To je moja prva Unicefova punčka iz cunj

Povabila k sodelovanju v Unicefovi akciji Posvojite punčko iz cunj sem se razveselila, ker rada ustvarjam in hkrati naredim nekaj družbeno koristnega. To akcijo v medijih spremljam že dlje in vsakič znova občudujem predanost, s katero jo Unicef Slovenije organizira, ustvarjalnost vseh prostovoljk, končne izdelke in nenazadnje srčnost vseh, ki punčke posvojijo in s tem zagotovijo zdrav začetek življenja za najranljivejše otroke sveta.

Moja prva Unicefova punčka iz cunj

Nika Veger unicef puncka iz cunj

Tilka je moja prva Unicefova punčka iz cunj. Tako ime nosi, ker ima oblačila iz tila in ker so tako klicali mojo nono Otilijo, ki me je spoznala s  šivanjem. Tilka obožuje zgodbe, posebej o naravi. Njen najljubši del dneva je čas za objem.

Ukvarjam se z raziskovanjem in pripravo trajnostnih vsebin in želela sem, da bi tudi punčka to odražala. Zato je obraz izvezen s cvirni (mnogi so še od none), oblečena je v oblačila iz materialov, ki sem jih imela doma, s seboj pa nosi vrečko za nakupovanje in plastenko za vodo. Pri ustvarjanju mi je pomagala Bela, ki je želela, da je punčka videti prijazna, da ima srce. In da nosi več plasti oblačil, kar omogoča preoblačenje, igro, ki jo ta hip obožuje. Obe si želiva, da bi punčka prišla v igrive roke.

Unicef puncka iz cunj nika veger beautyfull blog IMG_9323

Bela je med ustvarjanjem punčke večkrat izrazila, da želi, da bi bila ta punčka njena. Zato jo bom presenetila; izdelala sem še eno, podobno. Tilko bomo posvojili mi, druga punčka, Ada, pa je na voljo za posvojitev.

Podpri dobrodelni projekt Posvojite punčko iz cunj tudi ti

Unicef puncka iz cunj nika veger beautyfull blog PIC_kolaz_02

Z Unicefovimi punčkami iz cunj iz Slovenije so ustvarjalci in posvojitelji doslej rešili že več kot 20.000 otroških življenj. Gre za enega najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov pri nas, s katerim Unicef Slovenija zbira sredstva za cepljenje otrok v državah v razvoju. Z vsem tem pomembno prispevajo k temu, da Unicef po svetu letno cepi skoraj polovico vseh otrok, mlajših od 5 let. Po Sloveniji punčke iz cunj izdeluje več kot 130 prostovoljk in prostovoljcev; za vsako porabijo približno 20 ur dela. Te punčke so vse leto na voljo na spletni strani www.punckeizcunj.si in tudi na poštah.

V posebnem projektu, ki prepleta kreativnost in srčnost, pa enkrat letno punčke ustvarijo tudi znani ustvarjalci. Polege mene so letos sodelovali še: Matea Benedetti, Jona Bednjanec, Monika Colja, Urška in Tomaž Draž, Urša Drofenik, Maja Ferme, SansConcept – Petra Grmek Green, Julia Kaja Hrovat, Tatjana Kalamar Morales, Tjaša Kokalj Jerala, Alenka Košir, Jana Koteska, Nika Mirt, Tanja Pađan Mikoš, Petlja Concept Store, Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, Jelena Proković, Sonja Prosen, Damir Raković Ponorelii, Maja Stamenković, Hana Stupica, Maja Štamol Droljc, Sofija Urumović, Tanja Uvera, Matic Veler, Alja Viryent, Barbara Zonta, Petja Zorec in Pika Zrim.

Vsaka od Punčk iz cunj iz te posebne kolekcije je unikatna, izdelana ročno in z veliko ljubezni. Hkrati nosi podpis priznanega ustvarjalca oz. ustvarjalke. V spletni trgovini www.punckeizcunj.si si je mogoče izbrati punčko oz. fantka in osrečiti večkratno: izdelovalko/izdelovalca, obdarovanca (lahko tudi sebe) in otroke v državah v razvoju. Z donacijo 100 € namreč posvojitelj punčke reši kar pet otroških življenj. Unicef Slovenija s projektom zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim otroškim nalezljivim boleznim, v državah v razvoju. 

Punčke je možno rezervirati, obrni se na [email protected]. Vse punčke so tudi razstavljene v izložbi blagovnice Nama v Ljubljani, do 25. maja, potem pa gredo v nove domove.

Poznaš to Unicefovo akcijo? So ti všeč punčke iz cunj? Vesela bom tvojega komentarja, hvala.

Maham,

Nika

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.