OCENA: Dvojni test kreme Noela

Počasi se daleč pride … tudi do ocene o delovanju kreme s polžjo slino, Noele.

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

Učinkovitost polžje sline sem raziskovala in preizkušala že pred leti (poglej zapis spodaj), a kakšnih študij o tem, da je dokazano učinkovita, nisem našla. Zato sem tokrat, pred preizkušanjem slovenskega izdelka, kreme Noela, ki vsebuje kar 40 % polžje sline, za pomoč pri iskanju dokazov o njeni učinkovitosti prosila mag. Nino Glamuzino Kranjc. Je soustanoviteljica Aikon Academy in predavateljica na omenjeni akademiji, zato daje stroki poglobljena znanja in usmerjene informacije za uspešno reševanje dermatološko-kozmetičnih problematik.

Polžja slina, za to je dokazano dobra

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

Mag. Nina Glamuzina Kranjc opozarja, da je sama sestava mukoze (sline) odvisna od tipa polžje sine in tudi od tega, ali je polž pri pridobivanju pod stresom ali ne. Običajno je polžja slina sestavljena iz hialuronske kisline, proteinov in antioksidantov. Ga. Glamuzina Kranjc poudarja, da obstaja relativno malo objavljenih študij o učinkih polžje sline, tiste ki so, pa indicirajo naslednje učinke:

 1. Študije izkazujejo, da pospešuje celjenje ran in daje optimalne pogoje za pospeševanje regeneracije kože, vendar v kombinaciji polžje sline in Chitosana.
 2. Klinične študije potrjujejo, da izboljša stanje vlažnosti in zmanjša TEWL (transepidermalno izgubo vlage).
 3. Dvojno slepa klinična študija s placebom je dokazala, da v 12 tednih pride do izboljšanja stanja gubic okoli oči in povečanja tonusa kože, tako da pripomore h glajenju gubic (8 % polžje sline).

Pri tem me je ga. Glamuzina Kranjc opozorila, da je pri pregledu liste sestavin (INCI) Noele v formulaciji našla uporabljen konzervans fenoksietanol  (INCI navedba phenoxyethanol), ki je po Ekocertu (industriji naravne kozmetike, najbolj prepoznanem naravnem/ekološkem/organskem certifikatu), prepovedan. Krema Noela vsebuje sicer kar 95% odstotkov naravnih sestavin, ni pa organsko certificirana.

 

