To je biser lekarniške ponudbe: Gamarde, francoska ekološka dermokozmetika

Spoznaj ekološko dermokozmetiko Gamarde, ki je narejena iz 100 % naravnih sestavin in je na bazi termalne vode Gamarde. Certificirana je z dvema certifikatoma, Cosmebio in Vegan friendly, njena prednost pa je tudi, da je trajnostno naravnana.

Gamarde: francoska bio dermokozmetika

Gamarde eko certificirana trajnostna dermokozmetika nika veger beautyfull blog
Gamarde zaveza: Varujemo kožo in tudi planet

Gamarde je francoska organsko certificirana kozmetična znamka, ki že od leta 2006 razvija dermatološko kozmetiko, usmerjeno v nego občutljive kože in kožnih stanj, kot so atopijski dermatitis, akne in suha koža. Glavna učinkovina vseh izdelkov je termalna voda Gamarde Les Bains, ki je bogata z žveplom.

Vsi izdelki Gamarde so:

  • hipoalergeni in dermatološko testirani,
  • 100 % naravnega izvora (razen redkih izjem, ki pa so vsaj 98 % naravne)
  • organsko certificirani,
  • ustvarjeni s procesom in v proizvodnji, ki ne bremeni okolja,
  • 80% formul je veganskih in ne testirajo na živalhi,
  • brez PEG in brez sulfatov,
  • brez sintetičnih konzervansov, barvil in dišav (imajo pa naravne),
  • v okolju prijaznejši embalaži. 

Termalna voda Gamarde Les Bains

Termalna voda Gamarde Les Bains izvira blizu kraja Lot v jugozahodni Franciji. Na svoji poti čez različne pirenejske kamnine se obogati z žveplom in drugimi minerali. Ti ji dajejo izjemne lastnosti, ki dobro učinkujejo na občutljivo kože. Prvi zapisi o termalni vodi Gamarde Les Bains segajo v 16. stoletje, svojo priljubljenost pa je dosegla, ko je leta 1841 medicinska akademija v Franciji priznala njene blagodejne učinke na kožo. Odtlej termalna voda Gamarde Les Bains slovi po tem, da zdravi dermatoze, med prvo svetovno vojno pa je pomagala pri celjenju hudih opeklin.

Sestava termalne vode Gamarde Les Bains koži nudi udobje

Gamarde eko certificirana trajnostna dermokozmetika nika veger beautyfull blog
Zdravljenje kožnih bolezni s termalno vodo Gamarde Les Bains je bilo priznano in priljubljeno že v 19. stoletju.

Termalna izvirska voda Gamarde Les Bains je bogata z naravnimi minerali, zlasti z žveplom. Žveplo tudi v medicini uporabljajo za zdravljenje kožnih bolezni, saj ima veliko blagodejnih lastnosti na povrhnjico:

  • pomirja,
  • deluje antialergijsko,
  • deluje antiseptično,
  • deluje protivnetno.

Poleg žvepla so v termalni vodi Gamarde Les Bains tudi drugi minerali in antioksidanti. Tako dokazano učinkovito ščiti kožno bariero, pomiri razdraženo kožo ter zmanjša občutljivost in rdečico razdražene polti. Rezultati testa zadovoljstva na 20 prostovoljcih z občutljivo kožo pri uporabi pršila Eau de Gamarde dvakrat na dan dva dni so pokazali:

– koža je navlažena, voljna in napeta … 100%
– koža je takoj osvežena … 100%
– koža se takoj pomiri … 94%
– koža se zdi manj razdražena … 94%

Zakaj izbrati certificirano ekološko dermokozmetiko Gamarde?

dermokozmetika beautyfull blog nika veger
Še posebej, če je tvoja koža občutljiva, res skrbno izbiraj, v kakšen plašč nege jo ovijaš.

Trg ekološke in trajnostne kozmetike raste, a kljub temu se je dobro vprašati, zakaj izbrati ekološko dermokozmetiko pred običajno kozmetiko. Termin naravno v kozmetiki je zavajajoč, saj ne pomeni zagotovila, v kakšnem odstotku je kozmetika naravna. A slabe prakse naj ne bodo izgovor za to, da ne posežeš po naravni kozmetiki. Različni certifikati ti vsaj deloma razkrijejo, kaj kupuješ. Še bolje pa je, da znamko preučiš in se je ob zadovoljstvu potem tudi držiš.

