Preizkušam Medex Kolagenlift 

Poznaš občutek, ko si zvečer očistiš kožo, pogledaš se v ogledalo in se zadovoljna odpraviš spat? Zjutraj pa, groza, v taistem zrcalu zagledaš sebe s preveliko, izžeto, utrujeno in zgubano kožo. Visi na kolenih, visi na ‚dekolteju’ in predvsem visi na ličkih, kot da ne bi bila več pripeta na čeljustno kost. Veš, o čem govorim? Tak dan izkoristi za prevetritev svoje lepotne rutine in zdravih navad, ozri se v prehrano, gibanje in vsesplošno zadovoljstvo. To sem storila tudi sama in udotovila: „Kolagen … le kolagen me lako reši”.

Medex kolagenlift Beautyfullblog test
Pogled v ogledalo … in panikaaaa. Tako se je začela moja zgodba s kolagenom.

Vse o kolagenu … drugič

Pred časom sem že raziskala vse v zvezi s kolagenom, tistim v kozmetiki in tistim v prehranskih dopolnilih. Če se s kolagenom srečuješ prvič, ti res priporočam, da najprej prebereš zapis Vse o kolagenu, dodatku k prehrani. Preiskusila sem nekaj dopolnil, ki se zaradi različnih vzrokov niso izkazala za najboljša; na tiste, ki vsebujejo kolagen morskega izvora, sem alergična, tisti, ki so namenjeni izboljšanju nohtov, las ali pa odpravi težav v sklepih, na kožo niso imeli vidnega učinka, nekateri mi niso všeč po okusu. Zato sem tržišče raziskala še enkrat, da bi našla  prehransko dopolnilo s kolagenom, ki:

  • učinkuje prav na čvrstost kože,
  • ni morskega izvora,
  • je enostaven za ‚jemanje’,
  • je prijetnega okusa, da ga bom zjutraj z veseljem spila,
  • je na voljo v trgovini in ne le na spletu (priznam, do kupovanja prehranskih dodatkov preko spleta sem še vedno nezaupljiva … pa tudi priročno je, da lahko istočasno z zalogo praškov ali kozmetike obnovim tudi zalogo kolagena),
  • je cenovno sprejemljiv.

Izbrala sem Medex Kolagenlift

Nekaj mi je jasno; če želim, da bom s pomočjo kolagena dosegla boljšo čvrstost kože, potem mora postati del moje vsakodnevne jutranje rutine, za nedoločen čas oz. vsaj za tri mesece, ko bom lahko tudi s pomočjo fotografije ‚Prej/ Potem’ ugotovila, ali je učinkovit in ali se z uživanjem splača nadaljevati. Po videnem, prebranem in prvem preskusu, je zgornjim kriterijem najbolje ustrezal Medexov Kolagenlift. Prvič sem se z njim srečala na Beautiful Bloggers MeetUpu, kjer me je najprej navdušil njegov okus in enostavnost uporabe. Kolagen je namreč na voljo v fioli oz. 9ml steklenički. V kasnejšem raziskovanju sem odkrila, da je v raztopini 2,5 g kolagena Verisol® (govejega izvora), 30 mg hialuronske kisline in 4,8 g niacina, vitamina B3 (to je 30% priporočenega dnevnega vnosa, delovanje tega vitamina pa povezujejo z dobro navlaženostjo kože, zdravim leskom, čvrstostjo ožilja). Je brez barvil in umetnih arom. Všeč mi je enostavna uporaba … stekleničko pretresem in največkrat zaužijem še pred zajtrkom. Včasih jo zamešam v limonado ali kak drug napitek.

Medex pravi …

Kolagen Verisol® je hidroliziran kolagen, beljakovina s posebno aminokislinsko sestavo in dobro biorazpoložljivostjo. Vsebuje takšne molekule kolagena, ki se učinkovito absorbirajo v kožo in jo nahranijo od znotraj.

V laičnem jeziku to pomeni: to je vrsta kolagena, obdelanega tako, da se kar najbolje absorbira v telo, kjer povzroči dobro gradnjo koži lastnega kolagena

Zaenkrat …

Medexov Kolagenlift redno uživam že dober mesec. To pomeni, da vsako jutro investiram 1,7 € v bolj čvrst videz kože (v škatli je namreč 10 fiol, kar ob priporočeni dnevni količini zadostuje za 10 dni jemanja). Popolnoma sem se navadila na njegov okus, zjutraj prav z veseljem spijem stekleničko v upanju, da bo že kmalu viden rezultat. Zaenkrat še ni … ampak itak vem, da je za vidne spremembe na koži potrebno nekaj več časa.

Medex kolagenlift Beautyfullblog test
Dermatologi trdijo, da kolagen skozi kožo ne more prodreti, zato je potreben vnos s prehranskimi dodatki.
Medex kolagenlift Beautyfullblog test
Dnevna doza: sončno rumena, sočno okusna.
Medex kolagenlift Beautyfullblog test
S Kolagenliftom sem se prvič srečala pri pripravi konference za lepotne blogerke … čudovit rokovnik smo pripravili prav z Medexom.
Medex kolagenlift Beautyfullblog test
Videti je ogromna … a zaloga vseeno ne bo zadostovala za tri mesece, kolikor bom Kolagenlift preskušala …
Medex kolagenlift Beautyfullblog test fiola
… prav vsak dan v tednu.
Medex kolagenlift Beautyfullblog test
Jemanje kolagena lahko postane zdrava navada, če le najdeš kakovostnega, ki hkrati ustreza tvojim potrebam in okusu.

P.S.: Stekleničke shranjujem. Pa tudi enake od matičnega mlečka Gelée royale junior, ki ga uživata punci. Ko se jih bo za večjo škatlo, zato bomo iz njih naredile nekaj zanimivega. Shranjuj jih še ti in se nam pri tem pridruži.

⇒♥ Poglej pa tudi kateri so znaki, ki kažejo, da ti primanjkuje kolagena v zapisu 7 znakov, ki opozarjajo, da ti primanjkuje kolagena.

P.S.: Rezultati trimesečnega preskušanja so objavljeni tukaj.

Maham,

Nika

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

*Fotografije: Beautyfullblog

**Zapis je nastal v sodelovanju z Medexom.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Just Ajda
    26 marca, 2017

    Tole me pa res zanima, če deluje 😉 Sicer je kar velika cena, ampak če deluje, potem je vredno 😉

    • NIKA
      26 marca, 2017

      Tudi mene, prav drzim pesti, da bi, da se mi res ucvrsti koza. Porocam.