Najbolj prekrivna BB-krema: Erborian Super BB

Odgovor na vprašanje, katera Erborianova CC- ali BB- krema je najbolj prekrivna, je Erborian Super BB. Ker sem jo res dobro preskusila, saj jo uporabljam za profesionalno ličenje nevest, poglej, komu jo priporočam, najboljši način uporabe, izbiro pravega odtenka …

Erborian Super BB ne le prekriva, tudi neguje

Glavna karakteristika Super BB kreme je, da je bolj prekrivna kot klasična BB krema. Odlično prekrije nepravilnosti, kot so mozolji, rdečice in hiperpigmentacije, hkrati pa vsebuje tudi aktivne sestavine, ki ob redni uporabi preprečujejo nastanek teh nepravilnosti. Erborianova Super BB krema je namreč hibrid, kar pomeni, da poleg ličenja tudi neguje. 

Glavne učinkovine Erborian Super BB

erborian super bb nika veger beautyfull blog velikosti tub
Super BB prekriva nepravilnosti in pripomore k njihovi odpravi. Na voljo so vzorčki ter 15 ml in 40 ml embalaža.

Tako kot vsi Erborianovi izdelki za polepšanje in poenotenje polti je tudi Super BB krema hibrid, ki poleg pigmentov vsebuje:

  1. VLAŽENJE: Olje jojobe + glicerin

Jojobino olje je odlično za nego in vlaženje kože. Njegova sestava je podobna sestavi sebuma, zato pripomore k uravnavanju izločanja sebuma. Ima veliko odličnih negovalnih lastnosti.

Glicerin pa je znani vlažilec kože, ki vleče vodo v zunanjo plast kože iz globljih ravni kože in zraka.

2. PROTI NEČISTOČAM: Niacinamid oz. vitamin B3

Niancinamid normalizira proizvodnjo maščob v koži in s tem ohranja čiste pore. Ima protivnetne lastnosti, tako preprečuje ogrce, mozolje, pripomore k manjšanju brazgotin in k svetlenju hiperpigmentacij. V izdelkih, ki so učinkoviti, naj bi ga bilo vsaj 2 % ali več (v Super BB je niacinamida 4 %).

3. ZA POENOTENO POLT: Kompleks belega ginsenga (beli ginseng in izvleček iz fermentiranega cveta ginsenga)
Korenina belega ginsenga deluje proti znakom staranja, gladi in spodbuja navlaženost kože. Izvleček iz fermentiranega cveta ginsenga pa poenoti polt, saj deluje proti hiperpigmentacijam.

4. SPF 20: 100 % mineralni

Nečista koža je še posebej občutljiva. Hiperpigmentacije, ki nastajajo zaradi aken, pa se ob izpostavljenosti sončnim žarkom le še slabšajo. Zato ima izdelek zaščito, faktor SPF 20, ki je 100 % mineralni (cinkov oksid in titanov dioksid).

Kako izbrati pravi odtenek?

erborian super bb nika veger beautyfull blog odtenki
Poleg Clair, Nude in Dore, ki so na voljo tudi pri BB-kremi, je na voljo še odtenek Caramel.

V Sloveniji so na voljo štirje odtenki. Poleg Clair, Nude in Dore, ki so na voljo tudi pri BB-kremi, je na voljo še odtenek Caramel (v spletni trgovini in večjih Muellerjih).

Odtenki imajo različne podtone:

  • Clair ima hladen/roza podton
  • Nude ima nevtralen podton (ravnovesje med rumenim in roza)
  • Dore ima topel/rumen podton
  • Caramel ima topel/bronz podton
erborian super bb nika veger beautyfull blog razmazi odtenkov
Vsak odtenek ima tudi drugačen podton. Seveda jih med seboj lahko tudi mešaš.

Najverjetneje ti bo odgovarjal enak odtenek kot ti pri običajni BB kremi. Vseeno pa ti priporočam, da Super BB preskusiš, ker se zaradi večje prekrivnosti in s tem večje količine pigmentov v izdelku odtenek vseeno lahko malenkostno razlikuje. Predlagam, da se skupaj prepričava in jo preizkusiva na tvoji koži na kateri od Erborianovih karavan.

OCENA in komu priporočam Super BB kremo?

erborian super bb nika veger beautyfull blog
Odlike Super BB-kreme so visoka prekrivnost in lahka kremasta tekstura, ki je na koži zelo prijetna.

OCENA:

Glede na to, da so Erborianove CC- in BB-kreme res odlične, so bila moja pričakovanja ob preskušanju Super BB visoka. Prvič sem si nanesla povsem preveliko količino izdelka. Nisem računala, da je Super BB kljub visoki prekrivnosti res tako dobro mazljiv. Presenečena sem bila tudi nad udobnostjo nanosa, saj običajno visoko prekrivni pudri na koži delujejo kot maska, nanos tega hibridnega izdelka pa je popolnoma lahkoten. Preskusila sem ga tudi kot podlago za profesionalno ličenje in čeprav ga nisem utrdila s pudrom v prahu, je res dolgo obstojen.

