Ocena: Melvita Argan Bio-Active, anti-age naravna ekološka linija

Ekološka znamka kozmetike Melvita je lansirala novo linijo za učinkovito nego obraza proti staranju, Melvita Argan Bio-Active. Vsebuje arganovo olje in novo učinkovino, mikrobiotično arganovo olje za še boljšo in učinkovitejšo pomladitev kože. Preberi, kako deluje, kako mi je všeč in komu jo priporočam.

⇒♥ PREBERI TUDI: To podpiraš z nakupom trajnostne kozmetike

Moja predstava o staranju

anti-age krema Melvita Argan Bio-Active Nika Veger Beautyfull blog
Misel na staranje povezujem z uživanjem v življenju, morda v hiški ob morju.

Staram se, prav tako tudi moja koža. Kljub temu sem si všeč, sprejemam gube, drugačno obliko obraza, drugačno polt. Je pa res, da negi kože posvečam pozornost, že vrsto let je kakovostna, vsakodnevna in čim bolj naravna. Od kozmetike ne pričakujem čudežev, pomlajevanja v ‘botoks slogu’, pričakujem pa učinkovito, prijetno, zdravju in okolju neškodljivo nego. Kremo, s katero se rada negujem, ki mi omogoča, da se staram lepo, pri tem pa nimam slabe vesti, da moja nega škoduje okolju. Med mojimi kozmetičnimi izdelki je veliko Melvitinih, ker so mi filozofija znamke, ponudba in njena skrb za okolje blizu. Zato poizkusim skoraj vsako njihovo novost – novo linijo Melvita Argan Bio-Active sem dobila v test premierno že dva meseca, preden je prišla na poličke, tako da je za menoj dober mesec njene uporabe.

⇒♥ Preberi tudi: Moj top 7 Melvitinih izdelkov je …

Melvita Argan Bio-Active V.S. Argan Concentre Pur

Kot velika ljubiteljica linije Argan Concentre Pur nisem bila najbolj vesela novice, da se linija ukinja. Priporočila sem jo vsem prijateljicam, ki so v poznih tridesetih in zgodnjih štiridesetih iskale nego, ki bi dala vlago, kožo zaščitila in odložila prve znake staranja. Predvsem če so iskale naravno nego. Zame je bila Argan Concentre Pur kot odeja nege, njena nenavadna tekstura mi je res zlezla pod kožo. Najbrž je to krema, h kateri sem se po testiranju drugih vrnila največkrat. Verjamem, da ste med mojimi bralkami prav tako številne, ki ste bile nad njo navdušene, saj je bila ena najbolj prodajanih Melvitinih izdelkov. 

Zakaj jo potem ukinjajo? V njeni senci je Melvita ponujala nego proti staranju Nectar Supreme, ki je prav tako veljala za izjemno všečno. Krema je vsebovala matični mleček, ki bo v prihodnje, zaradi živalim prijazne politike v izdelkih s certifikatom Cosmébio, prepovedan. Ker je bila linija Argan Concentre Pur res dobro sprejeta in učinkovita, največkrat moteči faktor pa tekstura, so pri Melviti naredili drzno potezo – dobre lastnosti obeh linij so združili in jih skupaj z novimi dognanji in novo učinkovino, mikrobiotičnim arganovim oljem, ponudili v novi liniji Melvita Bio-Active. Kolekcija, pravijo pri Melviti, daje še boljše rezultate in užitek ob uporabi!

Melvita in njena ljubezen, argan 

Arganovo olje je Melvitina najbolj priljubljena sestavina, morda zato, ker je olje bogato s hranili, vsebuje kar 80 % maščob omega 6 in 9. Vsaki dve minuti se proda ena 50-mililitrska steklenička Melvitinega ekološkega olja argana. Je odlično, 100 % naravno in brez kemičnih topil, saj ga pridobivajo z res veliko skrbjo, nabirajo ročno in predelujejo s prvim hladnim stiskanjem. Je tudi najbolj testirano arganovo olje na trgu ekološke kozmetike, ima kar 36 testov kakovosti, varnosti in učinkovitosti. 
Več o arganovem olju: Miti in resnice o arganovem olju

Nova linija, nova učinkovina – Mikrobiotično arganovo olje

anti-age krema Melvita Argan Bio-Active Nika Veger Beautyfull blog
Svet eko kozmetike ja tudi zaradi Melvite vsak dan bolj vznemirljiv, saj je pionir na področju ekološke nege. Iz arganovega drevesa poleg olja pridobivajo tudi pulpo in zdaj še mikrobiotično olje.

