Erborian korejska kozmetika: najboljši izdelki za nego in čiščenje

Ker so do nadaljnega moje promocije Erborianovih izdelkov odpovedane, objavljam zapis, ki ti bo v pomoč pri spletnem nakupu, izboru nege korejske kozmetike Erborian. Tokrat namreč ne bo govora o njihovih uspešnicah, CC-kremah in BB-kremah.

‘’Katero kremo naj izberem?’’, je najpogostejše vprašanje, ko želiš poleg CC- ali BB-krem preizkusiti, ali je korejska kozmetika tako čarobna tudi v negi. Preizkusila sem dobri dve tretjini vseh njihovih izdelkov. Vsi niso tako magični kot najbolje prodajani, priznam. Jih je pa kar nekaj, nad katerimi sem navdušena in so hkrati tudi vaši favoriti. Vsaj tako mi poročate na promocijah ali po njih (hvala, res cenim vaše povratne informacije). Če bi o kakšnem izdelku, ki tu ni omenjen, rada izvedela več, me seveda pocukaj, prav tako pa bom vesela tvoje izkušnje s katerim koli Erborianovim izdelkom.

Preberi tudi: Vsa Erborianova čistila in katero je pravo zate

Top sedem najboljših izdelkov za nego pri Erborian kozmetiki

korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog vse
Pobrskala sem med mojimi Erborian izdelki in izbrala tiste s katerimi boš po vsej verjetnosti zadovoljna tudi ti.

Predstavitev najboljše Erborian kozmetike bom začela s čistilci. Pa ne zato, ker je to osnova lepe kože, še posebej dvojno čiščenje, ki ga izvajajo Korejke, temveč zato, ker je čistilec prvo, kar ti lahko priporočim po CC- ali BB-kremi in vem, da boš z njim zadovoljna. 

ČISTILA

centella erborian vsa čistila nika veger beautyfull blog

Za prvo odkrivanje korejskega sistema dvojnega čiščenja (ali pa samo čiščenja) priporočam linijo Centella (na voljo sta olje in gel za čiščenje), ki učinkovito in nežno očisti kožo, vsebuje pa tudi izvleček azijskega vodnega popnjaka za pomiritev in pospešitev obnove kože.

LOSJONI ZA OBRAZ

erborian vsa čistila nika veger beautyfull blog

Z njimi nadaljujem, ker so tudi losjoni izdelki med Erborianovo nego, ki jih hočem imeti v svoji kopalnici – in na obrazu. Po naključju tudi pri uporabi pridejo na vrsto za čiščenjem. Erborianov losjon je hibrid, tonik, vlažilec in pikica nege v enem. Po čiščenju je namreč koža v porušenem pH-ravnovesju (razen pri micelarni vodici). Za ponovno vzpostavitev ravnovesja koža potrebuje kar 2 do 4 ure. Odločitev je seveda tvoja – lahko tvegaš in tonik izpustiš, lahko pa pH povrneš takoj in izključiš možnost, da bi v teh dveh urah vsak dan na kožo nanašala bakterije, ki se lahko razvijejo v vnetja, rdečice, občutljivost ali še kaj drugega. Če samo pomisliš, kolikokrat se kože nevede dotakneš z rokami, pa z masko … Ne razmišljaj; tonik ali losjon, ki pomaga koži vzpostaviti ravnovesje, je nujen. 

Ta losjon torej uravna kislost kože (povrne pH) in hkrati vlaži, zato krema, serumi oz. vsa nadaljnja nega prodre globlje v kožo. Erborianovi losjoni so trije. Zeleni hkrati matira, rumeni poživi, rdeči deluje proti staranju. Če vprašaš mene, je najbolj univerzalen rumeni. Ker je matiranje s kremo ali ‘primerjem’ učinkovitejše, nego proti staranju kože pa je prav tako bolje izvajati s serumom. Za losjon iz rumene linije Yuza navijam tudi zato, ker vem, da te bo njegov vonj motiviral za vsakodnevno uporabo in to je nujno (zakaj, še enkrat preberi zgoraj). 

Dvofazni losjon za obraz YUZA

korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog  yuza losjon tonik
Poživi kožo in s sončno-iskrivim vonjem poživi tudi moje razpoloženje.