Helenina ocena Noele

Ker sem sama v septembru in oktobru testirala kremo za obraz z arganovim oljem, nisem želela prekiniti nege in kožo ‚obremeniti’ z novim testom, zato sem za pomoč pri preskušanju Noele prosila bralko, sama pa sem jo nanašala le na brazgotino po carskem rezu in Belinem ‚ostanku’ noric. Izpoved bralke, ki je Noelo preizkušala, je:
„Oktobra sem dobila nalogo, da v enem mesecu preizkusim in podam svoje mnenje za novo kremo na slovenskem trgu, ki je bila predstavljena v okviru projekta Štartaj, Slovenija!.
»Krema vsebuje polžjo slino, ki naj bi imela izjemno sposobnost regeneracije, hkrati je polžja slina naraven vir kolagena, hialuronske kisline, elastana, alantoina, antioksidantov, proteinov in vitaminov.« (povzeto po Spar Slovenija)
Kako se to fino sliši …
No, ker sem stara že nekaj čez 30, mi pripada tudi že kakšna smejalna guba okrog oči, na čelu pa se mi delata dve predvsem od pogleda ‘Kaj vraga temu ni jasno?!’ Na živce mi gredo vedno večje pore po koži v predelu lic, ki jih filtri na telefonu tako lepo polikajo. Zaradi teh mojih pridobitev sem kremo z veseljem zagrabila in se naslednji dan od prejema začela z njo mazati – prvi teden dvakrat na dan, potem je pa Gorenjka v meni skočila v zrak, naj le malo pazim, ker mi je bo zmanjkalo, preden se testno obdobje konča, in sem se do konca mazala le zjutraj.
Zjutraj je moja običajna rutina umivanje obraza z micelarnim gelom, nanos kreme, kava (da se krema vpije), nanos tekoče podlage in bojnih barv. Večerna pa odstranjevanje ličenja z micelarno vodico, umivanje z gelom in brisanje s toplo brisačo. Zvečer se s kremo običajno ne mažem.
Grem od začetka: A veš, kako mi je bilo, ko sem odprla škatlo s kremo? Ja f%$#k, kaj bom še nase dala?! Polžja slina … predsodki v glavi … polži niso ravno nekaj, zaradi česar padam okrog od navdušenja … Ampak … za lepoto je treba potrpeti! Odprem lonček. Na belo kremo previdno položim konico prsta (kot da bo kaj skočilo vame …), razmažem med prsti, diši, pa fino se razmaže, ni mastnega občutka … Dajmo, Helen, kar bo, pa bo.
Namažem na umit obraz. Občutek je zaenkrat dober. Krema je po strukturi bolj podobna gelu, lahka je in ne pušča mastnega leska, niti občutka teže na obrazu. Lepo se vpije in je krasna podlaga pred nanosom ličil. Z Noelo se je tekoča podlaga vsak dan znova obdržala na mestu vsaj do poznega popoldneva.
Glede vonja – imam precej občutljiv nos in hitro selekcijo, kaj mi diši in kaj me moti. Noela ima nevsiljiv vonj, sladkast, po karitejevem maslu. Meni se je zdelo, da izzveni po tem, ko se je krema vpila v kožo, kar proizvajalcem štejem v velik plus.
Moja koža je sicer suha in neelastična, z nanosom kreme pa je v nekaj minutah postala ‘normalna’. Ni zategovalo v vse smeri mimike, po nekaj dneh tudi ni bilo več nobenega luskanja na čelu ali bradi, najbolj pa so me presenetile opazno plitvejše pore na licih. Izrazna guba vertikalno nad nosom, na spodnjem delu čela, je še vedno prisotna, pač preveč zunanjih faktorjev (še enkrat beri tretji odstavek), zmanjšali pa sta se horizontalni na sredini čela. Nič več se mi ne pojavljajo majhni zrnasti izpuščaji (ne vem, če so to pri mojih letih še mozolji) ob robu obraza v smeri ušes. Koža je na splošno mehkejša in žametna na otip.
Kremo sem resnično nanašala vsak dan in ob tem svoje običajne rutine nisem spreminjala. Glede na obljube v promociji Noele bi kremo ocenila kot zelo ustrezno obljubam. Zelo verjetno je tudi, da bom naslednji lonček kreme kupila in bo s tem dobila stalno mesto v moji kozmetični torbi.
Subjektivna ocena je: Odlično.

Hvala, da sem lahko sodelovala v preizkušanju!
Helena Terpin

Noela krema s polžjo slino startaj Slovenija
Helena pred uporabo Noele.
Noela krema s polžjo slino startaj Slovenija
Helena po uporabi Noele. Čeprav je malo bolj namrščena zaradi sonca, pa se vseeno vidi, da so horizontalne gube na čelu manj izrazite.

Moja ocena Noele

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

Pri uporabi kreme Noela sem se osredotočila na trditev, da regenerira kožo. Vsakodnevno sem jo nanašala na štiri leta staro brazgotino po carskem rezu, občasno pa tudi na brazgotinice, ki so Beli ostale po noricah, na rdečico, ki je ostala po kakšnem hormonskem mozolju, ter sem in tja iz radovednosti tudi na obraz. Moja opažanja po mesečni uporabi so sledeča:

