Vsa slovenska kozmetika in izdelki

Slovenija, zelena dežela, je zibelka kozmetičnim izdelkom, ki vsebujejo veliko naravnih sestavin. Poglej katere lepotne znamke so plod slovenskih rok in spoznaj njihovo zgodbo in filozofijo s katero so prežeti številni res dobri izdelki.

Kozmetika Made in Slovenia

Poglej kateri kozmetični izdelki nastajajo v Sloveniji, saj so zelo učinkoviti in v večini vsebujejo veliko naravnih sestavin.

4KIDSANDUS

Naravna, ročno narejena in dermatološko testirana kozmetika

trdi samponi 4kids & Us beautyfullblog

Jure in Vanja sta se ustvarjanja naravnih kozmatičnih izdelkov lotila, ker imajo njuni štirje otroci izjemno občutljivo kožo. V domači kuhinji  sta zanje pripravila mazilo ter mila. Odziv otroške kože je bil odličen. Ko sta spoznala, da ima podobne težave mnogo otrok in odraslih, sta se odločila, da njune naravne izdelke ponudita tudi drugim. Asortima zdaj vključuje izdelke za nego obraza, telesa in las.

Vsaka posamezna sestavina v njunih izdelkih je dodana s terapevtskim razlogom. Tako bogate mešanice visoko koncentriranih naravnih sestavin za nego kože so v kozmetični industriji prava redkost. Izbirata najboljše surovine, kot so med, propolis, hladno stiskana olja in masla, eterična olja in ekstrakti. Mazila, olja, trda mila in trdi šamponi praktično ne vsebujejo vode in z njo varčujejo že v sami proizvodnji. Premišljena in naravi prijazna je tudi embalaža, ki je iz papirja.

Listo sestavin njihovih izdelkov spoznaj na 4kidsandus.

AFRODITA

Kraljica slovenske kozmetike

Slovenska kozmetika Afrodita AGELESS
vsa slovenska kozmetika in izdelki afrodita

Začetki segajo v leto 1970, ko je Danica Zorin Mijošek odprla svoj prvi kozmetični salon, ki uspešno deluje še danes. Prvi izdelek pod blagovno znamko Kozmetika Afrodita je bila kamilična krema za obraz. Vedno večje povpraševanje in navdušenje uporabnikov je spodbudilo organizacijo proizvodnje in kasneje odprtje podjetja Kozmetika Afrodita d.o.o. Razvili so široko paleto izdelkov za nego obraza, telesa in las z osnovnim vodilom — ponuditi izdelke iz pretežno naravnih sestavin s konstantno kakovostjo. Konec osemdesetih let so lahko kupci našli izdelke blagovne znamke Kozmetika Afrodita tudi na prodajnih policah nekaterih večjih trgovin. Danes Afrodita nudi več kot 700 različnih kozmetičnih izdelkov in svoj ugled vztrajno povečuje z novimi hit produkti in širjenjem na tuje trge. Več o Afroditi poglej na www.kozmetika-afrodita.com.

⇒♥ Kozmetika Afrodita je ljubljenka slovenskih lepotnih blogerk in večkratna prejemnica nagrade Beautiful Bloggers Awards za najboljšo slovensko znamko. 

ALP STORIES

Inovativna tehnologija za naravne izdelke in mešanice po tvoji meri

slovenska kozmetika alpstories beautyfullblog

AlpStories je naravna kozmetika, ki združuje najboljše iz narave in najsodobnejšo tehnologijo. Ustanovitelji verjamejo, da je vsaka koža edinstvena in si zasluži svojo formulo, da lahko ustreza potrebam kože. Na njihovi spletni strani, lahko izpolniš vprašalnik in popolnoma prilagodiš sestavo izdelkov svoji koži. Na podlagi rezultatov analize kože, ki jo AlpStories svetovalci opravijo s pomočjo napredne tehnologije, skrbno odmerijo sestavine ter jih zamešajo v tvojo osebno formulo. Tako dobiš natanko to, kar tvoja koža potrebuje.

