Rastlinsko olje za mladosten videz

Če za vsako bolezen rož’ca raste, potem obstaja olje za vsako lepotno težavo.

melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog red hair

Ker imam mešan tip kože, sem nad uporabo naravnih olj za nego obraza navdušena šele zadnjih nekaj let. Ravno v tem času pa je tudi kozmetična industrija iz nekdaj mastnih, težkih, lepljivih in običajno preveč odišavljenih lepotnih olj, ki se jih spominjam iz otroštva, uspela narediti zlate kaplje, ki res obogatijo nego. Olja so v teksturi, kakovosti, formuli … doživela pravi razcvet, v svojem bistvu pa ostala enaka; naravni lepotni eliksirji izjemne učinkovitost. Čista rastlinska olja kožo mehčajo, poživljajo, hranijo, obnavljajo in ščitijo.

Moja najljubša rastlinska olja

Stekleničk z zlatimi kapljami rastlinskih olj imam več kot ima ljubiteljica čevljev v omari petk. Uporabljam jih za čisto običajno nego kože ter las in za specifične težave. Med mojimi najljubšimi, tista, ki jih moram vedno imeti na zalogi, so kokosovo olje, olje makedamije, avokadovo olje, arganovo olje, olje pšeničnih kalčkov in olje mareličnih ali slivovih koščic. Med že pripravljenimi mešanicami pa olje za nego intimnih predelov Li Quandisa, olje za telo z roiboosem Oh-lief, olje za nego dojenčkov in otrok Little Girafe in Melvitino arganovo olje. Arganovo olje mi je všeč, ker je multifunkcionalno in nekako paše tudi moji mešani koži.

Olje ali serum? To je učinkoviti vrstni red nege

Ob številnih izdelkih, ki jih zadnje čase lahko uporabljamo za vsakodenvno nego, lahko postanemo zmedene kdaj kakšnega sploh nanesti. Kdo gre na očiščen obraz prvi, olje, serum ali krema? Najlažje si zapomniš, če nego primerjaš z oblačenjem … kožo najprej ovij v tanke, lahkotne plasti, nazadnje pa jo zaščiti z močnejšim, oljnim plaščem. Zato je najboljši vrstni red enostavne nege:

  • serum, ki je lahkotne teksture z učinkovinami, ki prodirajo najglobje,
  • vlažilna nega ali krema,
  • olje, ki zaprev vlago v kožo in jo zaščiti.

Olje nanesi na koncu nege, saj le ta zaščiti kožo, da voda iz ‘vlažilca’, ki si ga nanesla pred tem, ne more izhlapeti. Prav tako pa tudi zato, ker ob obratnem vrstnem redu, vlažilne sestavine preko olja ne morejo prodreti v kožo.

Melvita Argan Concentre Pur Oljni serum za mladosten videz

melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog

Eden najboljših in najbolj prodajanih Melvitinih izdelkov je arganovo olje. In obratno, eno najboljših arganovih olj za nego je zagotovo Melvitino. Tokrat pa je pionirka na področju organske kozmetike, Melvita, stopila še korak dlje in čudovito olje preobrazila v oljni serum. Oljni serum ima najvišjo koncentracijo arganovega olja, kar 17% oz. 255 oljnih kapljic. Obogaten je z učinkovito aminokislino, ki pomaga delovati proti znakom staranja in sočničnim oljem. Formula je nekomedogena (ne maši por) in zasnovana tako, da se lahkotni serum z oljnato teksturo hitro vpije v kožo in na njej ne pusti mastnega sloja. Organska formula intenzivno nahrani kožo, jo učvrsti ter pomaga zgladiti gube in gubice.

⇒♥ Všeč ti bo, če je tvoja koža suha, normalna ali mešana, saj boš ob dolgotrajni uporabi opazila, da je bolj mehka in je videti bolj spočita.

⇒? Če pa je tvoja koža mastna, ti izdelek najbrž ne bo nič posebnega, saj ne boš doživela tiste osvežitve, ki jo da drugim tipom kože.

Cena: 46,80 € / 30 ml, več o izdelku preberi ali nakup opravi na melvita.si.

Oljni serum, kako nanašati tega?

Če se na tem mestu sprašuješ kdaj za vraga potem nanesti izdelek, ki je olje in serum v enem, te popolnoma razumem. Pogled na listo sestavin pokaže, da je v izdelku olja res veliko, zato ga nanašaj tako, da ga primešaš svoji kremi ali pa naneseš po njej.

Poiskusi učinkovitost izdelkov še povečati s posebnim nanosom, masažo v 3 enostavnih korakih, da se koža sprosti in bolje vpije izdelke. Na notranji strani embalaže oljnega seruma Melvita Argan Concentre Pur je masažni  ritual »Koncentrat mladosti«, ki mu sledim tudi sama:

  1. KORAK: Masaža konture obraza. Po dva prsta položi na kotiček ustnic in zmasiraj kožo s krožnimi gibi. Masiraj od znotraj navzven proti sencem.
  2. KORAK: Glajenje čela. Po dva prsta položi na notranjo stran obrvi in pogladi kožo navzgor vse do lasišča. Nato pogladi kožo nad obrvmi od znotraj navzven vse do senc. Zaključi z rahlim pritiskom na senca za eno sekundo.
  3. KORAK: Glajenje vratu. S prekrižanimi rokami narahlo pritisni na predel pod ušesi za eno sekundo, nato z dlanmi zaobjemi vrat in pogladi kožo vse do dekolteja.

Ta zadnji korak mi je še posebej všeč, saj mi je prijem olajšal nego vratu in dekolteja. Kako je videti v praksi, si lahko pogledaš tudi v videu:

melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog rdečelaska
Večina z olji začne uporabljati kot nočno nego kot samostojni izdelek po čiščenju ali kot dodatek k nočni kremi, meni pa je všeč nanos tudi zjutraj.
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog
Oljni serum … združuje prodorno moč seruma in negovalno moč olja.
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog
Za nego celotnega obraza, vratu in dekolteja zadostujejo tri kapljice.
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog rdečelaska
Naravne učinkovine aktiviraj tako, da jih najprej segreješ med dlanmi.
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog rdečelaska
Z enostavno masažno tehniko dosežeš sprostitev in boljše učinkovanje.
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog rdečelaska
Pritisk na sence … hkrati je to tudi jutranja prebuditev.
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog rdečelaska
Gube na čelu? Masaža z oljnim serumom sprosti in gladi.
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog
Kar ostane razmaži po dlaneh ali komolcih ;).
melvita argan concentre pur oljni serum nika veger beautyfullblog rdečelaska
In ne pozabi si, preden zdrviš v dan, vzeti trenutka, da vdihneš aromaterapevtske note čistih rastlinskih olj.

Kaj pa ti, uporabljaš rastlinska kozmetična olja? Katero je tvoje najljubše in zakaj? Vesela bom namigov v komentarju. Hvala.

⇒♥ Melvita Oljni serum za mladosten videz je del najnovejše linije Argan Concentre Pur, nege z visoko koncentracijo čistega, ekološko pridelanega arganovega olja. Nego sem preskušala predpremierno, zato si preberi oceno po daljši uporabi. 

Maham,

Nika

Fotografije (niso retuširane): Pia Fashion Fudge

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.