Hvala za … vijoličasto barvo v kozmetiki

Večkrat opažam, kako se mi lepotne police obarvajo skladno z letnim časom. Zato zdaj, preden postanejo roza, koralne in oranžne, ali pa modre zaradi barve leta po inštitutu Pantone, ta zapis podčrtujem z vijoličasto. Ker so nekateri izdelki res vredni hvale in ti bodo rešili težave. Glavna lastnost, zaradi katere je moja lepotna polička postala vijoličasta, je nevtralizacija.

Vijoličasta barva nevtralizira …

V likovnem smislu nevtralizira rumene odtenke, ker je na barvnem krogu nasprotna rumeni. V kozmetični industriji pa naredi še mnogo več …

Rumen odtenek v srebrnih, blond laseh nevtralizira vijoličast šampon

vijoličasta vijola kozmetika nika veger beautyfull blog tjaša kokalj jerala
Blogerska kolegica in fashionista Tjaša Kokalj Jerala …
vijoličasta vijola kozmetika nika veger beautyfull blog šampon proti rumenim lasem
.. in njen najljubši vijolični šampon.

‘’Vijoličasti šampon sem uporabljala, da bi podaljšala učinek platinastega videza las, ki sem ga ustvarila z barvno masko. Po preizkušanju različnih znamk (Keune, Kevin Murphy) sem uporabila še Bleach London Sheer Shampoo, ki mi je do zdaj najbolj všeč, saj lase skoraj obarva na srebrno barvo z malce vijoličastim podtonom. Gre za šampon, ki je močno pigmentiran in da res dober pepelnat podton. Sem pa po mesecu uporabe opazila, da mi lase kar precej izsuši, zato ga ne priporočam za pogosto uporabo.’’ Tjaša Kokalj Jerala

Starikav obraz? Takoj ustvari svež videz in bolj napeto kožo z vijoličasto masko

clarins maska vijoličasta vijola kozmetika nika veger beautyfull blog extreme firming takoj pomladi
Vijolična je tudi vsebina in morda tudi to pripomore k učinkovitosti te maske, ki jo uporabljam za brisanje utrujenosti in gubic.

In to ne kar vsako. Vidno napne in pomladi kožo maska Clarins Extra Firming Mask. Clarins pravi, da je to sproščujoča maska ​​za obraz proti staranju, ki vidno zmanjša stresne linije in gube, okrepi in poživi sijaj. To res naredi, zato je že vrsto let moja SOS-pomoč in hitra osvežitev kože pred prireditvami, fotografiranjem ali kakšnim pomembnim dogodkom. Ne vem, ali je učinkovita na dolgi rok, ker je predraga, da bi jo uporabljala 2- do 3-krat tedensko, kot priporočajo pri Clarinsu. Je pa zagotovo izdelek, ki ga ne priporočam dvajset- ali tridesetletnicam, ker še nimajo takih gub (pika.), da bi maska naredila vidno razliko.

P.S.: Čeprav je tudi vsebina zanimivo vijoličasta, še nisem uspela z njo narediti za objavo primernega selfija. Se potrudim v prihodnje, da boš videla razliko prej/ potem.

Rumen ton obraza z vijoličastimi korektorji in pudri

vijoličasta vijola kozmetika nika veger beautyfull blog erborian cc dull corect rumena polt
Če si kadilka ali ima pusto polt z rumenim podtonom, poskusi to čudežno kremo.

Vijoličasta barva nevtralizira rumen ton kože in sivemu, pustemu doda porcelanast pridih. Najlepše to uresniči Erborina CC Dull krema, ki, če ti njen ton ustreza, res naredi svežo enakomerno polt s pomladnim zdravim pridihom. Podobno vijoličasti korektorji nevtralizirajo rumenkaste lise na koži (npr. v primeru prehajanja modric v rjavo rumen odtenek) oziroma rumeno oranžne madeže avtobronzerja.

Na žalost moja polt ni rumenega podtona, da bi ti lahko prikazala prej in potem fotografije, se bom pa spomnila na prihodnjih promocijah Erborianovih CC krem, da dodam rezultate, ker boš res videla razliko.

Rumen ton zob nevtralizira šminka ali glos z vijoličastim pridihom

dior glos vijolična nautralizira rumene zobe
Letos je trenedn res rahlo vijoličen pridih sicer bež bleščil in šmink.

Čeprav vijoličaste šminke rada uporabljam v hladnejšem delu leta (ampak od bleščeče MAC-ove se še ne mislim posloviti), pa je barva sivke uporabna vseskozi. Na modnih brveh za pomlad/ poletje 2020 so kraljevali predvsem glosi v nude barvah in veliko jih je bilo s hladnim, vijola pridihom, kot je Dior Addict Stellar Gloss, odt. 092. Vijolični pridih (ampak v svetlejšem odtenku) uporabi, kadar želiš poudariti belino svojih zob. Vijoličasta hladnega odtenka namreč poudari hladen, bel odtenek in nevtralizira rumen ton zob.

