Mineralogram mi je pokazal zakaj sem brez energije

Bad hair day? Že nekaj let vsak dan. In ker lasje niso le naglavni okras, temveč so že v legendah povezani z močjo, sem se odločila, da z mineralogramom preverim, kaj mi skušajo povedati. 

Tvoji lasje so merilec tvojega zdravja

mineralogram analiza las futuristic klinika beautyfull blog

Lasje niso le okras, temveč tudi pokazatelj zdravja. V lasnih celicah so namreč shranjeni številni podatki o našem organizmu in vplivih iz okolja za kar nekaj mesecev nazaj. Mineralogram, postopek, s katerim to razberemo, je zdaj na voljo tudi pri nas in seveda sem ga preizkusila. Obstajajo sicer podobne analize krvi, urina in blata, vendar te povedo podatke o izvenceličnem stanju, medtem ko mineralogram pove vsebnost snovi znotraj celice. Pokaže nam npr. dolgo trajajoča neravnovesja, pa tudi prekomerno porabo določenih snovi, ki lahko kažejo na obremenitve posameznih organov. V las se namreč usedejo vsi minerali in toksične kovine, ki obremenjujejo tudi druge celice v telesu. Z njim izvemo stanje 17 vitaminov, 16 mineralov, parametre treh esencialnih maščobnih kislin, antioksidantov, 13 aminokislin, obremenjenosti s težkimi kovinami, kemikalijami, vpliva različnih sevanj na celico, antioksidantov, mikrobiološkega stanja, prisotnost parazitov, plesni, kandide in katera živila niso pravo gorivo za naše telo. Torej dobimo natančen rezultat, česa točno nam primanjkuje. Hkrati pa nas detajlno izprašajo o življenjskem slogu in nam naredijo primeren načrt, kako izboljšati zdravstveno (posledično pa tudi lepotno) stanje. Povezave med določenimi primanjkljaji pokažejo naše najšibkejše člene, ki smo jih pridobili od svojih prednikov ali pridelali z življenjskim slogom. In prav tu se je našel tudi ključ do moje frizure. 

Mineralogram – pokazatelj, česa mi zares primanjkuje

Kateri vitamini, minerali in aminokisline bi mi zares koristile, ne da jih kupujem bolj po občutku kot po dejanski potrebi?

mineralogram analiza las futuristic klinika beautyfull blog
To je samo majhen delček naprave za analizo las, skener. Večji del, analizo, opravijo aparature v Nemčiji.

Pred leti sem se spopadala z zelo močnim izpadanjem las, ki sem ga sicer ustavila, a griva se mi ni nikoli obnovila, čeprav je med mojimi prehranskimi dodatki vedno tudi biotin (osnovni gradnik las). Zdravnici sem poleg tega redno tožila o megli v glavi in pomanjkanju energije. Stres, dojenček, naporna služba … so bili po njenem mnenju glavni krivci, a sama sem čutila, da vzroki tičijo drugje. Lanska novoletna zaobljuba je bila, da bom te vzroke poiskala in jih tudi odpravila. Prepričana sem, da sta zdrava prehrana in gibanje na prostem (predvsem hoja) super izhodišče za dobro počutje. A kljub kljukicam na tem področju se stanje ni kaj dosti izboljšalo. Zato sem se odločila za mineralogram. To ni najnovejša modna muha (čeprav se ga poslužuje veliko tujih zvezdniških imen), temveč nekaj, kar bi moral zase narediti vsak. In po možnosti še povedati za metodo vsem, ki jih ima rad.

