Laminacija, obstojno oblikovanje razmršenih obrvi

Sama imam nezahtevne obrvi, ki mi jih občasno oblikuje in pobarva najboljša oblikovalka obrvi, Petra iz Lux Brows. Zato sem o novem postopku, laminaciji obrvi, povprašala prijateljico Tino, ki je šolski primer dobre kandidatke za oblikovanje razmršenih obrvi. Njene obrvi so krasne, krasno močne in krasno divje. 

POGLEJ: Foto prej, vmes in po oblikovanju obrvi v Lux Brows.

Izkušnja laminacije

‘’Kot temnolaska imam temne in močne obrvi, na srečo tudi gosto poseljene ;).

Laminacijo sem že pred časom zasledila na Instagramu in takoj se mi je zdela zanimiva, sploh ker me obrvi ne ubogajo, laminacija pa naj bi jih za nekaj  časa postavila in obdržala v ‘pravi’ smeri. Poleg tega pa imam v levi obrvi luknjo, ki bi jo laminacija morda lahko skrila. Ko sem videla, da novo tehniko izvaja tudi Petra iz salona za oblikovanje obrvi Lux Brows, sem se takoj naročila na ta novi postopek. 

Šele nato me je začelo skrbeti, da bi mi laminacija morda lahko uničila obrvi. Seveda je bilo to prvo vprašanje, ki sem ga zastavila Petri. Pomirila me je, da postopek izvaja tako, da je obrvem prijazen. Moje zaupanje je Petra s kakovostnim oblikovanjem obrvi pridobila že pred leti, tako da danes obrvi zaupam le še njej, zato sem se po njenem zagotovilu res lahko prepustila uživanju (trenutki v ‘Luxu’ me res sproščajo; vse je prijetno – energija, prostor, glasba in Petra!).’’ Tina, umetnica ličenja za barvish.si

Tako poteka laminacija v salonu Lux Brows

Petra obrvi najprej premaže s serumom, ki dlake zmehča. Nato jih z lepilom prilepi na kožo v želeni položaj, ki je lahko največ 60 stopinj drugačen od naravne rasti dlake. Za tem nanese še serum za utrjevanje, barvo in na koncu filer, ki krepi strukturo dlačic. Sledi klasično oblikovanje obrvi; voskanje, puljenje in nega. Cena se giblje med 35 in 45 €, glede na to, koliko oblikovanja sledi po laminaciji. Učinek laminacije naj bi trajal do 6 tednov, najbrž pa je to odvisno tudi od vsake posameznice oz. njenih obrvi.

laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger
Laminacija poteka takole: najprej Petra iz Lux Brows nanese posebno lepilo.
laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger
S čopičem dlačice pogladi v željeno smer.
laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger
Po učinkovanju seruma za utrjevanje dlačic, sledi klasično oblikovanje obrvi.

Upoštevaj navodila

Če se odločiš za laminacijo obrvi, obvezno preberi pravila. 24 ur po laminaciji ne smeš zmočiti obrvi in spati moraš na hrbtu, da se obrvi navadijo na novo obliko. Prvi dan so res še malo ‘zalepljene’, tako da je pravi učinek viden naslednji dan. Dobro je, da obrvi nato vsak večer neguješ z rastlinskim oljem, npr. ricinusovim.

Urejanje obrvi po laminaciji 

laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger
Tina za nego obrvi doma priporoča uporabo rastlinskega olja, za polepšanje pa senčil in gela za utrjevanje Grimas.

‘’Ne bom rekla, da zdaj nimam nič dela z obrvmi, ker to ni res. Mogoče boš ti ta srečnica, toda jaz si jih še vedno vsako jutro pri ličenju nekoliko dopolnim s senčilom, predvsem tam, kjer mi manjkajo. Senčilo uporabljam zato, ker mi je všeč naravni videz, ne maram preveč umetno narisanih obrvi. Nato jih počešem, saj se med spanjem in umivanjem obraza razmršijo. Res je, da so zdaj bolj ubogljive in se takoj postavijo v pravo smer. Na koncu jih počešem še z gelom za obrvi, tako da so res lepe ves dan,’’ iskreno o oblikovanju obrvi po laminaciji prizna Tina.

laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger  prej
Tina pred laminacijo in oblikovanjem obrvi.
laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger  prej
Detajl obrvi prej… saj pravim, krasno goste in krasno razkuštrane ;).
laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger  potem
Vauu, bjutiful oblikovane obrvi po laminaciji.
laminacija oblikovanje obrvi lux brows barvish beautyfull blog nika veger
In tak je rezultat dan po laminaciji. Čudovite in naravno lepe so videti tvoje obrvi Tina. In ti tudi ;).

Imaš še kakšno vprašanje o laminaciji? Si že bila na oblikovanju obrvi pri Petri v Lux Brows? Ta zapis ni sponzoriran, ni pa naključje, da Petro hvaliva obe s Tino. Preprosto je res mojstrica oblikovanja obrvi.

Maham,

Nika

*Fotografije: Tina Modlic

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.