Vsa slovenska kozmetika in izdelki

#PodpiramLokalno

Slovenija, zelena dežela, je zibelka kozmetičnim izdelkom, ki vsebujejo veliko naravnih sestavin. Poglej, katere lepotne znamke so plod slovenskih rok, in spoznaj njihovo zgodbo ter filozofijo, s katero so prežeti številni res dobri izdelki.

Zapis je vsako leto posodobljen 2-krat, zadnja različica: maj 2021.

Vsa slovenska kozmetika od A do Ž

Poglej, kateri kozmetični izdelki nastajajo v Sloveniji, saj so zelo učinkoviti, večina pa jih vsebuje veliko naravnih sestavin. Znamke so naštete po abecednem vrstnem redu.

4KIDSANDUS

Naravna, ročno narejena in dermatološko testirana kozmetika

trdi samponi 4kids & Us beautyfullblog

Jure in Vanja sta se ustvarjanja naravnih kozmetičnih izdelkov lotila, ker imajo njuni štirje otroci izjemno občutljivo kožo. V domači kuhinji sta zanje pripravila mazilo ter mila. Odziv otroške kože je bil odličen. Ko sta spoznala, da ima podobne težave mnogo otrok in odraslih, sta se odločila, da svoje naravne izdelke ponudita tudi drugim. Asortima zdaj vključuje izdelke za nego obraza, telesa in las.

Vsaka posamezna sestavina v njunih izdelkih je dodana s terapevtskim razlogom. Tako bogate mešanice visoko koncentriranih naravnih sestavin za nego kože so v kozmetični industriji prava redkost. Izbirata najboljše surovine, kot so med, propolis, hladno stiskana olja in masla, eterična olja in ekstrakti. Mazila, olja, trda mila in trdi šamponi praktično ne vsebujejo vode in z njo varčujejo že v sami proizvodnji. Premišljena in naravi prijazna je tudi embalaža, ki je iz papirja.

Listo sestavin njihovih izdelkov spoznaj na 4kidsandus.

ADD ACTIVES

Specialist za serum z vitaminom C

Pri Add Actives verjamejo, da odlična nega kože pomeni vidne rezultate, preprečevanje staranja, glajenje drobnih linij in gub, izenačenje neenakomernega tena kože in zmanjšanje hiperpigmentacije. Ko se soočate s težavami s kožo, hitro ugotovite, da je skrivnost pozitivnih sprememb v uporabi dokazanih aktivnih sestavin. Ponujajo izjemno močno brezvodno formulo, Add Actives C20 Tetraforce Activator, serum, ki vsebuje kar 20 % koncentracijo derivata vitamina C.

Ta močan serum za pomlajevanje najdeš v spletni trgovini Superskin, kakšen čudodelec je, pa lahko prebereš v zapisu na blogu Parokeets.

AFRODITA

Kraljica slovenske kozmetične industrije

vsa slovenska kozmetika in izdelki afrodita

Začetki segajo v leto 1970, ko je Danica Zorin Mijošek odprla svoj prvi kozmetični salon, ki uspešno deluje še danes. Prvi izdelek pod blagovno znamko Kozmetika Afrodita je bila kamilična krema za obraz. Vedno večje povpraševanje in navdušenje uporabnikov je spodbudilo organizacijo proizvodnje in pozneje odprtje podjetja Kozmetika Afrodita d.o.o. Razvili so široko paleto izdelkov za nego obraza, telesa in las z osnovnim vodilom — ponuditi izdelke s konstantno kakovostjo. Konec osemdesetih let so lahko kupci našli izdelke blagovne znamke Kozmetika Afrodita tudi na prodajnih policah nekaterih večjih trgovin. Danes Afrodita nudi več kot 700 različnih kozmetičnih izdelkov in svoj ugled vztrajno povečuje z novimi hit produkti ter širjenjem na tuje trge, vesela pa sem, da je v Ljubljani odprla tudi svoj kozmetični salon. Več o Afroditi poglej na www.kozmetika-afrodita.com.

⇒♥ Kozmetika Afrodita je ljubljenka slovenskih lepotnih blogerk in večkratna prejemnica nagrade Beautiful Bloggers Awards za najboljšo slovensko znamko. Vesela sem, da je pred kratkim lansirala novost, 100% naravno linijo CBD Therapy v kateri so piling, maslo za telo in olje za masažo.

ALP STORIES

Inovativna tehnologija za naravne izdelke in mešanice po tvoji meri

AlpStories je naravna kozmetika, ki združuje najboljše iz narave in najsodobnejšo tehnologijo. Ustanovitelji verjamejo, da je vsaka koža edinstvena in si zasluži svojo formulo, da lahko ustreza potrebam kože. Na njihovi spletni strani lahko izpolniš vprašalnik in popolnoma prilagodiš sestavo izdelkov svoji koži. Na podlagi rezultatov analize kože jo svetovalci AlpStories opravijo z uporabo napredne tehnologije, skrbno odmerijo sestavine ter jih zamešajo v tvojo osebno formulo. Tako dobiš natanko to, kar tvoja koža potrebuje.

Linija izdelkov AlpStories združuje izdelke za nego kože in las: šampon in regenerator za lase, izdelke za nego obraza, ki vključujejo lepotilna olja, obrazne kreme, cvetne vodice, macerirana olja ter izdelke za čiščenje obraza. Predpripravljene izdelke najdeš na prodajnih policah bolje založenih lekarn in v spletni trgovini alpstories.si, kjer si lahko naročiš tudi kozmetiko ‘na recept’.

AIKON DERMA SISTEM

Profesionalna kozmetika z izdelki za nego doma

Aikon je slovenska blagovna znamka, ki svoj slogan “Advanced Skin Therapy” uresničuje skozi učinkovito in celostno reševanje problematik kože. Aikonov celostni pristop je osebno prilagojen in kot tak predstavlja protiutež “one size fits all” rešitvam.

Osebni pristop vključuje DermadiagnostikoTM, avtorsko razvit poglobljen pregled vseh plasti kože ter osebno prilagojen program terapije. Program terapije sestavljajo prehranska dopolnila, medicinska kozmetika tako za profesionalno nego kot za podaljšano nego doma ter smernice za priporočljiv življenjski slog glede na stanje kože.