Če iščeš naravno, ekološko certificirano in dermatološko kozmetiko, ki bo poskrbela za tvojo občutljivo kožo, je Gamarde prava izbira. Ne samo, da se boš v koži počutila bolje, ker boš ublažila različna neprijetna stanja, pač pa tudi zato, ker ne boš imela slabe vesti zaradi vpliva kozmetike na okolje.

👉💚 Tukaj preberi, v čem se razlikuje kozmetika, ki je dermatološko testirana, dermokozmetika in dermokozm’Etika.

Gamarde eko certificirana trajnostna dermokozmetika nika veger beautyfull blog
Grupacija, v katero sodi Gamarde, je bila ena od ustanoviteljic certifikata Cosmebio, danes pa njegove standarde še presega, saj ponuja 100 % naravne izdelke in brez sintetičnih konzervansov ali drugih spornih snovi.

Certificirani ekološki dermokozm’Etiki Gamarde lahko zaupaš, saj:

  • vsebuje le naravne sestavine (100 %), mnoge od njih pa so tudi organsko certificirane. V kolikšni meri, je zelo transparentno navedeno kar na embalaži vsakega izdelka. 
  • vsi izdelki  so certificirani kot ekološki s strani uradnega certifikacijskega organa, Qualité France, skladno z listino COSMEBIO.
  • vse sestavine so sledljive in pridobljene trajnostno. 
  • ker so zavezani k učinkovitosti, so formule klinično testirane pod dermatološkim nadzorom s strani neodvisnega laboratorija. Končni izdelki so tudi dermatološko preskušeni in resnično poskrbijo za nego občutljive kože ter poskušajo odpraviti različna stanja le-te.
  • izdelki so v okolju prijaznejših embalažah, ki jih lahko recikliramo, nekatere pa so tudi biorazgradljive. Vsa kartonasta embalaža je iz trajnostno upravljanih gozdov s certifikatom FSC ali PEFC. 

Dermatološki laboratorij Gamarde ustvarja kozmetiko naravnega izvora, ki vsebuje rastlinske sestavine iz ekološke pridelave in spoštuje natančna pravila za varovanje okolja.

Izbira izdelkov Gamarde in predlog za prvi nakup

Gamarde-dermokozmetika nika veger beautyfull blog
To je eden od najbolje prodajanih Gamarde izdelkov; mineralna zaščita pred UV žarki.

Izdelki Gamarde so namenjeni vsakodnevni uporabi, za čiščenje in nego obraza, telesa in las, za dojenčke, za zaščito pred UV-žarki. Združeni so v linije za vlaženje, proti staranju, atopijski dermatitis, akne … So enostavni za uporabo.

Izdelki, ki jih priporočam za prvo srečanje z znamko, so:

Izdelki Gamarde so v Sloveniji na voljo v izbranih lekarnah, dermatoloških ambulantah in specializiranih trgovinah (poglej na dnu članka)*, v Nami v Ljubljani, otroški program v Baby centrih po Sloveniji in na spletni strani gamarde-slovenija.com.

Kaj podpiraš z nakupom kozmetike Gamarde?

Gamarde eko certificirana trajnostna dermokozmetika nika veger beautyfull blog
Dermokozmetika Gamarde je ena redkih dermatoloških kozmetik, ki se ponaša s sledljivimi in trajnostno pridelanimi sestavinami, naravnimi in učinkovitimi formulami, trajnostno proizvodnjo in okolju prijaznejšo embalažo.

Pionirsko dermokozm’Etiko Gamarde je ustanovil Laboratories Jerida, skupina, ki ima pod okriljem še druge trajnostno naravnane kozmetične znamke, npr. Phyt’s Organic Make-up. Labarotories Jerodia je hkrati en od 10 ustanoviteljev združenja Cosmebio.

Znamka Gamarde je zasnovana za ljudi, ki za skrb svoje (občutljive) kože želijo učinkovito dermatološko, a hkrati naravno in organsko certificirano kozmetiko. Vsi izdelki so narejeni iz naravnih sestavin, kot so rastlinski izvlečki, eterična olja in druge naravne učinkovine. Izdelki so primerni za vse tipe kože, tudi za tiste, ki imajo občutljivo in alergično kožo. Poleg tega pa je kozmetika Gamarde tudi okolju prijazna.