Linija izdelkov AlpStories združuje izdelke za nego kože in las: šampon in regenerator za lase, izdelke za nego obraza, ki vključujejo lepotilna olja, obrazne kreme, cvetne vodice, macerirana olja ter izdelke za čiščenje obraza. Predpripravljene izdelke najdeš na prodajnih policah bolje založenih lekarn in v spletni trgovini alpstories.si, kjer si lahko naročiš tudi kozmetiko ‘na recept’.

AMON & ANIS

Barvita slovenska ekološka kozmetika

vsa slovenska kozmetika in izdelki amon & anis

Naravno kozmetiko je Amon začel izdelovati za lastne potrebe, saj v trgovinah ni našel izdelkov, ki bi bili kljub certifikatom in obljubam dosledno ekološki. Po usodnem srečanju z Anis se je iz domačega eksperimenta razvila blagovna znamka Amon & Anis. Držita se pravila manj je več in sledita logiki naravnega človeka, zato so recepti enostavni, vendar učinkoviti.

Na spletni strani Amon&Anis poglej pestro ponudbo mil, izdelkov za nego za obraza in telesa, deodorantov, dišav, zobnih krem … kot tudi kje vse je ta slovenska kozmetika na voljo.

⇒♥ Njihov 100% naravni in ekološki deodorant Pragozd- Forest je eden mojih najljubših deodorantov. Priporočam.

ESSENTIQ

Naravni in ekološki izdelki ter dišave za dom

slovenska kozmetika essentiq

Gonilna sila Essentiqa, slovenske blagovne znamke naravne organske kozmetike, ki je zelo uspešna v tujini, so trije poslovni partnerji, ki jih druži strast do narave in ohranjanja tradicije, modrosti in znanja naših prednikov. Essentique ponuja izdelke za nego obraza, telesa in las, ter dišav. Kje vse so na voljo (poleg areodroma Ljubljana ;)) poglej na njihovi spletni strani Essentiq.

FLOWER AND SPICE

Moderna lekarna

slovenska kozmetika flowers and spice beautyfullblog

Po študiji ekološke znanosti o oskrbi s kožo na britanski Formuli Botanica, vodilni akreditirani šoli za kozmetične znanosti, se je slovenka Karmen Novak zaljubila v naravno nego kože in njene velike koristi. Kozmetiko Flower and Spice na ustvarja na Nizozemskem, izdelki pa so nato izdelani v Švici. Vse 100% naravne in ekološke sestavine, ki gredo v vsak Flower and Spice produkt, izhajajo iz 22-letnih partnerskih odnosov z manjšimi kmetijami in dobaviteli iz več kot 45 držav po vsem svetu. Izdelki so namenjeni urbani ženski, ki živi dokaj stresno življenje in nima časa iti v naravo. ”Trust your instict. Bring nature back to your daily life” je slogan slovenske kozmetike Flower and Spice.

♥⇒ Ta hip preskušam Midnight Serum, izdelek s katerim je Karmen začela zgodbo Flower and Spice in ki obljublja kot cvetni lističi mehko, navlaženo in gladko kožo. Več o serumu lahko prebereš na spletni srani Flower and Spice.

GLINA

Naravni ritual zdravja

vsa slovenska kozmetika in izdelki glina

Tina Avguštin nadaljuje 60-letno družinsko tradicijo dela z glino. Prejšnje generacije glini za zdravstvene in lepotne namene niso posvečali velike pozornosti, saj niti ni bilo velikega povpraševanja. Ker so Tinina strast glina, masaža, terapija in nega, je bila Glina logično nadaljevanje. Z veliko podporo družine je pričela razvijati GlinaSi in Clay Ritual kolekciji. Vsebujeta kozmetične izdelke z glino, ki delujejo izjemno terapevtsko.

 • GLINENI RITUAL ZDRAVJA: GlinaSi kolekcija predstavlja izdelke, ki so v prvi vrsti namenjeni zdravju (Prečiščena glina za pitje, Pripravljena glina za obloge in Glina v prahu za kopeli).
 • GLINENI RITUAL LEPOTE: Clay Ritual kolekcija zajema ročno izdelane naravne glinene kozmetične izdelke, ki so rezultat 60-letne glinene tradicije in profesionalnih kozmetičnih izkušenj, ter so zelo učinkoviti, bogati z naravnimi sestavinami in primerni za vsakodnevno glineno razvajanje ( šamponi, maske, mila, deodorati, itd).

