Brazilska maderoterapija: vse kar moraš vedeti in tudi kdaj je učinkovita

Masaža telesa z valjčki, maderoterapija, je v zadnjih letih postal priljubljen način za odstranjevanje celulita. Ker je v ponudbi že nova različica, brazilska maderoterapija, ki velja še za učinkovitostejšo, sem jo preizkusila pri eni od najboljših maderoterapevtk pri nas, Jakici iz Studia La Vida. Preberi vodnik z vsem, kar moraš vedeti, preden jo preizkusiš.

V čem se brazilska maderoterapija razlikuje od klasične

maderoterapija brazilska studio la vida nika veger beautyfull blog

Že na prvi pogled v marsičem. Skupno imata le to, da gre za ročno masažo z lesenimi pripomočki, s katerimi terapevt pospešuje odplakovanje strupov oz. pretok limfe, pa tudi prekrvavitev v koži.

Brazilska maderoterapija se od klasične razlikuje:

  • Izvaja se z lesenimi pripomočki v obliki skledic, oz. z lesenimi ventuzami. Terapevt z njihovo pomočjo na koži ustvari podtlak, ki povleče tkivo v skledico, s tem pa razširi žilice, vezivno tkivo (fascio) in posledično pospeši pretok krvi in limfe. 
  • Limfne kapilarice postanejo bolj pretočne, s pomočjo vakuma posrkajo večje količine limfe, s čimer dosežemo učinkovito razstrupljanje telesa, kar se lahko izrazi tudi kot takojšnja izguba obsega, saj telo takoj prične z odplako zastale vode in maščobe skozi potenje in preko urina.
  • S pomočjo vakuma terapevt razteza fascijo, ta postane bolj prožna in navlažena.
  • Postopek odprave celulita je intenzivnejši, saj z vakumom terapevt doseže globje plasti tkiva kot s prsti ali valjčki in tako aktivira razstrupljanje tudi v globjih plasteh.
  • s pomočjo brazilske oz. ‘vakum’ maderoterapije izboljšamo mirkocirkulacijo in takoj povečamo dotok hranil in kisika v kožo, zato je rezultat te maderoterapije po tretmaju bolj viden … koža je pordela in napeta.
  • Izkušeni terapevti jo izvajajo le enkrat tedensko (v redkih primerih pogosteje, predvsem takrat, ko je celulita manj, koža in tkivo pa sta učvrščena in ne prihaja do pojava modric).

Učinki brazilske maderoterapije

maderoterapija brazilska studio la vida nika veger beautyfull blog

Zaradi razlik v samem postopku masaže, se brazilska maderoterapija od klasične razlikuje tudi po učinkih:

  • koža je bolj gladka, napeta, čvrsta, prožna in zdravega videza,
  • stimulira cirkulacijo krvi in limfnega pretoka,
  • pospeši se izločanje strupov
  • zmanjša se videz celulita,
  • izboljša se presnova,
  • vezivno tkivo (fascija) postane vedno bolj prožna, zato je zelo priporočljiva masaža brazgotin,
  • izboljša se videz strij, ker se zmanjšuje razlika med strijo in ostalim tkivom,
  • spodbuja nastajanja kolagena, elastina.

Preberi tudi: Vse o klasični maderoterapiji

Kaj moraš vedeti, preden se odločiš za brazilsko različico maderoterapije

maderoterapija brazilska studio la vida nika veger beautyfull blog

Brazilska maderoterapija je eden od najpopularnejših postopkov za odpravo celulita, pravi hit poletja 2021, zato o njej krožijo tudi našačne predstave. Preberi, da ne boš razočarana.

1. Ne računaj na brzinsko odpravo celulita.

Čeprav je postopek odprave intenzivnejši, pa ni nujno, da bo tudi časovno hitrejši. Še posebej, če imaš celulita veliko ali pa je tkivo zelo občutljivo, ti izkušen terapevt morda na začetku sploh ne bo izvajal brazilske maderoterapije, ampak bo poskušal s klasično najprej učvrstiti tkivo in telo pripraviti na intenzivnejši postopek. Prav tako brazilske maderoterapije ne izvajajo v času menstruacije, ali če je koža posuta z modricami. Postopek je res bolj intenziven, potrebovala boš manj obiskov, a časovni okvir odprave celulita je lahko popolnoma enak kot pri klasični maderoterapiji.

