4 načini kako nositi volnen pulover za vsako priložnost

V tem blogu boš izvedela, kako lahko volnen pulover stiliraš na različne načine in ustvariš športen, vsakdanji, eleganten … stajling. Volnen pulover je namreč zelo vsestranski kos tako pomladne kot jesenske in zimske garderobe, ki ne sme manjkati v trajnostni minimalistični omari.

Spodaj so predlogi stajlingov s 100% volnenim puloverjem Fjallraven Övik Cable Knit Roller Neck. Pulover sem nosila na potovanju v Španiji, ker je bilo vreme zelo spremenljivo, temperature pa so nihale od 5 do 25 stopinj Celzija.

PREBERI TUDI: Fjallraven dokazuje, da so tudi volnena oblačila lahko trajnostna

Kako nositi volnen pulover v različnih slogih

Če si prizadevaš za trajnostnosto in minimalistično garderobo, veš, da je vlaganje v kakovostne kose, ki jih lahko nosiš na različne načine, ključno. Volneni pulover je osnovni kos take garderobe, saj je vsestranski, uporaben pozimi in v prehodnem obdobju in če je pametno izbran, ga boš lahko nosila leta in leta.

Fjallraven ÖVIK CABLE KNIT ROLLER NECK

Čudovit, topel pleten pulover s klasičnim kitasto pletenim vzorcem na sprednji strani je izdelan iz etično pridelane volne. Na komolcih je okrepljen, da bi ga lahko uporabljali kar se da dolgo. Oblačilo je podnebno nevtralizirano.

Pulover je na voljo tudi v drugih barvah. Poišči ga v Emporiumu, Annapurni, Iglu športu ali drugih bolje založenih športnih trgovinah.

Tako volnen pulover kombiniraš na različne načine:

1. Volnen pulover se odlično poda k tilu

Volnen pulover se lepo poda h krilu iz tila, saj ustvari zanimiv kontrast med debelejšim in lahkotnim, prosojnešim materialom. Sama sem v tej kombinaciji poparčkala živahne barve in ustvarila igriv stajling. Če pa izbereš pulover v nevtralni barvi, kot so bež, bela, siva ali črna, ter krilo v svetlejši pastelni barvi ali s kovinskim leskom, pa s takim stajlingom lahko obiščeš elegantnejše dogodke, kot so večerja, poroka na prostem …

volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog 1
Februarja je v Španiji precej spremenljivo vreme in temu se najbolje prilagodiš z volnenim puloverjem. V obmorski vasici Villajoyosa sem ga nosila h krilu iz tila.
volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
V tem stajlingu sem k žajbljevo zelenemu puloverju kombinirala trendn rjavo v toast odtenku in neon roza, zato je celotna kombinacija pomladno igriva.
volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog til krilo
Volnen pulover je odličen kontrast k tilu, bleščicam ali čipki.

2. Za vsakodnevne opravke ga kombiniraj k džinsu

Za udoben vsakdan lahko svoj volnen pulover nosiš h kavbojkam, nadgradnjo stajlinga pa ustvariš z dodatki: torbico, pasom, rutico ali nakitom. Volna in džins je klasična kombinacija, ki nikoli ne gre iz mode.

volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
Za udobno vožnjo do oddaljenega Alicanta in raziskovanje le tega sem volnen pulover nosila k džinsu.
volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
Volnen pulover in džins je klasična kombinacija, modra z zeleno pa ji da trenden pridih. P.S.: Saloni pohištva v Španiji so že polni živahnega poletnega trenda, kombinacije modre, zelene in oranžne barve.
volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog džins
Zanimiva srajca, torbica, čevlji … tako lahko svoj star volnen pulover in džins hlače hitro spremeniš v trenden outfit.

3. Volnen pulover je lahko del športne opreme

Volna je odličen material za športna oblačila za aktivnosti na prostem, še posebej, če je vreme spremenljivo. Volna namreč greje, ko je hladno in hladi, ko je vroče. Poleg tega odvaja vlago in preprečuje, da bi kljub potenju smrdeli.

Za športni videz volnen pulover nosi k trenirki in supergam. To je udoben in praktičen outfit, ki je popoln za sprehod v naravi ali športno aktivnost na prostem.

volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
Faro de l’Albir je izletniška točka pri kateri 10.000 korakov naredim z menjavo tempa. V hrib se zaženem s pospešenim srčnim utripom, ki ga umirim ob uživanju v razgledih in opazovanju narave. Prepotena? Seveda, ampak z volnenim puloverjem to res ni problem.
volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
Všeč mi je monotono, še posebej, če gre za športni outfit. Trik v kombiniranju enake barve različnih odtenkov je, da kombiniraš vsaj tri, še bolje pa, da je vsak kos za odtenek drugačen.
trenirka volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
Če ti ni všeč trend za hlače zatlačenih puloverjev, med zgornji in spodnji del ‘vrini’ še daljšo majico ali srajco.

4. Volnen pulover se poda tudi k obleki

Volnen pulover lahko nosiš tudi čez obleko. Pulover obleki doda toplino in teksturo, poleg tega pa elegantni obleki doda nekoliko bolj sproščen pridih. Ta kombinacija je primerna za različne priložnosti, od poslovnih sestankov do bolj sproščenih družabnih dogodkov.

Pri izbiri puloverja in obleke poskrbi, da se barve ujemajo, še posebej, če je obleka vzorčasta.

volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
V obleki s puloverjem sem se nameravala sprehoditi do ljubkega starega mesta Altea, pa so me premamili nasadi pomaranč.
volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
Namesto superg bi lahko k temu stajlingu nosila pete in se na sprehod v Alteo ter v katero od trendnih in šik restavracij odpravilia zvečer.
obleka volnen pulover fjallraven stajling nika veger beautyfullblog
Volnen pulover se odlično poda tudi na svilene večerne obleke ali elegantne hlače.

Na to bodi pozorna pri izbiri volnenega puloverja

Pri izbiri volnenega puloverja poskrbi, da je ta kakovosten in trajnosten. Naravne barve kot so bež, siva ali črna so večne in enostavne za kombiniranje. A prav tako lahko posežeš po svoji najljubši barvi, če se dobro ujema z drugimi kosi v tvoji garderobi. Med vzorci so večno v modi kite, švedski vzorec in rebrasto pletenje.

PREBERI ŠE:

Poleg teh obstaja še veliko drugih načinov, kako stilirati volnen pulover. Kateri pa je tvoj najljubši? Zaupaj mi ga v komentarju. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: Vstanem

** Zapis je nastal v sodelovanju Fenix Outdoor Emerging Martkets GmbH.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.