S kozmetiko Biotherm za čistejša morja in ohranjanje oceanov

Čeprav o morju intenzivneje razmišljamo pred poletnim dopustom, je voda tako pomembna, da moramo naravnanost k njeni zaščiti usmerjati vse leto. Zato predstavljam enega od projektov, BIOTHERM Water Lovers zavezo, ki pripomore k lokalnemu čiščenju voda, na globalni ravni pa k zaščiti oceanov.

⇒♥ Preberite tudi: 30 enostavnih korakov k bolj trajnostnemu vsakdanu

Prav zdaj, ko so občutki še sveži, lahko pomisliš, kako se je podoba morja spremenila že v času našega življenja. Te spremembe — Jadransko morje je prazno, ribe, školjke in polže še komaj najdemo, v vodi in na obali namesto njih kraljujejo odpadki — opazimo brez znanstvenega pristopa. Lahko pa s pomočjo znanstvenih dognanj razložimo, zakaj se to dogaja, in si končno priznamo: življenje brez življenja v vodi ne obstaja. Ocean je čudovit, skrivnosten in bistven za naše preživetje.

Oceani so naša prihodnost: ukrepajmo vsi in okrepimo njihovo zaščito

biotherm water lovers beautyfull blog nika veger ocistimo morje beautyfull blog nika veger 2
Objava na mojem Instagramu, ki je nastala iz žalosti, a je sprožila tudi veliko upanja in me med drugim povezala z Biothermom ter slovenskimi organizacijami za čiščenje in ohranjanje voda.

Kar 97 % vse vode, ki je del Zemlje, predstavljajo oceani. Uravnavajo temperaturo planeta, ustvarjajo podnebje in vremenske pojave, zagotavljajo kisik in omogočajo raznoliko življenje in življenjske vrste. A z okoljskimi spremembami, dvigom temperatur, taljenjem arktičnega ledu in spreminjanjem tokov, prekomernim ribolovom, onesnaževanjem z odpadki, se njihova funkcija močno ruši. Zato moramo ukrepati zdaj. Ne glede na to, ali si znanstvenica, učiteljica, podjetnica, umetnica, konec koncev lahko zgolj obsedenka s kozmetiko. Obstaja veliko možnosti, kako lahko prav ti prispevaš k zaščiti oceana. 

Voda je del našega DNK. Vrnimo ji čistost, ki jo zasluži.

biotherm water lovers ocistimo oceane beautyfull blog
MOdro razmišljanje ustanoviteljice organizacije Mission Blue, ki se skupaj z Biothermom res aktivno zavzema za zaščito oceanov.

Dobra novica je, da v tem boju ne boš sama. Za to se zavzema tudi veliko organizacij in blagovnih znamk, tudi kozmetičnih. K boljši prihodnosti morij, oceanov in vodnih ekosistemov je že nekaj let zavezan Biotherm, francoska kozmetika, katere slogan se skriva prav v podnaslovu tega sestavka. S programom Biotherm Water Lovers se od leta 2012 zavzema za zaščito oceanov. Pri tem sodeluje in finančno podpira organizacijo Mission Blue, katere cilj je oživiti oceane z zaščitenimi področji, ”točkami upanja”.

‘’Medtem ko je cilj Biotherma negovati kožo z izdelki, ki vsebujejo edinstveno, čudežno regenerirajočo sestavino Life Plankton ™, je poslanstvo projekta Biotherm Water Lovers pomagati zaščititi vode s svojo zavezanostjo in partnerstvom z različnimi mednarodnimi organizacijami in lokalnimi skupnostmi.’’ Biotherm

Poleg tega izdelki, ki jih lansirajo pod podskupino Biotherm Water lovers: 

  • vsebujejo več sestavin iz obnovljivih virov,
  • v njih so formule, ki spoštujejo vodni svet,
  • vključujejo rešitve (tudi npr. glede embalaže), ki so trajnostne narave.
biotherm water lovers ocistimo oceane beautyfull blog
biotherm water lovers ocistimo oceane beautyfull blog

Biotherm Water lovers misija 2021 združuje moči z Inštitutom za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran

Naravnanost letošnje kampanje Water Lovers je zaščita in ohranitev Jadranskega morja, obmorskega sveta in plaž. Zato so poiskali tudi lokalnega partnerja, Inštitut za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran, katerega cilj je ohranitev in zaščita Jadranskega morja, podvodnega sveta in plaž. 