Utrujenost s sivkinimi izdelki za domači SPA 

melvita spa sproščujoča kopel sivka olje piling vijoličasta vijola kozmetika nika veger beautyfull blog
Potopi se v vijoličasto sproščanje s sivko, ki ima za razliko od ostalih dišavnih kolekcij na trgu, res prijeten, sladkasto svež vonj.

Ne le barva sivke, tudi njen vonj je v lepotni industriji nevtralizator slabega počutja in utrujenosti. Aromaterapija s sivko in sproščanje s toplo kopeljo in masažnim oljem je zato nepogrešljiva v domačem lepotnem spaju. Priporočam ekocertificirane, ne le, ker je tako že postopek pridobivanja sivke naravi bolj prijazen, temveč tudi zato, ker boš telo namakala v koži bolj prijazne izdelke. Taka je linija izdelkov Melvita Sproščajoče masažno olje, Sproščajoča mlečna kopel in Piling za intenzivno sproščanje ali darilni set na fotografiji.

Rumene nohte in prste zaradi kajenja ali lakiranja brez podlaka

vijoličasta vijola kozmetika lak proti rumenim nohtom nika veger beautyfull blog
Čudovita francoska manikira z vijolično bež odtenkom. Vir: Lulus.com

Vijoličasti lak v zelo svetlem odtenku prav tako naredi dobro vizualno nevtralizacijo rumenih prstov zaradi kajenja ali lakiranja s temnejšimi laki za nohte. Če imaš rumene prste, vijoličasti korektor ali CC- kremo nanesi tudi na roke. Če pa so rumeni nohti, jih najprej podrgni s polovico limone, nato pa z mehko zobno ščetko in zobno pasto za beljenje zob. Nekaj časa za lakiranje uporabi le svetle vijoličaste tone, še bolje boš naredila, če uporabiš tudi vijoličasto obarvan podlak.

Dolgočasno vsakodnevno rutino z mističnimi notami vijolice, irisa, slive, žafrana, fige … 

vijola vijolična kozmetika parfum aqua colonia iris žafran saffron
Znamka Acqua Colonia vsako leto ponudi že zbirateljske aromakološke dišave, s katerimi lahko odišaviš sebe, svoje počutje 😉 in dom.

Nekaj mističnega, pravljičnega je v vijoličasti barvi in dišavnih notah. Že leta 1997 sem se zaljubila v parfum Lolita Lempicka, prvi gurmanski parfum z janežem. Vseboval je še note s češnjami, vijolico, bršljanom, mandljem, irisom, vaniljo, tonko in heliotropom za poseben gurmanski, začinjen, saden in pudrni pridih. Parfum je bil ponovno ‘oživljen’ kot Lolita Lempicka Le Premier Parfum leta 2010, zdaj pa se na trg vrača kot Lolita Lempicka Original in komaj čakam, da jo preizkusim. Veš o kateri dišavi govorim? Tisti kultni vijolični steklenički oblike jabolka zavite v bršljanove liste.

Do takrat pa aromakološko nevtraliziram stres z 4711 Acqua Colonia Iris & žafran, ki sprošča mene in vse v domu, saj jo pršim po vsej hiši ;).

Vijolična kot kontrast zagoreli polti

vijoličasta vijola kozmetika nika veger beautyfull blog lasje
Vijolični lasje so le kontrast zlatorumeni polti. Vir: Kareya Saleh za Unsplash

Zakaj se moda vedno prebuja s kosi v svetlo, pastelno lavanda vijolični barvi, ki jo ob koncu poletja obarva v nekoliko intenzivnejšji odtenek? Ker je prav taka barva lep kontrast najprej svetli, a že s soncem zlato obarvani polti, ob koncu poletja pa tudi zagoreli. Če si bolj drzna, namesto oblačil, v svetlo vijolično pobarvaj lase. Blogerska kolegica Sara iz Passing Fancy, ki rada eksperimetira z barvanjem las, priporoča barvo Directions Semi permanent Colour- Lilac. Če se barvanja ne boš lotila sama, pa spremembo zaupaj Sandri iz frizerskega salona Med in Mleko v Ljubljani (njihovo galerijo rezultatov poglej na Instagramu).

Ti je taka vrsta zapisa, kjer najdeš odgovore na več lepotnih težav zanimiva? Če tvoje nisem rešila, mi jo zaupaj v komentarju. Hvala. Kot tudi, če imaš izkušnje z vijoličnim šamponom ali katerimi drugimi vijoličastimi izdelki.

Maham,

Nika

*Fotografije: PR Dior, Lulus.com, Tjaša Kokalj Jerala, Nika Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.