V deželi slovenske kozmetike

#PodpiramLokalno

Spoznaj, katere lepotne znamke, ki jih uporabljam, so plod slovenskih rok, ter odkrij njihovo zgodbo in filozofijo, s katero so prežeti številni res dobri izdelki.

**Zapis je bil v podobni različici pripravljen za tiskano izdajo Elle Slovenija, julij – avgust 2020. Priporočam branje uvodnika urednice Petre Windschnurer, predstavitev slovenske oblikovalke klobukov Anje Cajhen, ogled čudovite slovenske mode, spoznavanje kotičkov Slovenije vključno z lokalnimi skrivnostmi …

Slovenska kozmetika po regijah

Kakšen bi bil tvoj odgovor, če bi morala ustreliti, katera je dežela kozmetike? Francija? Potem morda ne veš, da je tudi na kozmetičnem zemljevidu naše dežele več kot 50 proizvajalcev lepotnih stekleničk (vsi so zbrani v tem zapisu). In ker naša dežela velja za zeleno, ni v kozmetiki nič drugače. Prevladujejo namreč znamke, ki vsebujejo veliko naravnih sestavin. 

Regija: EKOLOŠKO CERTIFICIRANO

100 % naravno, z učinkovitimi ekološkimi sestavinami ter izdelane s skrbjo do okolja, to so izdelki v okolju prijaznejših embalažah, ki nosijo tudi ekološke certifikate

Spletna mesta: Cvetka zeliščno posestvo, Mayarula, Odori

ekološka slovenska kozmetika nika veger beautyfull blog mayarula odori cvetka zeliščno posestvo

CVETKA ZELIŠČNO POSESTVO, Kozmetika iz organsko pridelanih zelišč 

100% naravna in v večini primerov tudi 100% ekološka kozmetika ponuja nego brez kemičnih snovi, saj so prepričani, da te koži bolj škodijo, kot pa koristijo. Srce kozmetike Cvetka zeliščno posestvo so ekološko in lokalno pridelana zelišča. Ponudba izdelkov je široka, od kozmetike do izdelkov za osebno higieno, pa tudi nega za domače živali … Izdelki so na voljo v trgovinah s ponudbo za zdrav način življenja in na zelisca-cvetka.si.

—- Moji najljubši izdelki Cvetka zeliščno posestvo so Naravna maska za lase, Balzam za pse za Aryino dlako, Pršilo proti klopom in komarjem.

MAYARULA, S certifikatom potrjeno aktivna, ročno izdelana naravna kozmetika

Rdeča nit naravne kolekcije Mayarula sta eterično olje smilja in rastlinsko olje marula, to je afriško olje s prijetnim oreščkastim vonjem in dobro vpojnostjo. Vse učinkovine so organske pridelave (kozmetika nosi Certifikat Organic) in in izbrane tako, da v sinergiji kar najbolje podpirajo naravno delovanje zrele kože, kar pomeni, da je kozmetika dokazano učinkovita (to potrjuje Certifikat CosmEthically ACTIVE). Izdelke naroči na mayarula.si.

—- Moji najljubši Mayarula izdelki so Cvetni vlažilni serum, Vitaminski oljni serum, Cvetni tonik z aloe vero.

ODORI, Ekološki izdelke, ki omogočajo večkratno polnjenje

Odori svoje izdelke ustvarja z veliko predanostjo okolju. Večino sestavin pripravijo, vzgojijo in izdelajo sami. Imajo svoj zeliščni vrt in lasten čebelnjak. Kadar je mogoče, so njihovi izdelki veganski, vsi pa nastanejo brez postopkov, ki bi kakorkoli poškodovali živali. Odori znamko lahko spoznaš v njihovi spletni trgoivini odori.si ali pa v megamarketih InterSpar. 

—- Moja najljubša Odori izdelka (poleg čistil :)) sta: trdo milo in Sončna krema.

Regija: SPECIALISTI

To so tiste znamke, ki imajo malo izdelkov, lahko tudi enega, vendar je ta resnično pionir na svojem področju.

Spletna mesta: Add Actives, Alp Stories (in Youthier), Medex

Vsa slovenska kozmetika nika veger beautyfull blog youthier add actives tetraforce medex

ADD ACTIVES, Specialist za serum z vitaminom C

Pri Add Actives verjamejo, da odlična nega kože pomeni vidne rezultate. Zato ponujajo posebno učinkovit serum C20 Tetraforce Activator,  izjemno močno brezvodno formulo s kar 20 % koncentracijo derivata vitamina C. Izdelek je na voljo v trgovinici Čebelarstvo Kalista na BTC tržnici), specializiranih spletnih trgovinah za učinkovito nego kože ter v njihovi spletni trgovini addactives.eu

ALP STORIES, Inovativna tehnologija za personalizirane izdelke

AlpStories združuje najboljše iz narave in najsodobnejšo tehnologijo. Na podlagi vprašalnika in s pomočjo napredne tehnologije robot Baltazar skrbno odmeri sestavine ter jih zameša v vašo osebno, personalizirano formulo. Tako personalizirano kozmetiko lahko naročite v njihovi spletni trgovini alpstories.com, nekatere bolje založene lekarne pa ponujajo tudi že predpripravljene izdelke za nego kože in las.

