Elle podkast: Nika Veger o trajnosti v vsakdanu

Slovenska revija Elle ustvarja tudi podkaste v katerih gostijo zanimive ženske. Tudi sama sem bila gostja decembrskega podkasta.

Modna in lepotna urednica Elle, Petra Windschnurer, je v Ellovih podkastih že gostila Alenko Košir, Petro Greiner, Zalo Đurič … Tokrat je v goste povabila tudi mene, da bi se ob zaključku leta, ko svet podlega potrošnji ob ‘črnem petku’ in božičnih praznikih, umirili ob temah, ki zagovarjajo nasprotno. Skromnejše življenje, manjšo potrošnjo, reuporabo … Govorili sva o trajnosti v kozmetiki in modi ter vsakdanu nasploh.

Elle podkast: Nika Veger ”Skušam ne živeti na račun generacij, ki prihajajo za mano.”

V Ellovem podkastu te povabim k drobnim trajnostnim korakom, razložim kako potekajo sodelovanja z znamkami, čemu se moraš izogibati pri uvajanju trajnostnih praks in kakšne so pasti second-hand nakupovanja …

Celoten pogovor lahko poslušaš tudi na teh linkih:

Lepi odzivi na Elle podkast

elle podkast nika veger beautyfull blog

Nisem pričakovala, da bom na podkast dobila toliko lepih odzivov, zahvaljujem se vsem.

“Draga Nika, moram ti povedat, da sem te s takim užitkom poslušala, da mi je bilo hudo, ko je bilo epizode konec! ” Ajda H.

“Super, da omenjaš tudi, kako potekajo tvoja sodelovanja z znamkami. In da nas spodbujaš k majhnim korakom in govoriš tudi o pasteh, ki pridejo na tej poti. Hvala!” Ula M.

“Moram pohvaliti Elle podkast. Zeleni zabojček imamo tudi mi, pa sem bila prav vesela, da si ga omenila. Sem se pa žal tudi malo našla v razmisleku o pretiravanju tudi pri trajnostnem nakupovanju, sploh pri kozmetiki imam težave.” Njena N.

‘’Nekdanja modna in lepotna urednica revije Cosmopolitan, lepotna kolumnistka, vizažistka in avtorica Beautyfull Bloga ima trajnost namreč v malem prstu. Je navdih številnim ljudem, da v svoje življenje uvedejo trajnostne prakse, saj jih zna ozaveščati na strokoven, a hkrati prijazen in dostopen način. Vsak dan živi to, o čemer govori, in se vedno znova uči, obenem pa to znanje prenaša na družino, saj je Nika tudi žena in mama. Kot zanimivost, lani je naredila svoj ekološki odtis in ugotovila, da je naravne vire za tekoče leto porabila že aprila. Sama se zavestno trudi, da bi ta bil čim manjši, kar je danes še vedno precej redko, zato verjetno ni treba posebej poudarjati, kako pomembno je njeno poslanstvo, in zakaj ji je vredno prisluhniti.’’ Elle Slovenija

Vesela bom tudi tvojega oddziva na podkast, nadaljujva pogovor v komentrajih. Hvala.

Maham,

Nika

 *Fotografije: Danijel Čančarević, grafika: Anja Kralj

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.