To so vse trgovine s second hand oblačili v Sloveniji

#secondhandseptember

Second hand oblačila so v tujini pravi hit, vse bolj popularna pa so tudi pri nas. To me še posebej veseli, saj se prav z njihovo pomočjo lahko odpoveš nakupu novih oblačil.

To je naslov, kjer boš našla našo familjarno ponudbo nežno rabljenih oblačil: @RabljenaOblačila

PREBERI PA TUDI: Kako skrbeti za oblačila, da ti bodo služila dlje?

To je ponudba second hand oblačil v Sloveniji

Če to objavo bereš, potem te zagotovo zanima, kje lahko izbereš najlepšo modo z druge roke. S tabo delim spisek ponudnikov second-hand oblačil v Sloveniji, ki so mi ga pomagale dopolniti moje sledilke na Instagramu. Če kakšen ponudnik manjka, ga zapiši v komentar, da ga dodam. Hvala. 

1. Second-hand prestižnih znamk

2ND CHANCE

Trubarjeva 32, Ljubljana

Oblačila odkupujejo in prodajajo.

Vir: @2nd chance

Že ko vstopiš v 2nd Chance, ti je jasno, da gre za modni “showroom”. Neva Virant z izrednim čutom za to, kaj je všeč ljubiteljicam zvenečih modnih znamk, izbira in na ogled postavlja kose ženske in moške mode luksuznih oblikovalcev. Če iščeš Gucci pas, Fendi torbico ali Armanijev kostim, v svet visoke mode najprej vstopi skozi 2nd Chance-ova vrata.

Odprta so tudi na spletu: www.2nd-chance.si, Etsy, na Facebooku: 2ndchanceslo in Instagramu: @2nd chance

2. Second-hand s socialno noto

Naša trgovin’ca društva Verjamem vate

Ljubljanska cesta 104, Domžale

Oblačila sprejemajo in prodajajo.

Vir: @verjamemvate

To je trgovina s posebno noto, saj v njej pomagajo osebe, ki se zaradi svojih značilnosti ne morejo redno zaposliti. Na ta način pridobijo možnost, da naredijo nekaj koristnega in spodbujajočega, hkrati pa razvijajo svojo delovno sposobnost. Ponujajo lepo ohranjena oblačila za odrasle in otroke, igrače in knjige, pa tudi  lastno znamko oblačil iz rabljenega džinsa @lup.jeans.

‘’Moje ime je Urban. Doma sem v Dolskem pri Ljubljani. Imam sestrico Eriko, atija, Martino, Nino in Anžeta. Vsak dan pridem v center in Našo trgovin’co. V centru pomivam posodo. V Naši trgovin’ci pa zlagam oblačila, pišem deklaracije, pometam in sesam. Prinašam pošto iz nabiralnika. Odnašam smeti. Obnašam se kulturno in odraslo. Rad se družim z Gregorjem in Jakom. Nekoč bom šel, ko mi bosta ati in Vesna dovolila, domov z avtobusom. Zato se bom pridno učil.’’ Urban Rovšek

Naša trgovinca je aktivna tudi na Instagramu @verjamemvate, celotno zgodbo pa lahko občuduješ tudi na www.verjamemvate.si/nasa-trgovinca.

3. Must-see second-hand

Reinkarmika

Trg svobode 12a, 5222 Kobarid

Oblačila predelujejo (če tvoja priljubljena srajca npr. potrebuje popravek ali modno osvežitev), sprejemajo za popust pri nakupu in prodajajo.

Vir: @reinkarmika

Že nekajkrat me je mikalo, da bi iz poletnih počitnic v Bovcu pobegnila na modni odklop, pa ne v bližnjo Italijo, ampak v Kobarid, kjer je v samem centru mesta Reinkarmika. Ta second-hand spremljam na Instagramu, kjer ažurno predstavlja bogato zbirko res zanimivih retro oblačil, večina narejenih še pri starih kakovostnih znamkah: Mura, Rašica, Vezenine Bled … Hkrati pa je trgovina polna kosov, ki so lastnico Karmen Koren očarali na vintage sejmih v Italiji.

Spletna trgovina: www.reinkarmika.com, Instagram: @reinkarmika

P.S.: podobno ponudbo boš našla tudi v Idriji, @indigo.secondhand.si trgovina je odprta na Rožna ulici 6a).

4. Second-hand s poceni kosi hitre mode

Textile House Second Hand

Trubarjeva 27, Resljeva 1, Ljubljana, Stanetova ulica 17, Celje, Partizanska cesta 12, Maribor

Oblačila samo prodajajo.