Izdelki Aikon so na voljo v izbranih kozmetičnih salonih.

AMON & ANIS

Barvita slovenska ekološka kozmetika

vsa slovenska kozmetika in izdelki amon & anis

Naravno kozmetiko je Amon začel izdelovati za lastne potrebe, saj v trgovinah ni našel izdelkov, ki bi bili kljub certifikatom in obljubam dosledno ekološki. Po usodnem srečanju z Anis se je iz domačega eksperimenta razvila blagovna znamka Amon & Anis. Držita se pravila manj je več in sledita logiki naravnega človeka, zato so recepti preprosti, vendar učinkoviti.

Na spletni strani Amon&Anis poglej pestro ponudbo mil, izdelkov za nego za obraza in telesa, dezodorantov, dišav, zobnih krem … pa tudi, kje vse je ta slovenska kozmetika na voljo.

⇒♥ Njihov 100% naravni in ekološki dezodorant Pragozd- Forest je eden mojih najljubših dezodorantov. Priporočam.

AROMA HERBAL

Naravna kozmetika za profesionalno uporabo

maska aroma Herbal vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Slovenska blagovna znamka naravnih kozmetičnih proizvodov Aroma Herbal ponuja program na osnovi aromaterapije za zdravilišča, SPA-je in Wellnesse, pa tudi za domačo uporabo. V svojih laboratorijih uporabljajo surovine naravnega izvora s sledljivim poreklom. V ponudbi so izdelki za telo na bazi aromaterapije; naravna masažna olja, pilingi, kopeli, olja za savne, obloga, losijoni, maske. Na spletni strani Aroma Herbal poglej kaj vse ponujajo, še posebej, če imaš kozmetični salon.

BEESMETIC

Kozmetika iz ljubezni do čebelarstva

beesmatic vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog čebele

Trije ljubitelji čebel so obiskovali isto gimnazijo, ne da bi vedeli drug za drugega, dokler se jim niso poti prekrižale na podjetniškem krožku. Rebeka, Larsen in Maja so združili ljubezen do čebelarstva in kozmetike v kozmetiki iz čebeljih pridelkov Beesmetic. Namenjajo jo uspešni, močni in ambiciozni ženski. Beesmetic na spletni strani ponuja maslo za telo, tri balzame za ustnice ter vlažilni serum za obraz z medom, v ponudbi pa so še dezodoranti.

BUTTERS

Naravna masla in drugi izdelki

Butters je celjska znamka organskih, naravnih in veganskih kozmetičnih izdelkov. Znamka, ki je začela najprej ponujati masla za nego kože celega telesa, ustvarja od leta 2013. V njihovi liniji so karitejevo in cupuacuju maslo različnih vonjev. Butters med mladimi slovi po specializiranem izdelku proti strijam (Belly butter), ki je najbolj prodajan izdelek, ponujajo pa tudi maslo za ustnice v okoljevarstvenem stiku. Celotno ponudbo prveri na www.butters.si.

CVETKA ZELIŠČNO POSESTVO

Kozmetika iz organsko pridelanih zelišč 

Cvetka zeliscno posestvo vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Cvetka zeliščno posestvo kozmetika je 100% naravna in v večini primerov tudi 100% ekološka. Brez kemičnih snovi, ki koži veliko bolj škodijo, kot pa koristijo. Vsa zelišča so pridelana na ekološko, ročno sejana, presajena, večkrat okopana, požeta in pravilno sušena. Zato ‘Cvetke’ pravijo, da imajo poleti zlatorjavo polt.

Ponudba je kar velika, od kozmetike do izdelkov za osebno higieno, za zaščito pred komarji in klopi, za kužke … Če skočiš na Cvetkino spletno stran, te bo zagotovo navdušil kateri izmed izdelkov.

⇒♥ Kozmetiko sem spoznala preko Maske za lase, ker sem iskala čim bolj naravno (res ne vem, zakaj bi kupovala drogerijske maske za lase z oljem argana, če ga je potem v izdelku zgolj nekaj odstotkov). Priznam, ne bi je izbrala, če bi gledala zgolj embalažo, me je pa sezula z delovanjem. Lasje so po tretmaju z njo vidno bolj sijoči in mehki, celo mikrokamera moje frizerke je pokazala, da so konice zaščitene in lepo nahranjene.

DALU NATURAL SKINCARE

Premium naravni butični izdelki s klinično dokazanimi rezultati 

Kozmetika Dalu prepriča s skrbno izbranimi naravnimi rastlinskimi izvlečki trajnostnih virov in predvsem osupljivimi rezultati, ki so zaokrožili po družbenih omrežjih. Nič čudnega, saj je njena ustanoviteljica, dr. med. Lucija Kračun, specialistka družinske medicine, ki je želela ustvariti naravno kozmetiko z vidnimi in klinično dokazanimi rezultati.

Izdelek, ki bi ga preiskusila najprej: DALU Eliksir mladosti s hialuronsko kislino, ki s kombinacijo hialuronske kislin različnih molekul, niacinamida, heksapeptidov in izvlečkom njivske preslice občutno vlaži in vidno gladi kožo.

https://dalubeauty.com/sl/

ESSENTIQ

Naravni in ekološki izdelki ter dišave za dom

slovenska kozmetika essentiq

Gonilna sila Essentiqa, slovenske blagovne znamke naravne organske kozmetike, so trije poslovni partnerji, ki jih družijo strast do narave in ohranjanje tradicije, modrosti in znanja naših prednikov. Essentique ponuja izdelke za nego obraza, telesa in las, ter dišav. Kje vse so na voljo (poleg aerodroma Ljubljana ;)), poglej na njihovi spletni strani Essentiq.

