To so učinkovite naravne kreme proti hiperpigmentaciji

‘’Zaradi staranja in vpliva UV-žarkov moja polt ni več sijoča in enakomerno obarvana, kot je bila včasih. Po ličkih imam pigmentne madeže, zdi se, da je izgubila svoj sijaj. Želim ji povrniti lesk in izbrisati pigmentne madeže, a ne z agresivnimi postopki ali zakomplicirano nego. mi lahko priporočiš kaj naravnega?” Če je to tudi tvoja zgodba, poglej kakšna je lahko rešitev z naravno kozmetiko proti hiperpigmentaciji.

Na kratko o pigmentnih madežih

Melanin je pigment v naši koži, ki skrbi za naravno barvo kože vsakega človeka in deloma ščiti pred UV žarki. Sinteza melanina lahko postane preveč aktivna, posledica so pigmentni madeži. Trije najpogostejši vzroki za nastanek pigmentnih madežev so:

  • nezaščitena izpostavljenost soncu, UV žarkom,
  • staranje. S staranjem lahko pride do prerazporeditve pigmenta in nastanka tako imenovanih starostnih peg,
  • hormonska nihanja med nosečnostjo ali v menopavzi. 

Pigmentne madeže lahko sicer povzročijo tudi drugi faktorji: vnetja kože ali akne, sevanje, zdravila …

VEČ o hiperpigmentaciji si preberi v teh zapisih:

Učinkovita naravna kozmetika proti hiperpigmentaciji

Kozmetika z naravnimi učinkovinami preprečuje kopičenje melanina, poskrbi za posvetlitev že nastalih pigmentnih madežev, lesk polti na splošno in preprečuje nastanek novih pigmentnih madežev. A ne pozabi, deluje ireverzibilno, torej le dokler jo uporabljaš in nekaj časa za tem. Poglej, pri kateri vrsti hiperpigmentacije je uspešna, katere so glavne učinkovine in kakšni so rezultati raziskav teh dveh linij, ki sem ju preizkusila. Pri obeh je največja koncentracija aktivnih sestavin v serumu in ne v kremi.

Caudalie Vinoperfect

hiperpigmentacija naravne kreme nika veger beautyfull blog caudalie vinoperfect viniferie kozmetika
Glavna učinkovina Caudalijeve kolekcije proti hiperpigmentaciji je vinifirin, ki ga vsebujejo vsi izdelki Vinoperfect.

ODPRAVLJA: vse vrste hiperpigmentacij na vseh barvah polti

PRIMERNA ZA: tudi za uporabo na občutljivi koži ter za nosečnice in doječe mamice.

CERTIFIKATI: formule z najmanj 95% sestavin naravnega izvora. Vegansko.

GLAVNA UČINKOVINA: Viniferine. To je izvleček listov stebel vinske trte. Njegova prednost je, da je primeren tudi za občutljivo kožo in je 62-krat bolj učinkovit kot Vitamin C (test in vitro, kako viniferin zaviralno deluje na tirozinazo). Na listi sestavin je naveden kot palmitoyl grapevine shoot extract (enako kot resveratrol, spodaj v tem zapisu poglej zakaj).

Linijija Caudalie Vinoperfect je senzorično zelo prijetna in kar kliče k uporabi. Je odišavljena, a njen vonj na koži po nekaj minutah izgine. Na voljo so:

1. Vinoperfect radiance serum za korekcijo barve polti

hiperpigmentacija naravne kreme nika veger beautyfull blog caudalie vinoperfect serum
Serum Vinoperfect pa vsebuje celo dvojno koncentracijo in je zato najbolj učinkovit pri svetljenju pigmentnih madežev in preprečevanju nastanka novih.

Kultni izdelek je letos (2021) prenovljen in dokazano še bolj učinkovit. Novost seruma je učinkovitejša in čistejša formula. ‘’Nenehno si prizadevamo, da bi bili naši izdelki še bolj naravni, učinkoviti in okolju prijaznejši. Zahvaljujoč tehnološkemu napredku smo odstranili PEG derivate, in jih nadomestili z novimi emulgatorji, ki omogoča tudi omogoča boljše prodiranje viniferina v kožo ter tako optimizira njegovo delovanje na korekcijo temnih madežev.’’

Ta izdelek v celotni Vinoperfect liniji vsebuje najvišjo koncentracijo viniferina (1000 ppm, kar je približno 0,1%) in dokazano popravlja in preprečuje vse vrste temnih madežev na vseh tipih kože. Vsebuje tudi poživljajočo meto in kumino ter vlažilno olivno olje. Priporočena uporaba: zjutraj in zvečer pred nanosom kreme.

