mokrih laseh izdelek ne učinkuje, morajo biti le vlažni.
  • Pred nanosom K18 ne smeš uporabiti balzama.
  • Uporabi res majhno količino. Za moje srednje dolge lase porabim približno za tri grahova zrna nege.
  • Izdelka ne izperi.
  • Preden naneseš drug izdelek, npr. običajen balzam, izdelke za oblikovanje ali toplotno zaščito, počakaj vsaj 4 minute, da K18 Mask učinkuje.
  • Uporabi ga 4 do 6 zaporednih umivanj.

Izdelek bo učinkoval še bolje, če prvič pred nanosom K18 Mask lase očistiš s čistilnim šamponom, ki odstrani izdelke za oblikovanje, suhi šampon, maščobo… Nekateri celo priporočajo, da uporabljaš rahlo bolj bazičen šampon, da se luske las odpro (običajno so to trdi šamponi).

Lepoto las vzdržuj nato tako, da tretma ponoviš vsakič po barvanju ali kemičnem oblikovanju las, lahko pa ga naneseš tudi po vsakem 4 umivanju las.

Na voljo sta dve velikosti izdelka K18 Mask, pri čemer je večja običajno takoj razprodana, 50ml (55 EUR) in 5 ml (9 EUR). Izdelek lahko kupiš v frizerskih salonih ali v spletni trgovini Studio Ma.

Si že slišala za K18? Tudi preizkusila? Povej več in povej naprej ;). Hvalaaa.

Jaz pa tudi še napišem svojo izkušnjo po celotni terapiji.

Maham,

Nika

Fotografije: PR znamke in Instagram k18_hair in Viki’s Place

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.