EQUA CARE

Dodaš vodo in izdelki za čiščenje telesa in doma so nared

Svetovno uspešna znamka stekleničk za vodo My Equa je ponudila refill različice za ponovno polnjenje za izdelke, ki jih v gospodinjstvu porabimo najhitreje — pri osebni higieni sta to gel za prhanje in milo za roke. Izdelki navdušujejo z zanimivim konceptom: v paketu sta vrečka suhih sestavin in privlačna embalaža iz recikliranih plastenk za enkratno uporabo, tako si končni izdelek s pomočjo vode zmešaš kar doma in ustvariš 30-krat manj plastičnega odpada. Izdelki so na voljo v odišavljeni in neodišavljeni različici.

https://equa-care.com

FAVN

Zdravilna moč zelišč

FAVn vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog eteris

Na spletni strani Favn boš našla kar tri znamke: 

 • Favn, ki združuje tradicionalne izdelke, namenjene negi posameznih delov telesa s pomočjo zelišč.
 • Alpha CBD, ki z izvlečkom industrijske konoplje CBD in drugimi učinkovinami neguje kožo, ki jo pestijo različne težave – od aken do dermatitisa, ekcemov, vnetja in razdraženosti.
 • Eteris, naravna eterična olja, primerna za aromaterapevtsko rabo s certifikatoma Naravna kozmetika ali Ekološka kozmetika in aromaterapevtskim certifikatom Aromacert.

Izdelki so na voljo v prodajalnah Sanolabor, nekaterih lekarnah in na njihovi spletni strani.

FLOWER AND SPICE

Moderna lekarna

slovenska kozmetika flowers and spice beautyfullblog

Po študiju ekološke znanosti o oskrbi kože na britanski Formuli Botanica, vodilni akreditirani šoli za kozmetične znanosti, se je Slovenka Karmen Novak zaljubila v naravno nego kože in njene velike koristi. Kozmetiko Flower and Spice ustvarja na Nizozemskem, izdelki pa so nato izdelani v Švici. Vse 100% naravne in ekološke sestavine, ki jih uporabijo za izdelke Flower and Spice, izhajajo iz 22-letnih partnerskih odnosov z manjšimi kmetijami in dobavitelji iz več kot 45 držav po vsem svetu. Izdelki so namenjeni urbani ženski, ki živi dokaj stresno življenje in nima časa iti v naravo. ”Trust your instict. Bring nature back to your daily life” je slogan slovenske kozmetike Flower and Spice.

♥⇒ Ta hip preskušam Midnight Serum, izdelek, s katerim je Karmen začela zgodbo Flower and Spice in ki obljublja kot cvetni lističi mehko, navlaženo in gladko kožo. Več o serumu lahko prebereš na spletni strani Flower and Spice.

GAIA LUNA

Izdelki z dodano pozitivno vibracijo

”Zavedam se, da imajo zelišča in rastline zelo močne vibracije in energije, zato le-te z ljubeznijo in skrbjo vnašam v izdelke, ki posledično negujejo ne le vašo kožo, temveč tudi dušo,’’ pravi njena ustanoviteljica Simona.

♥⇒ Še posebej zanimivi se mi zdijo izdelki za čiščenje in nego las, zato sem na spletni strani Gaia Luna naročila Serum za obnovo suhih las in za zaščito konic. Ko ga preizkusim, podam oceno.

GLINA

Naravni ritual zdravja

Tina Avguštin nadaljuje 60-letno družinsko tradicijo dela z glino. Prejšnje generacije glini za zdravstvene in lepotne namene niso posvečale velike pozornosti, saj niti ni bilo velikega povpraševanja. Ker so Tinina strast glina, masaža, terapija in nega, je bila Glina logično nadaljevanje. Z veliko podporo družine je začela razvijati GlinaSi in Clay Ritual kolekciji. Vsebujeta kozmetične izdelke z glino, ki delujejo terapevtsko.

 • GLINENI RITUAL ZDRAVJA: GlinaSi kolekcija predstavlja izdelke, ki so v prvi vrsti namenjeni zdravju (Prečiščena glina za pitje, Pripravljena glina za obloge in Glina v prahu za kopeli).
 • GLINENI RITUAL LEPOTE: Clay Ritual kolekcija zajema ročno izdelane naravne glinene kozmetične izdelke, ki so rezultat 60-letne glinene tradicije in profesionalnih kozmetičnih izkušenj ter so zelo učinkoviti, bogati z naravnimi sestavinami in primerni za vsakodnevno glineno razvajanje (šamponi, maske, mila, dezodoranti, itd).

Izdelki so na voljo v spletni trgovini glina.si.

GREEN LINE

Skrb za dolgoročno lepoto kože

Ilirija je podjetje, ki se lahko ponaša z izjemno široko in pestro ponudbo kozmetike, med njimi je tudi blagovna znamka Green line. V izdelke vgrajujejo naravne in aktivne učinkovine, ki dokazano delujejo in dolgoročno koristijo koži. Vsi izdelki Green line so razviti v lastnem laboratoriju in izdelani v domači proizvodnji. Nega obraza vključuje pester nabor negovalnih izdelkov in izdelkov za čiščenje obraza.

https://www.greenline.si/sl/

HEMP TOUCH

Kozmetika, ki združuje moč cvetic in konoplje

Hemp touch vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

”Večina kožnih težav ima svoje korenine v naših čustvih,’’ pravijo pri Hemp Touch. Zato so kozmetiko zasnovali predvsem tako, da občutljivo in problematično kožo spodbudi, da si zna pomagati sama. Ključ so izvlečki cvetic in konoplje. Vedno izbirajo naravne sestavine z znanim poreklom, zavračajo sestavine z negativnim okoljskim odtisom in skrbijo, da je kar največji delež sestavin lokalnega izvora. Mazila izdelujejo v Sloveniji, nedaleč od njihovega polja konoplje, kar jih omogoča, da je njihova proizvodna veriga kratka in okolju prijazna.

Poleg kozmetike v embalaži običajne velikosti (kreme, olja, izdelki za čiščenje kože, izdelki za lase …) so na voljo tudi manjše, testne različice. Preveri na spletni strani Zeleni dotik.

INTIM.ME

Prvi nadomestek vseh vlažilnih robčkov

Intim.me so naravni geli za osebno nego, intimno in otroško nego. Običajni robček ali toaletni papir spremnijo v negovalno krpico, ki nežno očisti in in neguje kožo. S prilagojenim pH in izbranimi sestavinami so primernimi tudi za najbolj občutljivo kožo in sluznico. 

https://intimme.eu

♥⇒ Všeč mi je INTIM.ME Traveller brez dodanih dišav, gel, ki je ustvarjen za nežno, a učinkovito intimno in osebno nego na poti ali doma.

