SPA doma z izdelki Lepa Vida

Roko gor, če potrebuješ SPA razvajanje, ki te bo sprostilo, pomladilo in ti hkrati dalo nove energije? Se mi je zdelo. A ker bomo očitno še nekaj časa doma, sem pripravila nasvete, kako si v svoji kopalnici pričaraš pravo SPA razvajanje.

Za SPA razvajanje doma sem izbrala izdelke Lepa Vida, ker me popeljejo k morju in v Slovensko Istro. Lepa Vida je prepoznaven slovenski ljudski lik mlade lepe ženske, ki stoji na morski obali in hrepeni po drugačnem življenju. Nekateri sodobni avtorji jo označujejo tudi kot žensko, ki se zavestno in zelo pogumno odloči za drugačno življenje. Tako dojemam tudi znamko, ki ponuja izdelke za tiste, ki hrepenijo po drugačnem vsakdanu, spremembi in so tudi dovolj pogumni, da jo naredijo. Z uvedbo domačega SPA-ja.

Najprej kopalnico spremeni v domači SPA

lepa vida domač spa izdelki nika veger beautyfull blog
Moj domači SPA je poln košar kamor lahko enostavno zložim brisače, igrače za v kad, pižame … vse je skrito v lepih pletenih ‘škatlah’.
lepa vida soline piranske slanica razstrupljanje beautyfull blog
Piranske soline pravijo, da je sol morje, ki ni moglo nazaj na nebo. Dodajam, da je ta vodica morje ujeto v stekleničko, zato imaš ob kopanju v njej občutek, da si se potopil vanj.

V profi SPA-ju uživamo tudi zato, ker je to senzorično doživetje; mehke bele brisače, ki dišijo po sveže opranem, naravni materiali ob katerih se spočijejo oči in duša, tišina ali prijetna glasba, topel čaj na dosegu rok

Tako z malo truda v SPA spremeniš tudi svojo kopalnico:

  • Kopalnico napolni z rastlinami; zelenimi lončnicami ali svežim šopkom rož. Boš videla, v trenutku boš v prostoru začutila bolj prijetno energijo.
  • Na kup lepo zloži sveže oprane, enobarvne brisače.
  • Kopalnico napolni z dišavami, notami cvetja ali zelišč. Pomagaj si z dišečimi svečkami ali eteričnim oljem.
  • Pripravi si kozmetične izdelke, s katerimi boš polepšala kožo in tudi svoje počutje. Priporočam ti naravne, predvsem pa z naravnimi vonji, ki sproščajo, kot so Lepa Vida.
  • Prav tako si pripravi skodelico čaja, limonade ali vode.
  • Uredi si kotiček za počitek. To je lahko udoben stol, na katerem boš po lepotnem razvajanju prebrala kakšno knjigo ali si privoščila meditacijo.
  • Da ne boš slišala, kaj počnejo ostali v hiši, predvajaj umirjeno glasbo. V spletu boš našla kar nekaj sproščujoče glasbe z zvoki narave.
  • Svetloba v prostoru naj bo subtilna, luč lahko ugasneš in prižgeš le nekaj sveč.
  • Predvsem pa si vzami čas in se prepričaj, da te pri uživanju ne bo nič zmotilo.

Razvajaj se z izdelki Lepa Vida

lep vida izdelki kozmetika domači spa piranske soline

Zdaj pa … akcija. Za najboljše domače SPA-razvajanje pomladi sem izbrala izdelke kozmetike Lepa Vida. Ker je kolekcija 100 % naravna in ker je v celoti izdelana v Sloveniji. Sol za kopel je ročno pridelana v Krajinskem parku Sečoveljske soline. So ene redkih solin na svetu, kjer se sol pridobiva po več stoletij starih postopkih s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov. Piransko sol je leta 2014 Evropska komisija vpisala v evropski register zaščitenih označb porekla in zaščitenih geografskih označb, podobno kot so šampanjec, parmezan, istrsko oljčno olje … Bogata je z minerali morja, ki med kopanjem prihajajo v stik s kožo. Ta postane bolj mehka in voljna. Ko se potopiš vanjo, z malo domišljije začutiš živahnost morja in toplino sonca.