Učinkovitost pri nanosu 2-krat dnevno so dokazali s kliničnimi testi na kar šestih tipih kože glede na barvo kože:

  • 95% žensk je opazilo, da so njihove temne lise svetlejše (samodejna ocena)
  • obarvanost temnih madežev se je zmanjšala za 63% (dermatološka ocena pri nanosu ) 
  • nova formula je 3,9-krat bolj učinkovita kot stara formula pri posvetlitvi temnih madežev (klinična ocena)

Cena in link do nakupa: 47,60 €/ 30 ml

2. Vinoperfect essence

Ta tonik je prvi korak v Vinoperfect rutini, ki kožo pripravi na koristi seruma in optimizira njegovo učinkovitost (sinergijsko učinkovanje teh dveh izdelkov so pri Caudalie dokazali s študijo). Obogaten je z glikolno kislino, izvlečkom bele potonke in ekološko grozdno vodo, zato izboljšuje teksturo kože, vlaži in osvetljuje polt. Nanesi ga zjutraj in zvečer po čiščenju kože in pred nanosom seruma Vinoperfect radiance serum za korekcijo barve polti.

3. Vinoperfect dnevna krema

Vsebuje viniferin (500 ppm) in niacinamid za vlaženje ter biserne delce naravnega izvora za takojšen sijaj kože. Je lahke teksture, ki se hitro vpije, zato jo nanesi po uporabi seruma in pred ličenjem ali UV zaščito. 

4. Vinoperfect nočna krema

Vsebuje glikolno kislino in encime papaje, da vsakodnevno res nežno odstranjuje odmrlo povrhnjico kože in spodbuja obnovo. Lahko jo naneseš tudi v debelejšem sloju, kot masko za obraz.

5. Vinoperfect maska z glikolno kislino

Ta 2 v 1 maska je obogatena z AHA kislinami naravnega izvora, da nežno odstranjuje odmrle celice in osvetli kožo. Uporabljaj jo največ dvakrat na teden, pri tem pa se izogibaj področju okrog oči.

6. Vinoperfect krema za roke

Tudi krema za roke vsebuje viniferin (500 ppm), poleg tega pa še izvleček bele potonike, avokadovo olje in karite maslo. Priporočeno je, da jo na roke namažeš dvakrat dnevno.

⇒♥ Preberi tudi: To spodbujaš z nakupom kozmetike Caudalie

Ekološka kozmetika Melvita Nectar Blanc

hiperpigmentacija naravne kreme nika veger beautyfull blog melvita nectar blanc 4

ODPRAVLJA: hiperpigmentacije, ki niso hormonskega izvora

PRIMERNA ZA: tudi za uporabo na občutljivi koži

CERTIFIKATI: Ecocert. Formule so čiste, neagresivne in varne za uporabo tudi na najbolj občutljivi koži. Vsebujejo več kot 95 % naravnih sestavin, od tega je več kot 20 % organsko certificiranih. Vegansko.

GLAVNE UČINKOVINE:

  • olje alojzijeve lilije. Čebulica alojzijeve lilije je izjemno bogata z borovo kislino, ki na naraven način posvetli pigmentne madeže in preprečuje nastanek novih. Učinkovina je nežna do kože, hkrati pa razjasni polt s pomočjo celovitega delovanja: osvetli ten kože, preprečuje nastanek pigmentnih madežev & posvetli obstoječe, ščiti kožo pred pigmentacijo, ki nastane, ko je celica v stresu. Hkrati vsebuje visoko koncentracijo Omega 6 (linolna kislina), ki je nujna za izgradnjo lipidne zaščite kože, zadržuje vlago v središču celic in izboljša odpornost kože pred zunanjimi škodljivimi dejavniki.
  • ekološki izvleček obmorskega pankracija (Pancratium Maritimum). Zavira širjenje proteina POMC, ko je koža pod stresom in s tem preprečuje sintezo melanina, kot posledice oksidativnega stresa. Izvleček obmorskega pankracija (1,5 %) znatno prispeva k zmanjšanju pigmentnih madežev: od -18.9 % do -63.4 % po 42 dneh , od -24.8% do -61.1% po 84 dneh (Uporabniški test izveden na 16 uporabnicah v 84 dneh)
  • Vitamin C. Je antioksidant. Zavira tudi sintezo melanina in zmanjša obstoječ melanin, zato postane pigmentacija svetlejša in manj vidna. Melvitin vitamin C je 100 % naraven.

