Štartaj s kremo s polžjo slino Noela

Je res pametno kožo premazati s polžjo slino? Pogoltnila sem svojo, se znebila predsodkov in preskusila kremo s polžjo slino.

Noela krema polžja slina Beautiyfullblog Startaj Slovenija

Tako sem začela zgodbo prvič, ko sem se srečala z mehkužci v kozmetiki. Takrat sem iskala kremo za nego brazgotine in naletela sem na naravno učinkovino, polžjo slino, ki naj bi pomagala pri  hitrejšem in boljšem celjenju brazgotin, zdravljenju aken in odpravi pigmentnih madežev. Slina namreč polže pri plazenju ščiti pred odrgninami, bakterijami, UV žarki … ker vsebuje alantoin, proteine, antimikrobe, hialuronsko kislino in glikolno kislino. To pa so tudi učinkovine, ki jih za svojo obnovo potrebuje naša koža. Znastvenih dokazov, da polžja slina odpravi globoke gube, sicer nisem našla, sem pa odkrila veliko pričevanj, da pospeši obnovo kože in poskrbi, da je ta lepšega tena in bolj gladka.

Slinim se … nad slovensko polžjo slino

Če sem ob prvem raziskovanju krem s polžjo slino želela poskusiti še azijske izdelke z najvišjimi koncentracijami, esenco polžje sline, pa sem se to nedeljo slinila nad Noelo, ki so jo predstavili v oddaji Štartaj, Slovenija!. Gre za slovensko kremo, ki vsebuje 40%  polžje sline. Najbrž ni naključje, da je druga sezona oddaje štartala prav s predstavitvijo kozmetičnega izdelka, saj je v lanskem letu zvezda sezone postal naravni deodorant Nelipot. Lahko pa, da so za prvi izdelek Noelo izbrali tudi zato, ker gre za družinsko podjetje z zanimivo zgodbo …

Bi polžjo slino tipala z mano?

Če bi tudi ti želela, da je tvoja vsakodnevna nega kože prežeta s polžjo slino, lahko Noelo preskušaš skupaj z mano. Jaz bi se bolj kot na odpravo gub rada osredotočila na odpravo brazgotin (razmišljam tudi, da bi poskusila zradirati brazgotine, ki so jih pustile norice na Belinem obrazu), ti pa bi za Beautyfull Blog ugotavljala, kakšna je Noela kot antiage krema ali pomoč pri odpravi aken.

Pogoji za sodelovanje pri potegovanju za testiranje so:

  1. v komentar mi napiši zakaj želiš kremo preiskusiti in kakšna je tvoja koža,
  2. kremo Noelo, ki jo boš prejela po pošti, boš nanašala na obraz 40 dni vsak dan zjutraj in zvečer,
  3. pri tem ne boš spreminjala ostale nege kože. Če želiva učinkovitost pripisati Noeli, mora čiščenje in ostali del tvoje vsakodnevne ruine ostati nespremenjen,
  4. ob koncu testiranja boš podala pisno izjavo — oceno izdelka za objavo na blogu, in mi poslala fotografijo prej in potem.
  5. da se strinjaš s splošnimi pogoji sodelovanja v Beautyfull Blog nagradnih igrah.

Si za? Ne odločaj se po polžje, prijave sprejemam le do petka, 13.10., do 12 ure, ko bom izbrala srečnico.

Na kratko o Noeli

V oddaji Štartaj, Slovenija! so razkrili, da polžjo slino Frasovi pridobivajo s postopkom, ki je do živalic prijazen; iz enega polžka na dan priteče pet kapljic sline. Iz embalaže pa je moč razbrati, da:

  • Noela vsebuje več kot 95% naravnih sestavin,
  • ne vsebuje parafina, parabena, silikona in alergenih dišav,
  • je hipoalergena in dermatološko testirana,
  • vsebuje 40 odstotkov polžje sline pridelane v Sloveniji,
  • so tudi druge sestavine v kremi neškodljive, vsebuje npr. še 7 % karitejevega masla, 7% jojobinega ola in čebelji vosek …
  • ustreza vsem tipom kože, tudi občutljivi.

