DVOBOJ: Alum stone vs aluminijeve soli

• VPRAŠANJEKakšna je razlika med Alumom (na listi sestavin navednim kot alum stone ali potassium alum) in ostalimi aluminijevimi solmi, ki so  običajno prisotne v DEODORANTIH in jih kljub nedokazani škodljivostji povezujejo z alergijami in rakom na prsih?

Beautyfullblog Lepotni dvoboj Marie_Still_Photography

 ODGOVOR STROKOVNJAKA (Le Couvent Des Minimes)Alum (kalijev galunovec) je naravna spojina mineralnih soli zgrajena iz večjih molekul, ki jih  koža ne more absorbirati. Imajo večjo molekularno težo kot voda. Tako na koži ves dan ostane tanek sloj kristalnih soli, ki deluje antibakterijsko in preprečuje razkroj bakterij – vzrok neprijetnih vonjav. Zaradi svoje 100 % naravne sestave je zelo primeren za občutljivo kožo nagnjeno k alergijam. Je popolnoma brez vonja, učinkovit in hipoalergen. Ne blokira procesa znojenja, le preprečuje neprijeten vonj. Ni lepljiv in ne obarva oblačil. Aluminijeve soli v običajnih dodorantih, npr. aluminum zirconium in aluminum chlorohydrate, pa koža deloma absorbira. Delujejo na izločanje potu v znojnici, krčenje por, prodiranje tekočine proti površini kože.

 MOJA PRAKSAAlum stone je pravzaprav stari dobri neškodljiv naravni deo kristalni kamen … tisti, ki si ga moral zmočiti z vodo in podrgniti po pazduhi, predvsem pa paziti, da ti ni padel na tla, ker se je razbil na tisoče koščkov.

Beautyfullblog dvoboj alum stone le couvent des minimes deo

♥ SLEDI MI na Bloglovin’ in bodi prva obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografija: PR, naslovna: Marie Still Photography

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.