Ocena: Mayarula Peptidni fluid za okoli oči

Kremo za nego kože okrog oči sem začela uporabljati, ko sem pri ‘starejših’ strankah, ki sem jih ličila, opazila vidno razliko med tistimi, ki so jo uporabljale, in tistimi, ki je niso. Tako jo zjutraj in občasno zvečer nanašam že več kot petnajst let in seveda se je v tem času marsikaj spremenilo. Spremembe so se zgodile tako okrog mojih oči, kot tudi med ponudbo drobnih in običajno dragih stekleničk te specifične nege. A vseeno mislim, da je naložba vanjo smiselna in da ne gre le za marketinško potezo za dodaten nakup. Zakaj, beri dalje.

Na Instagramu sem svoje sledilke vprašala ali kremo za oči uporabljajo, kaj od nje pričakujejo, kakšne teksture so jim všeč … pa tudi katere priporočajo. Anketo je izpolnilo 247 žensk in mi je bila zelo v pomoč pri pripravi tega zapisa in vseh naslednjih na to temo. Hvala, če si sodelovala tudi ti.

Nega za okrog oči, da ali ne?

Nego za kožo okrog oči uporabljam vsak dan, ker je nekaj sekundni nanos (kakšen je pravilen, poglej spodaj) tudi moj ritual sproščanja.

Kar 43 odstotkov bralk je v Beautyfull-blogovi Instagram anketi odgovorilo, da kreme za področje okrog oči ne uporablja, občasno se namažejo kar z običajno nego. Iskreno, ni ti treba brati celotnega zapisa, da boš vedela, zakaj priporočam uporabo kreme za okrog oči in zakaj za prvo anti-age nego predlagam Mayarula Peptidni fluid za okoli oči. Dovolj je, da veš ti dve stvari:

  • Uporaba kreme za okrog oči je smiselna, čeprav jo v lepotni rutini pogosto izpustimo, ker si to področje namažemo kar z navadno kremo. A koža okrog oči je tanjša in ima manj kolagena, elastičnih vlaken in lojnic, ki bi jo ščitile pred zunanjimi vplivi. Zato se ji bolj poznajo znaki utrujenosti, izsušenosti in znaki staranja, kot so povešena koža, kapilare, nepravilna pigmentacija in gube. Slednje toliko hitreje kot na drugih predelih obraza, saj je mimika okrog oči zelo intenzivna. Nega za obraz je seveda dobra tudi za okrog oči (če te le ne draži), ni pa usmerjena v odpravo določenih težav (ne vsebuje npr. sestavin za pospeševanje mikrocirkluacije in odpravo podočnjakov, kot tudi ni oftamološko testirana, kar pomeni, da ne draži oči). 
  • Peptidi so odlična sestavina kozmetičnih koktejlov proti staranju, saj pomagajo spodbuditi nastajanje in obnovo kožnih celic. So pa tudi odlični vlažilci, zato pripomorejo h glajenju drobnih gub (zaradi izsušenosti kože). Kar 48% bralk v Beautyfull-blogovi Instagram anketi je odgovorilo, da s kremo za okrog oči želi navlažiti predel in zgladiti drobne gubice. Peptidi bipure, ki jih vsebuje Mayarulin izdelek, so pridobljeni iz azelaične kisline. Imajo antioksidativno delovanje, preprečujejo poškodbe kolagena in elastina, spodbujajo celično obnavljanje in zaščito kože pred glavnimi vzroki staranja tako endogenih kot eksogenih (onesnaževanje, izpostavljenost UV-žarkom). Gube so manj opazne po štirih tednih uporabe, koža pa je bolj elastična in napeta.
Mayarula peptidni fluid krema oči nika veger beautyfull blog
Kot dodatek pri fotografiranju Peptidnega fluida za okoli oči sem izbrala cvet krizanteme. Ker je prav tako občutljiv kot tanka koža okrog oči.

Če sodiš med tiste, ki PRVIČ RAZMIŠLJAJO O NAKUPU nege za področje okrog oči, naj ti priporočim naslednje:

  1. krema mora biti učinkovita, jasno, to pomeni, da mora imeti aktivne sestavine. Le tako boš opazila rezultate, a vseeno jih ne pričakuj takoj,
  2. všeč ti mora biti tekstura. Obstajajo različice vse od lahkih vodnih gelov do mastnih masel in olj. Kar polovica bralk prisega na vlažilno kremo. 
  3. izbrati moraš tako, ki naslavlja prav to težavo, s katero se soočaš; imaš suho, pusto kožo? Se želiš znebiti podočnjakov, gub?

Katere priporočam za katero vrsto težav, boš lahko prebrala v enem od naslednjih zapisov (spremljaj, ker imam v rokavu kar nekaj super izdelkov (ne le kremic) za okrog oči), tokrat pa predstavljam meni ljubo, ki bi jo priporočila skoraj vsakemu, podobno kot vlažilni serum.

Mayarula Peptidni fluid za okoli oči

Mayarula peptidni fluid krema oči nika veger beautyfull blog
Novost, ki je tako kot celotna Mayarulina kozmetika, namenjena negi zrele kože.

Kozmetiko Mayarula sem spoznala preteklo leto in od takrat sem predstavila meni dva izjemno ljuba seruma, pa cvetni tonik in čistilno mleko. Uporabljala sem sicer celotno kolekcijo, tudi kremo za okrog oči (Mayarula Lipokoncentrat za okoli oči), a se nisem odločila, da jo posebej predstavim. Meni je bila všeč, a vedela sem, da sem med redkimi Slovenkami, ki jim ustreza ta tip teksture, podobne mazilu (kar je potrdila tudi anketa).

