Delov podcast: O trajnosti in oceanih z Niko Veger in Miho Vivoda v sodelovanju z Rio Mare in WWF

Poslušaj Delov podcast z Niko Veger in Miho Vivoda o trajnostnem ribolovu, ohranjanju oceanov in sodelovanju z Rio Mare ter WWF. Spoznaj, kako lahko majhni koraki prispevajo k veliki spremembi.

Nika Veger in Miha Vivoda: Delov podcast o trajnosti, oceanih in sodelovanju z Rio Mare in WWF

Ob svetovnem dnevu oceanov sva z Miho Vivoda iz društva Naredi nekaj za naravo na Delovem podkastu klepetala o pomenu trajnosti, ohranjanju oceanov, čistilni akciji Skupaj za našo obalo in majhnih korakih, ki jih za naš planet in prihodnost lahko naredi prav vsak. Poslušaj ali preberi ga na spodnji povezavi, ker je res zanimiv.

👉 Poslušaj ali preberi navdihujoč pogovor

Delov podcast: O trajnosti in oceanih z Niko Veger in Miho Vivoda v sodelovanju z Rio Mare in WWF

Rio Mare in WWF: Skupaj za trajnostno prihodnost oceanov

Rio Mare, ena najbolj priljubljenih blagovnih znamk tune, se je združila z WWF, da bi pripomogla k trajnostni prihodnosti naših oceanov. Njihova pobuda ni samo prazna obljuba, temveč konkretno prizadevanje za zaščito morskih ekosistemov. Kako to počnejo? Podrobneje preberi v tem zapisu, tukaj podajam le nekaj ključnih točk:

  1. Trajnostni ribolov. Rio Mare se zavezuje, da bo do leta 2025 vsa njihova tuna pridobljena iz trajnostnih virov. To pomeni, da bodo uporabljali metode ribolova, ki zmanjšujejo vpliv na morske ekosisteme in omogočajo obnovo ribjih populacij. Zaenkrat jim cilj uspeva zelo dobro – v tem trenutku že več kot 93,7 % tunine izvira iz trajnostnih virov, ob upoštevanju smernic certifikata MSC ali FIP.
  2. Partnerstvo z WWF. Sodelovanje z WWF jim omogoča dostop do strokovnega znanja in podpore pri uresničevanju trajnostnih ciljev. Sodelujejo v projektih, ki spodbujajo odgovorno rabo morskih virov in ozaveščajo potrošnike o pomenu trajnostnega ribolova.
  3. Ozaveščanje in izobraževanje. Rio Mare in WWF ne skrbita le za ribolov, temveč tudi za ozaveščanje javnosti. S skupno kampanjo Skupaj za oceane in drugimi izobraževalnimi programi spodbujajo potrošnike k odgovornemu nakupovanju in uživanju rib. Z risanko o deklici Ondini, na primer, k varovanju oceanov nagovarjajo tudi otroke: glej risanko in njeno nadaljevanje, drugi del.

Prisluhni in se nauči, kako lahko pomagaš

Vabim te, da prisluhneš Delovemu podkastu, kjer z Miho Vivoda deliva svoje izkušnje in vpoglede v to, kako lahko prispevamo k varovanju naših oceanov.

👉 Klikni in poslušaj podcast

Skupaj lahko naredimo razliko! Pomisli na to naslednjič, ko boš segla po konzervi tune. Izbiraj le še izdelke trajnostnega ribolova in z MSC certifikatom ter preberi še:

Spremljaj me še naprej za več nasvetov in informacij o trajnostnem življenjskem slogu. In nadaljujva pogovor v komentarju. Hvala.

Maham,

Nika

*P.S.: WWF je neodvisna naravovarstvena organizacija z več kot 30 milijoni sledilcev in globalno mrežo, ki deluje v skoraj 100 državah. Njihovo poslanstvo je zaustaviti degradacijo naravnega okolja planeta in zgraditi prihodnost, v kateri bodo ljudje živeli v sožitju z naravo, z ohranjanjem svetovne biotske raznovrstnosti, zagotavljanjem trajnostne rabe obnovljivih naravnih virov in spodbujanjem zmanjševanja onesnaževanja.

**Fotografije: Marko Feist za Delo

*** Zapis je oglasna vsebina za Rio Mare Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.