 • TEKSTURA: Krema ima prijetno teksturo, ki je sicer rahlo lepljiva, vendar se lepo vpije in na koži ne pušča sledi.
 • VONJ: Uf, žal moram priznati, da mi vonj kreme res ne odgovarja. Ne vem pravzaprav, po čem diši, vendar mi je neka nota vonja tako moteča, da bi kremo težko uporabljala za vsakodnevno nego obraza; vohala sem jo že z uporabo na telesu. Sicer se kmalu po nanosu razdiši, a moja nega mora biti prijetna, da jo lahko posvojim v vsakodnevno rutino.
 • EMBALAŽA: embalaža je korektna … sicer obožujem izdelke z aplikatorjem, ker so boljši zaradi higienskega razlogov in ker omogočajo točno doziranje, a v resnici kremo proti staranju redko srečaš v takšni embalaži, saj ta največkrat varuje bolj tekoče formule.
 • UČINEK: Moja štiri leta stara brazgotina ni izginila (že prej pa je bila res tanka in v barvi kože), a verjamem, da Noela lahko pomaga bolj svežim brazgotinam; rdečice od aken so z njeno pomočjo bledele vidno hitreje, prav tako pa je pospešila obnovo Beline kože, saj je videti, kot da so se brazgotinice od noric zmanjšale. Kremo sem kljub temu, da je dermatološko testirana in namenjena tudi negi občutljive kože, nanašala zgolj točkovno, ker nisem seznanjena s tem, ali je primerna za uporabo na otroški koži.
 • CENA: 34,90 € / 50 ml. Kar je fer cena za izdelke s tako visoko koncentracijo polžje sline.

Zaključek

Trditev proizvajalca: »Polž je edina žival na svetu, ki ima možnost, da si poškodovano hišico samo v dveh urah popolnoma popravi. Ker sta polžja in človeška koža podobni, Krema Noela s kar 40 odstotki polžje sline prinaša izjemne rezultate tudi pri odpravi napak na koži. Težave z mozolji, aknami, strijami, starostnimi pegami in bradavicami bodo po uporabi kreme Noela le še spomin,« se po štiritedenskem preskušanju zdi upravičena, če vzamemo v zakup, da nam bo izdelek morda neprijetnega vonja in da bo za učinkovito odpravo (nezastaranih) težav s kožo treba ob dvakratni dnevni uporabi kupiti več kot le en lonček na mesec.

 

Zaključek po zaključku, HIT Produkt 2017

Pripis, 18.12.2017: Vesela sem, da lahko že po objavi tega zapisa,  dodam še poseben košček v tej zgodbi. Noela, krema s polžjo slino je namreč zmagovalka oddaje Štartaj, Slovenija! in prejela naziv HIT PRODUKT 2017.   Čestitam družini Fras in jim želim uspešno poslovno pot še naprej. Bravo.

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

NOela krema s polzjo lsino beautyfullblog startaj slovenija

 

Si že preiskusila katerega od izdelkov s polžjo slino? Noelo? Hvala za deljenje tvoje izkušnje v komentarju.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger Beautyfull Blog

** Zapis je nastal v sodelovanju z oddajo Štartaj, Slovenija! Izdelka (zase in za nagrajenko) sem dobila v test brezplačno.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 Comments
 • Just Ajda
  14 decembra, 2017

  Tale krema zanima tudi mene. Mogoče nekoč, ko pretestiram vse ostale, ki jih imam doma. Čeprav bi jo pred nakupom rada povonjala, ker če je moteč vonj, odbije tudi mene 😉

 • Maya’s B blog
  14 decembra, 2017

  Jo imam in tudi meni vonj ni najbolj všeč. Sicer trenutno uporabljam drugo kremo in bo Noela za oceno morala še malo počakati.?

  • NIKA
   15 decembra, 2017

   Še dobro, da se res hitro vonj razdiši, ker drugače je prav fina krema. Ti priporočam, da jo vsaj za test preskusiš.

 • Maja Grčar
  18 septembra, 2018

  Jo uporabljam že dalj časa. Imam zelo občutljivo kožo kaj mi paše in ne, saj mi večina krem dodatno zmasti in potem kljub “bojnim barvam” pride lesk. Ta mi je pa super. Tudi razmerje cena&količina, saj so me do sedaj kreme stale veliko več.

  • NIKA
   18 septembra, 2018

   Hvala za izkušnjo Maja. Res velikokrat slišim, da je ustrezna za mešano in občutljivo kožo, kar je še posebej težko najti. In ko enkrat kremo, ki ustreza koži, odkriješ, je kar pametno ostajati pri njej. Lepo jesen želim.