Najlepše slovenske kopalke 2020

#podpiramlokalno

Predstavljam ti slovenske znamke, ki izdelujejo kopalke, njihove zgodbe in pot do nakupa.

Masha Swimwear

najlepse slovenske kopalke 2020 Masha-Swim
Masha Swimwear, model Lais One Piece, 48,30 €

Iz čiste strasti in želje, da bi bila del modne industrije, je Maša Čurič začela oblikovati kolekcije kopalk in jih predstavila v znamki Masha Swimwear. Narejene so iz kakovostnih italijanskih tkanin višjega razreda, oblikovane pa tako, da pristojijo vsem oblikam postav. Letos so obogatene z zanimivimi detalji in izzivalne z visokimi izrezi.

Ogled kolekcije in nakup: mashaswim.com

HARD Swimwear

najlepse slovenske kopalke 2020 Hard
HARD Swimwear, model Hard Sporty, 79 €

HARD Swimwear je nastal kot diplomski projekt slovenske modne oblikovalke Hane Hees. Kopalke so narejene iz kakovostnih italijanskih materialov, oblikovane tako, da združujejo zadnje trende z družbenih medijev z detalji ikoničnih modnih obdobij. Čeprav je njihov Instagram poln seksi fotografij supermodelov, pa tudi ti lahko postaneš del Hard karavane. Če si le dovolj pogumna za majhne krpice z opazni detalji.

Ogled kolekcije in nakup: hard-swimwear.com

♥ Če si ob teh krpicah pomislila na svoj celulit, skoči na zapis Ocena: prehranski dodatki Medex Anti-celulit.

Antoninias

antoninias vse slovenske kopalke
Antoninias, 150 €

Vizija znamke Antoninias je biti čim bolj trajnostna in etična. Luksuzna oblačila in kopalke so narejena po tehnologijah, ki zmanjšujejo količino odpadkov. Kroji so posebni, poudarjajo ženski seksapil in hkrati so brezčasni, takšne pa so tudi barve. Kopalke so oblikovane tako, da se zlahka prelevijo v kos večernega stajlinga. Srce znamke je slovenska modna oblikovalka Antoninias Elina Smogavc.

Ogled kolekcije in nakup: antoninias.com

Kopalke Nancy

najlepse slovenske kopalke 2020 Nancy
Kopalke Nancy, model Freya (30793), 95,90 €, različica s kristalčki Swarovski 141,90 €.

Kopalke Nancy nosim že nekaj sezon (tu so fotografije iz Maldivov, tu pa iz Mehike) in res so narejene za udobje ženstvenih postav. Meni so všeč tudi, ker so vse iz Oko-tex materiala, Nancy pa, če je le mogoče, detajle, kot so zakovice, zadrge, gumbe… poišče pri slovenskih dobaviteljih. Kolekcije sestavljajo kopalke različnih krojev, tako da lahko sama kombiniraš obliko in številko moderčka in hlačk. Potiski letošnjih kolekcij vključujejo korale, meduze, tropske ptice, gepardski vzorec …

Ogled kolekcije in nakup: Emporium, trgovina Nancy Naklo pri Kranju, vse modele lahko vidiš tudi na Nancy FB strani

Lisca

najlepse slovenske kopalke 2020 Lisca
Lisca, model Haiti, enodelne kopalke brez opore, 49,80 €

Lisca tudi letos ponuja lepe kolekcije kopalk, v katerih je moč izbrati različne kroje moderčkov in hlačk, enodelne kopalke in oblačila. Izbrala sem kolekcijo Haiti, ker je narejena iz recikliranega materiala. Je mehak, lepo se prilega telesu in zagotavlja prijeten občutek med aktivnostmi na plaži. Naj te ne skrbi, čeprav je material recikliran, je vseeno odporen na kreme, klor, olja za sončenje. V kolekciji so tudi ujemajoče se obleke za na plažo.

Ogled kolekcije in nakup: trgovine Lisca, Nama, Emporium, lisca.si

MilaKrasna

MilaKrasna, hlačke Zarja 74 €, top Zarja 89 €

MilaKrasna je modna blagovna znamka oblačil za ples ob drogu, vendar pa ta oblačilca lahko nosiš tudi kot kopalke (poglej kako sem jih kombinirala na Maldivih). Materiali so kakovostni, pogosto nosijo certifikat Oko-Tex. Kroji so oblikovani tako, da poudarijo ženstvenost in čutnost, hkrati pa ostajajo prefinjeni. Bolj kot z izrezi, poglede vabijo s čutnimi detalji.

Ogled kolekcije in nakup: milakrasna.com

GiaKiara

GiaKiara, model Gia 365 (so dvostranske, moderček pa se lahko zaveže na 5 načinov), 85 €

GiaKiara kopalke ustvarja Mateia Kogoj Kajzer. Kopalke so ročno izdelane v Sloveniji. Kroji so enostavni in minimalistični, zato pa so bolj drzni vzorci. Kolekcijo sestavlja nekaj različic modrčkov in hlačk, da so primerne za različne ženske postave. Nekatere med njimi (kot te na sliki, ki so na drugi strani rjave) lahko nosiš dvostransko.

Ogled kolekcije in nakup: Instagram GiaKiara

#narobe

#narobe, model Purple HoloRain, 60 €

Narobe-živim ustvarjata Tina Mentol in Saša Hašič. #narobe kopalke so replika klasičnih krojev iz 80ih in 90ih. So iz visokokakovostnih materialov, živih barv, multifunkcijske in dvostranske. Narejene so po meri. V Saloon Concept poizkusiš različne modele, vzamejo ti mere in potem ti izdelajo kopalke prilagojene za tebe. Letos #narobe ponuja zgornji del, ki ga je mogoče nositi na štiri načine.

