Pustne maske iz popkulture, ki so že klasika

To so ideje za pustne maske in kostume s katerimi boš vedno pritegnila pozornost, saj gre za popularne like iz popkulture, ki jih opevajo številni filmi, knjige, serije, knjige …

PREBERI TUDI: To so ideje za letos popularne pustne kostume

SUPERJUNAKI.

Batman, Superman, Wonderwoman, Kleopatra, Transformerji … vsako leto se pojavi vsaj en film, v katerem superjunaki rešujejo svet, zato ti kostumi niso nikoli iz mode.

MAČKE.

ideje popularne pustne maske mačke cats

Mačka je priljubljen lik vsakih maškar. Res da, ker kostum narediš enostavno, a tokrat se lahko potrudiš bolj kot z malo črno oblekico in narediš konkretni lik iz britansko ameriškega fantazijskega filma Mačke. Potrebuješ: oprijet bodi iz umetnega krzna (ali kak drug kosmat kos), rep, kapico z mačjimi ušesi. Za navdih si poglej trailer.

ROPAR iz serije Casa del Papel oz. MONEY HEIST. 

ideje popularne pustne maske money heist 2

Če serijo z Netflixa spremljaš, potem najbrž že navijaš za svojega priljubljenega gangsterja. Za pusta se lahko spremeniš vanj zelo enostavno. Razen, če ni Profesor ;). Potrebuješ: rdeč kombinezon in masko Dalija.

JOKER.

ideje popularne pustne maske joker

Upodobitev tega lika v istoimenskem filmu je bila najbolj strašljiva do sedaj. Pa temu ne gre pripisati maski. Joker je od nekdaj le klovn v moški obleki in s sila preprosto obrazno poslikavo. Srhljivost mu dodajo igralci, ampak, če si boš ta lik izbrala za pusta, vseeno ne pretiravaj. Potrebuješ: barve za obraz z dobro prekrivnostjo, npr. Barvish.

MULAN.

ideje popularne pustne maske mulan

Disney je postregel z novo različico, igranim filmom Mulan. V glavni vlogi je blestela Gong Li, ti pa ji občudovanje lahko izkažeš že za pusta. Potrebuješ: rdeč kimono, rjavo valovito grivo in … poglej si v trailerju. Nasvet: iz svojega obraza azijske poteze izvlečeš takole:

  • oči poudari le s črtalom na zgornji veki, povleci ga navzen. Pozabi na maskaro, spodnjo veko pa lahko kvečjemu posvetliš z zelo svetlim kožnim odtenkom,
  • obrvi poudari tako, da bodo videti bolj ravne,
  • ličk ne definiraj, dodaj jim le nekaj rožnate v predelu pod očmi,
  • ustnice poudari le na sredini, da bodo videti kot stisnjene za poljubček.

ZLOHOTNICA.

ideje popularne pustne maske

Ker je bila Angelina ‘hot’ tudi v drugem delu Zlohotnice, je to vroča maska vsakega pusta. Črna, seksi oblačila boš našla v omari, potrebuješ le še značilne roge in črna krila. Namig: ne pretiravaj z močnim ličenjem in ne barvaj si obraza na zeleno. Bolj seksi bo, če temno poudariš oči, zasenčiš lica in izbereš rdečo šminko. Rogove lahko narediš sama kot sem zapisala v blogu Top 7 enostavnih mask za noč čarovnic ali pa jih poiščeš v trgovini s pustnimi kostumi.

DUH iz čudežne svetilke (Aladin)

ideje popularne pustne maske aladin

Sicer sem upala, da bom v ta spisek lahko vključila lik iz težko pričakovanega Avatarja 2, a bom očitno morala počakati vsaj še eno leto. Zato pa na spisek uvrščam nekaj z enako našpičenimi ušesi in modrega ;). Potrebuješ: zlat nakit in obilo modre barve za poslikavo telesa (povprašaj pri Barvish).

HARLEY QUINN.

Harley Quin IDEJE PUSTNE maske

Priljubljena bo tudi letos, saj je glavna zvezda, Ptice Roparice in fantastična osamosvojitev Harley Quinn, vanjo pa se rade oblačijo tudi zvezdnice. Od maske preteklih let se razlikuje v nekoliko krajših laseh in bolj teatralnih oblačilih, ki spominjajo na tropske ptice. Potrebuješ:

  • STAJLING: črtaste kratke hlače, rokava iz materiala podobnega pom-pomom (spominjati morajo na prtičja krila), rdeče naramnice, roza top, ogrlica s srčkom,
  • LIČENJE: močno obrobi oči in z rdečo poudari ustnice. Na lično kost s črtalom nariši srček in po telesu nekaj tatujev.
  • FRIZURA: Harleyina zadnja frizura je srednje dolg blond paž s frufrujem spet v dva čopa. Konice so le še rahlo obarvane roza in modro.
  • REKVIZITI: žvečilni, macola, kij za bejzbol, hijena …

ELSA iz FROZEN 2

ideje popularne pustne maske elsa

Če hočeš biti najbolj popularna na otroškem pustovanju (no vsaj med punčkami), potem boš morala skočiti v Elsine čevlje. Tokrat so to beli škorenjci, bela obleka, še bolj svetla koža in beli lasje (ampak lahko tudi spuščeni ;)) in makeup, ki ga je najbolje poustvarila umetnica ličenja, Sara du Jour.

Kako so ti všeč zgornji predlogi? Se vidiš v katerem? Če bi še kakšen lik dodala, me prosim pocukaj v komentarju. Hvalaaa.

Maham,

zaenkrat še Nika 😉

*Fotografije: distribucija filmov, Sara de Jour

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.