To so kakovostne neškodljive trajnostne barvice za risanje

Si vedela, da večina barvic vsebuje škodljive kemikalije? Tokrat modrujem na temo kakovostnih barvic za risanje.

Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog

Škatla 30 Jolly barvic je nekaj, kar si je v mojem otroštvu želel vsak otrok. Ker so bile na voljo čez mejo in precej dražje od Saturnovih, ‘jugoslovanskih džolik’, se mi je želja izpolnila, šele ko sem si jih kot odrasla kupila sama. Najbrž je bila prva izkušnja z njimi podobna tistim iz otroštva … ko odpreš svojo prvo škatlo, zadiši po barvah in zasvetijo se čudoviti odtenki, s katerim bi pobarval vse, kar te tisti hip obdaja. Še dobro, da so trendne tudi pobarvanke za odrasle!

Jolly barvice so tudi moja prva izbira barvic kot mame. Ker sem pozorna, da imata punci kakovostne, neškodljive in trajnostne šolske potrebščine. Beri dalje, da vidiš, kako te avstrijske barvice z več kot 50-letno tradicijo zadoščajo tem pogojem.

ZPS: Pobarvano s strupenimi kemikalijami?

Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Kaj imajo skupnega Jolly barvice in Cakepopsi? Lahko si brez skrbi, če otrok občasno ‘pogrizlja’ ene ali druge ;).

Lansko leto je Zveza Potrošnikov Slovenije (ZPS) objavila šokanten test, v katerem so izpostavili, da kar osem od dvanajstih znamk barvic, ki so na voljo pri nas in so jih testirali, vsebuje strupene kemikalije v visokih odstotkih. Zakonodaja suhe barvice uvršča med pisala in ne med igrače, zato ni predpisov, ki bi določali, katerih kemikalij ne smejo vsebovati, oziroma predpisov, ki bi določali mejne vrednosti prisotnosti škodljivih snovi. V praksi to pomeni, da lahko vsebujejo škodljiva mehčala, policiklične aromatske ogljikovodike in podobne strupene snovi, saj ni standardov (in nadzora), ki bi sploh določali njihovo varno količino. 

‘’V ZPS smo prepričani, da potrošniki upravičeno pričakujejo, da v barvicah ni kemikalij, še posebej zato ne, ker izdelke najpogosteje uporabljajo otroci. A kemikalije v igračah so skrita nevarnost, saj jih brez laboratorijskih preiskav ne moremo zaznati, hkrati pa premalo vemo o njihovi škodljivosti, predvsem koktajla kemikalij, ki smo mu izpostavljeni. Otroci pridejo v stik s kemikalijami v igračah prek kože (z dotikanjem), sline (z lizanjem ali grizenjem), sluznice (ob vdihavanju) ali z zaužitjem. Škodljive snovi tako pridejo v otrokov organizem in povzročajo alergije, se v njem kopičijo in trajno vplivajo na otrokovo zdravje. Potrošniške organizacije prav zato tudi pri izdelkih splošne rabe, s katerimi prihajajo v stik otroci, zagovarjamo previdnostni princip.’’ ZPS

Alarm?! Moji punci imata barvice pogosto v ustih; nevede jih med ustvarjanjem grizljata ali celo pomočita na jeziček, da lahko potem rišeta ‘mokre črte’. Izsledke testa ZPS lahko preveriš tukaj (test je plačljiv), zaupam ti le, da lahko barvicam Jolly prižgeš zeleno luč, saj so med redkimi, ki so varne za uporabo. 

Prvi razred? Prava izbira ni ‘pisana’

Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Bela svoje najljubše barvice izbira po odtenkih … več kot je rožnatih, bolje priljubljene so.

Bela jeseni odhaja v šolo in tokrat sem njene prve barvice izbrala povsem drugače kot Amaljine. Zdaj vem, da so barvice v prvem razredu najpomembnejša šolska potrebščina, ker je največji poudarek ob vstopu v šolo prav na razvoju motoričnih sposobnosti, spodbujanju ustvarjalnosti in domišljiji. In to krepijo z barvanjem. Pet rdečih, tri modre, tri zelene in tri rumene barvice. Siva zamenjana za sošolčevo neon roza, črna pogrešana. Do konca Amaljinega prvega razreda sem bentila nad napol porabljenimi kompleti in iskala rešitve za recikliranje tricentimetrskih barvic, ogromnih količin ostankov šiljenja, neporabljenih ostankov kompletov …