Vir: @textilhouse_slo

To ni tiste vrste second-hand, v katerem lastnica ljubeče sprejema in prodaja kose oblačil, ki jih pozna do zadnjega gumba, dostikrat pa tudi zgodbe ljudi, ki so jih nosili. Gre za second-hand industrijo. Textil House trgovine so del večje evropske verige, saj se njihove trgovine nahajajo v osmih EU državah, kjer je več kot 170 trgovin. A nič zato, ponudba je velika, kosi oblačil poceni, roba pa se menjava s tedensko hitrostjo, zato je dober preskok za vse tiste, ki jih šopingiranje zadovoljuje čustveno, ki iščejo vedno nove in nove kose ali pa točno določene vrste, v tovrstnih second-handih pa se dobro znajdejo tudi najstniki, ki še raziskujejo svoj stil.

Spletna trgovina: textilehouse.si, Instagram: @textilehouse_slo

5. Izposoja, nakup second-hand oblačil in pomoč pri stiliranju

MJZ izposoja

Vodnikova 232, Ljubljana

Oblačila sprjemajo v komisijsko prodajo, izposojajo in prodajajo.

Vir: @mjz_izposoja

Modna novinarka in stilistka Brigita Potočki je znana po barvitih, vzorčastih in opaznih stajlingih. Tako v njenem salonu ponuja zanimive kose (brez skrbi, tudi v bež, beli ali črni barvi), hkrati pa svetuje tudi, kako jih kombinirati za različne priložnosti. Kosi, ki so na voljo za izposojo so ločeni od kosov, ki so na voljo za prodajo.

Instagram: @mjz_izposoja, blog: modajezakon2.wixsite.com

6. Second-hand za 80-ta in 90-ta v glasbi in modi

PULZ second hand

Metelkova ulica 7d, Ljubljana

Oblačila samo prodajajo.

Vir: @pulz_second_hand

Obiskovalci Metelkove prisegajo na ta second hand, ki je zakladnica mode iz 80ih in 90ih, ponujajo pa tudi & vinilke z elektronsko glasbo.

Instagram: @pulz_second_hand

7. Second-hand oblačila za vso družino, tudi otroke

Če kaj, potem je nesmiselno kupovati nova otroška oblačila. Mi jih zamenjamo s prijateljicami in sorodniki, sicer pa bi jih poiskala v enem od teh second-hand butikov z otroškimi oblačili. Pri iskanju ustreznih oblačil si pomagaj s filtri, ker je robe res ogromno.

Vir: @otroski_koticek

  • MINI RAJ je dobro založena spletna prodajalna oblačil za vso družino, ki ponuja in tudi odkupuje aktualna in lepo ohranjena oblačila. Ponujajo tudi oblačila za nosečnice. mini-raj.si
  • OTROŠKI KOTIČEK je topel dom nežno rabljenih otroških oblačil aktualne mode in oblačil za nosečnice, ter unikatnih izdelkov lokalnih proizvajalcev. Trgovina: Šolska ulica 2, Mozirje, spletna trgovina: www.otroski-koticek.si, Instagram: @otroski_koticek. Oblačila odkupujejo in prodajajo.
  • KOMISIJSKA TRGOVINA LUČKA. Ne le otroška, tu se najdejo oblačila za vso družino. Trgovina: Kidričeva ulica 22, Žalec, spletna trgovina: lucka.si, Instagram: @lucka_komisijska_trgovina. Oblačila odkupujejo in prodajajo.
  • DAJA. Ta komisijska trgovina prav tako ponuja oblačila za vso družino. Tu boš našla od HM majice do Armanijevih džinsk. Trgovina: Gorenja Kanomlja 15a, Spodnja Idrija, spletna trgovina: dajadaja.si, Instagram: @dajadaja.si
  • SARINA OMARA. Videti je, kot bi odprli Instagram omaro aktualnih otroških oblačil, v kateri boš našla tudi nekaj za svojega otroka. Trgovina: Sokolska ulica 12, Ivančna Gorica, @sari.na.omara

8. Second-hand v nakupovalnem središču BTC

Kaj ni super, da lahko oblačila z druge roke kupiš tudi v nakupovalnem središču?!

Vir:@mojatvojaomara

9. Vintage oblačila z druge roke

Vintage oblačila so oblačila z druge roke s posebnim šarmom. Pričakuj nekoliko višje cene, saj lahko najdeš res kakovostna oblačila priznanih modnih znamk, kultne kose in precej unikatno modo.

second hand trgovine oblacila slovenija nika veger beautyfull blog divas vintage
Vir: @divas.vintage
  1. MOJE TVOJE, Ljubljana Vintage – Second Hand, Mestni trg 8, Ljubljana, spletna trgovina:  www.mojetvoje-secondhand.si, Instagram: @mojetvoje. Oblačila samo prodajajo.
  2. Divas Vintage Store, Gosposvetska cesta 5, Ljubljana. Etsy trgovina: Divas Vintage Store, Instagram: @divas.vintage. Sprejemajo, menjajo in prodajajo oblačila in modne dodatke narejena med leti  1920 do 1990.

10. Vintage and second-hand za ljubiteljice mačk

𝐂𝐀𝐓𝐒 𝐍’ 𝐂𝐋𝐎𝐓𝐇𝐄𝐒

Oblačila odkupujejo in prodajajo.