Sama bom Super BB kremo uporabljala pri profesionalnem ličenju, zase pa za večerno ličenje ali portretne fotografije. Za vsakodnevno uporabo mi je še vedno najlepši naraven videz, ki ga da CC-krema.

Super BB kremo ti priporočam, če:

  • imaš akne, hiperpigmentacije, brazgotine ali druge nepravilnosti in jih želiš močneje prekriti, vseeno pa deluje tudi kot nega,
  • želiš za posebno priložnost uporabiti izdelek, ki ima bolj pudrast zaključek kot Erborianova BB krema, ker bi želela imeti močnejše in obstojnejše ličenje,
  • si visažistka, saj je lahko odlična podlaga za profesionalno, močno ličenje. Bolje kot močni pudri se obnese tudi na starejši koži.

POMEMBNO JE ŠE:

Formula je nekomedogena, veganska in dermatološko testirana.

Tudi Super BB krema je na voljo v dveh velikostih: 15 ml/ 21,90 € in 40 ml/ 43,90 €

To je najboljši nanos Super BB kreme

nanos erborian super bb nika veger beautyfull blog
Nanos s čopičem je lahko bolj enakomeren, a hkrati je nekoliko bolj potraten, običajno pa tudi debelejši.

Super BB krema je primerna za vse tipe kože, čeprav z delovanjem in visoko prekrivnostjo naslavlja mastno, mešano in nečisto kožo. Če je tvoja koža izrazito suha, ti svetujem, da jo (kot tudi pred nanosom drugih izdelkih z visoko prekrivnostjo) pred nanosom Super BB kreme intenzivno navlažiš z vlažilnim serumom ali s kremo ter uporabiš primer. Tako bo tudi na suhi koži končni učinek ličenja dolgo obstojen in enakomeren. 

Sicer pa Super BB kremo lahko nanašaš s prsti, lahko pa tudi s čopičem (pri tem bo nanos nekoliko debelejši, lahko pa tudi enakomernejši). Najprej jo nanesi na hrbtno stran dlani, od tam pa jo s prsti, gobico ali čopičem v tankem nanosu razmaži od sredine obraza navzven proti robu. Je zelo mazljiva, a vseeno pazi, da rob nanosa dobro zabrišeš.

Odgovori na najpogostejša vprašanja, povezana s Super BB

Imaš vprašanje? Napiši ga v komentar ali pa me pocukaj na Dnevu Erboriana.

Po prvem ličenju na Dnevih Erboriana v Maksiju se večina vprašanj glasi:

V: V čem se Super BB krema razlikuje od pudra?

O: Super BB je pol nega in pol izdelek za prekrivanje. Zato tudi ob vsakodnevni in nekajtedenski uporabi lahko opaziš izboljšanje kože; postane bolj navlažena, gladka in z manj nepravilnostmi.

V: V čem se Super BB krema razlikuje od BB kreme?

O: Poleg učinkovin je glavna razlika v intenzivnosti prekrivanja. Običajna BB krema je srednje prekrivna, Super BB krema pa je visoko prekrivna, zato je pomembna skrbna izbira odtenka. Razlikuje se tudi način nanosa; Super BB kremo lahko nanašaš s prsti, lahko pa tudi z gobico ali s čopičem, pri čemer pa moraš vedno paziti, da jo nanašaš od sredine obraza navzven in pri tem rob dobro zabrišeš.

V: Ali se Super BB krema useda v gubice?

O: Pudri z bogato teksturo se lahko usedajo v gubice, tudi CC- in BB-kreme. Pri uporabi Super BB kreme pazi, da:

  • ne naneseš preveč izdelka, saj je res zelo mazljiv. Dovolj je že za grah izdelka;
  • izdelka ne nanašaš na dehidrirano kožo, saj bo koža negovalne učinkovine vpila neenakomerno, na povrhnjici pa bo ostala plast pigmentov. Najboljši nanos obarvanega izdelka nanašaj vedno na navlaženo kožo (s tonikom, serumom in/ali kremo);
  • izdelka ne nanašaš na naoljeno kožo, saj že sam po sebi vsebuje jojobino olje.

Že poznaš Erborianove CC- in BB-kreme? Kaj pa Super BB? Če ga še nisi spoznala, bom vesela, da ga prideš preizkusit. Hvala za pogovor v komentarju. 

Maham,

Nika

* Fotografije: Vstanem d. o. o.

** Zapis je nastal v sodelovanju z erborian.si.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.