‘’Približno polovico naše kože sestavljajo ceramidi, ki delujejo kot cement in držijo celice skupaj. Našo kožo pomagajo ohranjati navlaženo in prožno. Pomagajo tudi pri obnovi in zaščiti pred škodljivimi dejavniki iz okolja, draženjem in učinki staranja. Melvitine ekipe za raziskave in razvoj so nedavno prišle do velikega odkritja – olja, ki je zaradi svoje sestave zelo podoben ceramidom. To je mikrobiotično arganovo olje. Je nova generacija arganovega olja – vsebuje 20-krat več prostih maščobnih kislin, po sestavi pa je lahkotnejše in lažje prodira v kožo. Intenzivno nahrani, okrepi kožno zaščito in pomaga zaščititi kolagen. Tako je koža videti mlajša, prožnejša, bolj napeta, bolj sijoča.’’ Melvita

Mikrobiotično arganovo olje še bolje kot klasično arganovo nahrani kožo in trajno obnovi njeno bariero. Kožo navlaži, jo zgladi in ji vrne sijaj ter občutek ugodja. Vzpostavi njeno naravno elastičnost in izboljša čvrstost: kožo napne, revitalizira in povrne volumen obraza.

Tako nastane mikrobiotično arganovo olje, naravi identični ceramidi

S 100% naravnim procesom ekstrakcije, nežnim postopkom, ki je skladen z zahtevami Ecocert-a, rastlinski mikrobiotik Candida bombicola*, pridobljen iz oljne repice, prepustimo 150-urni fermentaciji v ekološkem arganovem olju. Tako pridobimo učinkovito rastlinsko aktivno sestavino – mikrobiotično arganovo olje. Njegove lahke fine molekule se s kožo čudovito ujamejo. Lahko bi jim rekli tudi »naravi identični« ceramidi, saj so skoraj popolnoma enaki lipidom, ki tvorijo medcelični cement kože.’’

Testi učinkovitosti nove linije Argan Bio-Active

anti-age krema Melvita Argan Bio-Active Nika Veger Beautyfull blog
Težko je izboljšati videz moje že tako dobro negovane kože. Ta linija me je presenetila z učinkovanjem na drobne gubice okrog oči in senzoričnimi lastnostmi, saj mojo kožo objame kot mehka blazina.

Nova linija je bila testirana z uporabniškimi testi pri 32 ženskah v 28 dneh in, prvič pri Melviti, s testi učinkovitosti pri 35 ženskah v 28 dneh na podlagi fotografij prej in potem ter z meritvami učinka na slikah (meritev gub). Testi so dokazali, da nova linija ne deluje le na bolj gladko kožo, temveč tudi na izboljšanje čvrstosti, privzdig v ponovno V-obliko obraza. Opažanja žensk ob uporabi so bila:

  • 87% žensk je menilo, da je po 28 dneh uporabe njihova koža videti bolj zglajena
  • 80% konture obraza so privzdignjene
  • 93% koža je bolj čvrsta
  • 80% konture so preoblikovane
  • 80% gube so manj vidne

Izdelki v novi liniji

To je celotna kolekcija Melvita Argan Bio-Active. Ob tem sem pred njeno uporabo na očiščeno kožo nanesla še Melvitino Intenzivno cvetno vodico (tonik in vlažilni serum v enem).

Novi anti-ageing izdelki za glajenje gub in redefinicijo kontur obraza nosijo certifikat COSMOS ORGANIC potrjen pri Ecocertu Greenlife v skladu s standardom COSMOS. Vsebujejo naslednje učinkovine:

  • arganovo olje (v visoki koncentraciji): nahrani in obnavlja 
  • mikrobiotično arganovo olje: vzdržuje prožnost kože, učvrsti in zaščiti
  • izvleček iz pulpe argana: učvrsti in napne kožo z vlago 
  • karitejevo maslo: nahrani, nudi udobje 

Posamezni izdelki imajo poleg teh še nekatere druge učinkovine.