Ogled kolekcije in nakup: Saloon Concept, narobezivim.si ali na njihovi FB strani

Atelje Dobrovoljc

Atelje Dobrovoljc, 55 €

Atelje Dobrovoljc ustvarja udobna oblačila za prosti čas. Kopalke enostavnega kroja so v trendnih barvah. Pri izdelavi se trudijo zmanjšati svoj vpliv na okolje tako, da iz odpadnega materiala (ostankov blaga) ustvarijo tudi nove izdelke, kot so elastike za lase in vrečke. 

Ogled kolekcije in nakup: Atelje Dobrovoljc, ateljedobrovoljc.si

Yummi Apparel

najlepse slovenske kopalke 2020 yummi apparel
Yummi Apparel, podložen moderček Butterfly, 44 €

Oblikovalka Patricia Bevc že tretje leto ustvarja kopalke pod znamko Yummi Apparel. Kopalke so v majhnih serijah ročno narejene tako, da so kar se da udobne, prijetne za nošenje in da na koži ob sončenju puščajo čim manj sledi. Glavni kos letošnje kolekcije je moderček Butterfly, ki ga lahko nosiš tudi kot top.

Ogled kolekcije in nakup: yummiapparel.com

JKH – Julija Kaja Hrovat

JKH – Julija Kaja Hrovat, 95,50 €

Modna oblikovalka Julija Kaja Hrovat je prve kopalke za prodajo izdelala že za svojo modno revijo v okviru MBFWLJ 2017. Letošnje so izdelane iz kakovostnega in hitrosušečega se ‘4 way stretch’ materiala. Kroj je oblikovan tako, da navidez podaljša noge, hkrati pa je ravno prav odprt oz. zaprt, da vsaka postava v njih deluje ženstveno.
Čudovito blago z motivom naglja in pava, ki pri nas velja kot simbolj večnega življenja in moči, je izdelano v skladu z vso pomladno/ poletno kolekcijo; vzorec je ročno risan z akvareli in potem tiskan.

Ogled kolekcije in nakup: Zoofa, jkh-identity.com

Just a corpse

Just a corpse, model Galaxy, 110 €

Luksuzna znamka Just a corpse ponuja oblačila za balet, vendar so primerna tudi za nekatere druge športe, nekateri bodiji npr. za plavanje. Uroš Belantič in Valerija Kelava ustvarjata prefinjene, čutne kostume iz najkakovostnejših materialov. Če so primerni za vodne športe (kar je označeno na spletni strani), so odporni na klor. Vsi pa so podloženi, čeprav so nekateri videti kot tančica.

Ogled kolekcije in nakup: justacorpse.com

Patricia Pie

patricia pie slovenske kopalke beautyfull blog
Patricia Pie, 130 €

Pod modno znamko Patricia Pie je podpisana modna oblikovalka Barbara Franjić. Kopalke so izdelane iz recikliranega poliestra s certifikatom Oeko-Tex, v glavnem pridobljenega iz odpadnih flašk in zamaškov. Je visokokakovosten material odporen na UV  (UOP 50+), klor, sončne kreme in olje. Prav tako se ne raztegne in se popolnoma prilega telesu.  Kroji so ženstveni in poudarijo žensko postavo, zašiti tako, da se ne zarežejo v kožo in da niso vidni. Vsi potiski so unikatni in značilni za znamko Patricia Pie z motivi potonik, perja, angelskih kril in meduz. Tisk in proizvodnja je v Slo.

Ogled kolekcije in nakup: Patricia Pie

Naj ob tem omenim še znamko kopalk Swimsor. Barbara Sorčič je želela ustvariti trajnostno znamko kopalk, ki so narejene iz recikliranih materialov, pretežno odvrženih ribiških mrež. Start-up projekt je bil aktiven ravno v času karantene, zato Barbara žal ni uspela zbrati dovolj sredstev za njegov zagon. Držim pesti, da ji bo uspelo prihodnjo sezono.

♥ Ta zapis sem pripravila zato, da te spodbudim k odkrivanju slovenskih kopalk. Če potrebuješ nove, potem namesto v katero od znamk hitre mode, skoči raje v zgoraj predstavljene slovenske znamke. Vem, niso najcenejše, kar jih lahko najdeš (ampak to že zdavnaj ni več ‘fora’, ker vemo koliko skritih stoškov na dolgi rok plačujemo zaradi hitre mode, a ne?), a zavedaj se, da z nakupom plačaš in podpiraš slovensko oblikovalko, šiviljo, trgovino…

Hvala, ker ti je mar.

Če sem spregledala in se z izdelavo kopalk ukvarja še kdo, mi prosim sporoči. Hvalaaa.

Maham,

Nika

*Fotografije: PR znamk, uvodna Patricia Pie

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Sašo
    18 junija, 2022

    Živijo.

    Zelo lepo zbrano. Mene pa zanima ali poznaš še Slovenske znamke, ki šivajo laycre za surfat?

    Hvala
    Sašo

    • NIKA
      28 junija, 2022

      Sašo zdravo. Hvala, sem pravkar zbrala še letošnje kopalke. Ne, surf opreme pa žal nič ne poznam, z veseljem pa kaj odkrijem, če imašp kak namig. Maham, Nika