Podmladek znamke AlpStories je kozmetika Youthier, ki ponuja na Instagramu priljubljen personaliziran obrazni serum sestavljen glede na potrebe tvoje kože.

MEDEX, Specialist za polepšanje kože s prehranskimi dopolnili

Še bolj učinkovita kot nega z izdelki, je lahko skrb za kožo s prehranskimi dopolnili. Medex ponuja različne odlične kolagene za bolj čvrsto in elastično kožo ter zdrave nohte in lase, ter veganske možnosti za lepšo polt in lase kot so MSM, Ceramidi, Hyaluron, Anti-Celulit. Izdelki Medex so na voljo v bolje založenih lekarnah in drogerijah in na spletni strani medex.si. Moje izkušnje z njihovimi prehranskimi dodatki sem zapisala tukaj.

Regija: NARAVNO

Zelena dežela ponuja res številne znamke kozmetike, ki bazirajo na učinkovitosti zelišč, cvetlic in drugih naravnih izvlečkov.

Spletna mesta: Glina, Lepa Vida, Moika, 4KidsAndUs

naravna slovenska kozmetika nika veger beautyfull blog  4kids glina moika lepa vida

GLINA CLAY RITUAL, Čistilna kozmetika polna mineralov

Glina ponuja ročno izdelane naravne kozmetične izdelke z glino Clay Ritual, ki so rezultat 60-letne glinene tradicije in profesionalnih kozmetičnih izkušenj ter so zelo učinkoviti, bogati z naravnimi sestavinami in primerni za vsakodnevno razvajanje. Šamponi, maske, mila, dezodoranti … so na voljo v prepoznavnih embalažah na številnih policah trgovin z naravnimi izdelki. Seveda so na voljo tudi na njihovi spletni strani glina.si.

LEPA VIDA, Navdihnjena z morjem, soljo in zelišči Slovenske Istre

Naravna kozmetika Lepa Vida v izdelke vključuje sol iz Krajinskega parka Sečoveljske soline, ki so ene redkih solin na svetu, kjer se sol pridobiva po več stoletij starih postopkih s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov. Bogata je z minerali morja, ki med kopanjem prihajajo v stik s kožo. V ritual domačega SPA-ja lahko vključiš Lepa Vida soli za kopel, matično vodo, solinsko blato, sol za piling, olje za telo in mleko za telo. Izdelki so na voljo v Dm-u in trgovini Piranske soline v Ljubljani in v thalasso-lepavida.si

MOIKA, Naravna kozmetika z lokalno pridelanimi sestavinami

Moika Natural Cosmetics proizvaja izdelke za nego kože iz lokalnih in naravnih surovin iz neokrnjenih predelov Slovenije. Proizvajalci rastlinskih olj so slovenske ekološko certificirane kmetije in oljarne, izvlečke pa izdelajo sami. Moika ponuja izdelke za nego obraza in telesa, našla pa boš tudi puder z naravnimi negovalnimi učinkovinami. In odličen balzam za ustnice s kavo ;). Poišči jih v trgovini Moika v Ljubljani in njihovi spletni trgovini moika.si.

4KIDSANDUS, Naravna, ročno narejena in dermatološko testirana kozmetika

4kidsandu sem spoznala preko oddaje Štartaj, Slovenija!. Preizkušala sem trde šampone za lase in oceno lahko prebereš tukaj. Asortima poleg teh vključuje izdelke za nego obraza, telesa, ki ne vsebujejo vode, imajo pa visoke koncentracije naravnih učinkovin s terapevtskimi lastnostmi. Premišljena in naravi prijazna je tudi embalaža, ki je iz papirja. Izdelki so na voljo v megamarketih InterSpar, bolje založenih trgovinah za zdravo življenje in v njihovi spletni trgovini 4kidsandus.com.

Regija: PROFESIONALCI

Slovenija je tudi zibelka resnično kakovostne profesionalne kozmetika izpod rok farmacevtov z visoko učinkovitostjo pri različnih težavah kože in las.

