Enostavna pustna poslikava obraza: ljubka miška

Tina, tista, ki peče Palčinke takoj! in moja bivša Cosmo šefi, me je prosila za enostavno pustno poslikavo obraza. Rezveselila sem se, ker sem vedela, da se bom lahko najedla njenih čokoladnih mišk in hkrati ustvarila enostavno ljubko pustno poslikavo, ki bo navdušila tudi tebe.

Miška? Takoj!

poslikava obraza nika veger beautyfull blog miske takoj 14 copy

Čeprav je takšna poslikava obraza res enostavna, sem zanjo potrebovala dvajset minut, kar je ravno toliko, kolikor potrebuješ, da pripraviš Tinino novost, Miške takoj!. Poglej, kaj potrebuješ in kako se ličenja lotiš, da bo rezultat hiter in sladek kot miška.

POTREBUJEŠ

Poslikave obraza najraje ustvarjam s kakovostnimi, profesionalnimi vodnimi barvami, ker so super pigmentirane, na obrazu pa lahke in nežne. So tudi zelo obstojne, hkrati pa se iz kože izperejo dokaj enostavno. Za to ličenje sem uporabila profesionalne vodne barve Grimas, ki so na voljo pri barvish.si. Cenovno so ugodne, bela vodna barva Grimas, kot je na sliki, stane le 3 EUR. Vseeno pa navajam, kaj lahko uporabiš namesto njih.

Potrebuješ torej:

  • belo barvo za brčice (lahko uporabiš tudi svinčnik za oči), če želiš, da je miška bolj ljubka, sicer lahko narediš tudi črne, za fantka npr.,
  • črno barvo za izris ustnic, lahko tudi zobk. Če vodne barve nimaš, si pomagaj s črnim kajalom za oči ali črtalom,
  • rdečo ali roza barvo za smrček miške, za smrček miškona lahko uporabiš črno. Lahko si pomagaš s šminko, kremnim rdečilom za lička ali barvico za ustnice,
  • čopič s tanko in čvrsto konico,
  • maskaro, lahko pa tudi umetne trepalnice in lepilo,
  • vse kar potrebuješ tudi sicer, da je koža videti lepa. Jaz sem uporabila Erborian CC Red Correct za prekrivanje rdečic in mozoljčkov, Erborian BB Creme za celotno izenačitev tena, Erborian BB Eye za prekrivanje podočnjakov in izenačitev tena na vekah, Erborian BB Crayon za dodatno prekrivanje mozoljčkov,
  • prav tako sem uredila Tinine obrvi s senčilom za obrvi Anastasie Beverly Hills Brow Powder Duo v odtenku Taupe.

POSTOPEK

poslikava obraza nika veger beautyfull blog miske takoj tuna deu
  1. Tini sem najprej polepšala polt, da je videti enotna in ne odvrne pozornosti od poslikave, pa tudi zato, da je ta obstojna dlje.
  2. Ker ima obrvi po naravi goste a ne izrazite barve, sem ji le nežno poudarila njene.
  3. Zasenčila in poudarila sem tudi lička; najglobji del z rjavim odtenkom, zmehčala pa sem ga s svetlo-rožnatim in koralnim. Jabolka ličk sem poudarila močneje z živaho roza barvo, da bodo lička nagajivo rdeča tudi, ko bodo narisane brčice.
  4. Konico nosa sem pobarvala z roza tako, da sem piko odtisnila s prstom. Rahlo sem jo zasenčila z drugim odtenkom roza barve, narisala pa sem tudi bel lesk. Dodala sem tudi nekaj bleščic, a na sliki niso prav dobro vidne.
  5. Na lička sem zarisala brčice. Črte sem vlekla od nosu navzven, da se razprostirajo kot pahljača. Dodala sem tudi bele pikice, ki naredijo gobček bolj ljubek.
  6. Oči sem zasenčila v nežnih naravnih tonih. Na zgornji veki sem najprej naredila tanko črto, a ker sva s Tino klepetali in nisva pazili, da se posuši, se je ta nekoliko odtisnila, zato sem jo morala odebeliti in jo še rahlo zasenčiti.
  7. Miški sem prilepila še umetne trepalnice in njene poudarila z maskaro.
  8. Ustnice sem poudarila z rdečo. Ker sem želela, da je miška videti kot iz stripa, sem jih obrobila s črno, z belo pa sem dodala narisan lesk.
tina deu poslikava obraza nika veger beautyfull blog miske takoj 19

Miška party

Pustna sobota, 13. februar, je že za ovinkom. Ker se letos ne bomo družili na pustnih povorkah, se bomo zabavali vsaj doma. Mi bomi imeli tematsko zabavo kjer se bo vse dogajalo na temo mišk. Bomo zobne ali Mišmaševe? In kaj bomo počeli. Poglej v tem zapisu:

⇒♥ Tematska zabava: miške

poslikava obraza nika veger beautyfull blog miske takoj tina deu
poslikava obraza nika veger beautyfull blog miske takoj tina deu
poslikava obraza nika veger beautyfull blog miske takoj tina deu
poslikava obraza nika veger beautyfull blog miske takoj tina deu

Kako ti je všeč ta enostavna pustna maska? Spodaj v zapisih boš našla še veliko podobnih izdej za živali, super junake, trendne maske.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nina Roydo … še ena bivša in zdajšnja sodelavka 😉

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 Comments