DIY enostavne pustne maske in kostumi za učiteljice in vzgojiteljice

To so ideje za DIY enostavne pustne maske. Izbrani kostumi so enostavni za izdelavo in iz reči, ki jih imamo doma. Imajo tudi zabavno ter/ali izobraževalno noto in so tako primerni tudi za vse, ki se ukvarjajo z vzgojo otrok.

DIY pustne maske in kostumi za učiteljice in vzgojiteljice 

Poglej te ideje enostavnih pustnih kostumov, ki jih lahko ustvariš tudi ti iz reči, ki jih imaš doma.

Zakaj pustni kostumi za učiteljice?

Ko sta bili punci še v vrtcu, sta se pusta vedno zelo veselili. Z navdušenjem sta pripovedovali, kaj so bili za maškare njuni vrtčevski prijatelji in vzgojiteljice. V šoli je iz leta v leto oblečenih manj otrok, še manj učiteljic. Škoda, ker je pust odlična priložnost za zabavo in povezovanje z otroki, tudi najstniki. Lahko pa je tudi izhodišče za pogovor o poklicih, čustvih, drugačnosti, sprejemanju …

DIY enostaven kostum okoljevarstvenice ali Greta Thunberg

Informacije, še posebej, če so podane na zanimiv in zabaven način, lahko spodbudijo otroke, da spremenijo svoj odnos in vedenje ter jih motivirajo k dejanjem.

Vir: @nikaveger

Za kostum svetovno znane okoljevarstvenice, Grete Thunberg, ne potrebuješ drugega kot:

  • karton z napisom skolstrejk for klimatet ali po slovensko šolski štrajk za podnebno pravičnost
  • lase spletene v dve kitki
  • oblačila, kot jih nosijo mladi. Greta je pogosto oblečena v karirasto srajco ali jopico modre barve, džins, na glavi pa nosi volneno kapo.

Slovnična policija

Slovnični inšpektor je pedantnež, ki kritizira ali popravlja slovnične in tipkarske napake, napačno črkovanje in druge napake v govoru ali pisanju. Tudi na družbenih omrežjih. In seveda v šoli.

slovnična policija kostum 2
Vir: Pinterest

Za pustno masko slovničnega policaja potrebuješ le majico z duhovitim napisom in dodatek, ki spada k uniformi miličnika, npr. kapo, lisice, ‘stop’ loparček.

P.S.: Če slovnične napake najdeš v tem zapisu, bom vesela popravka v komentarju. Hvala.

Slabo vreme ali počutje

Sta slabo vreme in slabo počutje povezana? Lahko tako enega kot drugega sprejmemo kot del vsakdana in se naučimo z njima živeti, celo izkoristiti v svojo prid? Pustna maska vremenska napoved je lahko super iztočnica za pogovor o čustvih.

Vir: fairfieldworld.com

Za izdelavo pustnega kostuma oblak oz. nevihta potrebuješ škornje in palerino za v dež ter oblak. Izdalaj ga iz kartona ali pa tako, da na manjši dežnik (lahko je polomljen ali pa ti je ostalo le ogrodje) nalepiš polnilo odslužene okrasne blazine. Oblak popestriš, če mu dodaš iz kartona ustvarjene kapljice, strelo, mavrico …

Družbeno omrežje vs. resničnost

Želiš načeti pogovor o vplivu družbenih omrežij na počutje, samopodobo in zadovoljstvo osnovnošolcev? Spodnji pustni kostumi so lahko super iztočnica.

DIY kostum druzbena omrezja instagram realnost  uciteljice nika veger beautyfull blog themerrythought
Vir: themerrythought.com
DIY kostum snapchat filter uciteljice nika vege
Vir: ohhappyday
DIY kostum nofilter uciteljice nika veger beautyfull blog hiched.co.uk
Vir: hiched.co.uk

Emotikon

Emotikoni so lahko zabavna skupinska maska za ves učiteljski kolektiv in iztočnica za pogovor o drugačnosti in sprejemanju le te. Srček, smejko ali kakec … kateri boš, lahko izbereš kar glede na to, kateri predmet učiš ali katerega uporabljaš najpogosteje.

emoji diy kostum uciteljica
Vir: Pinterest

Pustni kostum emotikon lahko narediš zelo enostavno tako, da na rumeno majico narišeš ali prilepiš (iz filca ali samolepilnega papirja) oči, očala, usta … Lahko pa ‘smajlija’ izdelaš iz kartona in ga kot ogrlico obesiš za vrat.

Angleške fraze

Raining Cats and Dogs, missbehavior, monkey business … če si učiteljica angleščine, si daj duška z uprizoritvijo katere od uporabnih angleških fraz.

DIY kostum uciteljica angleščine raining cats and dogs nika veger beautyfull blog
Vir: buzzfeed.com
diy kostum učiteljica angleščine monkey business
Vir: Pinterest
DIY kostum učiteljica
Vir: buzzfeed

Barvica, čopič ali radirka

Šolske potrebščine so ljubki kostumi, nad katerimi bodo navdušeni predvsem otroci prve triade. Iz pogovora o najljubši šolski potrebščini pa lahko hitro razvijemo pogovor o tem, kaj nam v šoli je in ni všeč, v čem se počutimo dobri …

DIY kostum barvica uciteljice nika veger
Vir: frankie.com
ropar diy kostum pust
Vir:
DIY kostum uciteljica slikar nika veger
Vir: dukesandduchesse
DIY kostum uciteljice nika veger  barvica svincnik beautyfull blog studiodiy
Vir: studiodiy.com

V barvico ali svinčnik se lahko preleviš že z oblačilom v željeni barvi in kapico iz kartona, ki spominja na konico pisala. Radirka pa si lahko, če namesto denarja kostumu roparja dodaš na karton napisane napake (napačno napisane črke, številke, besede, enačbe …).

Napaka

Z zabavnim napisom lahko otrokom sporočiš, da nihče ni popoln in da imaš tudi kot učitelj vedno izziv, da iz dane situacije narediš največ kar lahko. Imaš enobarvno majici in vodoodporen flomaster? Brez izgovorov torej, v zadnjem hipu ustvari vsaj ta kostum.

Vir: goodhousekeeping.com

POGLEJ TUDI:

👉 Kam na pustovanje 2024? To so najboljši pustni karnevali v bližini.

👉 Tako izdelaš DIY KOSTUM ANANAS, ČEBELAR, KAKTUS

👉 Enostavne pustne poslikave s pomočjo ličil, ki jih imaš doma

👉 To so ideje za pustne maske iz popkulture, ki so klasika in zažigajo vsako leto

Si učiteljica oz. delaš z otroki? Kakšno je tvoje mnenje o pustu? Ga praznuješ skupaj s svojimi učenci? Imaš še kakšno dobro idejo za kostum, ki je primeren za v šolo? Nadaljujva pogovor v komentarjjih. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: kot je zapisano pod posamezno fotografijo

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.