Makeup Lotique: predlog za prvi nakup

Z dobrim čopičem za ličenje je vsaka ženska lahko umetnica. – Google Quote 😉

 

Mariborčanke že nekaj časa v Evroparku lahko preskušajo novi makeup Lotique. Če tudi tebe mika nakup, ti za prvega, spoznavanje z znamko, priporočam ličila, ki so se izkazala najbolje v moji vsakodnevni rutini.

Kratka predstavitev znamke Lotique

Na splošno sem več o znamki napisala v zapisu Novo na sceni: Lotique Makeup, nisem pa razkrila še, da:

  • je to slovenska znamka. Je ‚otrok’ podjetja Medilip, ki ga morda poznaš po dobro uveljavljenem serumu za rast trepalnic DermaLuxe Lash in kozmetiki Lotique, katere glavna sestavina je sok aloe vere.
  • znamka ne testira na živalih. Vsi izdelki so narejeni v Evropi, kjer je od leta 2013 prepovedano testiranje kozmetičnih izdelkov na živalih. Prav tako pa so surovine, ki jih nabavljajo, od preverjenih dobaviteljev, ki se držijo predpisov o prepovedi.
  • je prvi butik z ličili Makeup Lotique ponudil Evropark Maribor, druga trgovina pa se bo odprla že to soboto, 7.10. v Celju. V Ljubljani jo bomo dočakale enkrat okrog novega leta.

Iskreno priznanje

Lotique ličila uporabljam dva meseca. Nisem preskusila čisto vseh, predvsem tista, za katere sem upala, da bi jih lahko sprejela v svojo vsakodnevno rutino ‚šminkanja’ ali v kovček za ličenje. Tako je možno, da sem katerega od dobrih spregledala. V moj izbor prvih, ki jih priporočam za nakup, uvrščam tiste, ki sem jih uporabljala zelo pogosto in s katerimi sem lahko nadomestila ostale izdelke, ki jih uporabljam za vsakodnevno ličenje. Pri tem se zavedam, da gre za kozmetiko nižjega cenovnega razreda, jaz pa sem v ličenju vešča.

  1. Čopiči Black Brush. S sintetičnimi dačicami in kvalitetnimi ročaji se čopiči Lotique povsem lahko kosajo z ostalimi dobrimi čopiči na trgu, ki niso iz naravnih ščetin. Nad njimi sem tako navdušena, da sem jih uvrstila celo v profi kovček za ličenje. Najpogosteje sem uporabljala prirezan čopič za nanos rdečila, čopič za zabrisovanje črt in čopič za mehko senčenje. Cene čopičev se gibljenjo od slabih 3,95 € do 9,95 €.

    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger copici
    Ravnokar uporabljeni 😉
  2. Paleta senčil za obrvi Eyebrow Powder Palette. Paleta senčil za obrvi vsebuje tri odtenke, med katerimi je toplo rjav zelo uporaben za vse rdečelaske. Všeč mi je, ker je prah mehak, pigmenti pa dobro obstojni. Z mešanjem dveh odtenkov lahko dosežem res lep, poln in naraven videz obrvi. Škoda, da paleta ni manjša, ker bi sicer pristala tudi v moji toaletni torbici za na pot. Cena: 9,95  €
    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger paleta za obrvi
    Za rdečkaste ali kostanjevo rjave lase priporočam srednji odtenek.
    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger paleta senčil za obrvi
    Prah za senčenje obrvi je mehak in dobro obstojen.

    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger sencilo za obrvi
    Včasih ta prah uporabim tudi za zabris črtala.
  3. Podlaga za ličenje Face Primer. Ta primer, prijetne teksture, ni intenzivni vlažilec, pač pa vsebuje silikone, ki zapolnijo drobne nepravilnosti, kot so široke pore ali drobne gube, zaradi česar je koža videti bolj gladka. Je dobra bariera med kožo in pudrom (preprečuje oksidacijo), hkrati pa podaljša obstojnost ličil. Všeč mi je tudi manjša embalaža na potisk, ki je priročna za v torbico. Cena: 7,95 €

    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger primer
    Primer ima prijetno, vlažilno silikonsko teksturo.
  4. Lak za nohte Gel Like Nail Lacquer. Me je očarala tekstura ali barva odtenka? Lahko da tudi dolga obstojnost in lep lesk. Lak za nohte z učinkom gela je na voljo 20 različnih barvah, med katerimi je res noro lep rožnat odtenek 716. Cena: 4,70  €
    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger doolgo obstojen lak.
    Prepričali so me sijoči in lepi odtenki.

