Enostaven DIY pustni kostum: knjižni molj

Poglej, kako enostavno izdelaš DIY kostum knjižnega molja, in to iz oblačil ter pripomočkov, ki jih imaš zagotovo doma.

Kateri kostum je najbolj strašljiv? ”Če si ljubitelj knjig kot jaz, je to zagotovo knjižni molj”, je rekla Bela in čez tri ure že letela na zabavo za Noč čarovnic v DIY kostumu molja.

Ker je izdelava tega kostuma zelo preprosta, na podoben način pa bi lahko izdelal tudi katerokoli drugo veščo, delim kaj za njegovo izdelavo potrebuješ in popostopek po korakih.

⇒♥ PREBERI TUDI: Tako pripraviš super tematsko pustno zavabo: miške

DIY kostum knjižni molj iz reči, ki jih imaš doma

DIY kostum otroci knjizni molj vesca nika veger beautyfull blog

Nočni metulji ali vešče, med katere spada tudi hišni molj, so zanimiva in tudi nekoliko strašljiva bitja. Zato so lahko super kostum za Helloween ali Noč čarovnic. Knjižni molj z žakljem knjig v bolj pravljični različici pa je lahko odličen pustni kostum za otroke, ki se šele učijo branja ali pa knjige požirajo s slastjo, kot Bela.

KOSTUM SESTAVLJAJO:

Za DIY pustni ali ‘Halloween’ kostum knjižnega molja potrebuješ:

  • oblačila v črni, rjavi, sivi, srebrni, zlati ali bronasti barvi
  • krila
  • tipalke
  • knjigo 
  • lahko tudi špičaste zobe in makeup za poslikavo obraza

Spodaj poglej, kako smo krila za molja ali veščo, tipalke ter poslikavo obraza ustvarili kar sami.

TAKO IZDELAŠ KOSTUM KNJIŽNEGA MOLJA

krila DIY kostum otroci knjizni molj vesca nika veger

Krila, enostavna izdelava tega ključnega kosa

Krila so ključni kos kostuma knjižnega molja. Za razliko od metuljevih so obrnjena navzdol in podolgovata. Za njihovo izdelavo potrebuješ:

  • stara krila metulja ali vile, ki jih ne potrebuješ več ali žico, lahko tudi od kovinskega obešalnika,
  • kožne najlon žabe ali nogavičke. Izberi stare, ki so že strgane,
  • elastiko,
  • škarje.

POSTOPEK:

Za kostum knjižnega molja sem uporabila stara metuljeva krila, ki so bila od vseh preteklih pustov in iger vlog že precej zdelana. Elastiko in roza najlon sem odstranila, da je ostala le še žica. To sem s prsti oblikovala tako, da so krila postala bolj podolgovata in obrnjena navzdol. Čez žico večjega para kril sem povlekla konca svetlejših najlonskih žab. Ker so bile pri prstih na stopalih že strgane, sem tisti del zavozlala, nato odrezla ‘hlačnico’ nekje nad koleni in jo obrnila, da je vozel ostal na notranji strani krila. Nato sem jo potegnila čez krilo in zavezala pri spoju kril. Enako sem ‘oblekla’ tudi ostala krila, le da manjši par v nekoliko temnejše najlonske dokolenke.

Ker je okrog spoja kril nastal nič kaj lep skupek zavozlanih najlonk in tudi dva vozla elastik za nošenje kril, sem čez ta del povlekla še odrezana zaključka (patenta) najlonskih dokolenk, da sem to ‘kolobocijo’ skrila.

Za nočnega metulja bi krila okrasila s kamni in pobarvala z vzorci, za molja pa so se mi zdela bolj strašna kar taka kot so.

Tipalke naj bodo opazne

Molj ima sicer tanke tipalke, a Beli so všeč kosmate, kot jih imajo samčki sviloprejk. Zato sva poiskali dve večji peresi, lahko pa bi uporabila posušene rastline, npr. trs, rogoz ali mak. Tipalke tega nočnega metulja bi lahko ustvarila tudi iz kosmatih žičk, a kostum z naravnimi detalji je videti bolj šik.

Tipalki najlažje zatakneš v dve figici na vrhu glave. Če otrok nima dolgih las, si pomagaj z obročem za lase.

Bela ima zelo rada naglavni okras, zato si je za Noč čarovnic frizuro okrasila še s ‘trakom’ črne mrežaste vrečke za zelenjavo. 

Poslikava obraza za veščo ali molja

Ker je to knjižni molj v bolj strašljivi različici, sem Beli potemnila oči, z belim črtalom pa sem ji po čelu, licih in nosu zarisala črte, ki so naredile njen obraz bolj oster. Z zlatim, mareličnim in bakrenim senčilom sem poslikavi dodala nekaj pravljične čarobnosti.

Obleka je lahko zelo enostavna

Z obleko ne kompliciraj, saj bodo, če bo enostavna, bolj prišli do izraza drugi detajli knjižnega molja. Primerna so kakršnakoli oblačila črne, sive ali rjave barve.

Pozorno izberi detajle

Knjižni molj mora pod pazduho nositi kup starih knjig. Za pusta so to lahko zabavne pravljice ali stripi, za Noč čarovnic pa naj bodo knjige z nekoliko bolj strašljivotematiko. Bela pa je želel imeti tudi špičaste zobe, da je še bolj poudarila strašljivost tega kostuma.

DIY kostum otroci knjizni molj vesca nika veger beautyfull blog
DIY kostum otroci knjizni molj vesca nika veger beautyfull blog
tipalke DIY kostum otroci knjizni molj vesca nika veger
DIY kostum otroci knjizni molj vesca nika veger beautyfull blog
DIY kostum otroci knjizni molj vesca nika veger beautyfull blog

POGLEJ TUDI:

👉 Kam na pustovanje 2023? To so najboljši pustni karnevali v bližini.

👉 Tako izdelaš DIY KOSTUM ANANAS, ČEBELAR, KAKTUS

👉 Enostavne pustne poslikave s pomočjo ličil, ki jih imaš doma

👉 To so ideje za pustne maske iz popkulture, ki so klasika in zažigajo vsako leto

Ti je naš strašni knjižni molj všeč? Vesela bom, če mi pošlješ sliko tvojega DIY kostuma za Noč čarovnic ali pusta. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: Vstanem d.o.o.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.