KARBONIR

Naravna kozmetika z dodatkom aktivnega oglja

Karbonir vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Črno milo, črna zobna krema, črni dezodorant? No, ni nujno, da je vse kar vsebuje aktivno oglje, črne barve. Zaradi njegove vsebnosti pa kozmetika zagotovo deluje očiščevalno, saj aktivno oglje razstruplja. V ponudbi mlade znamke Karbonir so še zobne ščetke in pomlajevalni serum za obraz. Na voljo je na spletu, v manjših butičnih oz. ekoloških trgovinah ter v večjih sistemih, kot so DM Slovenija, Drogerije Tuš, Sanolabor, Kalček in drugih.

KATARINCA

Nega za občutljivo kožo

Katarinca vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Katarina je mamica živahnih in simpatičnih triletnih dvojčic, ki imata že od rojstva atopijski dermatitis (kronično kožno vnetje alergijskega porekla, ki ga spremljajo suha, razdražena in srbeča koža), kar zahteva posebno in vsakodnevno nego. Njuno stanje jo je spodbudilo k temu, da se čimbolje spopade z njunimi težavami in začne sama izdelovati zdravju prijazne naravne kozmetične izdelke. Primerni so tako za nego zdrave kot tudi občutljive kože in kože, nagnjene k alergijam, kožnim boleznim, dermatitisu, ekcemom. Če se tudi ti srečuješ s podobnimi težavami kože, pokukaj na stran Katarinca.si.

KOKO

Kozje mleko za meee-hko kožo. In tudi zdravo.

Kozje mleko ima enak pH kot naša koža, zato naj bi ga dobro prenašala tudi občutljiva koža. KOKO izdelki za nego kože so izdelani iz najkakovostnejših organskih in naravnih sestavin. Vsebujejo kozje mleko najboljše kakovosti, BIO konopljino olje, rastlinska masla in hidrolate organskega porekla, vitamine ter druge aktivne sestavine. Embalaža vsebuje brezzračne ‘air-less’ vsebnike, kar prepreči neposreden stik izdelka z rokami in tako mikrobiološko kontaminacijo izdelka, zato  izdelki ostanejo neoporečni ves čas roka trajanja. Primerni so tudi za reciklažo, saj ne vsebujejo nobenih sestavnih delov, ki bi jim preprečili vstop v reciklažni tok. Izdelki so kupcem na voljo v spletni trgovini Ko-ko.si in maloprodajnih trgovinah po Sloveniji.

KUPALA

Naravna trda mila s posebno zgodbo

kupala trdo milo vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

V ta zapis nisem vključila vseh ponudnikov trdih mil, pravzaprav nobenega, ki izdeluje samo trda mila, razen znamke Kupala, ker ima dolgo tradicijo, lepo zgodbo in je res močno povezana z naravo. Zgodba pravi:

”Oče Florijan je navdih iskal v staroslovanskih običajih. Pripovedoval je o praznovanju najdaljšega dneva v letu, prazniku sonca, buhteči naravi in neverjetni moči Kupala, otroka boga ognja Semarga in boginje vode Kupalnice. Na dan Kupala se je častilo naravo in njeno neustavljivo moč, verjelo se je, da je ta najsvetlejši dan v letu napovedal usodo narave, obredi, ki so se na tisti dan izvajali, pa so prinašali blaginjo in življenjsko srečo. Kupala ima danes enako vodilo. Naša ročno izdelana mila po Florjanovi recepturi nastajajo iz rastlin, ki jih vzgajamo na vrtu. Odišavimo jih z eteričnimi olji, dodamo jim izbrana zelišča in jih obarvamo z začimbami. Za nego jih obogatimo s kokosovim, sončničnim, oljčnim ali mandljevim oljem.’’

Mila so čudovita po sestavi in dizajnu. Na voljo so v 100 g kosih, pakirana posamično ali v darilnih setih. Posebnost pa je tudi njihovo milo na kilo, ročno po hladnem postopku izdelano naravno milo, primerno za predelavo v trdo/tekoče milo ali pralni prašek po lastni želji in domišljiji. 

Mila Kupala so na voljo v nekaterih turističnih prodajalnah; HoneyHouse v Ljubljani, Sayonara na aerodromu Brnik, v Prodajni galeriji na Blejskem otoku… seveda pa tudi na njihovi spletni strani Kupala.

LA VITA

Sistem za čiščenje kože

Zaenkrat je edina stvar, ki jo ponujajo na spletni strani Lavita Cosmetics paket, v katerem sta dve maski za obraz, krema, čopič za nanos maske in krpica za odstranjevanje. S pomočjo tega sistema naj bi bila tvoja koža očiščena nečistoč, lepša in bolj sijoča.

LEPA VIDA

Naravna kozmetika, navdihnjena z morjem, soljo in zelišči Slovenske Istre

lepa vida slovenska kozmetika naravna

Kolekcija Lepa Vida je 100 % naravna in v celoti izdelana v Sloveniji. Sol za kopel je ročno pridelana v Krajinskem parku Sečoveljske soline, ki so ene redkih solin na svetu, kjer se sol pridobiva po več stoletij starih postopkih s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov. Bogata je z minerali morja, ki med kopanjem prihajajo v stik s kožo.

V ritual domačega SPA-ja je poleg soli za kopel ali slanice, matične vode, lepo vključiti tudi druge izdelke Lepe Vide, ki dodatno prispevajo k blagodejnemu učinku soli in kožo negujejo s solinskim blatom, rastlinskimi olji in naravnimi eteričnimi olji visoke kakovosti. Iz kolekcije Lepa Vida, ki je na voljo v drogerijah Dm, lahko za domači SPA uporabiš še Solinsko blato, Sol za piling (vrtnica, verbena), Olje za telo (vrtnica, sivka, Mediteran), Mleko za telo (vrtnica, verbena). Izdelki ne vsebujejo parabenov, parafina, silikonov, umetnih barvil in umetnih dišav.

Znamka je na voljo v Dm-u in trgovinici Piranske soline v Ljubljani.