Polzja slina krema Noela Beautyfullblog Startaj Slovenija

Polzja slina krema Noela Beautyfullblog Startaj Slovenija

Polzja slina krema Noela Beautyfullblog Startaj Slovenija

 

Prestavi iz polžje in se prijavi ;).

⇒♥P.S.: Še nekaj o rožah … zadnje čase si jih privoščim bolj pogosto. Rada bi jih spoznala bolje, predvsem pa bi rada, da mi pod kožo zleze navada podarjanja rož ob različnih priložnostih. To je Leucospermum, našla pa sem ga v Gardeniji po akcijski ceni 3EUR, ker je ta hip roža meseca. Spomnile so me na polžke, zato sem jih vključila v zapis. Ti je všeč ali je preveč nenavadna?

⇒♥ P.S.2: Prijave za testiranje so zaključene. Preskušanje spremljaj na blogu in družbenih omrežjih, kjer bova z izbranko @helenine_carovnije objavljali občutke in rezultate preskušanja.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger Beautifull Blog

** Zapis je nastal v sodelovanju z oddajo Štartaj, Slovenija! Izdelka (zase in za nagrajenko) sem dobila v test brezplačno.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

23 Comments
  • Urška Vengust
    11 oktobra, 2017

    Jaz se javljam za test kreme, ker imam ekstremno obcutljivo kozo in zase zelo tezko najdem kremo za obraz.Pa se naravna (organska) mora biti ?bi jo zato z veseljem preizkusila, ker oglasujejo da je res tudi za obcutljivo kozo.?

  • Ajda Janežič
    11 oktobra, 2017

    Imam zelo zelo suho in občutljivo kožo plus atopijski dermatitis in mi ne pomaga praktično nič:( zmetala sem že ogromno denarja za različne kreme in še nisem našla prave. Imam občutek, da je mogoče Noela prava zame:)

  • Jožica Černogoj
    11 oktobra, 2017

    Pozdravljeni,
    Želela bi sodelovati pri testiranju kreme Noela. Kremo želim preizkusiti ker imam že precej let težave z aknasto kožo. Da bi akne odpravila oz. pozdravila sem preizkusila že nešteto krem in zdravil ampak na žalost nič ni pomagalo. Še vedno se borim z mozolji in rdečico na obrazu. Bila sem tudi pri dermatologu in kozmetičarki pa ni bilo večjega uspeha. Ker si resnično želim znebiti aken in rdečice na obrazu enkrat za vselej želim preizkusiti kremo s polžjo slino zato držim pesti, da me izberete za sodelovanje pri testiranju kreme Noela.
    Lep pozdrav, Jožica Černogoj

  • Teja Fuchs
    11 oktobra, 2017

    Imam mešano kožo, ki bo kmalu stara 30 let in bi rada poskrbela za prve mini gubice. 🙂 Koža na novosti velikokrat odreagira z izbruhom vseh možnih nepravilnosti! Bo tudi na Noelo? Upam, da ne!

  • Nastja Perovnik
    12 oktobra, 2017

    Tudi sama sem v nedeljo gledala Štartaj Slovenija in bila sem navdušena nad njihovim produktom, malo manj pa nad ceno, ki je vsekakor primerna naravnemu produktu, malo manj pa za moj študentski žep… kremico bi zelo rada stestirala, saj imam težave z mozolji in bi rada odpravila tudi brazgotinice le teh… sedaj že nekaj časa uporabljam “polžjo kremo” iz Dmja, pri uporabi sem opazila rahlo izboljšanje, vendar se ta kremica vsekakor ne more primerjati s to domačo naravno kremico. Zato bi res želela preizkusiti Noelo in bi, ker glede na povedano verjamem, da bo učinkovala, z veseljem poročala o rezultatih!