    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger lak Gel like
    Najlepša pa je zagotovo ta rožnato nude barva.
  5. Paleta senčil za oči Eyeshadow Palette. Paleta senčil za oči vsebuje dvanajst čudovitih odtenkov; štiri mat za naraven videz, štiri, ki so videti bleščeča, a na veki dajo le subtilen, naraven lesk in štiri z močnim kovinskim leskom. Pigmentiranost je primerna za ustvarjanje vsakodnevnih videzov (lahko bi rekla, da gre za srednjo močno pigmentiranost). Priporočam nanos z aplikatorjem z gobico ali s prsti. Cena: 12,30 €
    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger paleta senčil
    Čudoviti odtenki, kajne?
    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger paleta sencil
    Največkrat uporabim senčila s kovinskim leskom.

    paleta sencil Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger
    Nanašam jih kar s prsti.
  6. Puder Tekoča podlaga z vitaminom Skin Care Foundation With Vitamin E. Najprej sem opazila prijeten, vlažilen občutek na koži, potem pa sem bila presenečena tudi, da ob srednji prekrivnosti da lep, naraven videz. Cena: 14,20  €, na voljo je v 4 odtenkih.
    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger puder
    Vsi odtenki, od najtemnejšega do najsvetlejšega.

    Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger puder
    Z mojo kožo se slije odtenek 02.
  7. BB krema BB Cream SPF 15. Tonirana krema za zaščito, vlaženje ter enakomern videz kože je mi je všeč, ker da na koži svež, lahkoten občutek in ker izenači ten, ne da bi bila na koži vidna. Cena: 13, 45 € , na voljo sta dva odtenka.

    Beautyfullblog Nika Veger Makeup Lotique bb krema
    Za dnevno ličenje pogosto uporabljam le BB kremo.

Dobronamerna popotnica

Lotique MakeUp je mlada slovenska znamka. Želim si, da bi v prihodnjih letih le rasla in postajala vse boljša. Zato naj mi ne zamerijo teh dobronamernih predlogov:

  • maskare bi morale trepalnice obarvati močneje. Sem zahtevna uporabnica, od maskare pričakujem opazno obarvanje, volumen in dolžino hkrati, vesela pa sem še, če je vodoodporna. Maskari z ukrivljenima ščetkama (Endless Volume Mascara in Curl Supreme Mascara) sicer dlačice res opazno privzdigneta, a jih obarvata zelo nežno, kar ti bo všeč, če imaš rada pernat, naraven videz trepalnic,
  • barvice za oči so za moj okus premalo mehke. Želela bi, da se razmažejo enostavneje,
  • pohvalno je, da je znamka že ob lansiranju ponudila toliko raznovrstnih izdelkov in odtenkov. A namesto šmink s kovinskim leskom, bi raje preiskušala več nude odtenkov in barv rdečega jagodičevja.
  • embalaža je lepa, vendar pri velikih paletah za senčenje in osvetljevanje pogrešam ogledalo in večjo kompaktnost,
  • imena odtenkov so zaenkrat zgolj številke. Škoda, ker če bi obstajal poklic izmišljevalka imen odtenkov, potem poznam veliko punc, ki so že oddale svoj CV ;). Kajne lepotne blogerke?
Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger senčila
Naravni odtenki senčil so res lepi.
Lotique Makeup Beautyfullblog NIka Veger rdečilo za lica
Všeč so mi tudi odtenki rdečil za lička. Sicer obarvajo nežno, zato sem jih uporabljala za naravno ličenje.

Kaj pa ti, si morda že preiskusila katerega od Lotique Makeup izdelkov? Kakšne so tvoje izkušnje? Ogledaš si jih lahko tudi v njihovi spletni trgovini.

Maham,

Nika

♥ Več lepotnih nasvetov in ku-ku v moj vsakdan najdeš TUKAJ ♥

*Fotografije: Beautyfull Blog

** Zapis je nastal v sodelovanju z znamko Lotique. Izdelke sem v test prejela brezplačno.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.