Linija Melvita Nectar Blanc je prav tako senzorično zelo prijetna, prepoznavna je po kristalno beli teksturi izdelkov, prav tako pa je dišava kolekcije navdihnjena s svežino; zelenimi notami in notami belih cvetov. Sestavljajo jo:

1. Ekološki koncentrat za sijočo polt – serum

Koncentrirani serum je obogaten z izvlečkom iz obmorskega pankracija za poenotenje tena, zaščitnim oljem alojzijeve lilije in vitaminom C. Vsebuje še minerale silicija za mat učinek.

Učinkovitost pri nanosu 1krat dnevno so dokazali na uporabniškem testu (pod dermatološkim nadzorom na 31 ženskah v 28 dneh):

  • 77 % žensk je potrdilo, da je ten po uporabi Ekološkega koncentrata za sijočo polt bolj poenoten.

Cena in link do nakupa: 45,90 / 30 ml

2. Naravno čistilno olje za sijočo polt

Vsebuje obmorski pankracij, ki pomaga zmanjšati intenzivnost obstoječih temnih madežev, jojobino olje, ki okrepi zaščitno bariero kože in ricinusovo olje, ki nahrani in okrepi trepalnice. Nanašaš ga lahko namreč tudi na veke. Dobro odstrani vse nečistoče, tudi vodoodporen make-up in je primeren za prvi korak dvojnega čiščenja. Nanesi ga na suho kožo, vmasiraj nato pa dodaj vodo, da se spremeni v mlečni losjon, ki ga splakneš z vodo. Ne vsebuje sulfatov in penilcev.

3. Ekološka pena za čiščenje obraza 2 v 1

Nežno očisti kožo ter vsakodnevno odstranjuje celice povrhnjice, da se koža obnavlja hitreje in je ten poenoten, sijoč. Poleg izvlečka obmorskega pankracija vsebuje mlečno kislino, ki nežno odstranjuje odmrle kožne celice in pospešuje obnovo kože. Prav tako vsebuje arginin, da upočasni delovanje mlečne kisline in zmanjša draženje kože. Za še učinkovitejši piling, jo lahko enkrat tedensko na koži pustiš nekoliko dlje.

4. Ekološki dvofazni losjon za sijočo polt  

hiperpigmentacija naravne kreme nika veger beautyfull blog melvita nectar blanc dvofazni losjon
V kolekciji je poleg seruma zelo učinkovit tudi Ekološki dvofazni losjon za sijočo polt, tonik in serum v enem.

Vsebuje dvojno koncentracijo izvlečka iz obmorskega pankracija, olje alojzijeve lilije in mlečno kislino, ki nežno odstranjuje odmrle kožne celice in pospešuje obnovo kože. Prav tako vsebuje arginin, da upočasni delovanje mlečne kisline in zmanjša draženje kože. Nanesi ga na očiščeno kožo, pred uporabo seruma. Losjon deluje kot tonik z obogateno formulo, vendar ima dodatno delovanje (serum). Pred nanosom ga pretresi.

5. Ekološka krema za sijočo polt

Je lahkotnejša in bolj vlažilna različica kreme. Obogatena z izvlečkom iz obmorskega pankracija za poenotenje tena, zaščitnim oljem alojzijeve lilije, vitaminom C, sokom aloje vere za vlaženje in svež občutek ob uporabi ter riževim pudrom za takojšen efekt poenotenja polti.

6. Krema naravna 4d krema za sijočo polt

Poleg izvlečka obmorskega pankracija in alojzijeve lilije, vsebuje še izvleček iz lista zelenke, ki je bogat s salicilno kislino in deluje kot naraven, zelo zelo nežen kemični piling. Nanašaš jo lahko zjutraj in zvečer, najbolje po uporabi seruma.

⇒♥ Preberi tudi: Najboljša lepotila organske kozmetike Melvita

!!! Ne pozabi, najboljša zaščita pred nastankom nove hiperpigmentacije je zaščita pred UV žarki.

Poleg teh dveh znamk sem dobre ocene v spletu zasledila še pri naslednjih naravnih kozmetikah in linijah za poenotenje polti: Saeve, REN, Patyka. Če imaš morda izkušnje z njimi (ali katero drugo učinkovito naravno kremo), jih prosim zapiši v komentar. Hvala tudi za kakršnakoli vprašanja.

Maham,

Nika

* Fotografije: Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.