To moraš preizkusiti: šminka z bleščicami

Šminka z bleščicami je vse, kar potrebuješ za prazničen ‘look’, najcenejša investicija, saj ob videzu, ki ga da, ne potrebuješ nove obleke, modnih dodatkov ali drugih ličil.

POSODOBITEV 2024:

Z oktobrom je EU prepovedala uporabo mikroplastike, torej tudi plastičnih bleščic. Kozmetika, ki jih vsebuje, bo tako postopoma spremenila formulacije ali pa bo umaknjena iz prodaje. Zato naj ti bo spodnji zapis le za navdih, aktualne teme povezane z bleščicami v ličil in kozmetiki pa preberi tukaj:

Zakaj bleščeča šminka?

Šminka z bleščicami, kovinskim leskom ali visokim sijajem? Letošnje leto je kozmetična industrija ponudila hibrid, mešanico vsega prej naštetega, ki ima še več prijetno teksturo. Zvezdnice so jo posvojile, naše lepotne vplivnice tudi. Ker sem jo preizkusila tudi sama in sem nad njo navdušena, svoje in njihove izkušnje delim v tem zapisu. Še posebej, ker bodo bleščeče ustnice, po modnih trendih za pomlad-poletje sodeč, z nami tudi v prihodnje.

V čem se kupljena šminka z bleščicami razlikuje od doma narejene različice?

Seveda lahko svojo običajno mastno šminko ali bleščilo po nanosu posuješ še z bleščicami. Toda končni videz ne bo tako enakomerno bleščeč, najbrž ti bo vse skupaj lezlo čez rob ustnic, prav tako pa so takšne bleščice bolj ostre in te bodo zato bolj pikale. Zato, če ga misliš uporabljati pogosteje, raje investiraj v nakup tega ličila.

Najboljši nanos bleščeče šminke

Sminka z blescicami beautyfull blog Nika Veger MAC Kiss Of Star Lipstick Starring You Asterisk 1

Je uporaba primerja za ustnice ob taki šminki res nujno potrebna? Čeprav boš našla mnogo takšnih trditev, ti iz lastnih izkušenj povem, da ni. Bolj je pomembno, da ustnice dovolj navlažiš, preden se začneš ličiti.  Ustnice obrobi s črtalom, da bodo bolj definirane. Z ostrino roba vizualno poudariš tudi oster lesk bleščic, seveda pa s črtalom dobro omejiš šminko, da ti bleščice ne bodo zlezle čez rob. Šminko nanesi odločno, v debelejšem sloju, da bosta barva in lesk čim bolj intenzivna.

Ne, to ni dobra ideja

Če imaš bleščeče ustnice, potem upoštevaj:

  1. Ne pretiravaj z drugimi sijočimi ličili. Preskoči nanos osvetljevalca (vsaj takega z bleščicami), kamenčkov in umetnih trepalnic z diamantki. Lahko pa uporabiš senčilo z bleščicami, v tem primeru uporabo črtala odsvetujem.
  2. Z bleščečo šminko takoj usmeriš pozornost na ustnice, zato jih, če imaš izsušene ali razpokane, najprej spravi v red s pilingom in intenzivno nego, šele nato uporabi tako šminko.
  3. Če še nikoli nisi nosila rdeče šminke in si nekoliko bolj sramežljiva ali se obremenjuješ s tem, kaj bodo rekli drugi, potem naj tvoja prva izbira ne bo bleščeča in rdeča. Prav tako lepe so šminke z bleščicami v nežnih rožnatih ali bež odtenkih.
  4. Izogibaj se stajlingu z bleščicami, ker lahko zaradi preveč odboja svetlobe koga oslepiš … haha … ali vsaj narediš zelooo ljubosumnega. No če je to cilj, ta zadnji nasvet spreglej.

Bleščeče šminke: me smo jih že preskusile

Prijateljici z lepotnega sveta sem prosila, da nam zaupata kateri šminki z bleščicami uporabljata in zakaj sta jim všeč.  

Tjaša Kokalj Jerala, blog TK Swat

Uporablja: Artdeco Lip Jewels, rdečkast odtenek 30/Showgirl, 17,99 EUR (Muller)

šminka z bleščicami tjaša kokalj jerala artdeco showgirl
Tjaša s krasno in drzno bleščečo in rdečo šminko.
rdeca sminka z blescicami tjasa kokalj artdeco nika veger beautyfull blog
To je njena izbira za praznično ličenje, Artdecojeva šminka z bleščicami.

Poleti me je popolnoma prevzel nude/zlat odtenek, za praznično obdobje pa je moja barva zagotovo rdeča z bleščicami. Z bleščicami lahko to sezono tudi malce pretiravamo, rdeča šminka pa ne sme manjkati na prazničnih praznovanjih. Ta šminka mi je všeč zaradi učinka, ki ga ustvari ob lesketu tisočih bleščic, ki se lesketajo na mojih ustnicah :).