1. Lokalno pridelane in pridobljene sestavine

Gamarde eko certificirana trajnostna dermokozmetika nika veger beautyfull blog nasad
Gamarde nekatere učinkovine pridobiva kar sam in to z regenerativnim kmetijstvom.

Pri izbiri sestavin je Gamarde zelo skrben: vse so sledljive do samega izvora in v skladu z njihovo trajnostno politiko. Kar ne proizvedejo sami, poiščejo pri trajnostnih ponudnikih, ki hkrati skrbijo za lokalno prebivalstvo in obnovo narave.

‘’V zadnjih letih smo razvili fitosektorski oddelek. Zakupili smo lokalna zemljišča z namenom ohranjanja unikatnega ekosistema Lota, izboljšanja biotske raznovrstnosti ter za pridobivanje in gojenje naših surovin, kot so eterično olje sivke, lešnikovo rastlinsko olje, izvleček azijskega vodnega popnjaka itd. Tako lahko zagotovimo boljšo sledljivost, krajše dobavne verige, sodelovanje z lokalnimi zadrugami ali kmeti, ohranjanje biotske raznovrstnosti …”
Ne uporabljamo rastlin, ki niso dokazano trajnostno pridobljene. Tako skrbno izbiramo tudi tiste učinkovine, ki jih ne pridelamo sami, npr. arganovo olje kupujemo pri določeni skupini berberskih žensk, karite maslo v Burkini Faso, palmovo olje pa iz certificiranih trajnostnih virov. Pri tem seveda izbiramo Fair Trade sodelovanja.’’
Gamarde

2. Transparentna in trajnostna proizvodnja

Gamarde eko certificirana trajnostna dermokozmetika nika veger beautyfull blog tovarna
Bi si mislila, da je to tovarna? Potem ti raje ne pokažem slik ljubkega mesta, v katerem se nahaja.

Vsi izdelki so proizvedeni s krožnim gospodarstvom v mestu Caillac v Franciji. Proces transformacije naravnih sestavin poteka z naravnimi procesi, kot so hladno stiskanje, parna destilacija … in ne s topili. Proces proizvodnje kozmetike je optimiziran tako, da ohranja okolje, npr. pri sami proizvodnji uporabljajo zelo malo vode, kolikor pa je, jo očistijo in vrnejo k viru. Pri čiščenju obratov uporabljajo biorazgradljiva čistila.

3. Recikliranje 

Gamarde eko certificirana trajnostna dermokozmetika nika veger beautyfull blog 3
Embalaže so okolju prijaznejše, omogočajo pa tudi, da formule ne vsebujejo sintetičnih konzervansov. Izdelki so po odprtju zato uporabni tri mesece.

Znamka poleg embalaže, ki jo lahko recikliramo (ali pa je biorazgradljiva), spodbuja tudi k recikliranju v celotnem proizvodnem procesu.

Pri Gamardu ni nič prepuščeno naključju. Vsaka sestavina in vsaka formulacija je rezultat poglobljenega poznavanja fiziologije kože, formulacij in raziskav Gamardovega raziskovalnega centra, saj želijo zagotoviti najboljšo, organsko rešitev za oslabelo kožo, hkrati pa ohraniti zdrav planet. 

Imaš že kakšno izkušnjo z Gamarde izdelki? Deli jo z nami v komentarju. Hvala.

Maham,

Nika

* Gamarde je na voljo v Lekarna Sanofarm, Lekarna Brod, Lekarna Nove Poljane, Medihiša, veleblagovnica Nama, Dermatološka Ambulanta Proderma (Ljubljana), Lekarna Mlaka, Lekarna Primskovo, Lekarna Naklo (Kranj), Lekarna City Center, BIO trgovina dobra volja (Celje), Meta trgovina za zdravo življenje (Radovljica), Lekarna Bistrica, Lekarna Vir (Domžale),  Terrasan BIO specijalizirana trgovina (Izola), Specijalizirna trgovina Dobra Misel (Lesce),    Komarček BIO trgovina (Postojna), Moja lekarna (Žužemberk), Dermatološka ambulanta Dermamed (Murska Sobota).

**Fotografije: PR Gamarde

** Zapis je nastal v sodelovanju z Vivaderm Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.