1. Naravna intenzivna lifting krema

Dodatne učinkovine:  izvleček ovsa za bolj napeto kožo, arganova pulpa za čvrstost in navlaženost 

Naravna Intenzivna lifting krema za obraz intenzivno nahrani kožo ter pomaga zgladiti gube in gubice, pospešiti sintezo kolagena, izboljšati čvrstost kože in preoblikovati konturo obraza. Krema je 24-urna in se lahko uporablja zjutraj in zvečer. Če nimaš preveč suhe kože, lahko čez dan uporabljaš fluid, zvečer, za intenzivno hranjenje kože, pa kremo. Njena malsena tekstura je bogata, hitro se vpije in koži nudi občutek mehkobe ter žameten mat videz, saj vsebuje tudi naravno pridobljene mineralne pudre. 

Cena in link do nakupa: 48,90 €/ 50 ml

2. Naravni intenzivni lifting fluid 

To je pravzaprav po teksturi lahkotnejša različica kreme. Glavne in dodatne učinkovine so enake – prav tako pomaga navlažiti kožo, učvrstiti kožo, zgladiti gube in gubice. Čeprav je namenjena vsem tipom kože, bo bolj všeč tistim, ki imajo radi lahke teksture in mat zaključek. Ker imam rada bogate teksture krem, je ta zame prelahka in jo bom uporabljala poleti.

Cena in link do nakupa: 37,90 €/ 40 ml

3. Naravni intenzivni lifting serum

Dodatna aktivna učinkovina: postbiotik iz maline, ki izboljša obnovo celic, krepi kožni mikrobiom in lajša različna stanja občutljive kože. Postbiotik maline je 38-krat bolj bogat z mlečno kislino kot navaden izvleček maline, zato učinkuje tudi kot zelo nežen piling. 

Serum ima svežo teksturo, ki se res lepo razmaže in vpije, čeprav ne vsebuje silikonov. Kožo neguje in pomaga spodbuditi njeno naravno obnavljanje, zaradi česar naj bi se poteze obraza ponovno dvignile v obliko črke V. V kombinaciji z Intenzivno lifting kremo za obraz je njegovo delovanje še izboljšano. Ob uporabi lahko pričakuješ sijočo in že na videz negovano kožo.

Cena in link do nakupa: 49,90 €/ 30 ml

4. Naravna lifting krema za kožo okrog oči

Dodatna aktivna učinkovina: Cvetna vodica plavice: Kožo pomiri in deluje proti zabuhlosti in temnim podočnjakom

Ta izdelek me je od vseh v novi liniji najbolj presenetil, saj so se mi drobne izsušene gubice okrog oči res vidno zmanjšale. Morda je bil učinek dosežen tudi zaradi uporabe seruma, nanašala sem ga pod to kremo, pazila pa sem, da ne preveč blizu oči. Res, prav vidno bolj sveža je videti moja koža, morda tudi zato, ker je, za zmanjšanje zabuhlosti in temnih podočnjakov, anti-age formuli dodana cvetna vodica plavice, ki je poznana po učinkovitem delovanju proti znakom utrujenosti.

Ta izdelek je brez dišave, da je primerna tudi za najbolj občutljivo kožo.

Nova lifting krema za okrog oči ima preprostejšo embalažo in se zato lažje reciklira: plastična tuba je narejena iz 25 % reciklirane plastike brez kovinske kroglice, zato je embalaža bolj ekološka.

Cena in link do nakupa: 37,50 €/ 15 ml

Liniji se je v letu 2023 pridružila tudi nočna nega, Obnavljani nočni balzam (44,70 €/ 50 ml)

Dišava nove linije

anti-age krema Melvita Argan Bio-Active Nika Veger Beautyfull blog
Diši mi lepo. In Aryi tudi. Ampak njej je mamljiva vsa kozmetika in ker čez dan dobim sto poljubčkov, imam manj slabe vesti, če je ta naravna.