Izdelki so na voljo v spletni trgovini glina.si .

GREEN LINE

Skrb za dolgoročno lepoto kože

slovenska kozmetika green line beautyfullblog

Ilirija je podjetje, ki se lahko ponaša z izjemno široko in pestro ponudbo kozmetike, med njimi je tudi  blagovna znamka Green line. V izdelke vgrajujejo naravne učinkovine in  aktivne učinkovine, ki dokazano delujejo in dolgoročno koristijo koži. Vsi izdelki Green line so razviti v lastnem laboratoriju in izdelani v domači proizvodnji. Nega obraza vključuje pester nabor negovalnih izdelkov in izdelkov za čiščenje obraza.

JE SUIS

Je Suis francosko pomeni jaz sem.

vsa slovenska kozmetika in izdelki je suis

Več let izkušenj s področja kozmetike, farmacije, zeliščnega in medicinskega znanja so pripeljale do razvoja izdelkov znamke Je Suis. Izdelki so namenjeni za ženske, ki cenijo trenutke za sprostitev, so radi edinstvene, skrbijo za svojo kožo, jo ohranijo zdravo in sijočo ob tem pa želijo uporabljati izdelke, ki so prijazni okolju.

Je Suis ponuja več kot 100 izdelkov namenjenih za nego obraza in telesa, prav tako pa vključuje tudi tretmaje proti staranju kože.

https://jesuis-cosmetics.com/elements/charts/ (njihova spletna stran je še v izdelavi)

KOKO

Kozje mleko za meee-hko kožo. In tudi zdravo.

 
slovenska kozmetika in izdelki koko
Kozje mleko ima enak pH kot naša koža, zato naj bi ga dobro prenašala tudi občutljiva.
KOKO izdelki za nego kože so izdelani iz najkakovostnejših organskih in naravnih sestavin. Vsebujejo kozje mleko najboljše kakovosti, BIO konopljino olje, rastlinska masla in hidrolate organskega porekla, vitamine ter ostale aktivne sestavine, ki so v celoti naravnega izvora (nekatere sestavine so kljub naravnemu izvoru izdelane v laboratoriju, kot na primer emulgatorji, da zagotovijo konsistentno kakovost izdelkov). Embalaža vsebuje brezzračne »air-less« vsebnike, kar prepreči neposreden stik izdelka z rokami in tako mikrobiološko kontaminacijo izdelka. Hkrati, izdelek ni izpostavljen kisiku in bakterijam v zraku. Tako  izdelki ostanejo neoporečni tekom celotnega roka trajanja. Primerni so tudi za reciklažo, saj ne vsebujejo nobenih sestavnih delov, ki bi jim preprečili vstop v reciklažni tok. Izdelki so kupcem na voljo v spletni trgovini Ko-ko.si  in maloprodajnih trgovinah po Sloveniji.

KATARINCA

Nega za občutljivo kožo

slovenska naravna kozmetika katarinca beautyfullblog

Katarina je mamica živahnih in simpatičnih triletnih dvojčic, ki imata že od rojstva atopijski dermatitis (kronično kožno vnetje alergijskega porekla, ki ga spremljajo suha, razdražena in srbeča koža), kar zahteva posebno in vsakodnevno nego. Njuno stanje jo je spodbudilo k temu, da se čimbolje spopade z njunimi težavami in začne sama izdelovati zdravju prijazne naravne kozmetične izdelke. Izdelki so primerni tako za nego zdrave kot tudi občutljive kože in kože nagnjene k alergijam, kožnim boleznim, dermatitisu, ekcemom. Če se tudi ti srečuješ s podobnimi težavami kože, pokukaj na stran Katarinca.si.

LOTIQUE

Makeup za vse priložnosti in vse ljubitelje ličil

Slovenska kozmetika Lotique made in slovenia

Lotique je blagovna znamka, ki je leta 2008 vstopila na tržišče EU z linijo negovalne kozmetike. Izdelki so svoje prodajno mesto našli v lekarnah po Sloveniji in Evropi. Leta 2017 pa so se odločili ponudbo nadgraditi s široko paleto ličil pod imenom Lotique make up. Izdelki so kupcem na voljo v spletni trgovini lotique-makeup.com in maloprodajnih trgovinah po Sloveniji (Europark Maribor in Planet Koper). Koncept blagovne znamke je ponuditi visoko kakovostne izdelke dekorativne in negovalne kozmetike, ki so cenovno dostopni vsakomur. Posebno pozornost namenjajo izbranim, koži prijaznim sestavinam, teksturam in barvam, ki so dolgotrajno obstojne.

