To so najlepše slovenske kopalke iz recikliranih materialov 2021

#podpiramlokalno

Če je bila lanska bera slovenskih kopalk res ogromna, pa vse kaže, da je poletje 2021 v tem smislu bolj skromno. Na zemljevidu slovenskih oblikovalcev kopalk je namreč ugasnilo kar nekaj imen. A vseeno sem našla prave bisere, tiste, ki so se odločili za še drznejši korak in ponudili tudi modele iz recikliranim materialov.

Slovenske kopalke? 2021 tudi iz recikliranega materiala

Sodobna morska deklica je ekološko osveščena, zato izbira pri eni od spodnjih slovenskih znamk, ki izdeluje (tudi) kopalke. Predstavljam ti najlepše slovenske kopalke iz recikliranih materialov za leto 2021.

Yummi Aparel

yummi aparel slovenske trajnostne kopalke recikliran material nika veger beautyfull blog 1

Izbor začenjam s temi čudovitimi kopalkami z vzorčastim potiskom YUMMI APAREL, ki ga je  ustvarila priznana slovenska ilustratorka Alja Horvat. Morda so videti kot krpice, a kroj je domišljen tako, da se prilagodi postavi in jo razkrije v svoji naravni lepoti. Na voljo sta dva modela modrčka in dva modela hlačk.

  • trajnostni material z recikliranim poliestrom 
  • oblikovano v Sloveniji 
  • etično narejeno v Evropi in v majhnih količinah

Cena in link do nakupa:  59 €/ zgornji del, 49 €/ spodnji del

Lisca 

lisc slovenske trajnostne kopalke recikliran material nika veger beautyfull blog 1

Največja slovenska znamka kopalk LISCA tokrat ponuja tudi nekaj modelov trajnostnih kopalk, ki so izdelani iz recikliranih materialov. Zanimivo so jih oblikovali tako, da jih lahko nosiš obojestransko. Na voljo so v dveh barvnih kombinacijah, temno rjavi in roza ter svetlo modri in temno modri.

  • trajnostni materiali z recikliranim poliestrom 
  • oblikovano v Sloveniji 

Cena in link do nakupa:  22,80 €/ zgornji del, 19,80 €/ spodnji del

Swimsor

swimsor slovenske trajnostne kopalke recikliran material nika veger beautyfull blog

Barbari Sorčič, nagrajenki Elle Style Awards za trajnostni pristop, je uspelo lansirati znamko SWIMSOR in ponuditi modele kopalk iz trajnostnih materialov. Med tremi kolekcijami mi je najbolj všeč navdihnjena z vzorcem Hawskbill želv. Zaradi zanimivega vzorca blaga in tudi zato, ker 5% odstotkov od dobička Swimsor donira organizacijam, ki se borijo za obstoj te ogrožene vrste. 

  • recikliran poliester
  • oblikovano v Sloveniji 
  • etično narejeno v Evropi in v majhnih količinah

Cena in link do nakupa: 79 €/ zgornji del, 79 €/ spodnji del

Antoninias 

antoninias slovenske trajnostne kopalke recikliran material nika veger beautyfull blog

Slovenska znamka kopalk ANTONINIAS (tudi iz uvodne fotografije) ponuja seksi modele kopalk iz recikliranega materiala, ki so oblikovanI tako, da jih lahko nosiš tudi kot modne kose. Za posebno udobje so nekateri deli podloženi oz. v dveh plasteh, kar je še posebej fino pri tej različici modela v beli barvi.

  • sestava: trajnostni material z reciklirano lycro in Econylom 
  • oblikovano v Sloveniji 
  • etično narejeno v Sloveniji in v majhnih količinah

Cena in link do nakupa: 195 $

Montango

To je prva znamka, ki ste mi jo priporočile ve, drage bralke, po objavi zapisa. Hvala. Po spletni strani sodeč in opisu gre za slovensko znamko, ki ljubeče in skrbno do okolja izdeluje predvsem oblačila za aktivno preživljanje prostega časa. Ponujajo različne tri modele kopalk v črni, zemeljski ali olivni barvi.

  • sestava: kakovostni recikliran najlon iz odsluženih ribiških mrež
  • oblikovano v Sloveniji 
  • etično narejeno v Sloveniji in v majhnih količinah

Cena in link do nakupa: 110.00 € 

Patricia Pie

patricia pie slovenske trajnostne kopalke recikliran material nika veger beautyfull blog

Vse kopalke slovenske oblikovalke PATRICIE PIE so izdelane iz recikliranega materiala. Oblikovane so tako, da lepo objamejo in poudarijo ženske obline. Modelov je kar nekaj in težko se je odločiti za najlepše. 

  • recikliran material
  • oblikovano v Sloveniji 
  • etično narejeno v Sloveniji in v majhnih količinah

Cena in link do nakupa: 95 €

Druge slovenske znamke kopalk

Poleg prej naštetih, kopalke ustvarjajo tudi druge Slovenske znamke. Sicer nisem zasledila, da bi bile narejene iz recikliranih materialov, je pa njihov nakup vseeno bolj trajnosten kot izbira kopalk velikih svetovnih modnih in športnih verig. Če med zgornjimi nisi našla svojih najljubših, poglej še na te spletne strani:

  • Ročno kvačkane kopalke: Ena leva ena desna
  • Kopalke s tradicijo in modernim dizajnom: Komet Metlika X The Lie by JPZ, kolekcija, ki jo je za finalni izbor Miss Earth Slovenija 2020 oblikovala Jerneja P. Zhambrovskyy
  • Kopalke, ki dopolnjujejo kolekcijo oblačil, najdeš pri oblikovalki JKH (na fotografiji zgoraj).
  • Nancy še vedno ustvarja kopalke, ki so že leta izbira vseh, ki imajo št. spodnjega dela drugačno od zgornjega in prisegajo na ženstvene kroje. A to niso le ‘babice’, zato bi želeli, da Nancy razmisli tudi o sodobnejši predstavitvi in spletni trgovini. Zaenkrat so kopalke žal na voljo le v njeni trgovini v Naklem ali v Emporiumu. Spletna stran ni delujoča, modele lahko pogledaš le na njeni FB strani.
  • Seksi krpice z vintage pridihom boš našla pri Masha Swim.
  • Na Instagramu niso aktivni že od novembra 2020, so pa lanskoletni ultra seksi modeli očitno še na voljo v spletni trgovini Hard Swimwear.

♥ Vem, slovenske kopalke niso najcenejše, kar jih lahko najdeš (ampak to že zdavnaj ni več ‘fora’, ker vemo koliko skritih stoškov na dolgi rok plačujemo zaradi hitre mode, a ne?), a zavedaj se, da z nakupom plačaš in podpiraš slovensko oblikovalko, šiviljo, trgovino … 

Hvala, ker ti je mar.

Kako so ti všeč letošni modeli trajnostnih slovenskih kopalk? Poznaš morda še kakšne, ki jih nisem predstavila? Zaupaj mi jih v komentarju. Hvalaaa.

Maham,

Nika

*Fotografije: PR material znamk

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.