Arganov gozd preplavi noč. Sonce zaide in za seboj pusti mehak vonj narave, ko toplota izgubi svojo moč in zavlada hlad. Med stoletnimi arganovimi drevesi veje vonj po morju, ki razkriva nežno cvetlično, zeleno dišavo arganovih listov. Te edinstvene note so ujete v kolekciji Argan Bio-Active.

Melvita

V kozmetičnih izdelkih je dišava uporabljena tudi zato, da prekrije neujemanje vonjav med aktivnimi sestavinami. Eko certifikati pogosto ne dovolijo uporabe fiksatorjev dišav, zato se ta na koži ne obdrži, bolj daje užitek med uporabo in prvih nekaj trenutkov za tem. Dišava te linije je všečna in zelo podobna tisti v Argan Concentré Pur, le z dodanimi gurmanskimi notami belih cvetov, ki so bile prisotne v kolekciji Nectar Suprême.

Izdelek za nego okrog oči dišave ne vsebuje, da je res primeren za nego tega občutljivega predela.

Komu priporočam Melvita Argan Bio-Active

anti-age krema Melvita Argan Bio-Active Nika Veger Beautyfull blog
Priporočam vsem, ki iščejo nekomplicirano, nežno, prijetno in učinkovito (v smislu nege) naravno anti-age nego.

Novo linijo priporočam vsem uporabnicam Melvite, ki štejejo 35 + let. Absolutno. Poleg tega pa bo všeč tistim, ki:

  • iščejo naravne izdelke za nego obraza, s katerimi bi izboljšali vidne znake staranja (manko čvrstosti, gube, drobne linije) in želijo izboljšati obliko / definiranost obraza, pri tem pa ne želijo komplicirane nege.
  • iščejo ekološko, naravno nego proti staranju, vendar se ne želijo odreči senzoričnemu uživanju ob uporabi kozmetike. Je v čudoviti embalaži, fine teksture in lepo diši.

Če imaš pigmentne madeže, ta kolekcija ne bo rešitev zate. Raje uporabi katero, ki z aktivnimi učinkovinami ciljno delujejo prav na madeže, pri Melviti je to Nectar Blanc. 

Ker ti je mar ali kaj podpiraš z nakupom te linije

Pametna trajnostna izbira kozmetike zame pomeni bolj umirjen vsakdan brez slabe vesti.

Pri Melviti že 38 let raziskujejo moč naravnih sestavin in jo uporabljajo pri razvoju naprednih ekoloških izdelkov. Ustvarjajo formule, ki so dobre tako do kože kot do okolja. Oblikujejo embalaže, ki te formule ščitijo, obenem pa v največji možni meri zmanjšujejo količino odpadkov. Ne samo pri proizvodnji, temveč v vsej verigi. Znamka mi je všeč, ker že od vsega začetka podpira in sprejema ukrepe za zaščito biotske raznovrstnosti in čebel.

Melvita pridobiva maroško arganovo olje že 30 let. Za ekološko arganovo olje iz pravične trgovine se je odločila, da bi sledila svojim etičnim načelom in strankam zagotovila kakovost. Z vključevanjem arganovega olja v svoje izdelke omogoča zaposlitev več kot 250 ženskam iz številnih vasi v Maroku, od katerih je večina združenih v zadruge. Nudi jim pošteno plačilo s 50 % avansom, 3 % nabavne cene pa donira za izboljšanje delovnih pogojev in odpravo nepismenosti žensk.

Več o tem kaj vse porpiraš z nakupom trajnostne kozmetike, kot je Melvita, preberi tukaj.

Kakšna se ti zdi nova nega? Imaš izkušnjo s katerim drugim Melvitinim izdelkom ali ekološko anti-age nego? Vesela bom pogovoroa v komentarju. Hvalaaa.

Maham,

Nika


*Mikrobiotik je biološki vir hranil za kožo. Kožo poživlja in jo naredi bolj zdravo. Candida bombicola je naravna kvasovka, ki deluje kot ceramidi.

**Fotografije: Nina Roydo

***Zapis je nastal v sodelovanju z Melvita Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.