Grazia Beauty Awards 2023: To so moji favoriti med zmagovalci

Visoko nad mestom smo na prvi poletni večer z navdušenjem aplavdirali lepotnim izdelkom, zmagovalcem Grazia Beauty Awards 2023. Gostiteljica večera, revija GRAZIA, je z glavno in odgovorno urednico Špelo Štamol podelila prestižne nagrade. Med vsemi prejemniki nagrad izpostavljam lepotila, ki so več kot le učinkovita in senzorično prijetna. So tudi okolju prijaznejša. Zanje glasujem tako, da jih tudi redno kupujem.

Okolju prijaznejši zmagovalci Grazia Beauty Awards 2023

Tokrat je bilo v izboru več kot 160 izdelkov, med katerimi je bila trajnostna le peščica. Zato sem še posebej vesela, da so žirijo z učinkovitostjo in senzorično dovršenostjo med 33 nagrajenci uspeli prepričati tudi izdelki, ki so naravni, ekološki in trajnosti. Sama jih uporabljam že nekaj časa in lahko le potrdim, da so odlična izbira.

🙋‍♀️💚👉 S kodo NIKA20 lahko spodnje zmagovalce Grazia Beauty Awards 2023 kupiš z 20% popustom. Za popust, ki traja do 30.6., sem se dogovorila zato, da te spodbudim k uporabi kakovostne in okolju prijaznejše kozmetike.

Melvita Intenzivni liftig serum (linija Argan BIO Active)

melvita intenzivni lifting serum grazia beauty awards 2023 trajnostna kozmetika nika veger beautyfull blog

Kategorija: NEGA OBRAZA, GRAZIA BEAUTY AWARD: LEPOTA IZ NARAVE

Vrsta izdelka: Anti-age serum

Ekološko certificiran serum za ohranjanje mladostnega videza kože obraza Melvita Argan BIO Active pogosto uporabljam tudi sama. Ne gre za novost, serum je na tržišču že dve leti in vesela sem, da sem ga imela ob lansiranju  priložnost testirati prva v Sloveniji (tukaj preberi zapis). Od takrat se k njegovi uporabi vračam, ker je med anti-age serumi (pa ne le naravnimi) odličen po razmerju učinek/cena, ker je senzorično zelo prijeten in me z vonjem, teksturo in občutkom, ki ga pusti na koži, kar kliče k uporabi. Z aktivnimi sestavinami (mikrobiotično arganovo olje, arganovo olje, postbiotični izvleček iz maline) učinkuje tako, da je moja koža navlažena, z zdravo bariero, mehka in da se vsaj na videz stara s tempom, ki ga lahko sprejemam.

💚 99% sestavin je naravnega izvora
💚 28 % sestavin je iz ekološke pridelave

💚 izdelek je veganski

👉 Cena in link do nakupa: 49,90 €/ 30 ml

🙋‍♀️ Do vključno 30.6. uporabi kodo NIKA20 za 20% popust na celoten nakup, ob nakupu Argan BIO Active Seruma pa boš prejela še GRATIS dnevno kremo iz linije ARGAN BIO ACTIVE 10 ml.

Gamarde Losjon za telo z zlatim sijajem

gamarde olje za telo bleščice grazia beauty awards 2023 trajnostna kozmetika nika veger beautyfull blog

Kategorija: NEGA TELESA, GRAZIA BEAUTY AWARD: POLETNI LESK

Vrsta izdelka: Olje za telo z bleščicami

Gamarde je znamka, ki je v preteklem letu obogatila slovensko ponudbo dermatološke kozmetike. Ne le zato, ker ima velik asortima izdelkov, ampak predvsem zato, ker gre za ekološko certificirano dermatološko kozmetiko, oz. dermokozm’etiko. Moja favorita med Gamarde izdelki sta Termalna voda in krema CICA Repair z azijskim vodnim popnjakom, ta losjon pa mi je všeč, ker dokazuje, da so tudi izdelki za polepšanje polti lahko naravni in okolju prijaznejši. Vsebuje zlate bleščice in kožo telesa ovije v tanko, nemastno in dišečo plast nege z aloe vero in termalno vodo Gamarde.

💚 99% sestavin je naravnega izvora
💚 21 % sestavin je iz ekološke pridelave

💚 izdelek je veganski

👉 Cena in link do nakupa: 25,40 €/90 ml

🙋‍♀️ Do vključno 30.6. uporabi kodo NIKA20 za 20% popust na vse Gamarde izdelke.