Čudovit izdelek, ki da piko na i razvajanju doma je Lepa Vida slanica – matična voda. Če bi vedela, da bo samotni otok pravzaprav moj dom, ki ni obkrožen z morjem, bi si naredila večjo zalogo. Slanico – matično vodo lahko namreč uporabiš kot tonik, masko za obraz, kopel za razstrupljanje, poživitev utrujenih stopal, mehčanje hrapave, trde kože. V sili nadomesti dezodorant, saj pomaga čistiti pot ter zavira razmnoževanje bakterij. Zvečer jo lahko žvrkljaš za bolj zdravo ustno floro, zjutraj pa uporabiš za masažo lasišča in osvežitev frizure, še posebej, če želiš imeti nagajivo poletne kodre. Predvsem pa jo lahko uporabiš za pripravo slane kopeli, ki poživi prekrvavitev in razstrupljanje telesa, mehča kožo in poskrbi za boljše počutje nasploh.

V ritual domačega SPA-ja pa je poleg slanice lepo vključiti tudi druge izdelke Lepe Vide, ki dodatno prispevajo k blagodejnemu učinku soli in kožo negujejo s ‘pridelki’ narave značilnimi za Slovensko Istro; solinskim blatom, rastlinskimi olji in naravnimi eteričnimi olji visoke kakovosti. Iz kolekcije Lepa Vida, ki je na voljo v drogerijah Dm, lahko za domači SPA uporabiš še Solinsko blato, Sol za piling (vrtnica, verbena), Olje za telo (vrtnica, sivka, mediteran), Mleko za telo (vrtnica, verbena). Izdelki ne vsebujejo parabenov, parafina, silikonov, umetnih barvil in umetnih dišav.

lepa vida piranske soline izdelki kopel sol nika veger beautyfull slanica matična voda
Slanica je vsestransko uporabno lepotilo, v domačem SPA-ju pa bo tvojo kopel spremenila v blagodejno morje.
lepa vida piranske soline izdelki kopel sol nika veger beautyfull solincko blato
Solinsko blato je s slanico obogateno morsko blato bogato s silicijem, kalcijem, natrijem, magnezijem, kalijem, žveplom, bromom in jodom, zato kožo čisti (mastna koža ga ljubi) in napne. Za razliko od drugih na trgu je to kremno mehko (brez trdih delčkov) in brez vonja.
sol za piling lepa vida piranske soline izdelki kopel sol nika veger beautyfull
V pomladno nego telesa vključi piling, da kožo zmehčaš in pomladiš.
mleko za telo lepa-vida-piranske-soline-izdelki-kopel-sol-nika-veger-beautyfull-8
Namesto olja pa lahko za nego kože uporabiš vlažilno mleko za telo Lepa Vida. Meni se dopade vonj Verbene.
lepa vida piranske soline kozmetika nika veger beautyfull blog
Še skok v kad in domače SPA razvajanje se lahko prične.

P.S.: Namig za poletje

Ko bo karantena za nami, se za nepozabno SPA-doživetje lahko odpraviš kar v osrčje Piranskih solin, kjer je vrhunski Thalasso SPA Lepa Vida. Je edinstveni SPA-center na prostem, ki ponuja posebno doživetje tradicionalnih thalassoterapij v prelepem naravnem okolju sredi solinskih polj, z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Krajinskem parku Sečoveljskih solin. Spa na prostem je odprt od maja do konca septembra.

Poglej pa tudi recept za doma narejeno masko za lase.

Poznaš izdelke Lepa Vida? Si že kdaj poskusila slanico? Kako ti je všeč? Hvala za pogovor v komentarju.

Maham,

NIka

Fotografije: Nika Veger 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.