‘’Veselimo se, da bomo s podjetjem L’Oreal Adria in blagovno znamko Biotherm prispevali k ohranitvi Slovenske obale, ki je sicer relativno majhna, vendar zato toliko bolj pomembna vsem nam in našim zanamcem.’’ Dr. Predrag Ljubotina, direktor Inštituta za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran

⇒♥ Za vsak kupljeni izdelek Biotherm (razen za dezodorante) v poslovalnicah Müller od 5. julija. do 31. decembra 2021 bo Biotherm doniral 0,65 € Inštitutu za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran. Zbrana sredstva bodo uporabljena za organizacijo čiščenja jadranskih plaž in morskega dna v letu 2022. Pridruži se, ob nakupu te čaka tudi darilce.

Tako lahko ukrepaš tudi ti! 

biotherm water lovers beautyfull blog nika veger ocistimo morje beautyfull blog nika veger 2
Sprehod po obali ali ob reki je vsakič lahko tvoja mala čistilna akcija, doprinos k čistejšim vodam.

Z zavedanjem, da moramo prav vsi delovati v smeri, da bi zaščitili naše morje, osveščam o tem projektu in dodajam še nekaj nasvetov za ohranjanje vodnih sistemov.

  1. V vsakodnevni osebni higieni in za čiščenje uporabljaj izdelke, ki so biorazgradljivi: mila, šampone, izdelke za UV-zaščito, čistila … take torej, ki se po odplakovanju v kanalizacijo ali direktno v zemljo in vodo razgradijo in ne onesnažujejo okolja. 
  2. Uporabljaj izdelke, ki niso v plastični embalaži, saj je velika večina onesnaženosti morij z odpadkov pravzaprav nesnaga, ki pride s kopnega. Ocenjujejo, da kar 80 % morskih odpadkov prihaja z odlagališč in dejavnosti na kopnem. Po podatkih Združenih narodov le 15 % morskih odpadkov plava na površini morja, 70 % jih ostane na morskem dnu, drugi pa lebdijo nekje vmes.
  3. Pridruži se akcijam čiščenja voda in morja v svoji okolici. Ali pa to stori kar sama, ko plavaš v morju, se sprehajaš po plaži …
  4. Preko knjig, fotografij, dokumentarnih oddaj in izletov v naravo … vzljubi vodni svet. Bolj kot boš z naravo povezana, bolj angažirana boš v boju proti okoljskim spremembam.
  5. Izbiraj znamke, ki del dobička namenjajo projektom in organizacijam, ki se ukvarjajo z reševanjem okoljskih težav. V kozmetiki je taka Biotherm. 

Kaj podpiraš z nakupom Biotherm-a

biotherm water lovers beautyfull blog nika veger ocistimo morje beautyfull blog nika veger 2
Biotherm, kozmetika zavezana k ohranjanju voda.

Biotherm ni ekološka kozmetika, niti je ne prištevamo med naravne. Še več, spada med L’Orealove znamke, ki jih etični potrošniki pogosto kritiziramo. A Biotherm je neke vrste svetla izjema luksuzne kozmetike, saj je zavezan k ohranjanju voda. In prav zaradi tega si prizadeva omejiti vpliv kozmetične industrije na oceane, morja in vodne ekosisteme s podporo trajnostnemu pristopu v celotnem ciklu izdelka, od izbire sestavin do embalaže:

