To so najboljši lepotni tretmaji, ki jih res priporočam

Z lepoto se ukvarjam že več kot dvajset let, kar pomeni, da sem preizkusila že vrsto tretmajev. Predstavljam tiste, ki jih prakticiram redno in jih tudi priporočam.

Najboljši lepotni tretmaji v salonu

Priporočilo vzami ‘dobesedno’, kot konkretni postopek, v določenem salonu, ki ga izvaja točno ta terapevt. To pa zato, da boš imela enako izkušnjo, saj je v vsakem salonu lahko ponudba ogromna (in ni nujno, da so strokovnjaki v vsem), kako prijeten/ učinkovit je postopek, pa je odvisno predvsem od tistega, ki ta postopek izvaja. Bom pa vesela, če v komentar napišeš kaj priporočaš ti (in prav tako v katerem salonu in pri katerem strokovjaku), saj se zavedam, da so moja priporočila omejena predvsem na Ljubljano. Hvala.

ČIŠČENJE KOŽE Z ULTRAZVOKOM

najboljši lepotni tretmaji posotpki nika veger beautyfull blog ultrazvočno čiščenje klub lepote
Ultrazvočno čiščenje kože je primerno tudi za čiščenje zamašenih por pri najstnikih.

Zamašene pore, ogrci? Potem je to najboljša rešitev, da jih očistiš temeljito, neboleče, predvsem pa nežno do kože. Kako postopek poteka, sem napisala in z videom predstavila v zapisu (poglej spodaj). Najboljše utrazvočno čiščenje kože izvaja Anja iz salona Klub lepote, ker ga izvaja res natančno, čiščenje pa spodbudi še s popolnoma naravnimi učinkovinami. Čiščenje z ultrazvokom običajno naredim vsaj konec pomladi, po poletnem dopustu in ob koncu leta. Pred kratkim sem ga privoščila tudi Amalji, ker je njena koža že polna zamašenih znojnic in lojnic in to je res najboljši način za nežno čiščenje najstniške kože.

Ekstra plus lepotnega salona Klub lepote je ta, da Anja, če je le mogoče, za nego uporablja organsko certificirane izdelke, le kadar je koža bolj težavna poseže po znamki Dermaceutic.

  • Izvajalec: Anja, Klub lepote, Avčinova ulica 15, Ljubljana, 040 464 969
  • Cena postopka: 73 EUR, vključuje pa tudi piling kože, masko, masažo in nego kože
  • Čas: skoraj dve uri (ampak najbrž je odvisno od stanja kože)
  • NADALJUJ Z BRANJEM: VIDEO: Čiščenje por z ultrazvokom

OBLIKOVANJE OBRVI (NARAVNO, S KANO, LEVITACIJA)

najboljši lepotni tretmaji posotpki nika veger beautyfull blog oblikovanje obrvi lux brows
Lepe, naravno poudarjene obrvi imaš, če se prepustiš oblikovanju obrvi v Lux Brows.

Lepo poudarjene in oblikovane obrvi močno olajšajo vsakodnevno ličenje. Pa tudi, če make-upa ne nosiš, naravno poudarijo oči. Zato si ta postopek privoščim vsaj 4 x letno (med tretmaji vzdržujem obliko sama, obrvi pa poudarjam z ličili). Petra je prava mojstrica oblikovanja obrvi, saj je se nekaj let ukvarja samo s tovrstnimi lepotnimi tretmaji, zato ti jo priporočam še posebej, če imaš kakšne težave.

P.S.: Petra v kratkem nastopi porodniško, zato sem preizkusila tudi ‘druge roke’ v salonu Lux Brows. Mislim, da so veliko bolj izkušene kot frizerke ali kozmetičarke v običajnih salonih.

ČIŠČENJE (PILING) LASIŠČA in NEGA LAS

V frizerskem salonu Om so mi po letih težav z občutljivim in srbečim lasiščem ugotovili zakaj se le to pojavlja in s pilingom odpravili to težavo. Martina pravi, da je stranski učinek tudi hitrejša rast bolj zdravih las. Intenzivno čiščenje ni znanstveno-fantastičen postopek, saj gre pravzaprav za nanos različnih toplih olj. Se ga pa vseeno ne more lotiti vsak, saj se začne z analizo las in lasišča s posebno kamero, kar je ključnega pomena, da vidiš ali je bilo enkratno čiščenje dovolj učinkovito in ali je treba postopek ponoviti. 

Kako pogosto je potrebno intenzivno čiščenje lasišča, določi Martina po pregledu stanja, običajno je to vsake tri do štiri mesece.

V frizerskem salonu Om uporabljajo certificirano organsko lasno kozmetiko Harologi, ki so mi zelo všeč. Tako zelo, da sem njihove izdelke uvrstila med Top kozmetiko 2019.