To je losjon, obogaten z rastlino Citrus junos (juza), ki odlično navlaži in kožo zaščiti pred antioksidanti. Ima dve fazi, zato ga moraš pred uporabo pretresti: vodna faza vsebuje sestavino za razjasnjevanje polti, oljna faza pa pomaga nahraniti kožo. Končni rezultat po uporabi je pH uravnotežena koža, ki je tudi navlažena, poživljena in deloma zaščitena pred prostimi radikali.

NASVET: Losjon nanašam po uporabi čistil, kot tonik in vlažilec. Zjutraj in zvečer ter vedno tudi pred uporabo maske, ker po nanosu losjona učinkuje bolje. Pa še to: prej zapisano ne pomeni, da sta zeleni in rdeči losjon zanič. A ker govorimo o prvih korakih z Erborian nego, ti bolj priporočam ‘Yuzo’. Ko se boš tega koraka v vsakodnevnem čiščenju oz. negi navadila, lahko losjon zamenjaš, predvsem če tudi sicer uporabljaš ‘zeleno’ ali ‘rdečo linijo nege.

Cena in link do nakupa: 34,90€ / 190 ml

NEGA IN KOREKCIJA RDEČE POLTI

korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog cc red correct
Tale tubica je ‘must’ za vsak profi kovček z ličili in lepotno torbico dame, ki se spopada z rdečico.

Morda ni prav zares nega, vendar ne morem mimo tega odličnega hibrida, ki prekriva in neguje pordelo, razdraženo kožo. Vzrok so lahko akne, porušena zaščita, občutljivost, kuperoza …

CC Red Correct

To je še ena od čudežnih Erborianovih krem. Z zelo tankim nanosom, ki je sprva obarvan zeleno, potem pa se prilagodi polti kot običajna CC-krema, prekriva, da kože ni treba obremenjevati s pudri. Hkrati jo s sestavo na dolgi rok tudi neguje. Vsebuje azijski vodni popnjak, ki kožo pomiri in pospeši njeno obnovo. 

NASVET, pravzaprav prošnja: Če poznaš osebo, ki ima težave z rdečico (npr. mami v menopavzi), prosim, da ji jo priporočiš. Hvaležna ti bo, vsaj take so moje izkušnje, ko to kremo priporočim ženskam, ki si ne upajo na tako kožo nanesti ničesar več, rdečica pa jih vseeno zelo moti.

Cena in link do nakupa: 19,90 / 15 ml

MASKE

Erborian je poleg čudežnih krem znan tudi po učinkovitih ‘sheet’ maskah. V tem luštnem setu sta štirih mask sta tudi moji favoritki, BB Shot Mask za takojšen učinek lepše kože in maskica za okrog oči.

Pomemben del korejske nege so maske. Sama sicer nisem goreča pristašica mask na krpicah oz. lističih, če te niso biorazgradljive in če ne ponudijo takojšnega učinka, še toliko manj, a Erborianove ga.

Kljub temu bom najprej omenila maske za večkratno uporabo.

Maska proti prvim znakom staranja: Vitaminska maska Yuza

yuza maska korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog
Obožujem jo, ker čez noč zrihta mojo kožo in ker vem, da jo bo z odličnimi sestavinami lepo negovala tudi na dolgi rok.

Ta maska je koncentrirana nega, ki vlaži, nahrani in poživi kožo. Uporabljam jo kot nočno masko po dnevih, ko sem imela na koži dolgo časa plasti ličil. Ali ko sem nasploh videti bolj utrujena kot običajno. Všeč mi je, da vsebuje karitejevo maslo, keramide, ki pripomorejo h krepitvi lastne zaščite kože, vitamin E in izvleček iz juzuja in juzujevo olje za izdatno vlaženje, zaščito pred prostimi radikali, hranjenje kože in okrepitev koži lastne zaščite.

NASVET: Masko za takojšnjo poživitev utrujene in medle polti lahko uporabiš tudi čez dan, naneseš jo za deset minut. A učinek je večji, če jo bolj na debelo naneseš zvečer, na očiščeno in s tonikom ali losjonom navlaženo kožo. Potem se zjutraj zbudiš z res dobro spočitim videzom. Ob dnevih, ko je koža še posebej suha, lahko opaziš, da se je na nekaterih predelih maska popolnoma vpila. To je znak, da potrebuje dodatno vlaženje in zaščito čez dan ;).

Cena in link do nakupa: 17,90 / 20 ml, 60 ml 41,40€

Maska za kožo okrog oči v lističu Ginseng Eye

eye patch korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog
Obliži za kožo okrog oči delujejo takoj, zato jih uporabljam pred dogodki, snemanji … ličenje je ob tem lahko manj intenzivno.

