Moja ocena: Eucerin Anti-Pigment

Na Eucerinovo povabilo sem pred osmimi tedni začela preizkušati linijo Anti-pigment. Namenjena je odpravi hiperpigmentacije, preprečevanju njenega poslabšanja ali njenega nastanka.

Ker o hiperpigmentaciji še nisem pisala, sem pozvala sledilke na družbenih omrežjih, naj delijo svoje izkušnje, vprašanja. Odziv me je presenetil, z njo se soočajo številne ženske. Veliko jih ne ve, kaj je vzrok za hiperpigmentacijo in kaj je pomembno, da jo uspešno odpravimo.

♥ Več o tem, kako nastaja hiperpigmentacija, kaj so vzroki zanjo in kako delujejo kozmetični izdelki, preberi v zapisih:

Znamko Eucerin sem že prej povezovala prav z dobrimi izdelki za odpravo hiperpigmentacije. Ženske, ki so uporabljale linijo Even Brighter (temeljila je na glavni učinkovini Butylresorcinol), so poročale o lepih rezultatih. Novejša linija, Anti-Pigment, pa je glede na rezultate raziskave še učinkovitejša. Zato najprej spoznaj njeno glavno učinkovino, Thiamidol.

Thiamidol, nova učinkovina za rešitev hiperpigmentacije

hiperpigmentacija učinkovita krema nika veger beautyfull blog nika veger
Vsi izdelki v liniji Anti-pigment vsebujejo aktivno učinkovino thiamidol, ki zavira nastanek melanina.

Več kot 10 let raziskav na področju hiperpigmentacije je botrovalo Biersdorfovemu odkritju Thiamidola, patentirane spojine, ki zavira nastanek hiperpigmentacije. Na INCI-listi je označen kot Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol. Deluje na zaviranje sinteze encima tirozinaza in aminokisline tirozin in tako zavira nastanek melanina. Prednost Thiamidola v primerjavi z drugimi aktivnimi učinkovinami, ki jih najdeš v kozmetičnih izdelkih, je, da je dokazano učinkovit zaviralec človeške tirozinaze (in vitro) in zelo učinkovit zaviralec hiperpigmentacije (in vivo). * Koža ga dobro prenaša, saj ne povzroči draženja. 

Thiamidol je prisoten v vseh izdelkih linije Anti-Pigment (dnevni kremi in nočni kremi, dvojnemu serumu, korektorju in fluidu za zaščito pred soncem). 

Linija Eucerin Anti-Pigment

hiperpigmentacija učinkovita krema nika veger beautyfull blog linija
Celotna Eucerinova linija Anti-pigment, ki blaži hiperpigmentacijo in preprečuje nastanek nove.

Linija Eucerin Anti-Pigment je bila testirana in je dokazano učinkovita pri različnih vrstah hiperpigmentacije; na melazmi, starostnih pegah, po vnetjih (PIH). Prvi rezultati njene uporabe so vidni po dveh tednih in se z redno uporabo stalno izboljšujejo.

S klinično študijo so tudi dokazali, da ima sinergijsko učinkovanje, kar pomeni, da so rezultati ob uporabi dvojnega seruma in kreme ter drugih izdelkov iz linije veliko boljši, kot če bi uporabljali le kremo. Vendar hkrati lahko na dan uporabiš največ štiri nanose izdelkov, ki vsebujejo Thiamidol.

Linijo sestavljajo:

  • Anti-Pigment dnevna krema ZF 30, Z UVA-in UVB-filtri (Thiamidol, ZF 30 za zaščito pred hiperpigmentacijo).  Cena: 29,99 €
  • Anti-Pigment nočna krema (Thiamidol, dekspantenol za regeneracijo kože). Cena: 29,99 €
  • Anti-Pigment dvojni serum (Thiamidol, hialuronska kislina za vlaženje kože). Cena: 36,24 €
  • Anti-Pigment korektor, (Thiamidol, neodišavljen). Cena: 16,91 € 
  • Eucerin SUN Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF50+ (Thiamidol, gliciretinskakislina za spodbuditev obnove kože,  licochalconom A za nevtralizacijo prostih radikalov).  Cena: 19,90 €

Vsi izdelki so dermatološko preizkušeni, uporabljajo pa jih lahko tudi nosečnice in doječe mamice.

Moja izkušnja: lepotna rutina z Eucerin Anti-pigment linijo

hiperpigmentacija krema nika veger beautyfull blog ocena prej potem
Fotografije (zjutraj ob dnevni svetlobi in brez ličil) stanja hiperpigmentacije ob uporabi Eucerin Anti-pigment linije skozi časovno obdobje.
hiperpigmentacija učinkovita krema nika veger beautyfull blog
Spremembe hiperpigmentacije od začetka do danes. Jih opaziš?

Moja koža je po aknah v študentskih letih z rojstvom otrok postala normalna. Posledica mešane kože so razširjene pore, posledica nosečnosti in jemanja kontracepcije pa je hiperpigmentacija. Najbrž ne le zaradi tega, predvidevam, da je nastala tudi zaradi neustrezne zaščite pred soncem desetletja nazaj.

Zaradi pigmentnih madežev sem začela uporabljati Eucerin Anti-pigment linijo. Čeprav študija tako navaja, pa se mi je vseeno zdelo neverjetno, da sem spremembe na koži začela opažati že po drugem tednu uporabe. Obraz je postal rahlo bolj poenoten, kot bi uporabila blago CC-kremo. Zato sem izdelke začela uporabljati še bolj zagreto.

