To je učinkovita pot do gladke kože telesa

Junij je, zunaj lije kot iz škafa in še vedno nosim pretežno dolge hlače. O ‘plaži 2020’ sploh še nisem začela razmišljati. Ko bo prišla, bom pripravljena. Kajti za lepšo in gladko kožo telesa skrbim vse leto, zato že lahko povem kaj vse počnem in kaj se je izkazalo, da je učinkovito. Tebe pa spodbujam: Za usvojitev zdravih navad ni nikoli prepozno.

Moj učinkovit, 365 dnevni anti-celulitni program

Pospešitev prekrvavitve in limfe je glavna aktivacija za boljšo odpravo strupov, bolj gladko kožo in zmanjšanje celulita. In to lahko narediš z zdravimi navadami na zelo enostaven način. Za lepšo in bolj gladko kožo vsega telesa, 356 dni v letu in ne samo mesec dni pred dopustom, skrbim takole:

1. Prakticiram suho krtačenje

Aleluja reče vsaka, ki ga preizkusi. Suho krtačenje je tista navada, za katero si moraš vzeti res manj kot minuto, ne potrebuješ dragih pripomočkov in posebnega prostora. Z aktivnim krtačenjem telesa pospešiš prekrvavitev, hkrati pa odstraniš suho kožo. Rezultat je boljše počutje, bolj gladka koža, manj celulita, manj vraščanja dlak po depilaciji. Kaj še čakaš, preberi napotke za dober začetek.

Suho krtačenje, vse kar moraš vedeti za dober začetek.

2. Namesto penaste, si privoščim slano kopel 

Kopeli, ki ustvarijo mehko in dišečo peno pripravljam Beli in Amalji, sebi pa privoščim nekaj bolj učinkovitega, kopel s slanico ali soljo. Pospešuje namreč razstrupljanje, zato je odlična, da se vanjo večkrat potopiš vsaj spomladi. Več preberi tukaj.

3. Vsak dan se namažem z anticelulitnim oljem

Že leta prisegam na ekološko certificirano olje Melvita L’Or Rose, ker z rožnatim in črnim poprom učvrsti kožo, z iskrivim vonjem pa dvigne tudi moje počutje. Ker se res hitro vpije in je suho olje, ga uporabljam prav vsak dan po prhanju na predelu stegen, zadnjice in trebuha, tudi, kadar se mi mudi. Letos sem ob nakupu prejela tudi Cellu-cup, skodelici podoben pripomoček iz silikona, ki naj bi še dodatno zmanjšal videz pomarančne kože. Njegova uporaba še ni postala navada, zato težko rečem kaj prinaša redna masaža z njim.

Klik-klik za nakup: Melvita L’Or Rose Učvrščevalno olje s super aktivirano močjo

4. Uživam prehranske dodatke za odpravo celulita 

To pomlad je Medex ponudil veganske prehranske dodatke za lepšo polt, Hyaluron, Ceramide in Anti-celulit. Uživam vse tri in tako skrbim, da je koža bolje navlažena, njena zaščitna plast močnejša, funkcija razstrupljanja in odprava celulita pa intenzivnejša.

Prehranski dodatek Medex Anti-celulit vsebuje rastlinski kompleks (izvleček črnega riža, kivija, rdeče pomaranče in ananasa, obogaten z bromelainom), vitamin E in baker, kar prispeva k zmanjšanju videza celulita. Priporočena dnevna količina je 2 kapsuli dnevno vsaj 30 dni, če želiš zmanjšati videz pomarančne kože in poskrbeti, da je tvoja koža bolj čvrsta po vsem telesu.

Preberi: Ocena: Prehranski dodatek Medex Anti-celulit

5. Spomladi in jeseni skočim na maderoterapijo

Masaža z valjčki je priljubljena, ker je učinkovita. Meni pa je maderoterapija všeč tudi zato, ker mi sprosti mišice (čeprav imam prvič muskelfiber), res prekrvavi kožo celega telesa in dobro deluje na fascio. Zaupam Jakici iz salona Viva La Vida. Podrobno pa sem o njej in tudi o maderoterapiji obraza pisala v tem zapisu:

Ocena: anticelulitna masaža z valjčki, maderoterapija

7. Športam premalo, zato pa hodim.

Lena sem. Težko najdem šport v katerem sem strastna, ker mora biti ustvarjalen. Zato mi fitnes in skupinske vadbe ne dišijo, še najbolj me motivira ples. Ampak enkrat tedenska vadba je premajhna protiutež pogostemu sedenju, zato poskusim vsak dan narediti vsaj 6000 korakov, stremim pa k 10000-im. Hoja ima številne pozitivne učinke, ne le fizične, pač pa tudi na počutje, dušo, misli, občutenja. Lepo jih opiše knjiga Hoja Korak za korakom (Erling Kagge, založba Vida). Priporočam branje… in seveda hojo (ali druge športne aktivnosti, pri katerih miga celo telo).

Če dobro pomislim, pa ne rečem ne niti blatnim oblogam, savnanju, knajpanju, pitju kombuche in drugih čajev, ki razstrupljajo… Skratka v svoj vsakdan skušam uvesti takšne navade, ki pospešujejo limfo in prekrvavitev. 

Se ti zdi, da s tem pretiravam ali gre le za skupek zdravih navad? Se ti zdi pisanje o tem sploh pomembno? Kaj pa ti, poznaš še kakšen trik za bolj gladko kožo celega telesa in odpravo celulita? Hvala za tvoj komentar.

Maham,

Nika

*Fotografija: Nina Ryodo

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.