  • Neža Krapše
    12 oktobra, 2017

    Živjo,počutim se prava kandidatka za preizkušanje kreme Noela. Pri mojih 35.letih,je moja koža že prav boga. Na licih imam še vedno par brazgotinic po pozno prebolelih vodenih kozah, v zimskem času se mi nos dobesedno lupi (kot v tem trenutku) zaradi nenehnega brisanja in kreme, ki mi ne bi povzročala vnetja in rosenja oči v vseh teh letih še nisem našla. Resnično si želim poskusiti kremo, ki mi ne bi “zategovala” obraza in bi mojo kožo dodatno navlažila. Držim pesti,da bom ta izbranka jaz ☺

  • Janja Rojko
    12 oktobra, 2017

    Ojla,srčno rada bi preizkusila to kremico,na predelu obraza sem bila po operaciji tumorja obsevana, koža je v tem predelu utrpela poškodbe,kožo imam suho in temnejšo, po vsem videnem in napisanem imam dober občutek,da bi pa mogoče polžki moji koži lahko vrnili malo življenja?Lp

  • Simona Kaučič
    12 oktobra, 2017

    Jaz bi pa za sodelovanje prijavila hčerko..Že skoraj eno leto se spopada z mozolji na obrazu, najbolj na bradi. Preiskusila je že vse mogoče, tudi pri dermatologu. Po nobenem izdelku ni nič bolje. Po celi bradi ima že brazgotine in madeže od teh groznih mozoljev. Zaradi vsega tega je tudi zelo nesamozavestna in bi ji res rada pomagala. Zadnje čase veliko berem o tej kremi in sem pomislila da bi ji verjetno pomagala. Upam, da je prava kandidatka, da bi testirala to kremico.

    • Kristina Košir
      12 oktobra, 2017

      Pozdravljeni,tud jaz bi rada prejela kremo za mojo hči,ki je stara 13 let in ima probleme s kožo,mozoljčki ji nikakor ne izginejo ima jih po celem obrazu in po hrbtu , zaradi tega se selo obremenjuje ,kupujeva vse mogoče stvari in nič ji ne pomaga.Zato bi bile vesele te kreme,mogoče je prav to prava rešitev.Upava da nama uspe prejeti to kremo.Hvala lepa,lep pozdrav,Kristina.

  • Anja Kolmanič
    12 oktobra, 2017

    Kremico bi z veseljem testirala, ker imam že več kot 10 let tezave z mastno kožo, posledicno imam tudi brazgotine, ogrce, mozolje skratka vse..zgledam kot ena pubertetnica, stranke v službi vse mislijo, da sem tam na praksi ? imela sem že vse mogoče kreme in tablete, obiskala več kozmetičark, dermatologov, ki so stanje malo izboljsali a le za kratek čas. Kremo Noela spremljam že nekaj časa, z veseljem bi jo sprobala in poročala o učinkih.

  • Klemen Tršinar
    12 oktobra, 2017

    Moja koža je zelo občutljiva. Če krema vsebuje kakšne sestavine, ki moji koži ne odgovarjajo, to nemudoma pokaže tako, da postane polna mozoljev. Sicer pa je mlada in menim da sta to dva razloga, zaradi katerih menim da bi bil pravi za testiranje.

  • Milena Avberšek
    12 oktobra, 2017

    Pozdravljena,
    sem že v malo “lepih zrelih letih”, tako… moja koža je suha, malo gubic in tudi malo upadla. Sicer jo negujem in se ne dam letom(ha-ha). Sem pripravljena na sodelovanje pri testiranju te kreme.
    Hvala, lep pozdrav.

  • Milena Avberšek
    12 oktobra, 2017

    Pozdravljena,
    sem v “lepih zrelih letih” in moja koža je suha, malo gubic in malo upadla, vendar se ne dam(ha ha).
    Poskusila bi to kremo in sodelovala pri testiranju.
    Hvala in lep pozdrav.

  • Silva Verovsek
    12 oktobra, 2017

    V zadnjih dveh do treh letih sem dozivela v zivljenju kar nekaj pretresov. Stres je naredil svoje in posledice so vidne tudi na moji kozi. Koza je postala izsusena, pore so precej bolj vidne kot vcasih, tudi gube so zarezale svojo pot. Najbolj moteca je tista na celu, pokoncna, med obema obrvema. Koza okoli oci in koza vek je povesena. Vcasih se zdim sama sebi kot kokrspanjelcek. In za konec dobivam se mozolje, kot moja hci, najstnica, le da jih imam sama 40+. Iscem kozmetiko, ki bi mi pomagala ponovno vzpostaviti ravnovesje in vsaj malo zabrisati sledi casa in stresa.

