3 x praznično ličenje z bleščicami

Ti prazniki ne bodo običajni. Dejstvo. A ni nujno, da so podobni vsakdanu. Za praznično počutje lahko največ naredimo same in k temu lahko pripomorejo bleščice, bleščice in bleščice.

3 x praznično ličenje z bleščicami

⇒♥ Letošnji božični set Erborian Slovenija »THE CC GLOW SHOP« vsebuje CC kremo in gelasto kremo Red Pepper Pulp, ki kot energijska bomba poveča naravni sijaj kože (cena: 22,90 €).

praznično liačenje Erborian nika veger KOMPLET THE CC GLOW SHOP CLAIR
Erborian 2021: set THE CC GLOW SHOP

Če še nisi na stežaj odprla vrat božičnim napevom, kuhanemu vinu in prazničnemu kiču, na tvojo motivacijo trkam s tremi bleščečimi make-upi. Praznovanja res ne bodo množična, a vseeno lahko oblečeš kaj drugega kot trenirko in si privoščiš katerega od teh prazničnih videzov. Ustvarila sem jih na spodbudo meni ljube znamke Erborian in prav njihovi izdelki so poskrbeli za naravno lep videz polti v vseh treh ličenjih. To so:

Očiščeno kožo sem na ličenje pripravila z Erborianovimi izdelki: s kremo za poživitev Red Pepper Pulp, CC kremo in CC Eye kremo iz prazničnega seta Magic CC Creme. Preko sem nanesla BB kremo in BB Eye kremo, pore pa sem na videz zmanjšala s Pink Blur Stickom. BB Crayon sem uporabljala za popravke in kot navajam pri posameznem ličenju, prav tako osvetljevalec Glow.

Ličenje z bleščečimi ustnicami

Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog rdeca sminka

Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog rdeca sminka
rdeca sminka Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog
Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog 5 rdeca sminka

Poleg Erborianovih izdelkov za lepo polt, sem pri tem videzu uporabila še:

  • maskaro za obrvi Essence Make Me Brow (bi bilo pa lepše, če bi imela naravno oblikovane in pobarvane obrvi)
  • senčila Grimas, odt. 500 (kremno bela), 567 (toplo oranžna), 682 (marsala rdeča), 886 (toplo rjava), 575 (hladno rjava), 565 (temno rjava)
  • maskaro Guerlain Maxi Lash Waterproof (nanesla sem jo v eni tanki plasti, ker nisem želela pozornosti preusmerit na trepalnice)
  • rdečila za lička Chanel Joues Contraste v temno rdečem odtenku (Plum Atraction) in v barvi rožnega lesa (Rose Temptation)
  • šminko L’Occitane Intenzivna sadna šmnika, odt. 13/ Red-y To Party
  • bleščice Ben Nye v rdečem odtenku (plastične bleščice v razsutem stanju so z oktobrom 2023 postale prepovedane, zato poišči naravne in biorazgradljive različice bleščic)
  • lepilo za bleščice v čopiču DUO Brush-On Adhesive With Vitamins

Tako ustvariš bleščeče ustnice:

Ustnice obarvaj s šminko v željenem tonu. Ni nujno, da je rdeča, važno je, da se odtenek šminke in bleščic lepo ujemata. Nato na zgornji rob ustnic (lahko samo na srček ustnic) nanesi lepilo za lepljenje umetnih trepalnic. Nanesi ga s tankim čopičem. Počakaj minuto, da se že rahlo začne sušiti. Drugi tanek čopič pomoči v bleščice, nato pa ga pritisni na lepilo. Pomoči še enkrat in ponavljaj toliko časa, da je rob še tanek, a popolnoma bleščeč. Počakaj, da se vse skupaj posuši. Če ti je kaj bleščic padlo na kožo, jih odstrani z odsluženo zobno ščetko ali samolepilnim washi trakom.

Bleščeče črtalo

Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog 12 GA0A6342

Pri tem videzu sem poleg Erborianovih izdelkov za lepo polt nanesla še:

  • maskaro za obrvi Essence Make me brow
  • senčili Grimas, odt. 500 (kremno bela) in 886 (toplo rjava)
  • maskaro Guerlain Maxi Lash Waterproof (nanesi jo v dveh plasteh)
  • rdečilo za lička MAC Dainty Mineralize Blush
  • bleščice Make Up For Ever in Ben Nye; (plastične bleščice v razsutem stanju so z oktobrom 2023 postale prepovedane, zato poišči naravne in biorazgradljive različice bleščic)
  • lepilo za bleščice v čopiču DUO Brush-On adhesive with Vitamins
  • ustnice sem prekrila z Erborian BB Crayon (odtenek Nude) in osvetljevalcem Erborian Glow, preko pa sem nanesla še brezbarvni balzam za ustnice