Keune So Pure Restore Mask

Keune so pure maska za lase grazia beauty awards 2023 trajnostna kozmetika nika veger beautyfull blog

Kategorija: LASJE, GRAZIA BEAUTY AWARD: LEPOTA IZ NARAVE

Vrsta izdelka: Maska za lase

Prvo Keune-jevo okolju prijaznejšo linijo So Pure sem odkrivala in preskušala pred kratkim, prav tako ob njenem lansiranju. Ker je prehod iz običajnih izdelkov za umivanje in nego las na naravne lahko nekoliko zahtevnejši, sem ob tem zapisala tudi nasvete:

Že v teh zapisih sem opozorila, da je ob naravni negi las uporaba maske za lase nujna. Zato me veseli, da je včeraj nagrado dobil tudi izdelek, ki ga v lepotni rutini pogosto kar preskočimo.

Keune So Pure Restore Mask zgladi in z izvlečeki plodov opuncije pomaga globinsko navlažiti vsak pramen las od znotraj navzven. Svilnata, razkošna formula naredi lase bolj zdrave in navlažene.

💚 96% sestavin je naravnega izvora

💚 izdelek je podnebno nevtraliziran

💚 izdelek je veganski

👉 Cena in link do nakupa: 39,90 €/ 300 ml

🙋‍♀️ Do vključno 30.6. uporabi kodo NIKA20 za 20% popust na masko Keune So Pure Restore.

Vsi trije izdelki so v okolju prijaznejših embalažah.

Grazia, grazie

špela štamol grazia_awards_interconti_lj_2023_pigac_si
Urednica Grazia Slovenija, Špela Štamol.

Izbira lepotnih nagrad Grazia Beauty Awards je v Sloveniji potekala že šestič. Glavna urednica Špela Štamol res poskrbi za vrhunski dogodek, kjer se srečam s predstavniki blagovnih znamk, PR-ovci, lepotnimi navdušenkami. V druženju z njimi tudi sama odkrijem kakšen nov trajnostni lepotni izdelek, ki ga bom preskusila v prihodnje.

»Izbor lepotnih nagrad je idealna priložnost, da nekoliko razmislimo, ali res potrebujemo vse v svoji kozmetični torbici. Vsak izmed lepotnih nominirancev nam lahko spremeni življenje, ampak ne potrebujemo vseh! Ta GRAZIA slog odločanja in nagrajevanja, in ne strokovno podeljevanje nagrad najlepše predstavim s primerjavo – kaj bi vam vaših šest najboljših prijateljic različnih starosti in poklicev predlagalo kot najboljše za uporabo. Takšne ‘prijateljice’ so v tem primeru naše žirantke, ki vsaj tri mesece pridno preizkušajo in ocenjujejo, ne samo kakovost in učinek, temveč tudi ceno posameznih izdelkov. Lepota pa niso samo izdelki, seže veliko globje in se tam tudi gradi, zato sem vesela, da smo se prvi poletni dan, ko so energije na vrhuncu, posvetili prav njej – lepoti,« Špela Štamol.

Letošnjo žirijo Grazia Beauty Awards so sestavljale Katarina M. Bajt, izvršna in lepotna urednica revije GRAZIA, Maja Štamol Droljc, modna oblikovalka znamke Maja Štamol, Bernarda Marovt, nekdanji model, danes pa poslovna ženska s sveta mode, Tina Fabjan & Jasna Oklešan, vizažistki in umetnici ličenja, Manja Plešnar, voditeljica in modna oblikovalka znamke Jugoslovenka ter obiskovalke spletnega mesta grazia.si.

Čestitam vsem nagrajencem in tudi Špeli za organizacijo!

Tako lahko živiš še bolj trajnosten vsakdan

Poleg zmanjšanja potrošništva, ločevanja odpadkov in izogibanju uporabi vrečkam in plastenkam pijač za enkratno uporabo, lahko tvoj vsakdan ‘ozeleniš’, če izbiraš lepotne izdelke:

Si spremljala Grazia Beauty Awards 2023? Je med njimi tudi kakšen tebi ljub kozmetični izdelek? Imaš izkušnje z zgoraj omenjenimi? Vesela bom nadaljevanja pogovora v komentarju. Hvala.

Maham,

Nika

*Ilustracija: Mojca Kranjc, fotografije: Pigac

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.