Namenjena je takojšnjemu učinku glajenja kože okrog oči, hkrati pa jo tudi poživi. Formula je obogatena z izvlečkom iz korenine ginsenga, zato zgladi gube in gubice, zmanjša znake utrujenosti in pomaga navlažiti kožo. Koža okrog oči je takoj po uporabi videti napeta in zglajena, je pa res, da ta občutek ne traja več kot kak dan (zato jo uporabljam za posebne priložnosti ali kadar imam snemanje). Za dolgotrajne rezultate bi jo morala uporabljati vsaj enkrat tedensko. 

NASVET: V vrečki je dovolj seruma za dvakraten nanos, zato pred odpiranjem narahlo pritisni na embalažo, da se maska porazdeli po lističih. Lističa nato nanesi tako, da  pokrijeta gube pod očmi, kot tudi tiste pod obrvjo (to je tudi narisano na embalaži). Po 15 minutah uporabe lističa ponovno vrni v vrečko in maskanje ponovi še na nasolabialnih gubah ali okrog ust, lahko pa jo ponovno naneseš naslednji dan (hrani jo v hladilniku) za podaljšanje učinka.

Cena in link do nakupa: 7,70 €

SERUM

korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog  ginseng serum
Prej kot v dobro anti-age kremo ti svetujem investicijo v dober serum za mladostnejši videz kože.

Moč specifične oz. ciljne nege se skriva v serumih. Pri Erborianu sta dva. V zeleni kolekciji Bamboo za vlaženje in matiranje kože, v rdeči Ginseng pa za bolj mladosten videz. Moj favorit je slednji.

Serum proti staranju kože: Eliksir Ginseng

Izvleček šestletne rastline Panax ginseng je v Koreji znan po svojem gladilnem in vlažilnem delovanju. Ujet je v ta pomlajevalni serum, ki ga zgolj kapljico ali dve naneseš na obraz pred svojo običajno nego oz. kremo. Ugodje občutiš takoj po nanosu; koža je navlažena in sveža, sčasoma pa opažaš tudi, da je čvrstejša in bolj poenotenega videza.

NASVET: Serum vedno nanašam na prej navlaženo kožo, da ga porabim manj in da prodre globlje ter tako povečam njegov učinek. Tega uporabljam tudi pri profesionalnem ličenju, ker da na koži res super občutek in zrela koža z njim dobi bolj mladosten žar.

Cena in link do nakupa: 88,50 € / 30 ml

KREME

Se sprašuješ, zakaj kreme navajam nazadnje? Ob tako izbranih korakih čiščenja in nege se mi izbor kreme niti ne zdi tako pomemben. Kremo doživljam kot odejico, ki mora pokriti vse prej nanesene plasti izdelkov, in jih lepo povezati z ličili. Pri Erborianu lahko izbiraš med tremi negovalnimi linijami: 

  • zelena je Bamboo za vlaženje, uravnavanje sebuma in matiranje
  • rumena linija Yuza za vlaženje, svežino polti in prvo delovanje proti staranju kože,
  • rdeča Ginseng pa za vlaženje in bogatejšo nego proti staranju.

Dnevna krema Yuza sorbet

korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog yuza sorbet krema
Odejica vlage, poživitve in prve anti-age nege.

Če si me na promociji vprašala za vlažilno kremo, ki je hkrati že kaj več kot vlaga, sem ti priporočila to. Ko si jo poskusila, si prikimajoče zavzdihnila. Ta kremica ima res ‘užitkarske’ senzorične lastnosti (teksturo, vonj, poživi celo z videzom – z rumeno barvo in sončnimi biserčki v njej).

Vendar je fina tudi po sestavi. Vsebuje negovalna korejska zelišča (juzo, sladki koren, azijski vodni popnjak, kamilico …) in mikrokapsule z antioksidativnimi lastnostmi, ki pomagajo delovati proti prvim vidnim znakom staranja. Koža je zaščitena, videti je bolj sijoča. 

NASVET: Iz te linije sta mi všeč tudi lahkotna vlažilna nega v gelu za področje okrog oči Serum Yuza Sorbet Eye in nočna krema Yuza Sorbet.

Cena in link do nakupa: 50,50 € / 50 ml (na voljo je tudi manjša, potovalna različica v tubi)

Kje kupiti Erborian?

