Trend: Naravno oblikovanje obrvi

Da imam lepe obrvi in obvladam njihovo urejanje, je držalo le, dokler nisem poskusila naravnega oblikovanja obrvi pri Petri v Lux Brows. Res sem bila presenečena, kako spremenjene in lepe so lahko obrvi, če ti jih naredi prava mojstrica.

Naravno oblikovanje obrvi lux brows prej nika veger
Moje naravne obrvi, ki kot gosenice čakajo na dramatično preobrazbo.

Kaj vse se da narediti iz obrvi?!

Doslej sem za oblikovanje obrvi uporabljala senčilo, pinceto in barvice Anastasia Beverly Hills. Izdelki so mi bili zelo všeč, postopek oblikovanja v salonu pa me ni prepričal. Na sejmu kozmetike sem našla biser, naravno oblikovanje obrvi Neyes in komaj sem čakala, da ugriznem vanj in preverim, če je pravi. Zato sem za tri tedne morala prenehati s puljenjem obrvi. V salon sem vstopila s tremi dlakami preveč 😉 in nejevernim občutkom.  Če se ne bi prepričala na lastne oči, ne bi verjela, da lahko ga. Petra Kusterle v Lux Brows studiu (Jamova cesta 25 v Ljubljani) iz mojih obrvi po naravni metodi naredi nekaj tako lepega. Ob koncu postopka so bile lepo oblikovane, polne, rdeče rjavo sijoče … rekla bi, da so #pictureperfect ;).

Postopek naravnega oblikovanja obrvi LUX BROWS

Prvo urejanje obrvi z oblikovanjem šablone traja 1 uro, poteka pa v desetih korakih. Pod slikami je opis najpomembnejših.

1. ČIŠČENJE

Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger

Obrvi in kožo do pregiba zgornje veke ti očistijo (maskaro in senčila pa ne … če se slučajno sprašuješ ali lahko prideš namazana, npr. med službo).

2. BARVANJE OBRVI

Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger

Med petimi barvami ali njihovimi mešanicami izberejo odtenek, ki je najbolj primeren (glede na barvo las in polti) in z njim pobarvajo celotne obrvi. Tako postanejo vidne tudi najsvetlejše (ali pa sive) in najtanše dlačice, obrv pa dobi naravno polnost. Obrvi ne svetlijo, intenzivnost jim odvzamejo s krajšanjem.

3. MERITVE

Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger merjenje obrvi Beautyfullblog

Petra nato natančno začrta optimalno dolžino in obliko obrvi in pri tem je rest mojstrica. Verjamem, da če sta tvoji obrvi zelo nesimetrični, bo znala to uravnati, ker je mojstrica in ima ogromno izkušenj z oblikovanjem obrvi.

4. OBLIKOVANJE

Naravno oblikovanje obrvi barvanje Beautyfullblog
Naravno oblikovanje obrvi nitkanje Beautyfullblog 10
Naravno oblikovanje obrvi puljenje nika veger lux brows petra

Predloge obrvi najprej prikrajša s škarjicami. S posebnim voskom odstrani večji del dlačic, ki rastejo izven željene oblike. Nato z nitkanjem odstrani puhec okrog obrvi in na nosnem korenu. Na koncu s pinceto odstrani še posamezne dlačice, ki ne sodijo v popolno obliko obrvi.

5. POMIRITEV PREDELA

Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger
Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger

S posebnim gelom pomiri kožo okrog obrvi, rdečico pa prekrije s korektorjem.

6. POUDAREK S SENČILOM

Naravno oblikovanje obrvi NEyes Beautyfullblog 18

Na koncu s senčilom za obrvi nežno poudari obliko in zapolni morebitne luknjice. Lahko tudi brez šablone.

7. IZDELAVA ŠABLONE

Naravno oblikovanje obrvi NEyes Beautyfullblog 16
Naravno oblikovanje obrvi NEyes Beautyfullblog 17

Seveda sem želela domov odnesti pripomoček s katerim bo risanje obrvi ob močnejšem ličenju (za naraven videz so po tem postopku poudarjene dovolj) hitrejše in enostavnejše, zato je ga. Petra izdelal šablono prav zame.

Rezultat … po nekaj letih 😉

Tole je zadnji popravek bloga, maj 2020: Navdušena sem. Moje obrvi prepuščam Petri že nekaj let. Vmes sem že poskusila roke drugih kozmetičark, a Petra je v oblikovanju res mojstrica. Obrvi imam po njenem postopku naravno lepe in urejene skoraj ves mesec mesec.

Naravno oblikovanje obrvi LUX BROWS priporočam vsaki ženski, ki ni vešča v oblikovanju obrvi, ki se ji ne ljubi s tem ukvarjati vsakodnevno ali pa ji obrvi ne rastejo več (s posebnim serumom bodo poskusili spodbuditi rast dlačic). Predvsem pa priporočam, da ta postopek poskusiš, če razmišljaš o permanetnem vrisovanju dlačic. Morda pa se zaljubiš v svoje naravne obrvi, mnogo žensk se je že, čeprav je Petra tudi mojstrica vrisovanja.

Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger
Pogled v ogledalo in …
Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger
Ta da … lepo poudrajene, košate, ravno pravega odtenka … moje nove obrvi so res bjutiful!

Primerjava z drugimi postopki

Polne, opazne obrvi so ta hip v modi, vsakodnevno urejanje pa diši le redki. Ker me veliko žensk sprašuje o postopkih v zvezi z oblikovanjem obrvi, navajam razlike.

1. V primerjavi z običajnimi postopki oblikovanja obrvi mi je Lux Brows boljši ker:

 • barvanje obrvi, ki naredi dlačice takoj bolj vidne (in to vsaj za dober mesec), obrv pa tako bolj polno, je res vrhunsko, saj ima Petra na voljo kar 6 odtenkov, lahko pa se odločiš tudi za barvanje s kano (razlike med običajnim barvanjem in s kano sem zapisala in s fotkami predstavila tukaj),
 • uporabljajo nitkanje, starodavno metodo odstranjevanja dlačic, ki naj bi dlačice odstranjevala bolj dolgotrajno. Petra pravi, da nitki zavrtita korenino dlačice in tako rahlo poškodujeta folikel, zaradi česar lahko dlačica ne raste več ali pa zraste počasneje.
 • Petra z laminacijo, postopkom utrjevanja dlačic, ukroti tudi obrvi, ki štrlijo v vse smeri. Poglej tukaj.

2. V primerjavi s popularno japonsko metodo vrisovanja obrvi, pa mi je naravno oblikovanje Lux Brows bolj  všeč, ker:

 • postopek ne da dolgotrajnega rezultata. To se mi zdi  prednost, ker vem, da se spreminja moda, da se vrisanim obrvem s spremembo hormonov lahko spremeni barva (celo na oranžno ali zeleno),
 • ker lahko dnevno korigiram jakost, barvo in obliko obrvi glede na ostalo ličenje, trenutno barvo las in polti, stajling …,
 • ker je končni videz veliko bolj naraven, saj s postopkom ne posegamo v telo oz. kožo,
 • ker v primeru, da izvajalka ni tako vešča kot Petra, že naslednji mesec hodim okrog z željenimi obrvmi.
 • ker je v vsakem primeru obrvi potrebno nekoliko naličiti in večkrat se je izkazalo, da pri vrisanih še bolj, saj s časoma spremenijo odtenek ali neenakomerno zbledijo.
Naravno oblikovanje obrvi lux brows nika veger
Tudi Petra uporablja nožek, a le za izrez šablone in ostrenja svinčnika za obrvi ;).

Številke, ki bi jih morala vedeti vsaka

 • 20krat v življenju zraste dlačica iz enega folikla, kar pomeni, da bo s puljenjem slej ko prej nehala rasti.
 • od 6 do 8 mesecev traja, da se v obrvi zamenja cel set dlačic.
 • 70ta leta so značilna po modi zelo tankih obrvi, zaradi česar so jih naše mame pulile kot nore, posledično pa jim danes (ko so v modi košate) ne rastejo več.
 • 34 € stane postopek prvega oblikovanja pri Petri brez izdelave šablone (45 min), vzdrževanje oblike v 4ih do 6ih tednih pa 29€. Tukaj si poglej celoten cenik in kontakt za naročanje.

Tudi tebe mika profesionalno oblikovanje obrvi? Upam, da sem te navdušila nad tem naravnim postopkom, saj da res čudovit rezultat.

Preberi pa tudi domače recepte za bolj močne in lepe lase ter zdravo lasišče.

Maham,

Nika

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 Comments
 • Katja Grudnik
  7 junija, 2016

  Super izgleda, uau! 🙂

 • Tamara
  7 junija, 2016

  Zanimivo. Dosedaj sem bila samo na Anastasia Beverly Hills metodi in mi je bilo kar malo tako, no. Dala sem 28€ za izgled, ki je izginil poumivanju obraza :P.

  Tako, da super objava. In tvoja koža… waw!!

  • NIKA
   8 junija, 2016

   Tamara tole je res super postopek, priporočam! Moja koža pe je lepa tudi na račun Vichyjevega Dermablend 3D Correction pudra in tople svetlobe v salončku ;).

 • Sasa
  8 junija, 2016

  Nika mogoče ne bi bilo slabo da bi glede na to da si poizkusila in priporočaš, napisala še ceno in lokacijo.

  • NIKA
   8 junija, 2016

   Uf, hvala za opozorilo, sem imela napisano, pa sem očitno ‘izpulila’ del teksta med oblikovanjem ;). Ta hip ga. Petra deluje še v salonu Xtreme Lashes, vendar se bo v kratkem selila, zato sem navedla FB kontakt kjer bodo vse spremembe objavljene.

 • nataly kom
  3 aprila, 2017

  Kaj pa za nas revice ki jih imamo premalo? Pri nas pa to zal ne pride v upostev 🙁 kaksen predlog?

  • NIKA
   3 aprila, 2017

   Ce niti puhka ni, potem res ni kaj pobarvati.Petra v tem primeru dorise delno obstojne, nezno in se vedno je videti naravno. Tako je naredila pri moji prijateljici, ki je imela le par svojih dlacic.