♥⇒ Izdelke sem preizkusila tudi sama in jih opisala v tem zapisu. Še posebej všeč mi je slanica.

MADRES

Naravni in etični izdelki

Madres je ročno izdelana slovenska kozmetika iz skrbno izbranih naravnih sestavin, ki nosi certifikat CosmEthically ACTIVE. Najbolj priljubleni so njihovi dezodoranti, polnjeni v razgradljivo, kartonasto embalažo. Poleg teh pa ponujajo še čistilno olje in serum. Znamko lahko spoznaš na njihovi spletni strani Madres.si.

♥⇒ Deodorante Madrs sem preizkusila tudi sama, mojo oceno najdeš v zapisu To so učinkoviti naravni dezodoranti.

MAYARULA

S certifikatom potrjeno aktivna, ročno izdelana naravna kozmetika

slovenska kozmetika Mayarula cvetni vlažilni serum oljni vitaminski slovenska kozmetika
Odlična seruma (vlažilni in vitaminski) z aktivnimi naravnimi učinkovinami. Priporočam.

Magistro farmacije Darjo Gornjak Korošec privlačita fitoterapija in aromaterapija. Pred štirimi leti se je njeni družini pridružila temnopolta deklica, ki ima zelo suho kožo in še bolj suhe in posebne lase, zato se je začela izobraževati še na področju naravne kozmetike, saj ji je želela ponuditi naravno nego. Ustvarila je kozmetično linijo Mayarula. V imenu se skrivata olje marule ter ime njene punčke Maye. 

Rdeča nit kolekcije Mayarula sta eterično olje smilja in rastlinsko olje marula, to je afriško olje s prijetnim oreščkastim vonjem in dobro vpojnostjo. Kozmetika ne vsebuje vode, namesto nje Darja uporablja cvetne vode oz. hidrolate. Vse učinkovine so organske pridelave (kozmetika nosi Certifikat Organic in Certifikat CosmEthically ACTIVE) in izbrane tako, da v sinergiji kar najbolje podpirajo naravno delovanje zrele kože. Kolekcijo sestavljajo čistilno mleko, tonik, vlažilni serum, vitaminski serum, krema za okrog oči, dnevna vlažilna krema in bogata krema proti staranju. Zgodbo kozmetike in posameznih izdelkov spoznaj ter si privošči nakup na mayarula.si.

⇒♥ Preizkusila sem celotno ponudbo izdelkov. Senzorično so prijetni in če bi ti morala predlagati le enega za prvi preizkus, to ne bi bilo mogoče, saj sem enako navdušena nad dvema. To sta Cvetni vlažilni serum in Oljni vitaminski serum, ki sem ju podrobno predstavila v tem zapisu. Priporočam pa tudi branje Darjine e-knjižice Značilnosti zrele kože in aktivne učinkovine pomlajevalne kozmetike, ki si jo prav tako potegneš iz Mayaruline spletne strani.

MEDEX

Specialist za pomladitev kože, tudi s prehranskimi dodatki

vsa slovenska kozmetika in izdelki beesecret medex
Serum s čebeljim strupom za pomladitev kože. Kdor ga poskusi, postane zvest uporabnik.

Beesecret linija vsebuje negovalno formulo s čebeljim strupom za naravno pomlajen videz zrele kože. Žametna tekstura z bogatimi negovalnimi sestavinami poskrbi za gladko, sijočo in mehko kožo obraza in vratu. Bogato nahrani kožo vse do globljih plasti. Čebelji strup in druge naravne sestavine zmanjšajo izrazitost gub, obenem pa upočasnjujejo njihovo prezgodnje nastajanje. Izdelki so na voljo v spletni trgovini Beesecret.si.

⇒♥ S pomočjo Medexa skrbim za svojo kožo tudi od znotraj, saj je to veliko bolj učinkovito. Prehranski dodatek kolagen uživam že četrto leto, vse moje izkušnje, napotke za izbiro glede na tvoje potrebe in kakšne so marketinške laži v zvezi s kolagenom, boš našla na blogu, če v iskalnik pod ta članek vtipkaš kolagen. Preizkusila sem tudi tri nove prehranske dodatke: Anti-celulit (oceno najdeš tukaj), Ceramidi in Hyaluron.

MILO ZA DRAGO

Ročno narejena mila

vsa slovenska kozmetika in izdelki milo za drago

Milo za drago so naravna trda mila, izdelana po hladnem postopku. Narejena so na osnovi prvovrstnih rastlinskih olj, zelišč preverjene pridelave in naravnih dišav ter barvil. Mila so nežno odišavljena in obarvana izključno z naravnimi eteričnimi olji in barvili. So naravna mila brez umetnih barvil, parfumov in dišav ter okolju škodljivih sestavin. Izdelki niso testirani na živalih. Zaradi ročne izdelave se mila med seboj lahko po obliki, barvi in vonju malenkostno razlikujejo.

Ustvarjanje znamke se širi še na druge izdelke iz različnih naravnih materialov, poglej, kaj vse je na voljo na milozadrago.si

MIA NARAVNA KOZMETIKA

Naravna kozmetika preprostih formul

To kozmetiko sem zasledila na Instagramu in po skoku na njihovo spletno stran ugotavljam, da je najbrž namenjena bolj mladim uporabnicam, ki vseeno prisegajo na naravno kozmetiko. V ponudbi je 8 izdelkov preprostih formulaciji, ki zadostijo osnovnemu čiščenju in negi kože: čistilna pena, hidrolat, micelarna vodica, krema za obraz, krema za telo, piling, glinena maska in po novem anti-age krema.