⇒♥ Nekaj izdelkov, ki mi je res všeč, sem predstavila v zapisu Lotique Makeup, predlogi za prvi nakup.

MAYARULA

Certificirana, ročno narejena naravna kozmetika s skrbno izbranimi visoko učinkovitimi naravnimi učinkovinami 

slovenska kozmetika mayarula jutranja nega

Magistro farmacije Darjo Gornjak Korošec je privlačila fitoterapija in aromaterapija. Pred štirimi leti se je njeni družini pridružila temnopolta deklica, ki ima zelo suho kožo in še bolj suhe in posebne lase, zato se je začela izobraževati še na področju naravne kozmetike, saj ji je želela ponuditi naravno nego. Ustvarila je kozmetično linijo Mayarula, v imenu se skriva olje marule ter ime njene punčke Maye. 

Rdeča nit kolekcije Mayarula sta eterično olje smilja in rastlinsko olje marula, to je afriško olje s prijetnim oreščkastim vonjem in dobro vpojnostjo. Kozmetika ne vsebuje vode, namesto nje Darja uporablja cvetne vode oz. hidrolate.  Vse učinkovine so organske predelave (kozmetika noci Certifikat Organic in Certifikat CosmEthically ACTIVE) in izbrane tako, da v sinergiji kar najbolje podpirajo naravno delovanje zrele kože. Kolekcijo sestavljajo čistilno mleko, tonik, vlažilni serum, vitaminski serum, krema za okrog oči, dnevna vlažilna krema in bogata anti-age krema. Zgodbo kozmetike in posameznih izdelkov spoznaj ter si privošči nakup na mayarula.si.

⇒♥ Ta hip preizkušam celotno linijo izdelkov (10 dni). Senzorično so prijetni in če bi ti morala predlagati le enega za prvi preizkus, bi bil to Vitaminski oljni serum. Priporočam pa tudi branje Darjine E-knjižice Značilnosti zrele kože in aktivne učinkovine pomlajevalne kozmetike, ki si jo prav tako potegneš iz Mayaruline spletne strani.

MEDEX

Pomlajena z naravo

vsa slovenska kozmetika in izdelki beesecret medex
Beesecret linija  vsebuje n
egovalno formulo s čebeljim strupom za naravno pomlajen videz zrele kože. Žametna tekstura z bogatimi negovalnimi sestavinami poskrbi za gladko, sijočo in mehko kožo obraza in vratu. Bogato nahrani  kožo vse do globljih plasti. Čebelji strup in ostale naravne sestavine zmanjšajo izrazitost gub, obenem pa upočasnjujejo njihovo prezgodnje nastajanje. izdelki so na voljo v spletni trgovini beesecret.si
 

MILO ZA DRAGO

Ročno narejena mila

vsa slovenska kozmetika in izdelki milo za drago
Milo za drago je blagovna znamka za katero stojita Alja Fir in Anja Tomažič. Milo za drago so naravna trda mila, izdelana po hladnem postopku. Narejena so na osnovi prvovrstnih rastlinskih olj, zelišč preverjene pridelave in naravnih dišav ter barvil. Mila so nežno odišavljena in obarvana izključno z naravnimi eteričnimi olji in barvili. So naravna mila brez umetnih barvil, parfumov in dišav ter okolju škodljivih sestavin.  Izdelki niso testirani na živalih. Zaradi ročne izdelave se mila med seboj lahko po obliki, barvi in vonju malenkostno razlikujejo.
 