Amaljine barvice za v prvi razred sem izbrala iz svojih neuresničenih želja, pri izbiri Belinih, pa sem bila bolj pozorna. A na koncu sem ugotovila, da pravzaprav ponudba kakovostnih trajnostnih neškodljivih barvic ni velika in zopet izbrala Jolly, ker:

  • so neškodljive, tudi če jih Bela občasno grizlja,
  • omogočajo lahkotno barvanje; enakomerno barvo že ob rahlem pritisku (otroci v prvem razredu niti nimajo moči za dolgotrajno intenzivno barvanje),
  • jih ni težko šiliti, da otrok to nalogo lahko opravlja sam,
  • se ne kotalijo (take so tri- ali večkotne), ker že tako prevečkrat poletijo z mize,
  • kljub padcu na tla ostajajo enake kakovosti, konica se pri šiljenju ne lomi (večkrat preizkušeno),
  • ker lahko dokupim posamezne barvice, odtenke, ki se porabijo najhitreje.

Nova ponudba: tvoja Jolly paleta

Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Izbira. Biti drugačen, biti jaz, se začne z majhnimi odločitvami. Tudi z izbiro najljubših odtenkov.

Če kot mama barvice izbiram glede na neškodljivost, kakovost, vzdržljivost, trajnostni vidik** in vse druge pretekle izkušnje, pa moji punci zanima le všečnost embalaže in nabor odtenkov. Belina najljubša barva … ni bela. Petletnici je všeč roza v vseh odtenkih. Pa tudi neonske barve in barve s kovinskim leskom. Pa mavrična, zlata in srebrna. Všeč sta ji tudi modra in zelena, ker sta všeč meni. In to sploh ni problem. Kultne barvice Jolly so nas to pomlad navdušile z novo domiselno ponudbo, paleto Choose Your Colours, ki sega še korak dlje od njihove personalizirane barvice z imenom. Prvič na svetu si namreč lahko vsak izbere svoj izbor priljubljenih barv in z njimi napolni prazno škatlo Jolly s prostorom za 30 barvic. Tako je Bela lahko svojo paleto barvic za v prvi razred napolnila kar s 7 odtenki roza. In tudi če bo vse te odtenke porabila najhitreje, me ne skrbi, saj bom v trgovinah Office & More, kjer so postavljena stojala Jolly Choose Your Colours, lahko dokupila le manjkajoče barvice.

Cena: Jolly Choose Your Colours, 0,99 €/ barvica, komplet barvic skupaj s škatlo pa 29,70 €. Prazna škatla stane 3,99 €. Na voljo v vseh Office&More prodajalnah po Sloveniji ter nekaterih prodajalnah Bags&More.  

Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
When life is like a box of …
Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Izkušnja izbiranja barvic je podobna, kot bi izbiral svoje najljubše praline … imaš velike oči, rahlo si evforičen in želiš si, da bi bila škatla še večja ;).
Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Čeprav je lahko izbrala kar 30 barvic za #MyJollyColors paleto, si je Bela na koncu želela vanjo ‘stisnil’ še kakšen roza odtenek.
Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Mavrica ob kateri se pocedijo sline meni.
Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Želim si, da bi njuna navdušenost nad barvami in ustvarjanjem trajala še dolgo.
Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Še kdo, ki mu ni pomembno le katere barve so v paleti, ampak tudi v kakšno mavrico so odtenki zloženi?
Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
”Glej mami, prava ‘kožnata’!
Choose Your Colours Barvice jolly mycolors nika veger beautyfullblog
Katera pa je tvoja najljubša barva?

Kakšni pa so tvoji spomini na Jolly barvice? In katera je tvoja najljubša barva? Hvala za tvoj odgovor v komentarju.

♥  Jolly program lahko kupiš tudi preko spleta. Njihovo ponudbo poglej in naroči brezplačno personalizacijo barvic, flomastrov, voščenk na Jolly.eu.

Maham in modrujem ;),

Nika

 

 

*Fotografije: Nika Veger, Jolly Press

** Odgovorni proizvajalci si prizadevajo zagotoviti, da njihova proizvodnja ne uničuje deževnih gozdov in pokrajin. Na embalaži barvic Jolly sta certifikata s FSC ali PEFC, ki potrjujeta, da proizvajalec skrbi za trajnostno gospodarjenje z gozdom.

*** PROMOCIJSKO SPOROČILO je nastalo je v sodelovanju z Jolly Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.