MISS ALICE

Trendna, ‘čista’ in naravna kozmetika

miss alice slovenska kozmetika serum

Po besedah njene ustanoviteljice, Špele Cegler, je poslanstvo kozmetike Miss Alice v tem, da spodbudi bejbe, da se začnejo počutiti samozavestno v svoji koži in si upajo slediti svojim sanjam! Izdelki Miss Alice so brez sestavin živalskega izvora in ne vsebujejo parafina, parabenov, silikonov. V njihovi ponudbi so na voljo serumi, kreme in pilingi za obraz ter telo, anticelulitno olje, maslo, bronzer, dezodoranti in maska za lase. Znamka nagovarja mlade punce s trendnim videzom, popularnimi aktivnimi sestavinami (hialuronska kislina, niacinamid, vitamin C) in graditvijo Miss Alice skupnosti.

https://si.missalicecosmetics.com

MOIKA

V tej naravni kozmetiki boš našla veliko lokalno pridelanih sestavin

moika slovenska kozmetika beautyfullblog

Moika Natural Cosmetics je slovenska blagovna znamka, ki proizvaja izdelke za nego kože iz lokalnih in naravnih surovin iz neokrnjenih predelov Slovenije. Velik del izvlečkov proizvedejo sami. Proizvajalci rastlinskih olj so slovenske ekološko certificirane kmetije in oljarne. Moika ponuja izdelke za nego obraza in telesa, v ponudbi pa boš našla tudi puder z naravnimi negovalnimi učinkovinami. V spletni trgovini Moika.si najdeš Cvetno, Gorsko, Travniško in Gozdno linijo, ki med drugim ponujajo obrazne vodice, vlažilne in pomirjujoče kremice, olja in čistilne gele, za nego telesa pa so na voljo geli za prhanje in zeliščno blagodejno mazilo.

⇒♥ Se z Moikinimi izdelki še nisi srečala? Priporočam ti Šipkov serum, ki res lepo vlaži in neguje zrelo kožo, balzam za ustnice, ker resnično neguje, zraven pa še ‘zbudi’ z vonjem, puder, če iščeš nekaj naravnega, negovalnega in srednje prekrivnega. Misliš, da so to vsi izdelki? Še zdaleč ne, moj priljubljen je še npr. Gel za prhanje Gorski cvet.

MY SPIRIT

Prva slovenska parfumska hiša

Čeprav se zdi, da je My Spirit znamka Rebeke Dremelj, pa je to le ena od uspešnih zgodb in linij podjetja My Spirit, ki ga sestavljajo štirje mladi parfumski navdušenci in kar polovica jih je moških ;).

Ponujajo cenovno dostopne dišave za ženske, moške, pa tudi otroke. V nekaterih stekleničkah lahko prepoznaš poznane klasične dišave.

Poleg dišav so na voljo tudi dišavne meglice, Parfumska mleka, Parfumski geli za prhanje, Hranilna krema za roke, otroška negovalna krema. Ta hip so številne dišave v akciji, preveri tukaj.

NABIE

Kozmetika in prehranski dodatki s CBD-oljem

Nabie vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

V trgovinici v stari Ljubljani in na spletni strani Nabie boš našla kozmetiko, ki vsebuje CBD-olje. Vsi izdelki so iz naravnih sestavin in ne vsebujejo parfuma, parabenov, formaldehidov, mineralnih olj, ftalatov, sulfatov. Vsi izdelki so primerni za vegane.

V ponudbi so Liposomalna krema, Pomiritveni balzam z vitaminom E, Balzam s cinkom, Olje za telo s šipkovim oljem, Regenerativno olje z arniko, Sproščujoč losjon z magnezijem.

⇒♥ Dva izdelka, ki sta kar v naši domači družinski lekarni sta Nabie Calmin Recover balm za hitrejše celjenje malih ranic in Nabie Rush balm (balzam s cinkom) za problematično kožo z izpuščaji, mozoljčki ali nagnjeno k atopičnemu dermatitisu.

NANI KOZMETIKA

Ročno narejena naravna kozmetika izpod rok ustvarjalke

nani vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Katarina, ustvarjalka kozmetike Nani, je pravzaprav umetnica, ki skozi ‘milnarjenje’, ustvarjanje kopeli in balzamov za ustnice pa tudi lovilcev sanj, sprošča svojo kreativno žilico, dobre vibracije in ljubezen do narave.

Pravljično pisano kozmetiko odkrij na spletni strani Nani.

NARAVNA KOZMETIKA ASTREJA

Zdravilna mazila za ljudi in hišne ljubljenčke

astreja vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

”Cilj Astreje je približati najino domačo naravno kozmetiko ljudem, njihovim živalim in jim na naraven način olajšati ali odpraviti težave,” pravita ustanoviteljici Irena in Teja, ki na spletni strani Astreja ponujata mazila z ognjičem, smiljem in smreko v različici za ljudi in za živali.

NELIPOT

100 % učinkovita in 100 % naravna kozmetika, pravijo oni. Jaz pa 100 % posebna.

nelipot slovenska kozmetika beautyfullblog

Vse skupaj se je začelo kot nedolžno igranje z lonci v mali kuhinjici, ko pa sta ustanovitelja zamešala res dobro in delujočo kremo sta se odločila, da jo predstavita širšemu krogu ljudi. Nelipot je tako decembra 2014 zakorakala na slovenski trg. Želja Tine in Simona je ponuditi izdelke, ki bodo prav takšni, kot so bili v časih naših babic in dedkov, ko smo še poslušali naravo in vedeli, da nam večino stvari lahko da kar ona sama. Želita pa tudi, da ko se srečaš z Nelipot kozmetiko in jo odpreš, spoznaš, da jo je eden od njiju naredil in zavil prav zate. Priporočam, da jo spoznaš v megamarketih InterSpar ali na strani Nelipot.si.

⇒♥ V naši hiši vedno najdeš vsestransko mazilo Masha, dezodorant, ki je primeren tudi za po britju ali za najstnike Mladizhen ter masažno olje Lublen, ki je lahko tudi intimno olje ;). Sicer pa slovenska znamka kozmetike Nelipot ponuja dezodorantne kreme, olje za telo, mazilo, prašek za zobe ter svečo.

NOAGE

Naravni izdelki z aktivnimi učinkovinami izpod rok farmacevtov

slovenska kozmetika noage famacevtska naravna kozmetika

Noage je 100 % naravna in rastlinska kozmetika z organskimi sestavinami, kjer je to le mogoče. S spoštovanjem do narave in znanosti uporabljajo znanstveno in kulturno znanje o botaničnih bioaktivnih učinkovinah in ga pretvarjajo v moderno aktivno kozmetiko. Namesto da le zdravijo simptome, želijo odpraviti jedro kožnih težav in znakov prezgodnjega staranja. Uporabljajo le suhe, standardizirane farmacevtske rastlinske ekstrakte, saj z njimi lahko dosežejo med 20- in 100-krat višjo koncentracijo bioaktivnih učinkovin, kot pa je industrijski standard. Noage zaenkrat ponuja 9 izdelkov, več o ponudbi pa boš našla na njihovi spletni strani noage.me.