Njuno ustvarjanje se širi še na druge izdelke iz različnih naravnih materialov, poglej kje vse so na voljo milozadrago.si
 

MISS ALICE

Trendna ‘čista’ in naravna kozmetika

miss alice slovenska kozmetika serum

Po besedah njene ustanoviteljice, Špele Cegler, je poslanstvo kozmetike Miss Alice v tem, da spodbudi bejbe, da se  začnejo počutiti samozavestno v svoji koži in si upajo slediti svojim sanjam! Izdelki Miss Alice so brez sestavin živalskega izvora in ne vsebujejo parafina, parabenov, silikonov. V njihovi ponudbi so na voljo serumi, kreme in pilingi  za obraz ter telo, anticelulitno olje, maslo, bronzer, deodoranti in maska za lase. Znamka nagovarja mlade punce s trendnim videzom, popularnimi aktivnimi sestavinami (hialuronska kislina, niacinamid, vitamin C ) in graditvijo Miss Alice skupnosti.

https://si.missalicecosmetics.com 

MOIKA

Naravna kozmetika iz lokalnih sestavin

moika slovenska kozmetika beautyfullblog

Moika Natural Cosmetics je slovenska blagovna znamka, ki proizvaja izdelke za nego kože iz lokalnih in naravnih surovin iz neokrnjenih predelov Slovenije. Velik del izvlečkov proizvedejo sami. Proizvajalci rastlinskih olj so slovenske ekološko certificirane kmetije in oljarne. Moika ponuja izdelke za nego obraza in telesa, v ponudbi pa boš našla tudi puder z naravnimi, negovalnimi učinkovinami. V trgovini Moika na Prečni ulici 6 v Ljubljani in spletni trgovini Moika.si najdeš Cvetno, Gorsko, Travniško in Gozdno linijo, ki med drugim ponujajo obrazne vodice, vlažilne in pomirjujoče kremice, olja in čistilne gele, za nego telesa pa so na voljo geli za tuširanje in zeliščno blagodejno mazilo.

⇒♥ Se z Moikinimi izdelki še nisi srečala? Priporočam ti Šipkov serum, ki res lepo vlaži in neguje zrelo kožo.

NELIPOT

100 % učinkovita in 100% naravna kozmetika

nelipot slovenska kozmetika beautyfullblog

Vse skupaj se je začelo kot nedolžno igranje z lonci v mali kuhnjici, ko pa sta ustanovitelja zamešala res dobro in delujočo kremo sta se odločila, da jo predstavita širšemu krogu ljudi. Nelipot je tako decembra 2014 zakorakala na slovenski trg. Želja Tine in Simona je ponuditi izdelke, ki bodo prav takšni kot so bili v časih naših babic in dedkov, ko smo še poslušali naravo in vedeli, da nam da večino stvari lahko da kar ona sama. Iz spoštovanja do narave in nas samih. Želita pa tudi, da ko se srečate z Nelipot in jo odpreš, spoznaš, da jo je eden izmed njiju naredil in zavil prav zate.

⇒♥ V naši družinski toaletni torbici sta vedno vsestransko mazilo Masha in deodorant, ki je primeren tudi za po britju ali za najstnike Mladizhen. Sicer pa slovenska znamka kozmetike Nelipot ponuja deodorantne kreme, olje za telo, mazilo, prašek za zobe ter svečo.

Priporočam, da jo spoznaš v megamarketih InterSpar ali na strani Nelipot.si.

NOAGE

Naravni izdelki z aktivnimi učinkovinami izpod rok farmacije

slovenska kozmetika noage famacevtska naravna kozmetika

Noage je  100% naravna in rastlinska kozmetika, z organskimi sestavinami kjer le je to mogoče. Uporabljajo znanstveno in kulturno znanje o botaničnih bioaktivnih učinkovinah in ga uporabljajo s spoštovanjem do narave in znanosti. Namesto, da le zdravijo simptome, se približujejo jedru kožnih težav in znakov prezgodnjega staranja. Za razliko od ostale industrije nege kože, uporabljajo le suhe, standardizirane farmacevtske rastlinske ekstrakte. Tako lahko dosežejo med 20-krat in 100-krat višjo koncentracijo bioaktivnih učinkovin kot pa industrijski standard. Noage zaenkrat ponuja 9 izdelkov, več o ponudbi pa boš našla na njihovi spletni strani noage.me.