2. Modrice? Ni vsaka koža primerna za brazilsko maderoterapijo!

Prepusti oceno izkušenemu terapevtu, ki bo znal presoditi, ali je tvoja koža dovolj čvrsta za vakumsko odpravo celulita. Sem in tja se res lahko pojavi kakšna manjša modrica, vsekakor pa to ne sme biti cilj terapije. Modrica pomeni vnetno stanje, to pa je za telo stres. Posledično bo pri modricah telo namesto v odpravo celulita in strupov, energijo usmerjalo v odpravo vnetij, modric.

3. Kako boleča je?

Če je celulit že sam po sebi boleč, potem brezbolečinske odprave ne moreš pričakovati. Sicer pa terapevt lahko prilagodi intenzivnost pritiska skledic in s tem intenzivnost podtlaka, bolečine. Jaz v maderoterapiji, tako klasični kot brazilski, zelo uživam.

4. Kakšna je cena tretmaja?

Ker gre pri obeh vrstah za ročno terapijo (masažo z rokami) z uporabo lesenih pripomočkov, pa tudi čas terapije je približno enak (masaža nog in zadnjice traja približno pol ure), je tudi cena terapij podobna. V studiu La Vida je cena klasične maderoterapije (noge, trebuh, zadnjica) 29 EUR, cena brazilske maderoterapije za trebuh, noge in zadnjico pa 40 EUR. Za celoten ceniki klikni tukaj.

5. Pomisleki?

Včasih je zoprno vprašati, zato navajam še nekaj informacij:

  • gola koža brez dlačic (ali vsaj ne dolgih), omogoča lepše drsenje ventuz,
  • maderoterapija se lahko izvaja na vseh predelih, kjer se celulit nabira; nogah, trebuhu, zadnjici, hrbtu, rokah, bokih …
  • pred masažo te terpevt namaže z običajnim  ali anticelulitnim oljem za masažo, drugi preparati za to terapijo niso potrebni,
  • po postopku bodo noge lahko nekoliko pordele, morda boš čutila tudi pospešeno prekrvavitev, kot drobne mravljince. Skok v ohlapna in dolga oblačila je zato bolj primeren, da se koža lahko v miru pomiri, prekrvavitev pa ne zaustavi,
  • ves dan je željeno oz. kar obvezno dodatno pitje vode, da se strupi iz limfe lažje izplakujejo,
  • obstajajo valjčki, ki so iz lakiranega lesa in taki, ki so le oljeni. Drsenje lakiranih je po koži prijetnejše,
  • v spletu boš videla navedbe, da se po brazilski maderoterapiji vsakič takoj opazi sprememba telesa, preoblikovanje, pri klasični pa ne. To ne drži popolnoma. Terapija je res intenzivnejša,  zato je prekrvitev večja, koža  pa res takoj videti bolj napeta, fit. A telo za odplakovanje potrebuje v vsakem primeru svoj čas, tako bo naslednji korak čez en teden spet dodal le košček spremembe. Čeprav boš na koncu morda res potrebovala le šest obiskov (sama sem jih naredila šest, za popolnoma gladko kožo pa bom še štiri), pa to ne pomeni, da boš imeli popolnoma gladko kožo že v manj kot tednu dni.
maderoterapija brazilska studio la vida nika veger beautyfull blog
maderoterapija brazilska studio la vida nika veger beautyfull blog
maderoterapija brazilska studio la vida nika veger beautyfull blog
maderoterapija brazilska studio la vida nika veger beautyfull blog

Že kličeš za svoj termin? Pravilno, odprava celulita se lahko začne tudi sredi poletja, tako bo rezultat do naslednje sezone kopalk zagotovo dosežen. Pa tudi najbolj trajen in zdrav.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nina Roydo

** Jakici iz Studia La Vida se zahvaljujem za super izvedbo brazilske maderoterapije in strokovno pomoč pri nastanku zapisa.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.