  • Violeta Dusej
    12 oktobra, 2017

    Pozdravljeni. Zelo bi bila vesela ce bi lahko poskusla kremo Noela za moj problematicen obraz. Imam zelo obcutljivo kozo za katero ne najdem primerne kreme. Po obrazu imam polno teh majhnih kapilar ki me zelo motijo. Koza je kot sem ze navedla zelo komplicirana in se mi naredijo ali akne ali pa je presuha. Na levem licu se mi obcasno naredi micna rdecica. Skratka bila bi ZELO vesela ce bi lahko preizkusila kremo Noela. Lep pozdrav Violeta

  • ZLATKA ZADRAVEC
    12 oktobra, 2017

    ŽELIM TESTIRATI VAŠO KREMO !!
    STARA SEM 40 LET IN IMAM ŠE VEDNO AKNE NA OBRAZU!!
    DRUGAČE IMAM MEŠANO KOŽO !!

  • Manuela Kakoh
    13 oktobra, 2017

    Zelela bi preizkusit vaso kremo,ker se ne moram znebit ogrc.Na obrazu imam tudi malo brazgotin od aken.Med drugim vstopam tudi v novo desetletje(11.11.dopilnim 40)zelela bi se naprej imeti mladostno kozo brez gubic.

  • Mateja Rot
    13 oktobra, 2017

    Zelo si želim preizkusiti to inovacijo na področju nege obraza, saj imam izredno suho kožo, ki je tudi utrujena in potrebuje nego za prihajajoče zimske dni, pa tudi hrapava je na otip. Upam, da bom med srečnimi izžrebankami. Veselim se tega izziva.

  • Jurij Krapše
    13 oktobra, 2017

    Živjo! Na ženino vzpodbudo se bom tudi jaz prijavil. Imam skoraj 37 let,kožo pa, zaradi kajenja,stresa in hitrega tempa življenja, zgubano kot moj 60 letni tata? Poleg tega imam veliko ogrcev in zelo razširjene pore na nosu in licih. Okoli in pod obrvmi,se mi koža lupi. Vesel bom,če me boste izbrala, da poskusim svoj obraz pomladiti in urediti. Hvala ,Jurij

  • Marysia Szmatula
    13 oktobra, 2017

    Z veseljem bi testirala kremo. Sedaj med nosečostjo je moja koža zelo “muhasta” (ah, hormoni…), pa še jesenske spremembe temperatur (zjutraj mrzlo, popoldan vroče, naredijo svoje)… a bo krema pomirila mojo kožo v tistim posebnim in lepim obdobju?

  • Branka
    13 oktobra, 2017

    To kremo bi uporabljala z veseljem ,,, imam aknasto kozo in suho vse skupi,,,,

  • Nina Goršič
    14 oktobra, 2017

    Tudi jaz se javljam za test. Sicer moja koža ni pretirano problematična, je pa v tem času pogosto nekoliko bolj suha. Na obrazu imam kaj nekaj brazgotinic, ki so posledica zelo poznih noric (in mojega stiskanja, ker sem mislila, da gre za mozolje) in se jih nikakor ne uspem znebiti. Prav tako se bližam 30-tim in bo čas, da se počasi začnem braniti prvih gubic.

  • Špela Kračun
    14 oktobra, 2017

    Živjo 🙂
    Seveda bi z veseljem preizkusila kremo, ker imam zelo problematično kožo in še nisem našla kreme, ki bi ustrezala mojemu tipu kože. Imam sicer bolj mastno kožo (včasih se kar sveti) in nekaj mozoljev. Letos čez poletje sem opazila, da so se mi na vrhu čela, pri lasišču naredili manjši pigmentacijski madeži, ki pa se jih nikakor ne morem znebiti in jih niti ne prikriti.