Ko sem za pripravo tega zapisa po spletu brskala, kaj te o znamki Erborian še zanima, sem bila presenečena. Zelo pogosto iskanje je ‘kje kupiti Erborian izdelke’. Na voljo so v Muellerjih (v različno velikih in obiskanih je nabor izdelkov različno bogat, vendar ti prav v vsakem lahko priskrbijo vzorček ali naročijo želeni izdelek), Nami (odlična ponudba skoraj vseh izdelkov), Maxiju, Leposani in spletni trgovini erborian.si (tu je izbor največji). Čeprav mi je brskalnik ponujal še nekaj slovenskih strani, na katerih naj bi te izdelke prodajali (kot npr. ceneje.si), je to le vaba, da prideš na njihov stran, potem pa ti ponudijo izdelek iz istega segmenta, a druge kozmetične znamke. Ni ok.

Erborian prodajajo tudi tuje spletne trgovine (kamor štejem tudi Notino, saj je to tuje podjetje s slovensko delujočo stranjo). A saj veš, ‘podpiram lokalno’ velja tudi za podporo slovenskih uvoznikov in ljudi, ki so tam zaposleni. Še posebej, če so v večini cene na slovenski strani nižje in ta deluje brezhibno, vključno z dobro podporo kupcem. Na erborian.si poleg nakupa vedno dobiš še vzorčke (vedno si vzamem CC- ali BB- ter CC- ali BB-Eye vzorčke, ker je v njih dovolj vsebine za vikend uporabo) in darila ob večjih nakupih. Dodaten plus nakupa na njihovi spletni strani je tudi ta, da ponujajo vse velikosti različic izdelkov, tudi potovalne, in se tako morda lažje odločiš za prvi nakup.

Za konec pa še …

Je Erborian naravna kozmetika? 

korejska kozmetika erborian nega kreme nika veger beautyfull blog
Erborian ni naravna kozmetika. Je pa dobra nega z naravnimi učinkovinami, ki poskrbi, da je tvoja koža naravno lepa.

Ni. Če si torej našla odlična čistila ali nego, ki ti ustreza pri naravni ali celo organsko certificirani znamki (npr. Melviti), ostani pri njej. Znamko Erborian podpiram zato, ker je kakovostna in vsebuje res veliko naravnih učinkovin, njen razvoj pa gre v smer čiste kozmetike (brez sestavin, ki so dovoljene, a za katere že vemo, da so morda na dolgi rok nepotrebne in škodljive) in trajnostnih pristopov v embalaži in proizvodnji. Priporočam jo tudi zato, ker boljših CC- in BB-krem nisem našla in ker s pravilno izbiro izdelka ne zgrešiš nakupa, uporabljaš pa ga res dolgo. Upam, da k temu pripomorejo tudi taki zapisi ali moje promocije v okviru Erborianovih dni.

Če imaš še kakšno vprašanje, povezano s kozmetiko Erborian, ali pa svojo izkušnjo, bom zelo vesela tvojega komentarja. Hvala.

Maham,

Nika

Fotografije: Nika Veger

*Zapis je nastal v sodelovanju z Erborian Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Nina
    24 oktobra, 2020

    Draga Nika, hvala za izčrpno poročilo. Pomaga. Sem redna uporabnica CC in BB kreme in pudra sploh ne uporabljam več. Ob priliki preizkusim tudi negovalne stvari. Upam da se izplača, saj so cenovno v zame višjem rangu. Vem pa, da mi bo koža hvaležna. Vzorčni zeli pridejo prav, saj vidiš kaj ti bolj odgovarja. V moji wish listi je tudi, mislim da BB krema za pod oči, namesto kolektorja. BB imam drugače dore, a vzamem to svetlejše, ane?
    Vse lepo in hvala za ves trud in deljene vseh info. Lp Nina

    • NIKA
      24 oktobra, 2020

      Nina, zdravo.
      Hvala za tvoj feedback in tudi pohvale.
      BB Eye je samo v enem odtenku in je super, dobro prekriva. Tudi odtenek je tak nevtralen, nude.
      CC Eye je pa v svetlem in temnem, ampak prekrivata oba nežno.
      Se strinjam, cena nege ni taka, da bi lahko kupil kar brez razmisleka, prav zato raje napišem v kaj se splača investirati.
      Tudi sama sem najprej kupila CC in BB, potem BB Eye, potem čistilno peno in juzo losijon. Potem vidiš ali ti ustreza in gradiš dalje ☺️.
      Maham, Nika