NOELA

Izdelki z visoko vsebnostjo polžje sline

Slovenska kozmetika Noela krema polžja slina Beautiyfullblog Startaj Slovenija

Podjetje Noela je pred nekaj leti začelo s polžjo farmo za kulinarične namene. Zaradi povpraševanja trga pa so sčasoma svoj izziv videli v izdelavi kozmetičnih izdelkov vrhunske kakovosti. Nastala je Noela, krema ki vsebuje kar 40 odstotkov polžje sline, saj večja vsebnost sline omogoča hitrejše in učinkovitejše rezultate. Svojo potrditev je Noela dobila tudi v okviru projekta Štartaj Slovenija, kjer je bila razglašena za Hit produkt 2017. Družinsko podjetje znamko Noela razvija naprej in prpravlja nove izdelek s polžjo slino. Zadnja bnovost je Mleko za telo s polžjo slino.

⇒♥ Oceno slovenske kreme s polžjo slino lahko prebereš v zapisu Dvojni test kreme Noela.

NONA LUISA

Naravna kozmetika z noto Goriških brd

vsa naravna kozmetika in izdelki nona luisa

Ustanovitelji Nona Luise verjamejo, da lahko vsakdo poudari svojo lepoto s pomočjo neprecenljive moči narave in brez uporabe nevarnih kemikalij, ki ogrožajojo zdravje in onesnažujejo Zemljo.

Vsi izdelki so izdelani v majhnih serijah in ročno, za kreacijo skrbi ekologinja Katjuša, ki se pri ustvarjalnem delu  konstantno izobražuje, spremlja nove trende. Velik poudarek dajo na izbor sestavin, vedno preverijo izvor, sestavo in dobavitelja. Prav tako tudi skrbno izbirajo ustrezno embalažo, ki mora biti ekološka in hkrati praktična za uporabo.

V osrčju Brd, znotraj srednjeveške vasice Šmartno  so leta 2013 odprli trgovinico, kjer  lahko vse izdelke testiraš, preizkusiš in tudi kupiš. Trgovina je urejena v skladu s celotnim koncepton None Luisa, ekološko in naravno. Opremo trgovinice sestavljajo stare briške omare, ki so bile večinoma namenjene odpisu, veliko predmetov je tudi  recikliranih. Izdelki pa so prav tako na voljo v spletni trgovini NonaLuisa.

SUBRINA

Več kot sinonim za balzam
subrina slovenska kozmetika beatyfullblog

Zgodba nege las Subrina se je začela leta 1958. Podjetje Ilirija je na trgu bivše Jugoslavije predstavilo prvi balzam za hitro regeneracijo las z imenom Subrina. Tako se je liniji šamponov Narta pridružil za takratni čas edinstveni izdelek v lasni kozmetiki, balzam za lase. V letu 2004 se je zgodila pomembna prelomnica za blagovno znamko Subrina, saj je z novo strategijo postala krovna blagovna znamka s ciljem širjenja na ostale kategorije nege telesa in z razvojem barv za lase Subrina. Subrina je tako prehodila pot od enega samega inovativnega izdelka, balzama za lase, do blagovne znamke, ki zajema širok nabor negovalnih lasnih izdelkov in izdelkov za oblikovanje las, problemskih šamponov Subrina Recept, otroških šamponov in gelov za prhanje Subrina Kids, barv za lase in negovalne linije za telo Subrina.

Poznaš še kakšno slovensko kozmetiko, ki je nisem omenila? Če imaš med naštetimi svojo favoritko, v komentar napiši kateri izdelek ti je najljubši. Hvala.

Maham,

Nika

*Foto: Promocijsko gradivo znamk, Nika Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
 • Irena Hvala
  21 februarja, 2019

  Nona Luisa, ki že vsto let ponuja naravne in ekološke izdelke narejene iz večinoma slovenskih sestavin. Vsi izdelki, ki sem jih preizkusila in jih redno uporabljam so res top in tudi izbira izdelkov je zelo pestra. Pa še vse je tako cjute zapakirano <3.
  Pozdravček Irena

  • NIKA
   22 februarja, 2019

   Hvala za informacijo Irena, bom pogledala. Kje pa je na voljo ta kozmetika?

Previous
To je nega, ki pomaga suhim, poškodovanim in barvanim lasem
Vsa slovenska kozmetika in izdelki