NOELA

Izdelki z visoko vsebnostjo polžje sline

Slovenska kozmetika Noela krema polžja slina Beautiyfullblog Startaj Slovenija

Podjetje Noela je pred nekaj leti začelo s polžjo farmo za kulinarične namene. Zaradi povpraševanja trga so sčasoma svoj izziv videli v izdelavi kozmetičnih izdelkov vrhunske kakovosti. Nastala je krema Noela, ki vsebuje kar 40 odstotkov polžje sline. To je ena najbolj koncentriranih formul na trgu. Svojo potrditev je Noela dobila tudi v okviru projekta Štartaj Slovenija, kjer je bila razglašena za Hit produkt 2017. Družinsko podjetje znamko Noela razvija naprej in pripravlja nove izdelek s polžjo slino. Zadnja novost je krema Noela Airless v manjšem in bolj priročnem pakiranju, primernem za potovanja.

https://www.noela.si

⇒♥ Oceno slovenske kreme s polžjo slino lahko prebereš v zapisu Dvojni test kreme Noela.

NONA LUISA

Naravna kozmetika z noto Goriških brd

vsa naravna kozmetika in izdelki nona luisa

Ustanovitelji Nona Luise verjamejo, da lahko vsakdo poudari svojo lepoto s pomočjo neprecenljive moči narave in brez uporabe nevarnih kemikalij, ki ogrožajo zdravje in onesnažujejo Zemljo.

Vsi izdelki so izdelani v majhnih serijah in ročno, za kreacijo skrbi ekologinja Katjuša, ki se pri ustvarjalnem delu nenehno izobražuje, spremlja nove trende. Velik poudarek dajo izboru sestavin, vedno preverijo izvor, sestavo in dobavitelja. Prav tako tudi skrbno izbirajo ustrezno embalažo, ki mora biti ekološka in hkrati praktična za uporabo.

V osrčju Brd, znotraj srednjeveške vasice Šmartno, so leta 2013 odprli trgovinico, kjer lahko vse izdelke testiraš, preizkusiš in tudi kupiš. Trgovina je urejena skladno s celotnim konceptom None Luisa, ekološko in naravno. Opremo trgovinice sestavljajo stare briške omare, ki so bile večinoma namenjene odpisu, veliko predmetov je tudi recikliranih. Izdelki so prav tako na voljo v spletni trgovini NonaLuisa.

NORA4

Naravni izdelki brez škodljivih sestavin

NORA4 se zavezuje k uporabi samo tistih sestavin, ki neposredno koristijo zdravju kože, podpirajo njeno delovanje ter ji povrnejo izgubljen sijaj. So brez sulfatov (SLS / SLES), silikonov, parabenov, mineralnih olj, sintetičnih barv in parfumov. Izdelki NORA4 zagotavljajo optimalno vlaženje kože, ter jo ob tem nahranijo, zaščitijo in obnovijo. To jim omogoča 100% naravni kompleks hibiskusa, šipka, zelenega čaja, aloe vere, virginskega nepozebnika in hidrolata vrtnice. NORA4 so 100 odstotkov naravni, cruelty free, brez glutena in veganski. Več boš našla na nora4.com.

ODORI

Obilje narave ujeto v ekološke izdelke, ki omogočajo večkratno polnjenje

odori vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Ko sem spoznala Nino, ustanoviteljico znamke Odori, sem videla, da svoje izdelke ustvarja z veliko predanostjo okolju: ”Zelišča in cvetove z Ljubljanskega barja poberemo, stisnemo in zmeljemo, da pridobimo dragocena olja in esence, ki vam jih ponudimo v okolju prijazni embalaži, namenjeni večkratnemu polnjenju. Bistveno pri procesu izdelave je, da sestavin ne pregrevamo, zato ohranimo vse učinkovine dodanih izvlečkov. Večino sestavin pripravimo, vzgojimo in izdelamo sami. Raziščemo in preizkusimo tehnološke postopke, pravilna zaporedja, temperature in procese. Imamo svoj zeliščni vrt in lasten čebelnjak. Kadar je mogoče, so naši izdelki veganski, vsi pa nastanejo brez postopkov, ki bi kakorkoli poškodovali živali.”

V ponudbi na spletni strani Odori so dezodoranti v pršilu, sončne kreme, masla in mazila za telo, maska za lase, šampon, mila, balzam za po britju … 

⇒♥ Uporabljam tudi Odori čistila, ki sem jih priporočila že v tem zapisu. Izdelki so tudi v res ličnih embalažah.

PELIA ORGANIC

Razkošni, ročno izdelani naravni pilingi

‘’Morda je prav skodelica ročno izdelanega, naravnega pilinga tista, ki ti lahko pomaga odstrniti dele sebe, ki ti ne služijo več, in te opomni, da zasiješ, kot ti je od nekdaj bilo namenjeno,’’ je zapisano na čudovitem Instagram profilu te znamke, ki ponuja luksuzne organsko certificirane (certifikat Organic) pilinge.

Na listi želja imam zabeležen Hranilni piling Lotus, ki občutljivo, suho kožo mehča z drobci lotusa in spodbuja k obnovi, s karitejevim, mangovim in kupuasujevim maslom ter oljem grozdnih pešk, kamelije in sončničnih semen pa vlaži in neguje.

https://pelia-organic.com

RENČELJ KOZMETIKA

Naravna kozmetika s pridihom Krasa za vso družino

renčelj vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Si že videla fotografije polj sivke z našega Krasa? Najbrž pripadajo družini Renčelj iz vasice Povir na Krasu. V svoje naravne kozmetične izdelke namreč vključuje kraške in sredozemske dišavnice, ki uspevajo na njihovih njivah ali v njihovi okolici. Izbirajo zgolj kakovostne sestavine ter se izogibajo sestavinam, kot so parabeni, sulfati, umetna barvila, sintetični parfumi itd. Vsi kozmetični proizvodi so dermatološko testirani in podkrepljeni z ustreznimi testi uporabnosti in učinkovitosti s strani akreditiranega laboratorija JSH Hamilton.