  • Izvajalec: Martina, Frizerski salon Om, Koroška cesta 26, Kranj, 041 663 627
  • Cena postopka: od 30 do 60 EUR, odvisno od dolžine las
  • Čas: 1 ura 

TRENDNO OBLIKOVANJE FRIZURE

caffe lolita ljubljana nika veger beautyfullblog
Ena mojih ljubših frizur, ki mi jo naredi Sandra, ko želim imeti lepo frizuro več dni.

Kadar želim svoje podivjane kodre ukrotiti v frizuro, rezerviram termin pri Sandri v frizerskem salonu Med in mleko. Zaupam ji, da bo iz mojih las (včasih s pomočjo podaljškov na glavničke) ustvarila nekaj trendnega, lepega, fotogeničnega in ne preveč poštirkanega. Ne maram ‘poročnih torta frizur’ ali tako spetih las, da se že od daleč vidi, da sem bila pri frizerju (veš, kaj mislim 😉 ?). Njene (ampak res njene) roke ti priporočam, če želiš imeti dobro barvo las ali top frizuro.

Salon med in mleko mi je všeč tudi zato, ker sledijo trendom na področju friziranja, striženja in barvanja las, ponujajo pa tudi dober izbor izdelkov za lase.

  • Izvajalec: Sandra, frizerski salon Med in Mleko v Ljubljani, Vilharjeva cesta 42 (Situla), Ljubljana, www.medinmleko.net,  070 858 858 
  • Cena postopka: odvisno od frizure, običajno plačam nekaj več kot 20 EUR, ampak tukaj je cenik
  • Čas: odvisno od frizure, ampak Sandra je zelo spretna in hitra

LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK

To je bil prvi lepotni postopek, ki mi je spremenil življenje. No vsaj v letih, ko mi je bilo pomembno, da je moja koža popolnoma gladka in brez dlak. Težave s poraščenostjo, vraščanjem, občutljivo kožo… so za vedno izginile zahvaljujoč odpravi dlak z laserjem v Medicinsko estetskem centru Studio Ma. Ustanoviteljica in takratna lastnica salona, ga. Mojca Zaplotnik, je imela zaradi zdravstvene izobrazbe medicinski laser, postopek pa je prilagodila tako, da so bili rezultati res navdihujoči.

Danes je Studio Ma v rokah ene od takrat zaposlenih deklet. Še vedno slovi po ‘dobrem laserju’, ki ga izvajajo z medicinskim laserjem proizvajalca Fotone, ter strokovnem in prijaznem kadru.

  • Izvajalec: Medicinsko estetski center Studio Ma, Bleiweisova 6, Kranj, www.studioma-kozmetika.si, 04 2026794
  • Cena postopka: odvisno od velikosti poraščene površine, npr. 45 EUR za spodnji del nog do kolen
  • Čas: odvisno od velikosti poraščene površine
  • NADALJUJ Z BRANJEM: O dlakah brez dlake na jeziku

USTNI WELLNESS

ustni wellness dentoteka nika veger paradontalna bolezen
V Dentoteki sem spoznala, da je s tako odprtimi usti možno tudi uživati :).

Piling zob, masaža dlesni, maziljenje ustne votline … ti je znano? Meni je, odkar sem ustni Wellness preizkusila v Dentoteki. Gre za intenzivno čiščenje in nego ustne votline, profesionalno ustno higieno, ki preprečuje nastanek ali napredovanje paradontoze. Žal si ga privoščim premalokrat, le dvakrat letno, ampak občutek v ustih po tem postopku je ena sama svežina.

MADEROTERAPIJA

anticelulit leseni valjčki maderoterapija telesa studio la vida beautyfullblog nika veger

Leseni valjčki so pravi hit za odstranjevanje celulita, ampak maderoterapija je odlična tudi za masažo obraza. Prvič sem jo preizkusila pri Jakici, ki je tudi učiteljica maderoterapije in pionirka na tem področju. Ta hip namreč že ponuja brazilsko različico, ki da rezultat še hitreje kot klasična maderoterapija. Ta postopek izvajajo res številne kozmetičarke, ampak Jakica jo naredi z občutkom, tako, da ne poškoduje tkiva in da je postopek tudi prijeten, a vseeno učinkovit.

Maderoterapijo si privoščim nekajkrat pred začetkom poletja.

Poleg zgoraj naštetih lepotnih postopkov si pogosto privoščim še masaže, anti-age nege obraza, pedikuro (v salonu Pomlad je odlična, ampak Vesnica je (pre)pogosto v tujini :(), barvanje las, poskusila sem vse različice umetnih trepalnic, permanentno nalakiranih nohtov, vse načine odstranjevanja dlak … Vendar zaenkrat nič od tega ne morem priporočiti brez skrbi, seveda pa še naprej iščem najboljše ponudnike (hvala za tvoj predlog) in odkrivam nove lepotne postopke. 

Kaj pa ti? Katerim lepotnim postopkom in izvajalcem si zvesta? Zaupaj jih še nam. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nina Ryodo (uvodna), Beautyfull blog

** Vse postopke plačujem sama, zapis ni sponzoriran.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.