  • izbirajo sestavine iz obnovljivih virov, učinkovite, trajnostne in naravne.
  • kreirajo formule, ki spoštujejo vodne ekosisteme. Biotherm z novimi izdelki ustvarja formule, ki imajo občutno zmanjšan vpliv na življenje v vodah. Že danes je 80 % sestavin naravnega izvora, do leta 2030 pa bo več kot 95 % sestavin ekoloških, formule pa biorazgradljive (danes je biorazgradljivih 78 % izdelkov za nego kože, do leta 2030 pa bodo to povečali na 90 %).
  • sestavni del dolgoletne okoljske misije Biotherma je razviti trajnostno krožno gospodarstvo in se zavezati k postopnemu zmanjševanju uporabe plastične embalaže, dajati prednost reciklirani plastiki ali steklu, s ciljem uvajanja novih tehnologij recikliranja za ohranitev naravnih virov in zmanjševanje porabe nepredelane plastike iz fosilnih virov. Njihove okoljske zaveze so, da so vse PET plastike izdelane iz 100 % recikliranega PET-a. Do leta 2023 bodo vse embalaže izdelkov izdelane iz najmanj 50 % reciklirane plastike, blagovna znamka pa bo uporabljala bio reciklirano plastiko, kadar bo to le mogoče. Do leta 2025 bo 80 % surovin iz recikliranih virov plastike, s tem bodo spodbujali krožno gospodarstvo za plastiko. Blagovna znamka se je zavezala, da bo do leta 2025 zagotovila ponovno uporabo, recikliranje ali ponovno polnjenje plastične embalaže.
  • del zaslužka donirajo organizacijam, ki si prizadevajo zaščititi oceane. Od leta 2012 so takim partnerjem donirali več kot 1,5 milijonov ameriških dolarjev.

Moj predlog za nakup Biothermovih izdelkov

biotherm water lovers beautyfull blog nika veger ocistimo morje beautyfull blog nika veger life plankton elixir
Zaščitni regeneracijski serum Biotherm Life Plankton™ Elixir

Med Biothermovimi izdelki so mojo pozornost najprej pritegnili izdelki za zaščito pred soncem (npr. Biotherm Sunlover Milk), saj so bili eni prvih, ki so bili izdelani s formulo, ki spoštuje vodni svet, in v embalaži iz reciklirane plastike. Všeč mi je tudi linija Life Plankton™.

Moj favorit: Zaščitni regeneracijski serum Biotherm Life Plankton™ Elixir

To je serum proti staranju, ki je namenjen vsem tipom kože. Kožo navlaži in pospeši obnovo celic ter okrepi koži lastno zaščito.

VSEBUJE naravno aktivno sestavino Life Plankton™ z najvišjo koncentracijo 5 %, ki kožo pomiri, okrepi, zaščiti in pomladi. 

Druge sestavine, ki prispevajo k učinkovitosti tega izdelka:

  • za vlaženje: glicerin, dve vrsti hialuronske kisline, 
  • antioksidant: Ascorbyl Glucoside (vrsta vitamina C), Tocopherol (vrsta vitamina E),
  • za obnovo celic: Bifida Ferment Lysate, probiotik, ki naj bi po navajanju proizvajalca popravljal škodo UV-žarkov in popravljal poškodbe DNA, krepi kožno zaščito in zmanjša občutljivost kože.

UPORABA: 3 do 4 kapljice seruma segrej med dlanmi, nato pa vmasiraj v kožo obraza, vratu, dekolteja. Tekstura je lahka, nelepljiva in hitro prodre v kožo. Nego nadaljuj z dnevno ali nočno kremo.

biotherm water lovers beautyfull blog nika veger

Kakšen je tvoj odnos do morja, vode? Si že prej vedela za Biothermovo zavezo? Je med tvojimi priljubljenimi kozmetičnimi izdelki tudi kakšen Biothermov? Vesela bom pogovora v komentarju, hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: Biotherm, Vstanem

** Zapis je sponzorirana objava, nastala v sodelovanju z Biothermom, mnenja, ki jih podajam, pa so seveda iskrena.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.