Na spletni strani Rencelj.si boš našla kakovostno naravno kozmetiko Renčelj, ki vključuje izdelke za nego obraza, telesa, las, odišavljanje doma in eterična olja ter hidrolate.

⇒♥ Ta hip v sodelovanju z parfumerijo Muller poteka nagradna igra za voden ogled nasadov sivke na posestvu Renčelj kozmetike na slikovitem Krasu za dve osebi. Informacije boš našla na spletni strani Renčelj.

THE ROYAL AFFAIR

Izbrane sestavine za naravno, a kakovostno nego las

Čisto nova slovenska znamka ponuja nego za lase, ki vsebuje veliko naravnih sestavin, kot so arganovo olje, olje makadamije in kana. Zaenkrat so na voljo šampon, balzam, maska za lase. Vse embalaže je mogoče reciklirati.

https://theroyalaffair.eu

SKINFAIRYTALE

100% naravna terapevtska kozmetika

skinfairytakle vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Katarina Fajfar, ustanoviteljica na Instagramu priljubljene kozmetike pravi: ”Naši izdelki so predvsem namenjeni problematični koži in težavam s kožo (luskavica, dermatitisi, rozacea …). So veganski in 100% naravni. Tudi letos bomo ponudili uspešnico za poletno razvajanje, naravni samoporjavitveni izdelek, nadgradnjo lanskoletnega ChocoTanLotion. Močno pa se trudimo tudi z izdajo naravne a učinkovite kreme za zaščito pred soncem. ”

Če imaš težave s kožo, ti priporočam, da se s Katarino povežeš preko spletne strani SkinFairyTale.

⇒♥ Oceno dezodorantov SkinFairytale Deo, ki so 100% naravni in brez sode bikarbone, aluminijevih soli in alkohola, na voljo pa kar v treh dišavnih različicah: Meta & črni poper, Sivka, majaron & Ylang Ylang, Figa & Bezeg sem zapisala tukaj.

SUBRINA

Več kot sinonim za balzam

Zgodba nege las Subrina se je začela leta 1958. Podjetje Ilirija je na trgu nekdanje Jugoslavije predstavilo prvi balzam za hitro regeneracijo las z imenom Subrina. Tako se je liniji šamponov Narta pridružil za takratni čas edinstveni izdelek v lasni kozmetiki, balzam za lase. Leto 2004 je bilo za blagovno znamko Subrina izjemno pomembno, saj je z novo strategijo postala krovna blagovna znamka s ciljem širjenja na druge kategorije nege telesa in z razvojem barv za lase Subrina. Subrina je tako prehodila pot od enega samega inovativnega izdelka, balzama za lase, do blagovne znamke, ki zajema širok nabor negovalnih lasnih izdelkov in izdelkov za oblikovanje las, problemskih šamponov Subrina Recept, otroških šamponov in gelov za prhanje Subrina Kids, barv za lase in negovalne linije za telo Subrina.

https://subrina.si/sl/

QUINTA ESSENTIA

Z žmohtom narejeni naravni izdelki

Kopalne soli, trda mila in hidrolati so izdelki, ki jih zaenkrat ponuja nova naravna kozmetika Quinta Essentia. ”Ljudskih modrosti in receptov vsekakor ne gre preprosto zavreči, vendar pa, naj ostanejo tisti skriti »peti element« v izdelkih, ki jih sicer utemeljuje prava znanost…” pravi ustanoviteljica Ajda Hajdinjak, inženirka kemijskega inženirstva.

Predvidevam, da se je kozmetika rodila v preteklem (2020) letu in je še čisto nova, zato bom vesela tvoje izkušnje, saj jo sama še nisem imela priložnosti spoznati.

https://www.quintaessentia.si

YOUTHIER

Unikatni obrazni serum glede na potrebe tvoje kože

skinfairytakle vsa slovanska kozmetika naravna beautyfull blog

Pri novi slovenski znamki Youthier, ki je pravzaprav podmladek znamke AlpStories (glej na začetek zapisa), pravijo: ”Ko gre za kozmetiko in lepoto, ni enega najboljšega izdelka. Ker je vse… odvisno. Od tipa kože, demografije, načina življenja … Zato je ‘najboljši izdelek’ tisti, ki je narejen izključno za vas.”

Youthier ponuja personaliziran serum v čudoviti embalaži. S pomočjo kratkega vprašalnika in fotografije, ki ju pošlješ pred nakupom, prejmejo vse potrebne informacije o težavah, ki pestijo tvojo kožo, da ti lahko pripravijo osebno formulo. Na blagajni spletne strani Youthier pa boš lahko poleg seruma kupila še najbolj priporočljivo kremo njihove izdelave.

Poznaš še kakšno slovensko kozmetiko, ki je nisem omenila? Če imaš med naštetimi svojo favoritko, v komentar napiši, kateri izdelek ti je najljubši. Hvala.

Maham,

Nika

*Foto: Promocijsko gradivo znamk, Nika Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 Comments
 • Irena Hvala
  21 februarja, 2019

  Nona Luisa, ki že vsto let ponuja naravne in ekološke izdelke narejene iz večinoma slovenskih sestavin. Vsi izdelki, ki sem jih preizkusila in jih redno uporabljam so res top in tudi izbira izdelkov je zelo pestra. Pa še vse je tako cjute zapakirano <3.
  Pozdravček Irena

  • NIKA
   22 februarja, 2019

   Hvala za informacijo Irena, bom pogledala. Kje pa je na voljo ta kozmetika?

 • Tina
  21 aprila, 2020

  Moja favoritka je seveda Miss Alice! 🙂 Noro dišeči in vlažilni serumčki! In vsi ostali izdelki! Ljubezen na prvi pogled 🙂

  • NIKA
   27 aprila, 2020

   Hvala za tvoje mnenje Tina. Sama je še nisem poizkusila, zaenkrat je še toliko ekoloških bonbončkov, da se sladkam z njimi. V prihodnosti pa morda tudi.