Ocena: Naravni dezodoranti We Love

Res je, še vedno posežem po luksuznih ličilih, a dezodorant, ta mora biti vedno naraven. Dezodorant je bil najbrž moja prva kozmetika, s katero sem naredila spremembo in iz ‘običajne ponudbe’ preskočila na naravno, ekološko in predvsem neškodljivo za mojo kožo, zdravje in okolje. Že leta, preden sem bila noseča in sem začela o kozmetiki razmišljati drugače.

Je tudi v tvoji vsakodnevni negi dezodorant tisti, ki mora biti naraven, brez škodljivih učinkovin in nežen do tvoje kože in okolja? Seveda pa brezkompromisno učinkovit?

Zato sem spet prečesala lepotno ponudbo in poiskala učinkovite naravne dezodorante. Našla sem znamko We Love The Planet. Jo poznaš?

We Love The Planet 

Trendna znamka, ki jo na kozmetičnih poličkah Dm-a, Mercatorja in Sanolaborja opaziš takoj, prihaja iz nizozemskega podjetja, ki stremi k odgovornemu in trajnostnemu proizvajanju kozmetike. Je mlada blagovna znamka, ki jo je iz ljubezni do planeta leta 2015 na Nizozemskem ustanovila Eva Klomp. Njena filozofija je: ‘’Pomembno je vedeti, kaj izdelek vsebuje in od kod prihaja!’’

Ljubimo 100 % naravne deodorante

we love the planet naravni dezodoranti beautyfull blog

Dezodoranti We love prihajajo iz Nizozemske. Narejeni so iz 100 % naravnih in organskih sestavin. Njihova formula je zasnovana tako, da zaščitijo pred neprijetnim vonjem pri potenju in kožo vlažijo ter pomirjajo. Osnova vseh različic dezodorantov so čebelji vosek, kokosovo olje, koruzni škrob v prahu in soda bikarbona, ki naravno nevtralizira vonjave. Poleg tega ima vsaka različica še druge naravne učinkovine, predvsem rastlinska olja in naravne dišave, npr. rožno olje z medom in zelišči v veseli cvetni različici Sweet Serenity, eterična olja španske mandarine v optimističnem sončnem vonju Original Orange, ponujajo pa tudi različico So Sensitive s sestavinami, ki tudi pri najbolj občutljivi koži ne povzročajo alergij.

We Love dezodoranti ne vsebujejo:

  • sintetičnih sestavin,
  • aluminijeve soli,
  • sestavin, ki so škodljive koži ali našemu planetu.

Če si slučajno alergična na sodo bikarbono ali eterična olja, ponujajo različico So Sensitive. To priporočam tudi mladostnikom. Ne vsebuje sode bikarbone, kot tudi ne eteričnih olj, ki bi lahko povzročala alergijo. Vonj je nežen, pudrn, ki bo na prvi vdih bolj všeč puncam kot fantom, a čez nekaj minut postane neopazen.

Dezodoranti planeta We Love The Planet imajo certifikat Natural Cosmetics, ki potrjuje, da izdelek vsebuje le sestavine naravnega izvora, glavna sestavina pa tudi certifikat Eco Control, ki potrjuje, da je ekološkega izvora.

Cena: 11,99 EUR/ 48 g v lončku (Dm, Mercator) in enaka cena za 65 g v stiku (Sanolabor, Mercator)

Moja izkušnja

we love naravni dezodoranti beautyfull blog

Ker naravne dezodorante uporabljam že vrsto let, sem navajena na njihovo uporabo, naraven vonj, zaščito, ki jo nudijo (uporabljam tudi oblačila iz naravnih materialov, zato mi je zaščita z naravnimi dezodoranti dovolj, tudi če športam).

Pri uporabi dezodoranta We Love sem najprej opazila njegovo super razmazljivost. Formula je mehka (zato različice v stiku ne pritiskaj, ker boš nanesla preveč izdelka) in lepo drsi po koži, prav tako pa se lepo vpije. We Love tudi trdi, da ne maši por (sama s tem nimam težav). Najbolj všeč mi je različica So sensitive zaradi nežne formule, pa tudi res nežnega vonja, ki dovoljuje uporabo katerega koli parfuma. Z njegovo učinkovitostjo nisem imela težav, res me je zaščitil pred neprijetnimi vonjavami, tudi na plesnih vajah. Ker je cenovno bolj ugoden (glede na količino izdelka) in ker je enostavnejši za uporabo, priporočam embalažo v stiku, sicer pa kovinsko škatlico pozneje lahko uporabiš za shranjevanje npr. elastik. Dezodorant mi je ‘zdržal’ dobra dva meseca.

we love naravni dezodoranti beautyfull blog
Dezodoranti We Love so bolj mehke, kremaste teksture …
we love naravni dezodoranti beautyfull blog
… in tale ne vsebuje sodebikarbone, zato ga bo lahko uporabljala tudi Amalja.
we love naravni dezodoranti beautyfull blog
Za ta zapis sem prečesala ponudbo naravnih dezodorantov … pa tudi moje omare.
we love naravni dezodoranti beautyfull blog v stiku v lončku
Tako dezodorant v lončku kot v stiku sta na voljo v štirih dišavnih različicah. Na fotki manjka tisti, ki ga uporabljam najpogosteje, ker je v kopalnici ;).
we love naravni dezodoranti beautyfull blog v stiku
Embalaža te različice je iz papirja, dezodorant potiskaš iz spodnje strani proti vrhu.
we love naravni dezodoranti beautyfull blog
Pomlad prebudi se, toplo te že pričakujem.

Kako pa na uporabo naravne kozmetike gledaš ti? Kaj pa dezodorant, kakšen te prepriča? Hvala za komentar.

Maham, v kratkih rokavih sredi marca 😉

Nika

*Fotografije: NIka Veger

*Zapis je nastal v sodelovanju z We Love Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.