Maja Edelbaher Ebert,  YouTube Maestra Parokeets

Uporablja: Catrice, rdečkast odtenek C03/ Dazzle Light, 5,29 EUR (Dm)

Bleščeča šminka kot jo nosi Maja, je lahko krasen poudarek in kontrast nežno naličenim očem.
sminka z blescicami beautyfull blog nika veger catrice
Njena izbira je Catrice v temnejšem, vinsko rdečem odtenku.

Šminke z bleščicami nosim zgolj za posebne priložnosti in v decembrskem času, k nakupu me pritegnejo le redke. Mojo pozornost je pritegnila omejena kolekcija Glitterholic znamke Catrice, ki ponuja tri odtenke (roza, rdeč in temno rdeč) šmink z bleščicami po ugodni ceni in v krasni črni embalaži s srebrnimi bleščicami. Z menoj je odšel najtemnejši, izredno lep vinsko rdeč odtenek z zlatimi bleščicami. Šminka ima blag sladkast vonj. Nanos je enostaven in enakomeren. Bleščice se ob nanosu rahlo čuti. Prav tako se jih rahlo čuti, če ustnice podrgnemo drugo ob drugo. Takoj po nanosu je občutek na ustnicah kremen. Čez čas postane šminka bolj suha in zaradi tega dobro obstojna. Šminka ostane na mestu in se ne zliva čez rob ustnic, zato se jo lahko nosim tudi brez črtala za ustnice.

Moja izbira

Uporabljam: MAC Kiss Of Star Lipstick, kolekcija Starring You, vijoličen odtenek Asterisk, 22 EUR (MAC trgovina)

nika veger macsminka z blescicami vijolična
Če se že noro blešči, pa naj bo še noro opazne barve … pravim in šminko z bleščicami nosim od jutra do večera.
sminka z blescicami beautyfull blog nika veger MAC
MAC-ova šminka z bleščicami, ki je tudi moja zvezda med vsemi tremi. Zakaj, poglej spodaj.

Obožujem ličila in vse, kar se sveti. Le moja naravnanost k bolj skromnemu in okolju čim manj škodljivemu načinu življenja me zadržuje, da ne pokupim vseh prazničnih izdaj make-upa. Letos se nisem mogla upreti tej bleščeči šminki, ker me je prepričala z res lepim hladno vijoličnim odtenkom (na voljo pa je še v svetlejši fuksija Starstruck barvi), intenzivnim leskom, vtisnjenimi zvezdicami (priznam) in ključno lastnostjo, ki jo mora imeti vsaka šminka v mojem make-up kovčku, prijetno teksturo. Pričakovala sem precej manj mazljivo in bolj pikajočo formulo, pa sem bila prijetno presenečena. Šminka je intenzivne barve, nepričakovano kremne teksture in perlasto bleščičnega leska. Tako je to poleg L’Occitanove rdeče šminke moja najljubša decembrska izbira. In ne, sploh ne samo za zvečer in posebne priložnosti, včasih se z njo samo zaradi prazničnega vzdušja, namažem na suho (brez frizure, ostalega ličenja in v oblačilih za sprehod s psom).

Zrcalce, zrcalce … katera je najlepša?

Dnevna svetloba, boomerang ,,,
sminka z blescicami beautyfull blog nika veger artdeco mac Catrice
in še razmazi vseh treh (Catrice, Artdeco, MAC), da vidiš kakšni so odtenki in lesk.
sminka z blescicami beautyfull blog nika veger artdeco mac catrice
Saj pravim, za praznični videz potrebuješ le eno od teh šmink. Zakaj imam potem naenkrat vse tri ?‍♀️???

Vse tri so lepe, ampak ker imam vedno željo po primerjanju, je tukaj tudi rezultat preizkušanja vseh treh:

  • CATRICE šminka z bleščicami ima najbolj subtilen lesk, največjo izbiro odtenkov in je najcenejša,
  • bleščeča šminka ARTDECO ima najlepši rdeč odtenek in embalažo,
  • MAC-OVA šminka pa je najbolj prijetne teksture, najbolj intenzivnega leska in najbolj obstojna.

♥⇒ Poglej pa tudi kako zase najlažje najdeš pravi odtenek rdeče šminke.

Kako so ti všeč bleščeče ustnice? Napiši mi v komentar, kot tudi morebitna vprašanja in tvoje izkušnje.  Hvala.

Maham, 

ta hip le z bleščečim nasmehom (zakaj preberi tukaj), šminka pa bo padla zvečer 😉

*Portreti so iz osebnega arhiva Tjaše in Maje, ostale fotografije: Nika Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.