Spletna mesta: Afrodita, Aikon Derma Sistem, Subrina

profesionalna slovenska kozmetika nika veger beautyfull blog aikon subrina afrodita

AFRODITA, Kraljica slovenske kozmetike

Prvi izdelek pod blagovno znamko Kozmetika Afrodita je bila kamilična krema za obraz, v skoraj 50 letih obstoja pa je Kozmetiki Afrodita d.o.o. uspelo razvili res široko paleto, več kot 700 različnih izdelkov za nego obraza, telesa in las z osnovnim vodilom, konstantno kakovostjo. Kljub temu, da ponujajo tudi hit produkte za široko potrošnjo, pa so znani po dobri profesionalni negi. V letošnjem letu so odprli tudi svoj prvi kozmetični salon v Ljubljani. Izdelki so na voljo v številnih trgovinah, drogerija in kozmetičnih salonih ter na spletni strani kozmetika-afrodita.com.

AIKON DERMA SISTEM, Profesionalna kozmetika z izdelki za nego doma

Slogan “Advanced Skin Therapy” profesionalna kozmetika Aikon uresničuje skozi učinkovito in celostno reševanje težav kože v izbranih kozmetičnih salonih. Osebni pristop vključuje DermadiagnostikoTM (avtorsko razvit poglobljen pregled vseh plasti kože) ter osebno prilagojen program terapije. Tega sestavljajo prehranska dopolnila, medicinska kozmetika Aikon tako za profesionalno nego kot za podaljšano nego doma ter smernice za priporočljiv življenjski slog glede na stanje kože. Aikon izdelke in terapije ponujajo izbrani kozmetični saloni in beaikon.com.

SUBRINA, Več kot sinonim za balzam

Pred več kot 60imi leti je nastal prvi balzam za hitro regeneracijo las z imenom Subrina. Danes pa blagovna znamka zajema širok nabor negovalnih lasnih izdelkov in izdelkov za oblikovanje las, problemskih šamponov Subrina Recept, otroških šamponov in gelov za prhanje Subrina Kids, barv za lase in negovalne linije za telo Subrina. Na voljo so v bolje založenih trgovinah in drogerijah ter na spletni strani click2Chic.si.

Regija: TRENDNO

Novosti teh znamk boš najprej spoznala na družbenih omrežjih, saj so njihovi izdelki trendni in priljubljeni v različnih lepotnih skupnostih. Pa zato nič manj odlični.

Spletna mesta: Nelipot, Lotique, Miss Alice

trendna slovenska kozmetika nika veger beautyfull blog nelipot lotique miss alice

LOTIQUE, Makeup za vse priložnosti in vse ljubitelje ličil

Lotique je blagovna znamka, ki je na tržišče najprej vstopila z linijo negovalne kozmetike, kasneje pa so ponudbo nadgraditi s široko paleto ličil pod imenom Lotique make up. Posebno pozornost namenjajo koži prijaznim sestavinam, trendnim barvam ličil in prijetnim teksturam. Preizkušala in predstavila sem jih že v tem zapisu. Izdelki so na voljo v maloprodajnih trgovinah po Sloveniji (Europark Maribor in Planet Koper) ter na lotique-makeup.com.

MISS ALICE, Na Instagramu priljubljena trendna kozmetika

Poslanstvo kozmetike Miss Alice je v tem, da spodbudi ‘bejbe’, da se začnejo počutiti samozavestno v svoji koži in si upajo slediti svojim sanjam. Znamka nagovarja mlade punce s trendnim videzom, popularnimi aktivnimi sestavinami (hialuronska kislina, niacinamid, vitamin C) in graditvijo Miss Alice skupnosti. Izbor izdelkov preveri in nakup opravi na si.missalicecosmetics.com.

NELIPOT, Naravna kozmetika za urban način življenja 

Čeprav je Nelipot zaslovela s svojimi 100% naravnimi dezodoranti (pravkar so lansirali dva nova vonja), pa prepriča tudi z drugimi izdelki, ki so prežeti z ljubeznijo do naravne in starim slovenskim izročilom.  Njihov asortima se neprenehoma povečuje, njihova embalaža pa postaja ekološko vse bolj napredna. Priporočamo, da jih spremljaš, saj razvijajo res zanimive naravne izdelke, ki jih lahko spoznaš v megamarketih InterSpar ali na nelipot.si.

Če za podporo lokalnim podjetjem iščeš v Sloveniji narejeno kozmetiko, potem ti rec priporočam obisk teh znamkah, ki imajo zanimivo ponudbo in učinkovite izdelke. Katero že poznaš?

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comments
  • Tina
    14 julija, 2020

    Poznam in sprobanih že veliko! Vsak dan pa uporabljam MissAlice serumčke in kremice in seveda Brezov šampon od Subrine! 🙂