  1. Z mineralogramom las izveš, katerih mineralov, vitaminov in aminokislin ti zares primanjkuje. Sama sem uživala vrsto prehranskih dodatkov, po mineralogramu pa sem lahko nepotrebne izključila (in privarčevala) ter začela nadomeščati le tisto, kar je bilo potrebno. Tako sem npr. ugotovila, da imam velik manko biotina (osnovnega gradnika las), čeprav ga uživam vsak dan. Očitno ga uživam zaman, saj se skozi črevo ne absorbira, zato je zame učinkovit vnos le z injiciranjem. 
  2. Dolgo me je skrbelo, da imam v sebi težke kovine in sem utrujena zaradi tega. A po pregledu z mineralogramom me to ne skrbi več, saj ni pokazal njihove vsebnosti. 
  3. Mineralogram mi je pokazal tudi, katera hrana me upočasnjuje, in mi predlagal tista živila, ki bi jih morala zaužiti več. Če imaš težave z napenjanjem ali si pogosto brez energije po hrani, je vzrok lahko nekaj, kar uživaš, pa ti sicer ne ustreza.
  4. Mineralogram pokaže tudi, ali imaš bakterije, parazite, zajedavce in plesni.
  5. Vse se sešteva in na koncu dobiš prav resen vpogled v svoje telo, ne le rezultate. Zato je tudi pomembno, da ti mineralogram »bere« strokovnjak.

Še vedno potrebuješ dodaten razlog? Pokukaj na spletno stran (na koncu zapisa), kjer boš našla več informacij in tudi mail za prijavo. 

Tako poteka analiza las 

mineralogram analiza las futuristic klinika beautyfull blog
Analiza se opravi iz nekaj izpuljenih las, pri moških lahko tudi iz obrvi.

Pregled je hiter in neboleč. Izpulili so mi las in ga namestili na posebno napravico. Ta las ‘skenira’ in rezultate pošlje v Nemčijo, da opravijo potrebne analize in odčitajo rezultate. Tam ogromen sistem zmelje vse parametre in že v petnajstih minutah dobiš lično in pregledno poročilo na tridesetih straneh. Presenečena sem bila, kako obsežna je bila analiza, in pomirjena, da vseeno z mano ni vse narobe. Malo sem morala počistiti po telesu; očitno se mi je z leti usedlo kar nekaj kemikalij in prostih radikalov na jetra, ki so sicer super čistilna naprava, le spodbuditi sem jih morala. Strokovnjakinja mi je poleg razlage analize pripravila tudi personaliziran 90-dnevni načrt za spopadanje s težavami in optimalno počutje. 

Cena postopka je manjša, kot vsako leto odštejem za podrobno analizo krvi v laboratoriju, saj mineralogram stane 110 € z enourno razlago, programom in ekstra razlago vsake komponente posebej na tridesetih straneh, ker si med razlago mogoče ne zapomniš čisto vsega. Mineralogram opravljajo v Ljubljani, vzame pa ti dobro urico časa.

mineralogram analiza las futuristic klinika beautyfull blog

mineralogram analiza las futuristic klinika beautyfull blog

mineralogram analiza las futuristic klinika beautyfull blog
Podatki so generirani že po 15 minutah, da jih lahko pregledata skupaj s strokovnjakom in se in o njih tudi pogovorita.
mineralogram analiza las futuristic klinika beautyfull blog
Rezultate pa v podrobni, a vseeno razumljivi obliki prejmeš tudi na mail. Tako jih lahko vedno pogledaš…
… ali pa primerjaš, če boš mineralogram opravila tudi po izboljšanem prehranskem režimu.

Mineralogram se opravila oktobra 2018 in marca 2019, tako da lahko primerjam rezultate. Po oktobrski analizi sem se najprej lotila odprave kemikalij in parazitov iz telesa, kar mi je tudi uspelo. Zdaj me čaka še devetdeset dnevni režim vnosa določenih mineralov in vitaminov, zato  bom mineralogram ponovno opravila še konec maja, da preverim stanje. Poročam o rezultatih.

Si za mineralogram že slišala? Se ti zdi tovrsten korak k boljšemu počutju smiseln? Hvala za tvoj komentar in izkušnjo.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger 

** Zapis ni sponzoriran. Za informacijo vseeno dodajam še kontakt:

Prijaviš se lahko na [email protected], po telefonu 041 328 218 ali prek spletne strani Futuristic klinika . Registrirani so kot uradna medicina in sodelujejo še z drugimi zdravniki, med drugim so specializirani za intravenozne terapije, da ti hitreje in brez izgube zaradi absorpcije napolnijo potrebne zaloge v telesu.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.