Tako ustvariš bleščeče črtalo

Na zgornjo veko poleg obarvane kreme BB Eye nanesi še BB Crayon. Nekajkrat pomežikni, da se višek izdelka nabere v pregibu veke. Zapomni si to področje, ker boš senčilo in črtalo nanašala na ta predel. Nabran izdelek obriši s prsti, nato pa na celotno veko nanesi svetlo bež senčilo, nad rob pregiba pa senčilo v barvi tvojih las (jaz sem nanesla rdeče-rjav odtenek). Navzgor ga zabriši, da bo rob nanosa popolnoma mehak. Zdaj z lepilom za trepalnice povleci črto tik nad pregibom zgornje veke, torej na področju, kjer se ti je prej nabral BB Crayon. Pusti, da se lepilo že rahlo posuši, nato pa drug tanek čopič pomoči v prah s kovinskim leskom ali bleščice in ga odtisni na lepilo. Ponavljaj, dokler ni prekrita celotna črta iz lepila. Pusti, da se popolnoma posuši. Nato nanesi lepilo še na rob trepalnic, kot bi povlekla črto s črtalom. To črto povleci toliko navzven in nekoliko navzgor, da jo skleneš s črto na pregibu zgornje veke. Prav tako jo prekrij z bleščicami. Odvečne bleščice, ki so se ti posule na lička, odstrani z odsluženo zobno ščetko.

Posuta z bleščicami

Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog 12 GA0A6342
Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog 12
Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog 12 GA0A6342
Erborian makeup novoletni bleščice nika veger beautyfull blog 12 GA0A6342

Pri tem videzu sem za lepo in enakomerno obarvano polt poskrbela z Erborianovimi izdelki, za make-up pa z:

  • rdečila za lička nisem nanesla, dodala sem jim le lesk z Erborian Glow
  • maskaro za obrvi Essence Make Me Brow
  • senčilom Grimas, odt. 883 (sivo-rjava)
  • tekočim lepilom za bleščice Ben Nye
  • bleščicami Make Up For Ever in Ben Nye (kombinirala sem srebrno in odtenke v barvi las in oči); plastične bleščice v razsutem stanju so z oktobrom 2023 postale prepovedane, zato poišči naravne in biorazgradljive različice bleščic
  • zvezdicami, krogci, paličicami in šestkotniki… skratka vsemi bleščicami, ki so primerne za nanos na veke (običajno so del pustnih setov za ličenje)
  • črno barvico za oči MAC Khol
  • maskaro Guerlain Maxi Lash Waterproof (nanesi jo v dveh plasteh)
  • bleščilom za ustnice Melvita Naravni negovalni oljni glos za ustnice, odt. Crispy Pink

Tako prekriješ veke z bleščicami

Notranji rob zgornje in spodnje veke pobarvaj s črno barvico, to bo poudarilo tvoje iskrice v očeh, da se ne bodo izgubile med tisočimi bleščicami ;). Nato na veko nanesi senčilo v nežnem odtenku tvoje barve las, oči ali obleke. Nanesi ga tudi na spodnjo veko. Jaz sem se določila za sivkasto barvo, ki je v obroču za lase in v pletenini. Čez celo zgornjo veko do pregiba nanesi lepilo za bleščice. Nato kar s prsti ali ploščatim čopičem postopoma nanašaj različne bleščice; najprej drobne, potem krogce, na koncu največje. Če je potrebno, vmes dodaj še nekoliko lepila. Počakaj, da se vse skupaj posuši. Nekajkrat pomežikni in s pomočjo pincete premakni ali odstrani bleščice, ki te motijo ali so ti zlezle na trepalnice. Prav tako odstrani tudi vse bleščice, ki so ti padle na lička ali obraz.

Kaj obleči? Nekaj v čemer se boš počutila dobro in udobno, od pižame s prazničnim potiskom, božičnim puloverjem ali obleke z bleščicami. Oprani lasje, drugačno ličenje pa bosta že naredila razliko od vsakdana, ki ga preživljamo.

So ti zgornji predlogi všeč? Vesela bom, če mi pošlješ kakšno fotografijo tvojega prazničnega ličenja. Hvalaaa.

Maham,

Nika

* Fotografije: Nina Roydo, obročki za lase ninaroydo.si

**Zapis je nastal v sodelovanju z Erborian Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.