Vir: @catsnclothes.si

Zgodba o Cats n’ clothes se je začela na Instagramu, kot posledica pozitivnega odziva pa je nastala spletna stran. V trgovinici najdeš pestro izbiro vintage in second hand oblačil, handmade izdelke in dizajne… Poleg tega se z donacijami trudijo pomagati lokalnim mačjim organizacijam, ki skrbijo za zapuščene mačke, zato vsak mesec del izkupička namenijo mačjim zavetiščem. Eva in Rok 11. 11. 2022 (od 14.30 ure dalje) odpirata trgovino na Tomšičevi ulici 15 v Kranju.

Spletna trgovina: www.catsnclothes.si, Instagram: @catsnclothes

11. Second-handi s priporočili Beautyfullblogovih sledilk

Tukaj lepim vse second-hande, ki ste mi jih priporočile ve, bralke in sledilke na Instagramu in Facebooku. Hvala.

MARIBOR:

12. Second-handi prisotni le na socialnih omrežjih

Poleg prej omenjenih, je nekaj zanimivih Instagram profilov, ki vztrajno praznijo svoje omare in ponujajo lepo ohranjena oblačila:

  • @RabljenaOtroškaOblačila je naslov, kjer boš našla našo familjarno second-hand ponudbo, Belina in Amaljina oblačila, pa tudi igrače, lučke, športno opremo ali kaj podobnega
  • @l_in_n_razprodaja Tu boš našla oblačila modne vplivnice Tjaše Kokalj Jerala in njenih dveh deklic, včasih pa tudi Tjašinih prijateljic.
  • @vintagepetrusa je second hand na Instagramu, ki mi ga je priporočila Reinkarmika in mi je zelooo všeč. Mislim, da bo eden od mojih naslednjih second-hand nakupov prav v tej trgovini.
  • @anamorenavintage je kotiček z izbranimi vintage oblekami in dodatki.
  • @luxi_bolsjak sledi, če so ti všeč zelo zanimivi in opazni modni dodatki.
  • @varishana_garagesale je garažna razprodaja seksi oblačil, čevljev, kopalk … Tare Zupančič.
  • @garaznarazprodaja ponuja vsega po malem; čevlje, oblačila, kopalke …
  • @huda_cunja Če te zanimajo Adidas Originals kosi, skoči na ta profil.
  • @drugamodnamuha. Na Instagramu sicer piše, da gre za Vintage Second Hand Shop Celje, po slikah sodeč, pa so na voljo rabljeni trendni kosi tudi zvenečih modnih znamk.
  • @2.priloznost Zelo malo ali nič rabljena oblačila št. 34/36 oz. XS/S in čevlji št. 38.

Rabljena oblačila pa poleg second-handov ponujajo tudi Centri ponovne uporabe, knjižnice reči in izposojevalnice.

Si si shranila ta spisek za pomoč pri naslednjem nakupu oblačil? Morda pa te je navdihnil, da prodaš svoja? Vsekakor bom vesela, če mi ga pomagaš dopolniti ali v komentar zapišeš svojo izkušnjo z nakupovanjem oblačil z druge roke. Hvala.

Maham,

Nika

Foto: Unsplash in kot je zapisano pod fotografijami

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 Comments
  • Alenka
    15 septembra, 2021

    Pozabili ste na Mini Raj.

    • NIKA
      16 septembra, 2021

      Alenka, pozdravljeni.
      Hvala za priporočilo, dodam med ponodnike.
      Maham,
      Nika

      • Mojca
        21 maja, 2023

        Pozdravljeni🙂
        Tudi so.p.KNOF iz Krškega ima svoje trgovine z nenovimi oblačili: Stara šola Krško, Novo mesto, Brežice, Sevnica, Litija, od letos tudi v Ljubljani. Poleg oblačil imamo še Salon, trgovino s pohištvom (in vsem, kar imamo doma,a ne potrbujemo).
        Pozdrav, Mojca

  • Anja
    9 februarja, 2023

    Super članek, hvala za napisano!
    Sama sem našla tudi @huda_cunja na instagramu.

    • NIKA
      9 februarja, 2023

      Anja, hvala za pohvale in informacijo. Bom posodobila zapis tudi s tvojim predlogom.
      Maham,
      Nika

  • Barbara Por Hrovat
    14 februarja, 2023

    Kako lepo, da ste nas omenili. Hvala! Barbara (Divas Vintage)

    • NIKA
      14 februarja, 2023

      Z veseljem!

  • Simona
    15 marca, 2023

    O, vesela, da sem našla tvojo stran z linki do trgovinic second hand. Hvala, Nika 🙂
    Nisem zasledila tele second hand trgovinice, ki je v Kranju: https://www.instagram.com/pravibutik.si/
    En lep pozdravček od mene;
    Simona