Home made maska za poškodovane lase

Nedelja je dan za masko. To svetujejo frizerji, ki želijo svojim strankam izboljšati kvaliteto las. In ker so moji res suhi in poškodovani (čeprav ne uporabljam veliko izdelkov za oblikovanje in sušenje), se tega strogo držim. Vsako nedeljo tako lasem privoščim izdaten čas in nego z masko za poškodovane lase.

maska za poškodovane lase by beautyfullblog

Domača rešitev z olivnim oljem

Prejšnjo nedeljo pa … kriza: lonček maske je prazen, zaloga testerjev tudi. In to prav zdaj, po počitnicah, ko so lasje res v slabi formi. Že sem se jezila nad nosečnostjo, češ, da mi je skurila spomin, ko je očitno prijela jutranja kapsula omega maščobnih kislin in posvetilo se mi je, da si lahko naredim masko kar sama. Saj veš, tisto z jajcem, kisom in olivnim oljem, ki po izkušnjah moje mame res nahrani lase in jim da lesk. Še sreča, da drugo stanje tudi kaj podžiga, npr. apetit in je zato vsaj hladilnik bolj založen ;).

Lotim se takole (imam srednje dolge in kot vileda vpojne lase):

  1. Dva rumenjaka ločim od beljakov; te shranim v hladilnik, da jih kasneje stepem v sneg in tako ubijem tri muhe na en mah; eko-šparovnost, dolgčas med čakanjem učinkovanja maske in sladkosnednost.
  2. Rumenjakoma dodam tri žlice hladnostiskanega oljčnega olja (lahko tudi arganovo, jojobino ali olje makedamije), žlico kisa in tri kapljice eteričnega olja, npr. sivke (samo zato, da vsaj malo prikrije vonj po jajcih in kisu).
  3. Vse skupaj zmešam in nanesem na vlažne lase (predhodno umite s šamponom) od korena do konic. Če so tvoji lasje mastni, maske ne nanašaj na korene in lasišče.
  4. Poveznem si kapo za prhanje (če je nimaš, pa lase zavij v alufolijo) in turban iz brisače. Tako na glavi ustvarim toplo gredo, ki bo omogočila maski, da bo prodre globje in učinkuje bolje.
  5. Po dvajsetih minutah sperem s šamponom in mlačno vodo, ter nedeljsko nego zaključim z običajnim balzamom in sušenjem las na zraku.

Jajca, olje in kis v kupljeni maski

Kljub temu, da ta home-made, eco organic, živalim prijazna in poceni maska res vidno neguje in zmehča (za obliko frizure se boš morala potem bolj potruditi) slamnate in poškodovane lase, naslednje dni med naravnimi izdelki poiščem že pripravljeno in bolj dišečo različico, Lush H’Suan Wen Hua. Prav tako vsebuje jajca, oljčno olje in kis, poleg tega pa še nekaj bolj aromatičnih sestavin, ki negujejo lase, predvsem pa v frizuri pustijo lepši vonj.

maska za poškodovane lase Lush
Že pripravljena različica doma narejene jajčne maske za lase

Danes sem jo preskusila in ugotavljam, da je po prvi uporabi prav tako učinkovita, od domače maske pa tudi bolj praktična, ker ni packarije s pripravo in ker je to pravzaprav tretma, ki ga kot masko naneseš kar na suhe lase, še pred umivanjem.

Maham,

Nika

Fotografije: Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.