Olaplex: poglej kako učinkovit je v resnici

Barvanje las po mojih izkušnjah lahko precej načne še tako zdravo grivo, da sčasoma postane suha in že na videz poškodovana. Olaplex je inovativen sistem za nego las, ki prepreči, da bi lasje ob kemični obdelavi postali slama.

♥ ⇒ Odkrila sem še boljši izdelek za popravilo poškodovanih las, K18.

Kaj je Olaplex

Olaplex no3 beautyfull blog

Ta fotografija prikazuje rezultat uporabe Olaplexa v frizerskem salonu. Levo je pramen naravnih nepobarvanih las, na sredini so ti lasje večkrat beljeni ob uporabi Olaplex No.1 in Olaplex No.2 preparata (samo za profesionalno uporabo), desno pa je pramen enakih las po večkratnem beljenju brez Olaplex Professional sistema.

O smiselnosti uporabe Olaplex sistema v frizerskem salonu torej ne gre več razpravljati. Če želiš ohraniti kakovost las, je uporaba Olaplex No.1 in Olaplex No.2 preparata obvezna. Če še vedno nisi prepričana, lahko slediš številnim objavam uporabe Olaplex sistema prej in potem na Instagram profilu @Olaplexslovenia, na strani www.star-beauty.si pa lahko poiščeš v katerem salonu v tvoji bližini ga uporabljajo.

P.S.: Kako Olaplex sistem deluje kemijsko, lahko prebereš v tem blogu ( je v angleščini): https://labmuffin.com/how-does-olaplex-hair-treatment-work/ Zapisano je tudi, da so sicer količine učinkovin v No. 1 in No.2 dovolj visoke, da zagotovo učinkujejo, v No.3 pa avtorica ni povsem prepričana.

Nega doma z Olaplex No.3

Pri frizerju sicer za zaščito las med barvanjem lahko naredijo veliko, a je fino, če z nego nadaljuješ tudi doma. Ravno temu je namenjen Olaplex No. 3. Po barvanju ali drugi kemični obdelavi las, nego doma nadaljuješ z uporabo Olaplex No.3 izdelka. Tako kot prva izdelka, tudi Olaplex No.3 izredno učinkovito neguje barvane ali kemično negovane lase ter posledično podaljšuje obstojnost barve. Olaplex ni balzam, maska, nevtralizator, vlažilna ali proteinska nega za lase. Njegova edina naloga je, da združuje razcepljene vezi v poškodovani lasni strukturi, kar naredi lase močnejše, bolj zdrave in odpornejše.

Olaplex No. 3 je, tako kot ostali Olaplex izdelki, brez silikonov, sulfatov, ftalatov, DEA, aldehidov in ni testiran na živalih.

Ni čudno torej, da je lani prejel nagrado za najboljši izdelek za nego las po mnenju lepotnih blogerk na konferenci Beautiful Bloggers Meet Up (kateri so še drugi nagrajenci, poglej v zapisu spodaj).

Kako uporabljaš Olaplex No.3

To je izdelek, ki ga uporabljaš pred umivanjem las.

  1. Lase si umij samo s šamponom. Dobro jih splakni ter malo osuši z brisačo. Izdelek lahko nanašaš tudi na čiste, suhe lase, a ga boš v tem primeru porabila več, kot na mokrih laseh.
  2. Olaplex No.3 na lase nanašaj po pramenih in ga s prsti dobro (po celi dolžini vse do konic) vtri v lase. Vsako lasno vlakno naj bo popolnoma obdano s kremno emulzijo.
  3. Izdelek pusti na laseh delovati vsaj 10 minut, bolje pa če več, priporočajo celo, da učinkuje čez noč.
  4. Zaradi boljšega učinkovanja, si lase po nanosu zavij v brisačo ali folijo. Ko so lasje zaviti, temperatura glave segreje izdelek in lase, kar pripomore k boljšemu delovanju.
  5. Po končani negi in obnovi las z Olaplex No.3 lase dobro speri in umij s šamponom. 
  6. Sedaj lahko na lase naneseš tudi balzam, masko, ali izdelke za oblikovanje. Saj veš, Olaplex ni ‘regenerator’ oz. vlažilna ali proteinska nega za lase. Edina naloga Olaplexa je, da naredi lase močnejše in odpornejše. Za mehkobo, sijaj, vlažilno nego ali oblikovanje moraš nanesti druge izdelke.
  7. Za optimalen učinek ponovi postopek čez teden dni, še posebej, če si lase pogosto barvaš, svetliš, beliš, likaš ali kodraš.

Moja izkušnja Olaplex No.3

Kot z večino lepotnih izdelkov imam tudi z Olaplexom No.3 on-off zvezo. To pomeni, da kadar imam izdelek na vidiku, na polički poleg šampona, takrat ga uporabljam in moji lasje so na videz in otip manj suhi. Če pa ta izdelek iz kateregakoli razloga pospravim v predal, potem na njegovo uporabo preprosto pozabim in po nekaj pranjih se sprašujem, zakaj se moji lasje spet spreminjajo v sračje gnezdo. Očitno mi navada nanašanja izdelka pred umivanjem las še ni tako zlezla pod kožo, da bi postala samoumevna. Kljub temu pa nego pred šamponiranjem res priporočam, saj je pri suhih in poškodovanih laseh ob dolgotrajni uporabi res vidna razlika v kakovosti las.

Cena Olaplex No.3

V frizerskem salonu Med in Mleko ga dobiš za 27 € (100 ml).

Olaplex no3 beautyfull blog

Imaš barvane lase? Izkušnjo z Olaplexom? Kaj pa kakšnim drugim sistemom za učinkovito nego suhih, barvanih in poškodovanih las? Vesela bom komentarja. Hvala.

♥ ⇒ Poglej pa tudi s katerim naravnim, ekološkim izdelkom v red spraviš suhe in poškodovane barvane lase.

Maham,

Nika

*Fotografije: praktikantka Beautyfull Bloga Nika Maja

** Fotografije niso obdelane.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.