Z veseljem pa serijo zapisov s predstavitvijo nege za okrog oči začenjam z Mayarulinim Peptidnim fluidom za okoli oči, saj je prav tisto, kar običajno iščemo; lahko, hitro vpojno in vlažilno teksturo, ki osveži področje okrog oči, odpravlja podočnjake in tudi znake staranja. Ta peptidni fluid priporočam še zato, ker je ORGANSKO CERTIFICIRAN in vsebuje kozmetične AKTIVNE SESTAVINE, kar potrjujeta certifikata Organic in CosmEthically Active. 

Preberi še: kako nastaja Organsko certificirana kozmetika Mayarula

Moja izkušnja

Mayarula peptidni fluid krema oči nika veger beautyfull blog
Tekstura obeh Mayarulinih izdelkov za nego kože okrog oči; fluida, ki je bolj lahkoten in vlažilen, ter mazila, ki je bolj maslen in negovalen. Običajno plastim oba.

Sama ga uporabljam zjutraj in zvečer, pogosto kar kot vlažilni serum za okrog oči v kombinaciji še s kakšno drugo kremico / masko, torej ga plastim še z nekoliko mastnejšim izdelkom. Všeč mi je, kako navlaži kožo in kako hitro se vpije. Ima prijeten vonj, ki me takoj spomni na kamilico in smilj. Občutek med nanosom je svež, lahek in negovalen, lahko ga uporabim samostojno ali kot serum pred bogatejšo nego oz. ličenjem. Kot vedno si serum za okrog oči nanašam tudi na področje okrog ust, če ga po nanosu na prstih ostane še kaj, ga razmažem še na druge gube.

Všeč mi je tudi, da je v prestižni steklenički (kar v svetu naravne kozmetike pomeni iz temnega stekla) na potisk, ki dodatno ščiti sestavine izdelka.

Kaj vsebuje, zakaj učinkuje

Mayarula peptidni fluid krema oči nika veger beautyfull blog
Ta izdelek za nego kože okrog oči je poln učinkovin, ki vlažijo, odpravljajo drobne gube in pospešujejo mikrocirkulacijo, da je področje manj zabuhlo.

Peptidni fluid za okoli oči je lahka vlažilna emulzija, ki kožo intenzivno navlaži, jo poživi in zmanjša videz podočnjakov. Mayarula o njeni sestavi pravi takole:

‘’Je kombinacija hidrolatov smilja, rimske kamilice in hamamelisa ter rastlinskih olj kamelije, marule, šipka in CO2 izvlečka kamilice. Olje kamelije predstavlja dobro osnovo, olje marule pa je specifično namenjeno negi suhe in zrele kože. Olje šipka pripomore k aktivni obnovi, CO2 izvleček kamilice pa deluje pomirjevalno. Za vlažilno delovanje poskrbijo vegeluron, Na PCA ter izvleček slezenovca. Izbira ostalih rastlinskih izvlečkov je usmerjena k pomlajevalnemu delovanju. Izvleček acmele vpliva na strukturo in kompaktnost kože ter zmanjša videz gub. Izvleček črnega grozdja deluje antioksidativno, napne in aktivira mikrocirkulacijo. Antioksidativne učinke imajo tudi peptidi. Preprečujejo še poškodbe kolagena in elastina, spodbujajo celično obnavljanje in dajejo koži mladosten videz. Kozmetično aktivna sestavina kofein se osredotoča na zmanjšanje videza podočnjakov in na kožo deluje poživljajoče.’’

Bogato, kajne? Na Mayarulini spletni strani najdeš tudi INCI listo in podrobnejši opis sestavin oz. njihovo delovanje, res zanimivo branje in uvid v ta izpopolnjen in z aktivnimi učinkovinam nabit izdelek. Vabljena k raziskovanju.

Cena: 32,90 €/ 15 ml  

Ti je bil zapis v pomoč pri odkrivanju prvega izdelka proti staranju za nego kože okrog oči? Če boš Mayarulin Peptidni fluid za okoli oči poizkusila, bom vesela tvoje izkušnje. Kot tudi, če boš spremljala še nadaljnje odkrivanje vsebin, povezanih z nego kože okrog oči.

Prej/ potem…

Fotografij prej/ potem nimam, imam pa te (neobdelane), ki prikazujejo kako nanašaš nego okrog oči; vedno v nežnih krožnih gibih (vsaj treh), od zunanjega kotička pod spodnjo veko k notranjemu in preko zgornje veke spet k zunanjemu.

Slik prej in potem s čudežno razliko nimam. Ne obstajajo, saj področje okrog oči pridno negujem in pravzaprav od vlažilne kremice (tudi če je tako nabustana z naravnimi aktivnimi sestavinami) pri mojih 45 letih ne pričakujem, da bo v nekaj dneh ali po mesečni uporabi bistvena razlika na že tako dobro negovani koži. Prej bi se to zgodilo s kakšno dobro masko, masažo obraza, npr. maderoterapijo obraza (preverjeno) ali teenliftingom (tudi preverjeno) ali jogo obraza (nepreverjeno, ker sem prelena ;(), pa še pri takšnih ‘negah’, če ni redna, rezultat ni dolgotrajen.

Maham in mežikam… brez skrbi, da bi mi to povzročalo gube ;),

Nika

*Fotografije: Nina Ryodo, Nika Veger

**Zapis je nastal v sodelovanju s kozmetiko Mayarula.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.