Vsakodneva rutina

hiperpigmentacija učinkovita krema nika veger beautyfull blog thiamidoll serum
Najljubši izdelek te linije: dvojni serum, ki ima poleg thiamidola še hialuronsko kislino.
  1. Zjutraj si po čiščenju kože nanesem dvojni serum, ki poleg thiamidola vsebuje tudi dolgo- in kratkoverižno hialuronsko kislino. Ta torej kožo navlaži (posledično gladi drobne gubice), hkrati pa omogoča boljše prodiranje drugih aktivnih učinkovin globlje v kožo. Zato dvojni serum s hialuronsko kislino in thiamidolom povečuje učinkovitost dnevne ali nočne kreme. Meni je super tudi zato, ker je serum lahka emulzija, ki ne pusti mastnega ali lepljivega občutka. Je pa rahlo odišavljen. Če te to moti, ga nadomesti z Anti-Pigment korektorjem. 
  2. Po nanosu seruma kožo nahranim z dnevno kremo. Je dobro mazljiva in se prav tako lepo vpije, zato lahko po želji nadaljujem z ličenjem. Všeč mi je, da ima že zaščitni faktor 30 in tako med letom prepreči UV-žarkom, da bi spodbujali nastanek melanina.
  3. Ob večjem izpostavljanju soncu (poleti vsak dan, kadar grem od doma) preko nanesem še Eucerin SUN Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF50+, ki prav tako že vsebuje thiamidol. Nudi UVA-/UVB-zaščito z visokim zaščitnim faktorjem, pri tem pa ne vsebuje oktinoksata in oksibenzona, glavna krivca za beljenje koral. Pohvalim lahko tudi, da ne maši por in je lahka, nelepljiva, nemastna, se hitro vpije in je tudi primerna za uporabo pod ličili.
  4. Zvečer po čiščenju spet uporabim dvojni serum, zatem pa nočno nego, ki poleg zaviranja hiperpigmentacije poskrbi za obnovo kože. 

V kolekciji je tudi specifičen aplikator za točkovni nanos, če se ti hiperpigmentacija pojavlja na manjših predelih, npr. na hrbtišču dlani. Eucerin Anti-Pigment korektor je nemasten gel z aplikatorjem, ki omogoča natančen nanos izdelka na majhna območja hiperpigmentacije. Korektor lahko uporabiš enkrat na dan, nato preko nanesi še Eucerin Anti-Pigment dnevno kremo ZF 30 ali Eucerin Anti-Pigment nočno kremo.

Moja ocena: Eucerin Anti-pigment je učinkovita in nezahtevna nega

hiperpigmentacija učinkovita krema nika veger beautyfull blog
Komu priporočam uporabo, preberi spodaj. Če imaš še kakšno vprašanje, ga zapiši prosim v komentar Hvala.

Linijo uporabljam že osmi teden. Hiperpigmentacija je še vidna, je pa absolutno manj opazna. Koža je videti bolj poenotena in sijoča. Vsi produkti so senzorično prijetni, hitro se vpijejo, so dobro mazljivi in na koži pustijo prijeten učinek. Uporabljala jih bom vsaj še do 12. tedna (tudi študija je narejena za to obdobje pri nanosu seruma + dnevne kreme in seruma + nočne kreme). 

Linijo Eucerin Anti-pigment priporočam vsem, ki želijo odpraviti pigmentne madeže in hkrati preprečiti nastanek novih. Ob tem pa se zavedajo, da je:

  1. izpostavitev UV-žarkom je en od glavnih vzrokov, da lahko pride do motenj v proizvodnji melanina in s tem do nastanka hiperpigmentacij. Zato je za odpravo hiperpigmentacije bistvenega pomena kakovostna zaščita pred UV-sevanjem. Če tvoja vsakodnevna nega ne vsebuje zaščite pred soncem (Eucerin Anti-pigment dnevna krema ima SPF 30, krema za zaščito pred soncem Pigment control pa kar SPF 50+), nima smisla investirati v izdelke in čas za odpravo hiperpigmentacije. 
  2. s pomočjo kozmetičnih izdelkov lahko hiperpigmentacijo precej omiliš, zagotovo pa vzdržuješ stanje in preprečiš poslabšanje. Kako učinkovito jo odpravimo s kozmetičnimi izdelki, pa je odvisno ne le od aktivnih učinkovin v kremi, temveč tudi od vrste hiperpigmentacije. Thiamidol je dokazano učinkovit tako za odpravo melazme, kloazme (nosečniške melazme), starostnih peg in hiperpigmentacije po vnetjih zaradi npr. aken.
  3. postopek odprave hiperpigmentacije s pomočjo Thiamidola in linije Eucerin Anti-pigment je povraten. Prekomerna tvorba melanina je namreč močno povezana s poškodbami kože, z leti pa se močno upočasni njena obnova, zato pege ostanejo. S prenehanjem uporabe te linije obstaja velika verjetnost, da se bo postopek proizvajanja hiperpigmentacije v ‘poškodovanih’ celicah spet sprožil.

Če si zaradi pigmentnih madežev zaskrbljena, ker se spreminja njihova oblika, velikost in barva ali če začnejo srbeti ali krvaveti, se obvezno posvetuj z zdravnikom ali dermatologom.

Kaj pa ti, imaš kakšno izkušnjo s to linijo? Zapiši jo v komentar in z njo pomagaj ostalim bralkam. Hvala.

Maham,

Nika

* International Journal of Molecular Sciences, Structure-Activity Relationships of Thiazolyl Resorcinols, Potent and Selective Inhibitors of Human Tyrosinas, February 2018, Tobias Mann 1, Cathrin Scherner 1, Klaus-Heinrich Röhm 2 and Ludger Kolbe 1 

**Fotografije: Nika Veger

*** Zapis je nastal v sodelovanju z Eucerinom.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.